The Power Meeting Podcast

The Power Meeting Podcast

United States

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Tune in!

Episodes

#111 – Normer & Bekräftelse m. Musse Hasselwall  

Denna vecka sätter vi oss med medieprofil, fighter, Peters mancrush och världens skönaste dude - Musse Hasselwall. Och snackar om... om han verkligen är så skön? Vi pratar om bekräftelsebehov och mobbing. Musse bjuder på självinsikter och Jon bjuder på storys som gången när hans mamma sa att åt honom att spöa upp hans mobbare. Det snackas basketläger och att bli tuff som niondeklassare. Musse berättar om hans nya program som kommer på UR där han fått utmana och belysa hans egen roll i bl.a. vithets- och svensknormen. Vi pratar exotifiering och funkofobi. Men också om att göra kampsport folkligt och om hur långt man kan gå inom ramen av "ett skämt". All n all så kommer vi fram till att självförbättring är något konstant och också någonting smärtsamt. Annars är det inte på riktigt. Lyssna på den här och tänk. Hajde.

#110 – Award Shows och Interracial Dating  

Vilket. Avsnitt. Peter uteblir tyvärr vid denna gång men Jon och Amat tog bollen och sprang med den. Först snackas det om Golden Globes och award shows. Vem bryr sig egentligen? Dom berättar om Soulja Boy i hooden. Soulja som dessutom ska möta Chris Breezy i en "riktig" boxningsmatch! Ett pay-per-view event med två dömda och en misstänkt kvinnomisshandlare inblandade. Weird. Sen snackas det om interracial dating. Och vilket fucking samtal! Hur ses det på interracial dating i USA visavi Sverige? Det pratas om att bli dömd och stämplad av släktingar; om hur olika konstallationer av interracial par berör olika skikt av det svarta samhället; om att höra n-ordet som 6-åring och om exotifiering. Fucka. Med. Detta. Avsnitt. Veckans Vinnare är black twitter och hashtagen #niggernavy. Checka dig innan du retweet homie. Sen smooth ass music. Som vanligt snälla ladda ner, prenumerera, likea, dela, bootlegga, följ n all that good stuff. Puss.

#108 – 2016 Wrap Up  

Bam! Året och säsongen har kommit till sitt slut. Vi summerar kukåret 2016 och minns Prince, Harambe, Muhammad Ali... en väldigt sorglig lista minst sagt. Vi snackar om årets filmer och döda skådisar som återuppstår: årets musik som Kanye, Solange och Abidaz: och om årets serier som utmanar svarta stereotyper och filmar djur i sjuka scener. Sedan snackar vi om vårt privata år som gått. Det har börjats och slutats jobb, vi minns utlandsresor och att pratar om att söka sig utanför ens comfort zone. Vi minns även några höjdpunkter med podden, ger shoutouts och tipsar om musik! Lyssna, det här har varit ett sugit år för vårt människosläkte och vår planet och allt... Ha ett grymt nyår, ta hand om varandra och er själva och nästa år ska vi vända hela det här till det bättre! Save for what, ball 'til your days is up!

#108 - 2016 Wrap Up  

2016 - Wrap Up Bam! Året och säsongen har kommit till sitt slut. Vi summerar kukåret 2016 och minns Prince, Harambe Mohammed Ali... en väldigt sorglig lista minst sagt. Vi snackar om årets filmer och döda skådisar som återuppstår; årets musik som Kanye, Solange och Abidaz; och om årets serier som utmanar svarta stereotyper och filmar djur i sjuka scener. Sedan snackar vi om vårat privata år som gått. Det har börjats och slutats jobb, vi minns utlandsresor och att pratar om att söka sig utanför ens comfort zone. Vi minns även några höjdpunkter med podden, ger shoutouts och tipsar om musik! Lyssna, det här har varit ett sugit år för vårt människosläkte och vår planet och allt... Ha ett grymt nyår, ta hand om varandra och er själva och nästa år ska vi vända hela det här till det bättre! Save for what, ball til your days is up!

#107 – ALL ENGLISH XMAS Special/Movies & Emotions feat. Ryan Bussell  

It's beginning to look a lot like... Yes, it's that time of year when we sit down with pod friend Ryan Bussell and talk about almost everything but Christmas. No, actually we do discuss the pressure of both buying awesome gifts and not wanting to spoil your kid. Jon tells us about his standup set at work and then we get into movies. We talk about the "magic" of M. Night Shyamalan, Amat and Peter have a broment of bromance and Jon took a date to see Passion of the Christ. Speaking of, we get into crying and it gets mad personal for a minute. We talk about how we talk to each other and realize we need to ask each other more questions about how we feel. After that we disclose our favorite Christmas/Hanukkah-songs. Bam. This is a extra nice one people. Please share, comment, review, download, subscribe and have a GREAT HOLIDAY!

#106 – Det Obehagliga Sexavsnittet  

Okej. Amat berättar om ett videoklipp som råkades visas inne på MediaMarkt. Ni kan aldrig o-höra det här. Sen snackar vi om "vigilantes" som fångar pedofiler och sedan hänger ut dom online. Ska man verkligen få ta "lagen i egna händer"? Och är verkligen alla medel tillåtna när det gäller just pedofili? Sen pratar vi om åldersskillnader i relationer. Vi försöker hålla oss generella om varför vissa killar verkar enbart dras till mycket yngre tjejer. Men mest så ifrågasätter vi det intellektuella värdet av en 18-åring. Detta plus lite Trump & Kanye och grymma tips om musik och kommande klubbar. Holla!

#105 – Hårtransplantationer & trauman med Kawa Zolfagary  

Denna vecka sätter vi oss med Kawa Zolfagary (vår 2:a gäst back in the day!) och snackar om vad som hänt senaste två åren. Vi snackar om att lägga ner debatterandet, att leva på standup och om det fortfarande finns brats? Efter det snackar vi om hår. Peter berättar ett barndomstrauma om hårklippning, Jon berättar ett trauma som bräcker Peters. Allt är som det ska vara. Vi diskuterar hårtransplantationer, läppfillers och att vara missnöjd med ens längd. Sist bryter vi ned Facebook efter att Peter blev called out med att ha avfriendat någon. Måste en vara vänner för evigt? Dessutom - The Power Meeting Party, tv-spel och mycket musik! Bless!

#104 – Live på Haymarket med Cassandra Klatzkow  

Vi satte oss tillsammans med Cassandra Klatzkow... du kommer aldrig tro vad som hände sen! Denna vecka släpper vi vår livepod som spelades in live på Haymarket i Stockholm. Vi snackar om toabesök och varför killar förväntas kunna kissa ståendes armbåge-mot-armbåge med främlingar. Sen pratar vi om fenomenet "fake news" där felaktiga nyheter delas för att väcka opinion (tänk artiklar från Avpixlat). Vi pratar smink, vacciner och att bota cancer med weed. Detta leder oss till källkritik och granskning/stalking av partners och ragg. Cassandra snackar om hennes grundliga kartläggning av personer hon är intresserad av. Dessutom: astrologi-avstickare. Det snackas Ratsit, stjärntecken och vad man gör av bilder på ens ex på Facebook. Sist snackar vi om Big Brother/konspirationsteorier efter SVT:s avslöjande om 10 miljoner hackade e-postadresser. Peter blir återigen förlöjligad för hans skepticism. Ey, allt som allt så satte vi oss på en söndag efter en najs brunch och hade ett kul samtal framför några som var grymma nog att trotsa vädret och komma och lyssna på oss. Massa kärlek till er! För er som missade, här har ni chansen. Bam.

#103 – Kanye, rants & ångest på stranden  

I veckans avsnitt berättar Amat om senaste HammerTime-spelningen och vad som kan hända när folk önskar låtar på fyllan. Och från en rant till en annan diskuterar vi Kanyes senaste utspel där han hyllar Trump, "call out" Beyoncé och Jay Z och sedan avbryter en konsert efter två låtar. Är han "galen"? En konstnär? Och borde vi vara oroliga? Fan e de som händer alls egentligen? Andra halvan av podden snackar vi om ångest. Amats low key-ångest, Peters all out-ångest och Jons... ja Jon verkar helt resistent mot negativa tankar. Varför är det så? Vi pratar om varför fattiga människor i tropiska länder verkar så lyckliga på När & Fjärran. Peter håller det real om tidigare ångest och dess konsekvenser och Amat berättar om det omöjliga i att försöka lösa ångest praktiskt. Vi försöker även förstå orsaken till Jons nästan obefintliga dåligt mående men utan vidare framgång. Veckans "vinnare" är moderaten Delmon Haffo som lyckades kalla S-ministern Annika Strandhäll för h*ra under en livestreaming. Dessutom: musiktips och pepp inför LIVE PODDEN på Haymarket by Scandic (27/11) samt The Power Meeting Party (3/12). Kom och joina oss på båda! One!

#102 – Strippor, prostitution & nudes  

Vi snackar lite om "tittarbrev" som kommit, naturfilmer om bedragna pingviner och om första minnen, som Peters trauma på Stor&Liten. Men också om hur mobilkamera och Twitter-åldern har påverkat oss. Hur smarta saker hade en twittrat som 15-åring? Och hade Jon som tonåring varit YouTube-kändis (om han inte, you know, varit född på 70-talet)? Sen pratar vi strippor – från Erotikmässan och Stockholms högst tvivelaktika Club Privé till Miamis typ signum. (För mer sånt fucka med #36). Sen kommer vi in på prostitution och det blir ganska real och kefft ett tag. Men sen kul igen. Dessutom – hur viktig är oskulden? Sen snackar vi om nudes och slutshaming efter en story från Jon. Amat lackar på hämdporr och Peter ger råd. Detta och mer – för 0:-!!! Och istället för att kasta pengar på oss så skulle vi bli fett glada om ni röstade på oss i Svenska Podcastpriset (i kategori humor). Gå in på podcastpriset.daytona.se/komedi-och-underhallning/the-power-meeting-podcast. Du kan rösta varje dag tills det stängs. Bless up!

#101 – Emergency All English Election Pod, Part 1  

This is your emergency podcast system. Since the "free" world as we know it has gone completely f*ckin tits up we had to record this extra episode discussing the outcome of the US election. We sat down with american expats Kathryn Mathews and Erin Fears and talked about the result, how this has affected us and especially our expats' families at home. We talk about dealing with family and friends who supported Trump, about the electoral system, people voting for Harambe, the death of the polling system, why protest votes is not an excuse to be racist and if Bernie would have saved us all. This episode is almost not edited at all because we wanted to get it out to you fast. So please bare with possible audio errors. A lot of despair, let down and sadness in this one but still a couple of good laughs. After all it's still The Power Meeting Podcast. Much love. FDT!

#101 – Emergency All English Election Pod, Part 2  

This is your emergency podcast system. Since the "free" world as we know it has gone completely f*ckin tits up we had to record this extra episode discussing the outcome of the US election. We sat down with american expats Kathryn Mathews and Erin Fears and talked about the result, how this has affected us and especially our expats' families at home. We talk about dealing with family and friends who supported Trump, about the electoral system, people voting for Harambe, the death of the polling system, why protest votes is not an excuse to be racist and if Bernie would have saved us all. This episode is almost not edited at all because we wanted to get it out to you fast. So please bare with possible audio errors. A lot of dispear, let down and sadness in this one but still a couple of good laughs. After all it's still The Power Meeting Podcast. Much love. FDT!

#100, del 2 – Självbild & kroppsnojjor  

Avsnitt 100 (del 2)! Jag orkar inte ens. Tack vare att vi har sett våra siffror och vår feedback öka för varje vecka har vi nu kommit till vårt hundrade avsnitt!! Och vilket avsnitt. Först snackar vi om Halloween – kan man klä ut sig till pedofil? Jon försvarar Hitler och Peter hade en fjortisfylla. Sen snackar vi om Drakes nya disslåt och reaktionerna på hans shameande av psykisk ohälsa. Dessutom ifrågasätter vi om alla verkligen säljer så mycket crack som dom säger. Och så ger vi exempel på en del raptexter som aldrig hade passerat idag. Sist snackar vi om vår självbild och kroppsnojjor. Till exempel Peters sommar i vassen, hur kakor har påverkat Amats liv och om Jons bröstvårtor. Men också om Luke Cage, svensk rap-monster anthemen "Lårparti", Oscar Linnros-frillan och så trashar Jon Peters farsa. Dessutom fett bra musiktips, Peter träffade Stor och en shoutout till Ghostface!! Tack för 100 fucking avsnitt!! Det är i slutändan ni som lyssnar och laddar ned och tipsar och delar och interagerar som får den här podden att rulla! Och "we gon roll til the wheels fall off. Y'all muhfuckas check your tires"!

#100, del 1 – Halloweenregler & när rap går för långt  

Avsnitt 100 (del 1)! Jag orkar inte ens. Tack vare att vi har sett våra siffror och vår feedback öka för varje vecka har vi nu kommit till vårt hundrade avsnitt!! Och vilket avsnitt. Först snackar vi om Halloween – kan man klä ut sig till pedofil? Jon försvarar Hitler och Peter hade en fjortisfylla. Sen snackar vi om Drakes nya disslåt och reaktionerna på hans shameande av psykisk ohälsa. Dessutom ifrågasätter vi om alla verkligen säljer så mycket crack som dom säger. Och så ger vi exempel på en del raptexter som aldrig hade passerat idag. Sist snackar vi om vår självbild och kroppsnojjor. Till exempel Peters sommar i vassen, hur kakor har påverkat Amats liv och om Jons bröstvårtor. Men också om Luke Cage, svensk rap-monster anthemen "Lårparti", Oscar Linnros-frillan och så trashar Jon Peters farsa. Dessutom fett bra musiktips, Peter träffade Stor och en shoutout till Ghostface!! Tack för 100 fucking avsnitt!! Det är i slutändan ni som lyssnar och laddar ned och tipsar och delar och interagerar som får den här podden att rulla! Och "we gon roll til the wheels fall off. Y'all muhfuckas check your tires"!

#99 – Wearing hoodies in white neighborhoods (English EP!)  

What an episode we bring you this week! Amat and Jon sit down with third time guest Yemi Afolabi and talk about Halloween memories like wearing a cardboard mask from a cereal box and rocking the same Spiderman costume 5 years in a row. And of course they talk about white people's reactions on Luke Cage having "too many" black characters and if a black man can wear a hoodie in a white neighborhood? They also talk about the new season of Black Mirror and why you should cover your webcam lens (Peter was right all along!). Oh and if your spouse would take a bullet for you. All this and New Jersey house music! Please download, share, rate, subscribe and comment!! Much love!

#98 – Högstadiet, clowner & hundar  

I veckans avsnitt försöker vi att gå lite mer personligt efter önskemål från lyssnare. Mest snackar vi om vår högstadietid och våra förhållanden till bråk och slagsmål (igen, vad fan är de me oss?). Sen snackar vi om clownhysterin som råder för tillfället men även om andra rädslor (som grodor). Så fucka med oss och få veta vem som hotade en 8 år yngre pojke, hör Jons sjuka storys om exakt alla ämnen vi nämner och skratta åt Peters sågade förslag till halloween-outfit. Hajde...

#97 – Power Raseriet, pt. 2  

Denna vecka teamade vi upp med vår systerpod Raseriet och skapade en miljon eldbollsemojis när vi spelade in ett dubbelavsnitt. För del 1, fucka med Raseriet (där poddar finns). I denna del 2 går vi djupt in på depression och annan psykisk ohälsa. Vi snackar om synen på dåligt mående inom det afroamerikanska samhället och bland rasifierade i Sverige. Men även på ett personligt plan med en hel del bra deep talk. Vi pratar om hjälpen (eller ohjälpen?) av att "prata om problemet", om ifall ADHD mest bara är en trend och när det egentligen ska bli okej att sjuka sig från jobbet på grund depression eller ångest. Och vad har det för effekt på ens mack mode?? Dessutom reder vi ut gambianska familjer i Stockholm och presenterar Amie & Fannas "Veckans Raseri". För att höra "Veckans Vinnare" och dessutom få första delen av vårt snack, lyssna på Raseriet!! Bless up!!

#96 – Ledarskribenter, Apartheid & Gästvänlighet  

Bam! Amat är tillbaka och berättar om sin resa till Tokyo. Blev han misstagen för en K1-fighter? Och bugar dom verkligen hela tiden?? Dessutom senaste nytt från "White people is still fuckin up" – vänsterskribenter jämför separatism för rasifierade med fucking apartheid! Sen snackar vi om gästvänlighet, bilsemestrar i Tyskland, att inte bli sedd hemma hos Amat, att Kim K blev rånad, ryktena om att Harambe lever, att Luke Cage fick Netflix att krascha och så ger vi en fet shoutout till filmen Blade! Fucka med oss!!

#95 - Black Lives Matter & High School Reunions (ALL-ENGLISH)  

This week we sat down with super friend of the podcast - comic Kathryn Virginia Mathews. We talked about her upcoming high school reunion and her fears and hopes regarding it. She talks about not becoming a doctor like her peers and hoping the head cheerleader got fat. We discuss humble bragging, fake traveling, peeing on your partner, hand jobs and Peter getting not so ready for cuffing season. After that we go in deep on the Black Lives Matter movement and American police officers killing black men without legal consequences. Jon talks about his past interactions with police, we discuss white privilege/guilt and handling white friends and even family members who don't get the importance of at least acknowledging both the situation and need of the BLM-movement. We conclude with our two cents on Teacher Bae - the grade school teacher who got in trouble for being too hot. Also music tips and the Winner of the Week. Lots of laughs and a lot of seriousness in this one! Please listen, download, subscribe, share and ENJOY!

0:00/0:00
Video player is in betaClose