Tankesmedjan

Tankesmedjan

Sweden

Programmet som formulerar åsikterna du ska hysa

Episodes

Tankesmedjan sommarspecial: Nanna Johansson!  

Tankesmedjan hör bön och bjuder på efterfrågade inslag ur arkivet. Olika smeder genom programmets historia får varsin podd och i dagens riktas allt ljus mot Nanna Johansson. Det kommer bland annat handla om den internationella kvinnodagen, koreckt svennska och fyra sorters hår under armarna.

Tankesmedjan sommarspecial: Isak Jansson!  

Tankesmedjan hör bön och bjuder på efterfrågade inslag ur arkivet. Olika smeder genom programmets historia får varsin podd och i dagens riktas allt ljus mot Isak Jansson. Det kommer bland annat handla om smygrasism, studentfirande och kvinnor i krig.

Tankesmedjan sommarspecial: Ahmed Berhan!  

Tankesmedjan hör bön och bjuder på efterfrågade inslag ur arkivet. Olika smeder genom programmets historia får varsin podd och i dagens riktas allt ljus mot Ahmed Berhan. Det kommer bland annat handla om södermalm, spice och ebola.

Tankesmedjan sommarspecial: Johanna Wagrell!  

Tankesmedjan hör bön och bjuder på efterfrågade inslag ur arkivet. Olika smeder genom programmets historia får varsin podd och i dagens riktas allt ljus mot Johanna Wagrell. Det kommer bland annat handla om ISIS-låten, skönhetsoperationer och niande.

Tankesmedjan sommarspecial: Moa Lundqvist!  

Tankesmedjan hör bön och bjuder på efterfrågade inslag ur arkivet. Olika smeder genom programmets historia får varsin podd och i dagens riktas allt ljus mot Moa Lundqvist. Det kommer bland annat handla om porr, Sommar i P1 och "Mannen på gatan".

Tankesmedjan sommarspecial: Petrina Solange!  

Tankesmedjan hör bön och bjuder på efterfrågade inslag ur arkivet. Olika smeder genom programmets historia får varsin podd och i dagens riktas allt ljus mot Petrina Solange. Det kommer bland annat handla om supermånen, tiggerikörkort och skräckfiguren Alfons Åberg.

Tankesmedjan sommarspecial: Marcus Berggren!  

Tankesmedjan hör bön och bjuder på efterfrågade inslag ur arkivet. Olika smeder genom programmets historia får varsin podd och i dagens riktas allt ljus på Marcus Berggren. Det kommer bland annat handla om trumcirkeln Miljöpartiet, kärlek till prickigkorvmackor och det bulgariska drinkgurglar-knepet.

BEST OF ALMEDALEN 2017  

Under politikerveckan i Almedalen har traditionsenligt Tankesmedjan i P3 varit på plats och ställt frågorna som ingen journalist vågar ställa till några av landets modigaste och mäktigaste politiker. I år gästades vi av Jonas Sjöstedt (V), Birgitta Ohlsson (L), Magdalena Andersson (S) och Sara Skyttedal (KD).

Tankesmedjan grillar Sara Skyttedal  

I säsongens sista Tankesmedjan berättar Sara Skyttedal vilken hundstorlek hon föredrar, Marcus summerar veckan i Almedalen och så tar vi farväl av smygrasismen. Vi hörs i höst igen!

Tankesmedjan grillar Magdalena Andersson  

Sveriges finansminister Magdalena Andersson berättar vad hon egentligen tycker om Göran Persson, vi recenserar en sexscen i Per Schlingmanns nya bok och så blir det omvärldsquiz.

Tankesmedjan grillar Birgitta Ohlsson  

Idag tar vi reda på vad Liberalernas Stannis Baratheon, Birgitta Ohlsson, vill göra med partiets logga, vi testar om vi är duktiga flickor och Fredrik summerar sin tid i Almedalen, och i Tankesmedjan.

Tankesmedjan Grillar Jonas Sjöstedt  

Idag pressar vi Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt om vad han egentligen gjorde i New York, vi undrar vad politik och sexköp har gemensamt och så skådar vi i spåkulan vad veckan kommer erbjuda.

Say hello to my little flyer  

Idag pratar Isak, Tomas och Johanna om att nazism är en grej igen, att det ska vara så svårt för katolska kyrkan att låta bli småpojkar och att vi måste sluta vara så tacky.

Pax för Zlatan  

Idag pratar Johanna, Isak och Tomas om det stundande importförbudet i Alvesta, magiska skoluniformer och så levererar vi tyvärr dåliga nyheter för röksugna barn.

Pk-plockepinn  

Idag diskuterar vi lämpligheten i att planera en Malisemester, skillnaden på ett kriterium och ett absolut kriterium samt att i Sveriges kommuner gror fröet till det världsomspännande matriarkatet.

Jomshofstjafs  

Idag släpper vi vilka politiker vi ska träffa i Almedalen nästa vecka. Dessutom pratar vi om inte så nya lösningar på tiggeriet, att Löfven är en gentleman samt en bråkrecap från helgens hetaste fight

Born in the USA  

Isak, Tomas och Johanna laddar för sillfrossa med att snacka om Yankeetown på Arlanda, Bunker BK och att Nordkorea… fan vad läskigt! Glad midsommar!

Gitarrhand och taktkänsla  

Johanna, Tomas och Isak festar till det med att snacka om hur kasst pensionärer har det, hur svårt det är med jämställdhet i musikfestivaler och att en snippoperation inte behöver vara hela världen.

Misstänkt terrorfylla  

Elinor, Marcus och Fredrik är trötta på push-notiser som ropar varg, konservatismen inom dansbandsvärlden och den ständiga exotifieringen av spanska transvestiter i kvällstidningsjournalistiken.

Content is king  

Fredrik, Marcus och Elinor gör innehåll om innehåll, latinamerikanska presidenters syn på sociala medier och Stefan Löfvens knep för att få en lugn semester.

0:00/0:00
Video player is in betaClose