Swimrunpodden

Swimrunpodden

Sweden

En podd om Swimrun som kommer att handla om allt som har med den här fantastiska sporten att göra. En podd med Annelie och Jonas!

Episodes

Swimrunpodden 62 Johan Dalhöjd swimrunintervju  

Johan Dalhöjd berättar om sin resa till Swimrun. Han har haft en brokig väg till att hitta till vår sport. Gått via cykling och en karriär som militär och hans nuvarande yrke. På vägen höll han även på med MMA när det var nytt i Sverige. Men sedan ett antal år är han helt biten av Swimrun och så pass så han har varit med och startat Trispots butik i Göteborg. Vi är så tacksamma för alla filmer han spelar in under sina lopp. Skratt och tankeväckande punkter kommer upp i dagens avsnitt.

Swimrunpodden 61  Maria Hjortstam Möller/Josefin Hult Fast swimrunintervju  

Maria och Josefin berättar på ett roligt sätt hur de kom in på Swimrun. De har nu skapat ett team som heter Swimrun4fun. Från att inte vetat vad swimrun är till att kvala till Ötillö har det gått mycket fort. Vi får följa deras resa med skratt och roliga pikar.

Swimrunpodden 60 Magnus Myhrborg swimrunintervju  

Magnus Myhrborg berättar om sin väg till Swimrun. Vi får lära känna en person som vill testa olika lopp och som har tävlat med många olika medtävlare. Får höra om den senaste tävlingen i Hvar. Magnus delar med sig av roliga minnen och hans glädje kring löpning som kanske varit hans bästa del.

Swimrunpodden 59 Mingel I Trispotbutiken  

I detta avsnitt minglar vi med flera Swimrunners på ett event om Swimruncupen, som har den första deltävlingen av fem i maj, i Stockholm. Vi får höra om nyheter kring utrustning, tips till nybörjare, svar på en lyssnarfråga samt så klart få lite inspiration kring Swimruncupen.

Swimrunpodden 58 Marcus Rössel swimruninterview  

Marcus Rössel shares his passion for Swimrun. He has travelled a lot around the globe to many different locations to do different kinds of sports and of course a lot of different swimrun competitions. He shares the fun part of swimrun but also what can be improved when it comes to organisation and to safety in different countries. He will do many Swimruns in Sweden this year because he has just moved here with his family.

Swimrunpodden 57 Håkan Jörgensen swimrunintervju  

Håkan Jörgensen gästar oss och berättar om ett liv med äventyr. Han tränade inte alls mycket under uppväxten till han fick sina första mål i nian. Dessa mål tog honom runt på mycket äventyr som sedan har lett inom på nästan 20 år som PT. Han har även hunnit att skriva böcker om träning och dykning. Vi får tips och lite tankar kring hur vi kan bli bättre löpare och hur det är att coacha oss nybörjare till att ta stora steg framåt.

Swimrunpodden 56 Göran Wernqvist - swimrunintervju  

Göran Wernqvist berättar om hans 40års kris som nu varat i över 20 år. Där löpning och en skada i axeln ledde honom in på Swimrun. 2013 fick han möjlighet att testa Ötillö och han har hittills gjort 4 stycken och på honom syns det också alltid att han gjort loppen. På vilket sätt förstår ni när ni lyssnar.

Swimrunpodden 55 Bröderna Kindgren Swimrunintervju  

Bröderna Stefan och Henrik Kindgren gästar podden. De berättar om en uppväxt av att leka ute och testa många olika sporter men inte fastna för något. Deras resa startar som en lite skämt som en 30 års kris med ett halvmaraton och landat i flera Ötillö. Vi får oss mycket skratt och lärdomar om hur de testat olika produkter på vägen och hur mycket de älskar swimrun.

Hillevi Wahl Swimrunpodden 54 - swimrun, multisport, triathlon  

I avsnitt 54 pratar Annelie med Hillevi Wahl, författaren, föreläsaren, inspiratören som visar att ingeting är omöjligt. Hillevi började sent i livet träna med en tro att det var inget hon kunde, men det visade sig snabbt att hon hade fel. Hon snubblade av en slump in på militärt training och idag några år senare ligger hon och nöter längd efter längd i simbassängen för att köra swimrun och triathlon.

Swimrunpodden 53 Joanna Olsson  swimrunintervju  

Joanna Olsson berättar om sin resa från tävlingssimmare till swimrunner. Vi får följa hennes träning i Sverige till att komma in på Collage i USA och där på slutet drabbas av diabetes som 22 åring. Vi får följa hennes resa via Ironman till Ötillö där hon bevisar att du kan tävla på hög nivå ändå. Hon förmedlar mycket glädje.

Swimrunpodden 52 Joakim Axelsson swimrunintervju  

Joakim Axelsson en av de som gjort allra mest swimruns totalt i Sverige. Han berättar bland annat om sina 10 Ötillö men också sin resa till swimrun från triathlon. Han har även sm-guld i triathlon utöver fina placeringar på många swimruns. Vi får också lite skratt från hans karriär som militär.

Swimrunpodden 51 Patric Tengblad swimrunintervju  

Patric Tengblad berättar om sin väg till swimrun. Vi får oss mycket skratt kring hans olika test av dolmar och olika saker han har hittat som fungerar. Han berättar var han träffar sin fru och om hur det går att tävla ihop som par. Han förmedlar mycket glädje kring vår härliga sport och vi hoppas alla känner samma glädje som oss kring att höra om hans resa

Swimrunpodden 50 Malin Lindqvist swimrunintervju  

Malin Lindqvist berättar innerligt om sin väg till att hitta till sin stora passion Swimrun. Vi får höra om vad du skall tänka på som nybörjare och vad hon har märkt under sin relativt korta tid som swimrunner. Vi får oss en hel del härliga skratt om träning och tävling. Men också att det går att kombinera träning med två små barn.

Swimrunpodden 49 Philip Robson swimrunintervju  

Philip Robson gästar podcasten. Vi talar om en uppväxt där schack var enda sporten till 15 års åldern när han började springa flera mil innan skolan för han älskade att röra på sig. Vi 20 års ålder sa läkarna att han skulle sluta med löpning och det gjorde han i nästan 15 år tills han hittade Ötillö. Vi får också höra om resan från eget bolag till att idag jobba som cykelbud. En minst sagt spännande resa vi lyssnare får i detta avsnitt

Swimrunpodden 48 Fredrik Isaksson - swimrunintervju  

Fredrik Isaksson gästar oss denna vecka och berättar om sin uppväxt på Östermalm/Jämtland och Stockholms skärgård. Vi får följa en uppväxt med kampsport, vindsurfing och dykning. Men till slut har han hittat till Swimrun. Glädjen och njutningen att kunna kombinera vatten och löpning är tydlig. Vi får också höra vad han tycker om användandet av lina på tävlingar

Swimrunpodden 47 Camilla Renz Swimrunintervju  

Camilla Renz berättar på ett roligt sätt hur hon hittade till Swimrun i dagens avsnitt. Vi får också höra om hennes tuffa Ötillö och om hennes olika lopp och träningar. Berättar också om sitt engagemang för att skriva för Allt om Swimrun och om vad träningen betyder för henne.

Swimrunpodden 46-swimrun tankar med Annelie och Jonas  

Annelie och Jonas pratar om året som har passerat och blickar framåt mot 2017. Skratt och allvar blandas i dagens avsnitt. Glöm därför inte bort Tobias registret som vi tar upp i dagens pod. De pratar också om egna mål och tävlingar under året.

Swimrunpodden 45 - Mikael Rosén swimrunintervju  

Mikael Rosén gästar podden och berättar mycket om öppet vatten och vad du behöver tänka på när du går från poolen till att simma utomhus. Han ger tips på vad du skall tänka på. Ger också sina tankar på hur sporten kommer att utvecklas framåt. Delar också om sin uppväxt och hur han idag tränar sig själv och sina adepter.

Swimrunpodden 44 Lena Ehrlenfeldt swimrunintervju  

Lena Ehrlenfeldt kommer med och berättar sin historia. Hon var med och demonstrerade för mer hallar för Friskis och Svettis redan i början av 70-talet så hon har en lång och gedigen bakgrund. Hon har även gjort 4 klassiker och tränar och tävlar även inom triathlon. Men nu är det swimrun som gäller. Vi får lära oss smarta tips för trail löpning och många härliga skratt. En fantastisk atlet helt enkelt!

Swimrunpodden 43 Natalie Rec Swimrun intervju  

Natalie Rec berättar om sin uppväxt och satsning på Innebandy. Där hon varit på en mycket hög nivå. Vi får oss mycket skratt på vägen till att hon börjar med uthållighetssporter som Triathlon och Swimrun. Hon berättar på ett målande sätt om hennes upplevelser inom vår sport.

0:00/0:00
Video player is in betaClose