Teaterprogrammet

Teaterprogrammet

Sweden

Roger Wilson intervjuar teaterprofiler i Sverige Ansvarig utgivare: Louise Welander

Episodes

Möt Andreas Boonstra - regissör, skådespelare och konstnärlig ledare för moment:teater  

Aktuell just nu med Tarantula av Bob Dylan, Sveriges Radio Dramas Nobelföreställning, som han arrangerat för radio Andreas Boonstra är regissör, dramatiker, skådespelare och konstnärlig ledare för moment:teater i Gubbängen i Stockholm.Han är född på Ekerö och gick på teaterlinjen på Södra Latin i Stockholm.1996 startade han Teater Scenario i Stockholm tillsammans med bland andra Lotti Törnros och Daniela Kullman.2000 startade han sedan moment:teater med bland annat Pontus Stenshäll, och de två fick tillsammans Svenska Dagbladets Thalia–pris år 2008 för sitt arbete med Moment, där Boonstra under åren bland annat satt upp – och fritt tolkat – såväl Shakespeare som Strindberg och Goethe.Andreas Boonstra har också regisserat på andra teatrar som Dramaten, Stockholms stadsteater, Confidencen och Boulevardteatern. Och nu i dagarna, när Teaterprogrammet sänds, så är han aktuell med en uppsättning här i Sveriges Radio Drama – baserad på årets Nobelpristagare i litteratur, Bob Dylans, roman Tarantula. Andreas Boonstra valde ett stycke ur Spöksonaten av August Strindberg som sitt klipp. Föreställningen finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

Möt Rebecka Hemse - skådespelare  

Hon ses just nu i "Den goda viljan" på Dramaten, där hon har gjort många stora klassiska roller. Även känd som Martin Becks dotter i Beck-filmerna. Slog igenom 18 år gammal 1994 i Malmö som "Lulu". Rebecka Hemse är född 1975 i Överjärna, Södertälje.Hon hoppade av teaterlinjen på Södra Latin i Stockholm när hon fick en roll på Teater Galeasen i Roberto Zucco av Bernard-Marie Koltès i regi av Rickard Günther.Efter det fick hon titelrollen som Lulu av Frank Wedekind på Malmö Dramatiska Teater, i regi av Staffan Valdemar Holm. Hon var bara 18 år, och rollen innebar ett stort genombrott för henne. Sedan dess har hon arbetat som skådespelare och gjort massor på tv och film. Hon är känd för många som Martin Becks dotter i Beck-filmerna och som Sara i 30 grader i februari. Rebecka Hemse blev anställd på Dramaten 2004 och hon har gjort många stora roller där. Hon har spelat Strindberg, Shakespeare och Tjechov med regissörer som Staffan Valdemar Holm, Mats Ek, Stefan Larsson och Karl Dunér. Just nu kan man se henne i Eirik Stubös uppsättning Den Goda Viljan av Ingmar Bergman där hon spelar Anna Åkerblom.Rebecka Hemse valde Förvandlingen av Franz Kafka med Allan Edwall ur Drama-arkivet. Föreställningen finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

Möt William Spetz - skådespelare och komiker  

Älsklig, älskad och omåttligt populär är den unge skådespelaren som slog igenom redan som barn. William Spetz är komiker, programledare och skådespelare, född 1996 i Umeå.Han började blogga som 12-åring, först på bloggportalen Blogspot och sen i Västerbottenskuriren. 2010, när han var 14 år, började han videoblogga på Youtube-kanalen Lilla bloggen.Han blev känd genom sina humorvideor på Youtube och sin humorserie Williams lista och Scener ur ett tonårsliv som visats på SVT Play, där han gör en dryg och överdriven version av sig självHan gick teaterlinjen på gymnasiet och arbetade med en pjäs om främlingsfientlighet och egna fördomar om ämnet.Han har varit programledare för melodifestivalen och även medverkat i den femte säsongen av humorserien Solsidan.Han har gjort radio – bland annat humorserien 22 kvadrat.Och nu – den här hösten – har William Spetz gjort stor succé med den egna föreställningen Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme? som spelas på Scalateatern i Stockholm.William Spetz valde ett klipp ur Natten börjar nu av Åsa Lindholm. Hela föreställningen finns att lyssna på här nedan.

Möt Petra Brylander – teaterchef och skådespelare  

Nya chefen vid Uppsala stadsteater ger kvinnorna plats på scenen. Petra Brylander är skådespelare, regissör och teaterchef född 1970 i Kalix.Redan i ungdomen började hon arbeta som statist på Norrbottensteatern i Luleå, innan hon utbildade sig till skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö 1992–1995.Efter det har hon arbetat på Helsingborgs stadsteater, Dramatiska teaterkompaniet i Malmö och sedan 2001 på Malmö stadsteater, där hon haft stora roller i bland annat Revisorn, Antigone och Så tuktas en argbigga. (Under 2007 gjorde hon där också monologen Livet kom så plötsligt, vilken porträtterar en kvinna med Aspergers syndrom.)Petra Brylander har även gjort dussintalet roller på film och tv.2007 blev Petra Brylander chef för Malmö stadsteater, och från och med augusti år 2016, är hon chef för Uppsala stadsteater. Som sitt klipp från Drama i P1 valde Petra Brylander Ottar och kärleken av Gunilla Thorgren och Anna Kölén. Den finns tyvärr inte längre tillgänglig för lyssning i sin helhet.

Möt Özz Nujen - skådespelare och komiker  

Özz Nujen är mångsysslare: känd som komiker, manusförfattare, programledare och skådespelare. Özz Nujen är född 1975 i Bismil i den kurdiska delen av Turkiet. Hans familj flydde till Sverige och han kom hit som åtta-åring. Han gick på Calle Flygares teaterskola 1997-99 och senare på radiolinjen på Dramatiska Institutet 2002-2004.Han har gjort radio, varit programledare och värd för sommar i P1 (två gånger) och han har varit med i en flera tv-serier, som t ex Anna Holt och Tusenbröder. Han har även varit med i två franska storfilmer: Si tu meurs, je te tue och Comme chez soi.På scenen har han mycket stå-uppkomik och scenshower. Dålig stämning, Statsminister Özz Nujen och Sveriges historia – den nakna sanningen, tillsammans med Måns Möller. Och han har spelat teater – på Dramaten och på Uppsala Stadsteater – klassiker av Shakespeare och Goldoni. Men också Mistero Buffo av Dario Fo tillsammans med Björn Granath.Just nu är han aktuell på Riksteatern i Magnus Florins version av Shakespeares Rickard III med sig själv i alla roller och med Björn Granath som regissör.

Möt Suzanne Osten i Teaterprogrammet  

Suzanne Osten är en av landets absolut främsta regissörer. Som gäst hos Anneli Dufva pratar om sitt arbete vid den banbrytande scenen Unga Klara, om sina filmer, om sitt konstnärskap. Just nu är Suzanne Osten aktuell med den redan internationellt omtalade urpremiären i Drama i P1 med det hittills ospelade manuset av Ingmar Bergman ”Sextiofyra minuter med Rebecka”.

Möt Fredrik Evers - skådespelare  

Från Klas Klättermus till Mephisto. Mångsidige Evers om rollarbete då och nu och om att växa upp i en radikal teaterfamilj i Göteborg på 1970-talet. Han har fått fantastiska recensioner för titelrollen i Mephisto av Klaus Mann på Stora scenen på Göteborgs Stadsteater. (Bearbetning Ariane Mnouchkine, regi Pontus Stenshäll). Fredrik Evers är skådespelare, född 1971 i Göteborg, utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm 1996-2000. Han arbetade vid ett antal teatrar under de första åren efter sin examen; Dramaten, Lilla Teatern i Göteborg, Riksteatern, Älvsborgsteatern, Dramalabbet, Bohusläns Teater, Uppsala Stadsteater… År 2004 kom han till Göteborgs Stadsteater, där han varit anställd sedan dess och gjort många stora och olika roller. Tv och film har Fredrik Evers också gjort: Andra avenyn och Hem till byn, En man som heter Ove är några exempel. Han har dessutom skrivit både pjäser och musik samt regisserat på teatern. Som sitt klipp ur Drama-arkivet i P1 valde Fredrik Evers August Strindbergs "Fröken Julie". Föreställningen finns att lyssna till i sin helhet här nedan.

Möt Gertrud Larsson - dramatiker, komiker, regissör  

Just nu aktuell - eller inte - med pjäsen Främling, med Bert Karlsson som rollfigur. Den skulle haft premiär med Riksteatern i Skövde nu i oktober, men ställdes in efter presspremiären i Stockholm. Gertrud Larsson är dramatiker, regissör och komiker, född 1972 i Kristianstad. Hon är dubbelt utbildad vid Dramatiska institutet i Stockholm - först i dramatik/dramaturgi 2001-2004 och sedan gick hon också en radiodokumentärutbildning några år senare.Hon har skrivit ett tjugotal pjäser; Asylshopping, Hela Folkets järnväg, Världens lyckligaste kycklingar är några av dem. De har spelats på bland annat Uppsala stadsteater, Folkteatern i Göteborg, Regionteatern Blekinge Kronoberg samt i Radioteatern.Gertrud Larsson har också, tillsammans med Åsa Asptjärn, gjort mycket sketcher i radio, satir, som sändes i radioprogrammet Freja mellan 1996-2000. 2015 gjorde de radions adventskalender , Månsaråttan. I somras sändes deras satirserie Utkantssverige i God morgon, världen! Hon har regisserat på Teater 23 i Malmö, på Riksteatern, på Teateretablissemanget samt på Teater Scenario i Stockholm, där hon var konstnärlig ledare 2008-2009.Radiodokumentär har det också blivit Svarta Carina, sändes 2009.Och just nu är Gertrud Larsson aktuell - eller inte - med pjäsen Främling, med Bert Karlsson som rollfigur, som skulle haft premiär med Riksteatern i Skövde nu i Oktober, men ställdes in efter den presspremiär i Stockholm, som ägde rum några dagar tidigare. Som sitt klipp valde Gertrud Larsson en bit ur Niclas Pajalas pjäs Vem släckte ljuset. Tyvärr finns den inte att lyssna på i sin helhet av upphovsrättsliga skäl.

Möt Hannes Meidal - skådespelare  

Mångsidig skådespelare som också har ett ben i litteraturen. Han har både skrivit dramatik och varit redaktör för en bok om skådespelaren Keve Hjelm – bland annat. Hannes Meidal är skådespelare och dramatiker, född 1979 i Stockholm, utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm 2003-2007. Innan dess hade han också varit regiassistent på flera uppsättningar - bland annat till Thorsten Flinck och Keve Hjelm, han hade studerat teatervetenskap och varit redaktör för en bok om just Keve Hjelm.Hannes Meidal har även skrivit dramatik, ofta inspirerad av litterära förlagor: Kafka, Trompe-l’oeil, Rövare, Don Giovanni och Marodörer.Som skådespelare har han bland annat arbetat på Unga Tur, Teater Galeasen, Strindbergs Intima Teater, Judiska Teatern och Malmö stadsteater. Numera är han fast anställd på Dramaten och just nu kan man se honom i Martina Montelius Ensam och Esmeralda, i regi av Agneta Ehrensvärd.Hannes Meidal valde en bit ur August Strindbergs "Ett drömspel" som sitt klipp ur Drama-arkivet i P1. Föreställningen finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

Möt Pontus Stenshäll - teaterchef, regissör och skådespelare  

Nye chefen vid Göteborgs Stadsteater chef rekryterades från Moment:teater i Gubbängen i Stockholm. Men hans bana började vid UDG-teatern i Karlskrona. Pontus Stenshäll är skådespelare, regissör och teaterchef.Han är född 1966 i Karlskrona, där han också började arbeta som skådespelare på UDG-teatern, innan han utbildade sig på Teaterhögskolan i Malmö 88-91.Efter utbildningen blev det Folkteatern i Gävleborg.Från år 2000 till år 2015 verkade Pontus Stenshäll på och med den fria gruppen Teater Moment i Gubbängen i Stockholm – som både skådespelare och regissör. Han har också under åren gästregisserat på Stockholms stadsteater, Helsingborgs stadsteater, Folkteatern i Göteborg och Göteborgs stadsteater.Och - förra året tillträdde han som konstnärlig ledare för Göteborgs Stadsteater, där man just nu på stora scenen kan se hans uppsättning av Klaus Manns Mephisto.Som sitt klipp ur Drama-arkivet i P1, valde Pontus Stenshäll en bit ur Barabbas av Pär Lagerkvist. Hela föreställningen finns att lyssna på här nedan.

Möt Pontus Stenshäll - teaterchef, regissör och skådespelare  

Nye chefen vid Göteborgs Stadsteater chef rekryterades från Moment:teater i Gubbängen i Stockholm. Men hans bana började vid UDG-teatern i Karlskrona. Pontus Stenshäll är skådespelare, regissör och teaterchef.Han är född 1966 i Karlskrona, där han också började arbeta som skådespelare på UDG-teatern, innan han utbildade sig på Teaterhögskolan i Malmö 88-91.Efter utbildningen blev det Folkteatern i Gävleborg.Från år 2000 till år 2015 verkade Pontus Stenshäll på och med den fria gruppen Teater Moment i Gubbängen i Stockholm – som både skådespelare och regissör. Han har också under åren gästregisserat på Stockholms stadsteater, Helsingborgs stadsteater, Folkteatern i Göteborg och Göteborgs stadsteater.Och - förra året tillträdde han som konstnärlig ledare för Göteborgs Stadsteater, där man just nu på stora scenen kan se hans uppsättning av Klaus Manns Mephisto.Som sitt klipp ur Drama-arkivet i P1, valde Pontus Stenshäll en bit ur Barabbas av Pär Lagerkvist. Hela föreställningen finns att lyssna på här nedan.

Möt Iréne Lindh - skådespelerska och sångare  

På Dramaten sedan 1960-talet, gjort massor av film och TV. Är Petunia Dursleys svenska röst i Harry Potter - och har spelat in Carl Jonas Love Amqvists Songes på skiva. Irene Lindh är skådespelare och sångare, född 1945 i Stockholm.Hon utbildades på Dramatens elevskola 1964-67 och har sedan dess varit knuten till Dramaten. Där har hon arbetat med regissörer som Alf Sjöberg, Ernst Günther, Karl Dunér, John Caird, Mattias Andersson, Stefan Larsson, Staffan Valdemar Holm, Tobias Theorell...Hon har också gjort många roller på tv och film – bland annat i tv-serien om A-gruppen baserad på Arne Dahls romaner.Har även gjort rösten till Petunia Dursley i Harry Potter–filmerna och spelat in C J L Amqvist Songes på skiva.Iréne Lindh valde Polis! Polis! av Zlawomir Mrozek ur Drama-arkivet. Den finns tillgänglig för lyssning fram till den 8 november.

Möt Simon Norrthon - skådespelare  

Norrthon har i många år samarbetat med Suzanne Osten på Unga Klara och även gjort roller i flera av hennes filmer. Numera är han prefekt och lektor i skådespeleri på Stockholms Dramatiska Högskola. Simon Norrthon är skådespelare och regissör, född 1967 i Fosie i Skåne och utbildad på Teaterhögskolan i Sthlm mellan 89-92.Han har under åren samarbetat mycket med regissören Suzanne Osten, både på teater och på film – han har medverkat bland annat i Hamlet, Irinas nya liv och Det allra viktigaste på Unga Klara i Stockholm och han har fått skådespelarpris för sina rolltolkningar i Ostens film Tala det är så mörkt (och i Reza Baghers kortfilm Ett liv i backspegeln)På tv har man bland annat kunnat se Simon Norrthon i Kvarteret Skatan och i Äkta människor och så har han gjort humor – Clownen luktar bensin – både på scen och i radio.Numera är han prefekt vid Stockholms Dramatiska Högskola, han är lektor i skådespeleri och just nu kan man se honom på Dramaten i Suzanne Ostens uppsättning av David Grossmans Falla ur tiden.Ur våra arkiv valde Simon Norrthon en nyare föreställning: De dödas röster succéserien i P3, senare sänd i P1, från i somras.

Liv Ullmann - skådespelerska, regissör, världsberömd  

Liv Ullmann – som fyller 78 i år – om en skådespelares arbete med sig själv, om att regissera, om att vara lycklig superstjärna i New York på 70-talet, om sanningskrav, snällhet och hemlängtan. Liv Ullmann är skådepelare och regissör, född 1938 i Tokyo.Hon tog som ung teaterlektioner i London innan hon kom att göra både film och ett flertal teaterroller på Rogaland Teater i Stavanger – hon gjorde bland annat Ofelia och Anne Frank, innan hon i Oslo bland annat gjorde rollen som Grusje i Den kaukasiska kritcirkeln av Bertolt Brecht i regi av Peter Palitzsch.Sedan blev det massor av film, inte minst med Ingmar Bergman, men också i USA. Hon gjorde Kristina i Jan Troells älskade tv-serie baserad på Vilhelm Mobergs Utvandrarsvit, det blev teaterroller i New York och hon skrev två framgångsrika böcker.Dessutom har hon regisserat, nu under senare år både på film, där hon gjort Fröken Julie och på teatern; i Sydney gjorde hon Linje lusta med Cate Blanchett och nu – i samband med att Teaterprogrammet spelades in - gästade hon Bergmanfestivalen i Stockholm med sin uppsättning av Enskilda samtal – baserad på Bergmans bok på den tv-serie, som Liv Ullmann regisserade, även den. Den Goda Viljan producerades i Norge som ett samarbete mellan Riksteatern och Nationalteatret.

Möt Leif Zern - teaterkritiker och författare  

Leif Zern om sitt levande förhållande till teaterkonsten men också om rollen som inflytelserik kritiker. Leif Zern är först och främst känd som teaterkritiker, men han är också författare.Han är född 1939 i Stockholm, utbildad på universitetet i Uppsala, där han bland annat läste filosofi och litteraturhistoria.Han skriver fortfarande emellanåt (trots att han nu är pensionär) i Dagens Nyheter, där han varit verksam länge, men han arbetade också en period på Expressens kulturredaktion, där han även var kulturchef mellan 1982 och 1993.Han har givit ut flera böcker - om bland annat Ingmar Bergman, Shakespeare, Jon Fosse och tillsammans med Karin Helander en historik över Stockholms stadsteater. Han har fått en lång rad utmärkelser och priser. Hans självbiografiska roman Kaddish på motorcykel hyllades av kritikerna när den kom ut år 2012.

Möt Maria Johansson - skådespelare, regissör, forskare, professor  

Det började med rollen som Tjorven i TV-serien Saltkråkan på 1960-talet. Idag är hon professor i skådespeleri. Och hennes forskning om gestaltning används i polis- och psykologiutbildningar. Maria Johansson är född 1956 i Stockholm, utbildad på Scenskolan i Stockholm 1978-81. Som skådespelare har hon arbetat vid Dramaten, Folkteatern i Gävle, Moderna Dansteatern, Fria Teatern i Högdalen på film, i tv och i radio.Hon har också regisserat (på Pistolteatern, Martin Mutter, Skottes Musikteater, Göteborgsoperan och Wiraspelen), skrivit radiodramatik för barn och barn-tv-serier och undervisat i scenframställning på Operahögskolan i Stockholm.Sin magisterexamen tog hon vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola innan hon blev antagen som doktorand vid Teaterhögskolan i Stockholm, vilket sedan resulterade i avhandlingen Skådespelarens praktiska kunskap år 2012. Och numera är hon professor vid Stockholms Dramatiska Högskola – med inriktning på skådespeleri. Som sitt klipp ur Drama-arkivet i P1, valde Maria Johansson Henrik Ibsens Gengångare.

Möt Eirik Stubø, regissör och chef för Dramaten  

Internationell utblick, Bergmanfestivalen och de stora texterna. Eirik Stubø är född 1965 i Narvik i Norge, han är regissör och numera också chef för Dramaten i Stockholm.Han läste bland annat filosofi på universitetet innan han utbildade sig till teaterregissör.Tidigare har han varit chef även för Rogaland Teater och för Nationaltheatret i Oslo, samt en kort period för Stockholms Stadsteater, innan han 2014 kom till Dramaten.Som regissör har han gjort mycket – han har satt upp Ibsen, flera pjäser av Norén, Tjechov, men även pjäser av Bernard-Marie Koltès, Hugo Claus och Thomas Bernhard. Nu är han dubbelt aktuell, då höstsäsongen invigs med Bergmanfestivalen på Dramaten. Där kan man se två uppsättningar som han regisserat. Dels ett gästspel från det Norske Teatret Klaga månde Elektra av Eugene O'Neill och dels en Dramatenpremiär - en helt ny uppsättning av Den goda viljan av Ingmar Bergman.Eirik Stubø valde ett klipp ur En själslig angelägenhet som tyvärr inte finns tillgänglig för lyssning i sin helhet, av upphovsrättsliga skäl.

Möt skådespelaren Krister Henriksson  

Om lusten till teater om lusten att ständig förnya sig. Känd - även internationellt - för rollen som Kurt Wallander och för Doktor Glas. Nu 70-årig Karlsson på Taket på Dramaten. Krister Henriksson är skådespelare, född 1946 i Grisslehamn och utbildad på scenskolan i Malmö mellan 1968-1971.Han har blivit känd för den stora publiken genom sina tv-roller – i Rederiet och som kommissarie Kurt Wallander, men han har också gjort ett otal stora roller på teatern- både på Stockholms Stadsteater, där han fick ett genombrott som Peer Gynt på 70-talet och på Dramaten. Han har bland annat gjort flera Norén-roller, både på teater och i tv, och han har två gånger fått en Guldbagge för bästa manliga huvudroll – båda gångerna i filmer av Lisa Olin (Veranda för en tenor och Sex, hopp och kärlek).Just nu kan man se honom som Karlsson på taket på Dramaten, i höst kommer han även framföra monologen Doktor Glas, baserad på Hjalmar Söderbergs roman. Den uppsättningen hade premiär redan 2006 på Vasateatern i Stockholm (då den även direktsändes i dåvarande Radioteatern). Sedan dess har Doktor Glas spelats både hos Riksteatern och i Londons West End. Men höstens nypremiär blir en omarbetad och ny version av monologen. Som sitt klipp ur Drama-arkivet valde Krister Henriksson Lång dags färd mot natt av Eugene O'Neill, i regi av Bengt Ekerot. Föreställningen finns att lyssna på i sin helhet, fram till den 22 augusti 2016, här nedan.

Möt skådespelaren Helena Bergström  

Hör henne om att ha teatern som arv, om att vilja få vara sin egen ålder och om att leva sin dröm. Helena Bergström är skådespelare och regissör, född 1964 i Göteborg. Hon är utbildad på 80-talet på Teaterhögskolan i Stockholm.Hon har arbetat både på Dramaten och Stockholms Stadsteater. Hon har, bland mycket annat, både spelat och regisserat Fröken Julie, hon har gjort titelrollen i Hamlet, hon har spelat Nora i Ett Dockhem, hon har gestaltat Piaf och hon har förstås gjort ett antal långfilmer – bland annat de många filmer där hon regisserats av sin man Colin Nutley; Änglagård - filmerna är de allra mest kända av dem.Men hon har också regisserat själv, både på teatern och film – totalt fyra långfilmer har det blivit vid det här laget; En underbar jävla jul är den senaste.Den här våren har man kunnat se henne i Rampfeber av Michael Frayn på Dramaten, i regi av Alexander Mörk Eidem och på SVT i thrillerserien Springfloden.Som sitt klipp ur Drama-arkivet valde Helena Bergström Hamlet av William Shakespeare, scenen med vålnaden som spelas av Olof Widgren, Helena Bergströms morfar. Regi av Alf Sjöberg. Föreställningen finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

Möt regissören Carolina Frände  

Hon hittar teaterns nerv i samtalet med omvärlden - inte i relation till traditionen. Teater och politik hör ihop, säger Carolina Frände. Carolina Frände är regissör och teaterchef, född 1973 i Östervåla i Uppland, uppvuxen i Tranemo i Västergötland.Hon är regiutbildad på Dramatiska Institutet i Stockholm i slutet av 90-talet. Hon blev 2003 konstnärlig ledare för Unga Riks och mellan 2004–09 var hon prorektor för Teaterhögskolan i Stockholm, där hon tog initiativet till projektet Att gestalta kön, som genomfördes på landets teaterhögskolor.Hon har regisserat på Riksteatern, Göteborgs och Uppsala stadsteatrar, Teater Bhopa och Dramaten. Men framför allt har hon arbetat på Stockholms stadsteater sedan 1999. Där har hon bland annat satt upp Gertrud av Hjalmar Söderberg (2006) och klassikern Krig och fred av Leo Tolstoj (2008). Sedan 2009 är hon konstnärlig ledare för Stockholms stadsteaters speciella barnteaterscen i Skärholmen. Bland hennes många uppsättningar i Skärholmen märks en dramatisering av den svenska "flyktingberättelsen" Barnen från Frostmofjället vintern 2011–12, det sceniska kollaget Meningen med livet och Orlando av Virginia Woolf.Just nu, våren 2016, spelas på Stockholms Stadsteater Du ska veta mitt värde av Joakim Sten, i regi av Carolina Frände.Som sitt klipp från Radioteaterbiblioteket valde Carolina Frände Kranes konditori av Cora Sandel, i regi av Börje Mellvig. Föreställningen finns att lyssna på i sin helhet här nedan.

0:00/0:00
Video player is in betaClose