Tekstbehandlingsprog

Tekstbehandlingsprog

Norway

Tekstbehandlingsprogrammet er litteraturmagasinet på Radio Nova. Vi behandlar tekst frå øvst til nedst, frå Twitter til Dickens og alt derimellom. Vi er på lufta mellom 10 og 11 kvar onsdag, og består av Marie Vallestad, Nora Helset, Guro Flaarønning, Kim Klev, Ylva Nordø og Hedda Rosenberg. Kontakt oss på tbp@lister.radionova.no.

Episodes

Joanna Rzadkowska og Luftmensch  

I dagens sending fikk vi besøk av psykolog, skribent og poet Joanna Rzadkowska, som har gitt ut sin andre diktsamling, Luftmensch. Vi prater litt om folk, livet og poesi. I studio var Idunn S. Svarverud og Mari Nyberget, og tekniker var Theodor Skaufel.

Sending 16.11.2016 Barnebøker, Aleksander Brown og Andreas Iversen  

Denne sendingen handler om barnebøker og vi får besøk av Aleksander Brown og Andreas Iversen, som sammen har gitt ut bøkene i serien om Edward Rubikon og hans mysterier. Vi har også anmeldelse fra Mari av Frode gryttens bok Men som ingen treng I studio er Ørjan og Anna Tekniker er Theodor Skaufel.

Kenneth Moe og Det åpenbare  

I denne sendingen har vi besøk av forfatter Kenneth Moe, som nylig ga ut sin andre roman «Det åpenbare». Thea Sofie Eilertsen har vært på litteraturhuset og laget et innslag om sensur av barnebøker. I studio er Mari Nyberget og Idunn Solheim Svarverud. Tekniker er Theodor Skaufel.

Bob Dylans Nobelpris. Reidar Aasgård, Johnny Borgan. Bokanmeldelse Frode Grytten Men som ingen treng  

Dette programmet handler om Bob Dylan og hans tekster og hva det vil si at han nettopp fikk Nobelprisen i litteratur. Programleder Ørjan. sidekick Stine. innslag Mari Gjester Reidar Aasgård og Johnny Borgan

Frederik Svindland og debutromanen Pelargoina  

Frederik Svindland debuterte nylig med romanen Pelargonia, som nå har blitt solgt til Danmark for oversettelse. Svindland besøker Stine Spjelkavik Hansen og Johane Furnes i studio. Innslag av nevnte Furnes, og Idunn Svarverud. Tekniker Henrik Slaaen.

Bård Torgersens syvende roman, Loki  

Bård Torgersen er på besøk i studio for å snakke om hans nyeste roman, Loki. Anna har spurt studenter på HiOA hva som er favorittbøkene deres, mens Idunn har laget en hyllest til Roald Dahl. Stine Spjelkavik Hansen og Thea Sofie Eilertsen i studio. Innslag av Anna Gamme og Idunn Svarverud. Tekniker er Teodor Svennevig Skaufel.

Thomas Marco Blatt og Varsjøen  

I denne sendingen har vi besøk av forfatter Thomas Marco Blatt, som i høst ga ut romanen Varsjøen. Han har tidligere vunnet Tarjei Vesaas' debutantpris for én av sine diktsamlinger – Varsjøen er hans første roman for voksne. I studio er Mari Nyberget, Idunn Svarverud, og tekniker Theodor Skaufel.

Debutant Marie Aubert  

I denne sendingen har vi besøk av forfatter Marie Aubert, som denne høsten debuterte med novellesamlingen "Kan jeg bli med deg hjem". Vi har også et gjenhør med da Dan Andersen leste fra "Flaggtale". I studio er Mari Nyberget og Stine Spjelkavik Hansen. Tekniker er Henrik Slaaen.

Bokhøsten 2016 med Katrine Urke og Bruno Jovanovic  

Semesterets første sending handler om bokhøsten. Katrine Urke og Bruno Jovanovic er gjester i studio. Ørjan Kjellevold Liland anbefaler en bok. Stine Spjelkavik Hansen og Robin Van de Walle i studio. Henrik Slaaen er tekniker.

Victoria Kiellands Dammyr  

I år utga Victoria Kielland sin første roman, Dammyr. Boka handler om fjorten år gamle Aurora, oppvekst, uro og Fredrikstad. Kielland besøker oss for å snakke om boka som presser romansjangeren. I studio er Stine Spjelkavik Hansen og Malene Storrusten. Tekniker er som vanlig Oda Archer.

Dan Andersens Flaggtale  

Sola steiker ute og flaggdagene er tette. I dagens sending har vi fått besøk av forfatter Dan Andersen for å snakke om hans nye diktsamling, Flaggtale. Hvem er han som sverger sin troskap til flagget? I studio Stine Spjelkavik Hansen og Anette Briksdal. Tenkiker Oda Archer.

Mysterier: fra klassisk roman til fornyende skuespill  

Tekstbehandlingsprogrammet får besøk av Jan Gunnar Røise og Jan Sælid som spiller hovedrollene i stykket "Mysterier" på Nationaltheatret. Stykket ble basert på den store klassiske romanen av Knut Hamsun, og det har skjedd mye spennende på veien fra roman til skuespill. I studio: Robin Van de Walle, Malene Storrusten og Oda Archer.

Even Vaa og "Kunsten å lage brennevin for en tier pr. flaske"  

Even Vaa har skrevet en slags remake av, og hyllest til, en gammel dansk bok om brennevin. Vi snakker med forfatteren om både brennevin, den danske forfatteren som inspirerte til prosjektet og selve boka. I studio: Stine Spjelkavik Hansen og Malene Storrusten. Tekniker var Oda Archer. Gjenhør med innslag laget av Malene Storrusten og Andrea Tangrild Rustad Nymoen.

PJ Harvey: poet og musiker & Er boka på vei ut?  

Temasending om PJ Harvey, i anledning den nye plata "The Hope Six Demolition Project" og lyrikkboka "The Hollow of the Hand". Vi snakker med Robert Gjestad fra Aftenposten og forfatter Tore Stavlund. Redaksjonsmedlemmene Andrea Tangrild Rustad Nymoen og Malene Storrusten spør folk på gata om lesevaner. I studio var Robin Van de Walle, Ørjan Liland og Oda Archer. (bilde: Paul Carless)

Ane Nydal og Famlere  

I denne sendingen hadde vi besøk av debutant Ane Nydal, som snakket om sin novellesamling "Famlere". Vi hørte også en reprise av innslaget "Ulysses og Dublin". I studio var Andrea Tangrild Rustad Nymoen og Mari Nyberget. Oda Archer stilte opp som vår flinke tekniker som vanlig.

Påskesending med Peder Udnæs og påskequiz  

I dagens sending snakket vi med Peder Udnæs, medforfatter av den satiriske boka "En statsministers dagbok". Hadde han turt å skrive en sånn bok om Putin? I tillegg tester vi ut noen av de nyeste påskequizbøkene. I studio: Robin Van de Walle, Malene Storrusten og Oda Archer.

Ellisiv Lindkvist, Marianne Håheim og kvinnedagsmarkering på Youngstorget  

Skriver norske, kvinnelige forfattere egentlig for mye om seg selv? Det er ett av spørsmålene vi ser nærmere på i denne sendingen. For å snakke om dette har vi med oss Ellisiv Lindkvist, som har skrevet romanen Selvopptatt. Det samme spørsmålet stilte vi forfatter Marianne Clementine Håheim, da vi besøkte hennes kontor tidligere i uken. I tillegg har våre to reportere Malene og Andrea vært på markeringen av kvinnedagen på Youngstorget, der de så på forskjellige paroler og slagord.

Eivind Hofstad Evjemo og Kvelningsminner  

I dag har vi besøk av forfatter Eivind Hofstad Evjemo som er aktuell med Kvelningsminner. Boka er hans fjerde, men samtidig hans første som ikke tilhører romansjangeren. I studio er Stine Spjelkavik Hansen og Robin Van de Walle. Tekniker er som vanlig Oda Archer.

Solaris Korrigert med Peer Perez Øian  

I dagens sending snakket vi med regissør Peer Perez Øian om teaterstykket "Solaris Korrigert", basert på et dikt av Øyvind Rimbereid. Vi dro også på en afghansk fortellerkveld, organisert av Upolert. I studio var Robin Van de Walle, Andrea Tangrild Rustad Nymoen og tekniker Oda Archer.

Hva er en roman? Sending med Tone Selboe  

I dagens sending ser vi nærmere på hva en roman egentlig er, og hvordan fremtiden til sjangeren ser ut. Professor i allmenn litteraturvitenskap på UiO, Tone Selboe, som har skrevet boken "Hva er en roman", er i studio og snakker om dette.

0:00/0:00
Video player is in betaClose