Sysla Teknologi

Sysla Teknologi

Norway

Sysla.no tar for seg hvordan digitalisering fører til endringer i næringslivet og samfunnet.

Episodes

På oppdrag for Røkke  

Kjell Inge Røkke-eide Aker har spyttet inn 50 millioner kroner i teknologi-selskapet Cognite. Oppdraget? Å digitalisere sokkelen. I denne episoden forteller den tidligere Fast Search & Transfer-gründeren John Markus Lervik hvordan han og kollegene i Cognite skal få det til, og hvordan han han har reist seg etter straffedommen fra 2014.

Nå ser hackerne mot industrien  

I denne episoden har vi med oss en av Norges mest kjente datasikkerhetseksperter, Chris Dale. Petya-viruset rammet industriselskaper på en måte man sjelden har sett før. Hvorfor valgte hackerne og slå ut shipping-giganten Maersk? Og er industrien godt nok forberedt på digitale kriminelle?

Derfor kan Norge bli ledende på førerløse skip  

Den tyske teknologigiganten Siemens går tungt inn i digitalisering av shipping. Salgsdirektør Odd Moen forklarer hvorfor han mener Norge kan ta en ledende posisjon innenfor fremveksten av autonome skip.

Episode 5: Disse kjemper om shippingdataene  

I årevis har shipping-gigantene snakket om digitalisering. Men hvem skal levere tjenestene som håndterer de enorme datamengdene som produseres innenfor shipping-industriens virksomhet? Nå er det digitale kappløpet i gang.

Episode 4 - Kenneth Ragnvaldsen  

Sturle Rasmussen snakker med Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Datarespons.


Esko Kilpi gjestet Stormkastkonferansen som Sysla er med og arrangerer i 2016.

Kilpi på TedX i 2017: https://www.youtube.com/watch?v=6cQdT5Z5xL8

Kilpi sine tekster på Medium: https://medium.com/@EskoKilpi

Endre Markussen - First point  

Episode 3: Sturle Rasmussen snakker med Endre Markussen, grunnlegger av konsulentselskapet First point.

Hvorfor har IT-sjefen gått fra å være sjef til å være vaktmester?

Andreas Thorsheim - Otovo  

Episode 2: Sturle Rasmussen snakker med Andreas Thorsheim, en av gründerne bak Otovo. Programlederen og Thorsheim har for orden skyld jobbet sammen i en årrekke, i to av årene var Thorsheim nærmeste leder til Rasmussen. Musikk av The Heretics,

Erik Fossum Færevaag - Disruptive Technologies  

Episode 1: Sturle Rasmussen snakker med Erik Fossum Færevaag grunderen bak Disruptive Technologies som prøver å bli både et produkt og en plattform for sensorer. Musikk av The Heretics,

0:00/0:00
Video player is in betaClose