svt.se - TV Heads

svt.se - TV Heads

Sweden

Välkomna till en fullmatad radiopodcast från SVT om tv-världen i allmänhet och tv-serier i synnerhet, med Göran Danasten och Bengt Strömbro som ciceroner.

Episodes

TV Heads #43 - Tre år i allmänhetens tjänst  

TV Heads firar (nästan) tre år, och i samband med ett branschmöte på Nalen i Stockholm passar Bengt och Göran på att bli lite nostalgiska. I programmet möter vi inte bara bekanta TV Heads-gäster i form av Mathias Engstrand, Stefan Baron och Christian Wikander, utan också den fantastiska Yvette Hermundstad som bland mycket annat berättar om hur Sporten, genom till exempel Vinterstudions "uppvärmning", tog täten i hur man öppnar upp mot sin publik.

TV Heads #42 - LA Screenings 5: Wrap up  

L.A. Screenings är över för denna gång. Sista besöket gick till NBC, som presenterade ett starkare utbud än på många år. Tillsammans med SVT:s programdirektör Annie Wegelius och Programinköps avdelningschef Stephen Mowbray går TV Heads igenom NBC- och de tidigare inte omnämnda Warner-piloterna samt gör en sammanfattning av vad som visade sig vara ett ganska bra år för den amerikanska TV-marknaden. Titlar som diskuteras i detta avslutande program är bland annat Brooklyn Nine-Nine, Hostages, Ironside, About a boy samt årets kanske största överraskning, Believe. OBS! Varning för lite spoilers här och där!

TV Heads #41 - LA Screenings 4: Mannaeta  

Sony har gradvis kommit att bli en av de mest betydelsefulla studiorna i det amerikanska TV-landskapet. Med serier som bland annat Community, House of cards och Breaking bad har man visat att man kan skapa kvalitet, och i takt med att man nu också producerar allt större volym växer naturligtvis bolagets attraktionskraft. Inför årets Upfronts och L.A. Screenings låg man bakom några av de mest omtalade piloterna, och i detta fjärde LA-avsnitt går RUV:s Gudrun Jonasdottir och Göran Danasten igenom vad de hade att bjuda på. Titlar som tas upp är till exempel Rake, The night shift, The Michael J Fox show, US-versionen av Gavin & Stacey - Us & them samt den högst Nielsen-rankade piloten på länge: James Spaders The blacklist.

TV Heads #40 - LA Screenings 3: Fritzl, handsvett och security sweeps  

Ragnhild Thorbech (HBO) och Fredrik Luihn (NRK) är tillbaka i TV Heads för att tillsammans med Göran Danasten lämna en andra rapport från L.A. Screenings. På agendan finns den kommande, amerikanska adaptionen av Bron; FX:s The Bridge, CBS och Disneys piloter samt några mer eller mindre awkward kändismöten från de senaste dagarna. Titlar som diskuteras är utöver The Bridge bland andra The Millers, Trophy wife, Intelligence, Under the dome, Ray Donovan samt (några få ord om) den kanske mest emotsedda av alla network-piloter; Marvel agents of S.H.I.E.L.D.

TV Heads #39 - LA Screenings 2: Tillbaka på taket  

Första två screeningarna är avklarade, och tillsammans med Gudrun Jonasdottir från isländska RUV går vi igenom piloterna från Fox och Lionsgate: Friends with better lives, The crazy ones, Mind games, Enlisted, Gang related, Orange is the new black och många fler.

TV Heads #38 - LA Screenings 1 2013: Everybody counts, nobody counts  

TV Heads är tillbaka i USA. L.A. Screenings står för dörren, men innan vi kastar oss över årets amerikanska piloter möter vi en av svensk televisions mest betydelsefulla spelare. Efter en framgångsrik karriär i Sverige, där han bland mycket annat startade och drev produktionsbolaget STH-CPH begav sig Henrik Bastin till Hollywood. Som producent och VD på bolaget Fabrik Entertainment utvecklar han nu ett par av de mest spännande projekten på den amerikanska marknaden. I ett samtal med Göran Danasten berättar han om hur allting började, steget över Atlanten, tveksamma showrunners, hjälten Ulf Kvensler samt - inte minst - mötet och det aktuella samarbetet med två giganter: Billy Crystal och Michael Connelly. Och mycket, mycket annat.

TV Heads #37 - Mip 2:2 - Det hetaste paret i Cannes  

Det har blivit tidig onsdagskväll i Cannes. TV-branschens olika aktörer har med tomma blickar stapplat ut från "Palatset" för sista gången den här upplagan av MipTV. Vid en uteservering alldeles intill sammanfattar Göran Danasten, Stefan Baron och SVT:s programsäljare Paulette Olofsson dagarna som varit. Ett samtal om en skandinavisk våg, vad som säljer bäst internationellt bland SVT:s produktioner, broar, Äkta människor och en ständigt återkommande Rupert Murdoch. Dessutom avslöjar Stefan plötsligt bakgrunden till den nedstämdhet som kom att prägla hans Cannes-vistelse.

TV Heads #36 - Mip 1:2 - Solnedgång  

Det är tidig måndagkväll i Cannes och första dagen av vad som i branschen går under namnet Mip TV är till ända. Tillsammans med SVT:s underhållningschef i Stockholm, Mathias Engstrand, går Göran Danasten igenom vad som varit på tapeten när det gäller den ökade digitala närvaron, slipsar, nya Starz-serier och huruvida Bengt Strömbro kommer att spela en nyckelroll under ESC-finalen i maj.

TV Heads #35 - BBC Showcase 2013:2  

I det andra, och sista avsnittet från BBC-screeningarna i Liverpool går Göran och Fredrik Luihn igenom några av titlarna från vad som visade sig vara ett svagt år. Dessutom finbesök i form av tusenkonstnären Henrik Ekman; vargexpert, filmare, kåsör, programledare, speaker-virtuos och - i dessa sammanhang - ansvarig för SVT:s inköpta natur- och vetenskapsutbud. Vi hör om BBC-titlarna som är värda att hålla utkik efter, sura miner, supermöss i Arizona, internationell konkurrens och hur det kommer sig att Henrik om ett par veckor kommer att umgås med kannibaler.

TV Heads #34 - BBC Showcase 2013:1  

TV Heads är i Liverpool där BBC Worldwide arrangerar den årliga screeningen av nya, och ibland bara nästan nya program - BBC Showcase. Göran Danasten gästas av en gammal bekant, NRK:s inköpschef Fredrik Luihn, och tillsammans går de igenom vad som står på agendan i LIverpool, huruvida svenskar talar om Krimi samt om det finns en norsk vår för Les Revenants.

TV Heads #33 - Den dopade hästen  

Om ca tre månader invaderar ESC-finalen Malmö och Europas TV-rutor. Sedan maj förra året, när det stod klart att Loreen vunnit i Baku, har den exekutive producenten Martin Österdahl arbetat med projektet att förverkliga något av det mest massiva man kan göra inom TV. I ett samtal med TV Heads berättar han om arbetet med ESC, Londons musikscen och åren på MTG.

TV Heads #32 - I morgon är en annan Dag  

I samband med Göteborg Film Festival arrangeras en seminariedag om TV, under vilken aktuella och kommande TV-produktioner lyfts fram. En serie som sattes fokus på i år var den norska dramakomedin Dag, som är tillbaka med en tredje säsong på norska TV2 och SVT. TV Heads möter några av nyckelpersonerna bakom en av de mer omtalade skandinaviska TV-serierna på senare år: Manusförfattaren och regissören Öystein Karlsen, Producenten Anders Tangen, Fotografen Pål Haagerud samt skådespelarna Atle Antonsen och Rolf Lassgård. Liten spoilervarning utfärdas!

TV Heads #31 - LIVE 2  

I ett avsnitt inspelat inför publik på Pet Sounds Bar i Stockholm gästas Bengt och Göran av Ulf Kvensler, som berättar om sitt arbete med den aktuella dramaserien Molanders. Vidare återvänder publikfavoriten Ragnhild Thorbech, känd från TV Heads Girls- respektive L.A.-avsnitt. Efter att tidigare ha representerat Canal+ berättar hon nu om sitt arbete hos nya arbetsgivaren, HBO Nordic. Därutöver möter vi en av landets vassaste TV-skribenter; Christina Kennedy, som bl.a. avslöjar vilken som är bästa serie någonsin, och varför man bör undvika primärvården som arena för dramatik.

TV Heads #30 - HBO - New York Special 3  

I ett avslutande avsnitt i New York-trilogin befinner sig TV Heads på HBO:s huvudkontor vid Bryant park. Bengt och Göran rapporterar från det s.k. "A look inside", under vilken kanalen bl.a. berättar om hur man jobbar med lansering i allmänhet och andra säsongen av Girls i synnerhet. Dessutom träffar vi HBO:s Casey Bloys som ansvarar för bolagets halvtimmar.

TV Heads #29 - SNL - New York Special 2  

TV Heads befinner sig på klassisk mark: 30 Rockefeller Centre på Manhattan. 1975 skapade Lorne Michaels ett av amerikansk TV:s starkaste och mest långlivade varumärken; Saturday Night Live. I snart fyrtio har programmet levererat direktsänd humor på lördagskvällarna, skapat milstolpar inom genren, och - inte minst - agerat plantskola för många av komedivärldens stora. Erik Kenward, manusförfattare och producent, tar oss med bakom kulisserna på ett av historiens viktigaste TV-program.

TV Heads #28 - Jetlag - New York Special 1  

TV Heads befinner sig i New York. På en parkbänk någonstans på gränsen mellan Chelsea och The Meatpacking District pratar Bengt och Göran lite om hösten som varit och vad som står på agendan under dagarna i USA.

TV Heads # 27 - Den vita älgen  

Miniserien Torka aldrig tårar utan handskar tog Sverige med storm, och TV Heads gästas av två av nyckelpersonerna bakom projektet; regissören Simon Kaijser och producenten Maria Nordenberg. För Göran Danasten berättar de om ett monster till manus, försenade körsbärsträd och slocknande dekorlampor. Och - inte minst - en lökig älg.

TV Heads # 26 - Mipcom 2:2  

TV Heads är kvar på Croisetten, varifrån Göran Danasten och Mathias Engstrand lämnar en andra, och tyvärr sista, rapport från TV-mässan Mipcom.

TV Heads # 26 - Mipcom 1:2  

TV Heads är på TV-mässan i Cannes. Göran Danasten och vikarierande co-hosten Mathias Engstrand lämnar en första rapport från det som i branschen går under namnet Mipcom.

Tv Heads # 25 - Kristallen  

Göran och Bengt befinner sig på Kristallen-seminariet. De träffar SVT:s nöjeschef Mathias Engstrand som berättar om arbetet med ESC 2013. Vidare redogör rättighetschefen på SVT Sport, Jan Olsson, för turerna kring OS och andra stora evenemang. Avslutningsvis gästas programmet av journalisten Jan Gradvall, som just mött CSI:s showrunner, Carol Mendelsohn.

0:00/0:00
Video player is in betaClose