The Power Meeting Podcast

The Power Meeting Podcast

United States

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Tune in!

Episodes

#119 – New York, Drake & trashiga hipsters med Fanna Ndow Norrby  

Denna vecka sätter vi oss med Raseriet-podcast homegirl Fanna Ndow Norrby som precis spenderat 3 månader i New York. Vi tar upp Emilie Roslunds upplevelser (från förra veckans avsnitt) om psykotisk mackmode och frågar om Fannas intryck. Dessutom snack om stress i NY's tunnelbana och om klubblivet. Och inte minst - hiphoplåtar som borde förbjudas på klubben. Fanna har tom skapat en spellista! Vi snackar också om Drakes nya album More Life som är kraftigt influerad av både afrobeat, patois och grime. Är Drake en baitare eller en hyllare? Dessutom - det töntiga med Kanada, Paolo Robertos vs PK och trashiga hipsters! Fucka. Med. Oss!

#118 – Dejting, livesändningar och rysk reality med Emilie Roslund  

Denna vecka gästas vi av ingen mindre än Emilie Ebbis Roslund, känd från hennes pod Singelrådet, Breaking News och från hennes snart legendariska snaps och insta-lives. Det blir en hel del snack om dejting i allmänhet och amerikansk psykotisk mack mode i synnerhet. Vi hör om en kille som definierar TLC's uttryck "scrub" och Emilie svarar på frågor om hur hennes livesändningsberoende påverkar hennes dejt- och privatliv. Dessutom snack om Rysslands nya Hunger Games-liknande realityserie, skvaller om nya Bachelorette och ifall armborst är det bästa överlevnadsvapnet. Dela, likea, betygsätt, recensera, prenumerera och älska oss!! Tack. Bless!

#117 - Moonlight, rap-beef & att bli spottad på med Hasan Ramic  

I veckans avsnitt gästas vi av long time crew homie och tidigare gäst Hasan Ramic. Vi snackar om Oscarsgalan där Moonlight, efter en pinsam mixup, vann pris för Bästa Film. En film som fick Hasan att gråta och Jon att minnas hans hemtrakter i Miami. PM-podden rekommenderar! Sen berättar Jon om en story från härom kvällen på standup-klubben med en minst sagt besynnerlig gäst. Vi snackar om att hantera situationer i roll som till exempel DJ eller vakt, samt hur vi hade reagerat på att bli spottade på. Sista halvtimmen av podden viger vi åt att diskutera den första riktiga rap-beefen på flera år! Rapparen Remy Ma har levererat en grooov diss till Nicki Minaj och vi bryter ned låten och dess innebörd i smådelar. Bra skit här. Dessutom: Lyssnarfråga från en tjej i ett triangeljidder med två bröder och Peter erkänner en killgissning som var way off. Vill ni förresten höra mer göttigt hiphop-nörderi och en hel del ny musik så fucka med Hasans pod "Shonnar Vet"! Bless up!

#116 – När är stöld okej? + Barnförbjuden musik  

Denna vecka berättar Amat om den rigorösa flygplatssäkerheten i Amsterdam. Vi snackar om chanserna till (och erfarenheterna av) smuggling och även om stölder. Ey lyssna, allt som sägs här är on the down low ok? Kom ihåg, snitches get stitches. Vidare snackar vi om Cirkus Trump som aldrig upphör att förvåna. Hans handskakningar, Rysslands lag *för* kvinnomisshandel, att det statistiskt är dags för ett världskrig och om chanserna att skjuta en president (ey igen, inget golande om de här avsnittet!). I andra halvan så pratar vi om att låta ens barn lyssna på explicit musik. Ska en begränsa barns kulturella intag? Och får Jons son tillräckligt med Booty Bass i hans liv? För mer om detta lyssna på avsnitt #55. Dessutom pratar vi om vilken musik vi skäms över att gilla (spoiler: ingen!) Allt detta plus: Det kontantlösa samhället, att osa till fester och folk som tror att JORDEN ÄR PLATT! Fucka med oss!

#115 - Lyssnarfrågor om snubbar  

I veckans pod tar vi igen upp frågor från er lyssnare som tex: varför killar "inte anstränger sig som förr i tiden" för en dejt; varför killar snabbt blir tråkiga i förhållanden; om killar som bjuder på drinkar "är på riktigt" och hur man blir av med one night stands? Vi snackar om hur Tinder är som Pokémon och om dagtids-mackmode. Peter beklagar sig över traditionell dejting, Jon har storys på lager och Amat ifrågasätter hans tjejs kyrkbesök. Men mest av allt kommer vi fram till det sorgliga svaret att det är vi - "alla killar" - som sabbat mackmoden för oss själva. Det behövs mindre creepy douchbagness och mer lyhördhet och respekt. Och så självklart Veckans Vinnare, shoutouts och musik- och klubbtips! Ladda ner, följ, dela, likea, tipsa och skriv till oss! Aight chill...

#114 – Power Meeting Podcast svarar på lyssnarfrågor, del 2  

Så bra avsnitt denna vecka att vi behövde choppa upp den i två delar. Se till att du lyssnar på båda! Vi gjorde slut på en flaska Maker's Mark (s/o!) och snackade om uppfostran, att låna ut cigg, mediefolk som claimar förorten, hur man skaffar vänner som vuxen, gayryktena om Atlanta och våra husdjur. Vi tar upp lyssnarfrågor, Ato Karlsson (tidigare gäst #58) gick förbi studion av en slump och kom in och bidrog... Ja, asså det här avsnittet blev sjukt brett och sjukt kul. Någon sjunger live, Amat berättar om att bli pepparsprayad, grymma musiktips. Alltså de e too much. Tack för all kärlek och fortsätt interagera med oss! One!

#114 – Power Meeting Podcast svarar på lyssnarfrågor, del 1  

Så bra avsnitt denna vecka att vi behövde choppa upp den i två delar. Se till att du lyssnar på båda! Vi gjorde slut på en flaska Maker's Mark (s/o!) och snackade om uppfostran, att låna ut cigg, mediefolk som claimar förorten, hur man skaffar vänner som vuxen, gayryktena om Atlanta och våra husdjur. Vi tar upp lyssnarfrågor, Ato Karlsson (tidigare gäst #58) gick förbi studion av en slump och kom in och bidrog... Ja, asså det här avsnittet blev sjukt brett och sjukt kul. Någon sjunger live, Amat berättar om att bli pepparsprayad, grymma musiktips. Alltså de e too much. Tack för all kärlek och fortsätt interagera med oss! One!

#113 – Gymetikett & White People  

Denna vecka berättar Peter om hans väg till nytt jobb. Jon ger tips inför arbetsintervju och vi snackar om våra "digitala fotavtryck". Amat säger också nått edgy om Malmös klubbpublik och självklart snackar vi om Trump och inreseförbudet i USA. Sen går vi in om etikett på gymmet. Får man hjälpa någon som utför en övning felaktigt? Finns det felaktiga övningar? Och hur beter man sig egentligen runt killar respektive tjejer på gymmet (och på mörka gator)? Efter det pratar vi om roast-humor. Från Jons skoltid till Justin Beiber-roasten. Hur mycket får man skämta på någon annans bekostnad? Och så nämner vi några filmer som inte riktigt åldrats väl om man ser till den nutida PK-kulturen (kolla in "The Nutty Professor" (1996) och "48 Hrs." (1982)). Dessutom musiktips (mycket snack om Migos!) och Veckans Vinnare. Vi älskar er!

#112 – Fashion & personliga laster med Sara Che  

I veckans pod sätter vi oss med modebloggaren och Power Meeting homien Sara Che. Hon berättar om hennes livslånga klädintresse och vägen till att kunna leva på hennes passion. Vi snackar om Instagrams pinsamma barndom, rappares klädmärken och tankar kring våra egna "stilar". Men också om man får ha samma plagg flera dagar i sträck och om t-shirtar med tryck. Jon har fan storys på storys det här avsnittet. Sedan snackar vi om laster. Rökning, alkohol, snabbmat. Vilka är våra laster och måste vår partner förstå/dela dessa med oss? Sara berättar om ett års nykterhet och Jon berättar om att smussla med snabbmat för hans fru. Riktigt skrattigt avsnitt hörrni! Dessutom Veckans Vinnare och bra musik- och klubbtips!! Snälla länka, dela, likea, följ, betygsätt, mejla och tweeta oss! Helst alla dessa. Peace!

#111 – Normer & Bekräftelse med Musse Hasselvall  

Denna vecka sätter vi oss med medieprofil, fighter, Peters mancrush och världens skönaste dude - Musse Hasselvall. Och snackar om... om han verkligen är så skön? Vi pratar om bekräftelsebehov och mobbing. Musse bjuder på självinsikter och Jon bjuder på storys som gången när hans mamma sa att åt honom att spöa upp hans mobbare. Det snackas basketläger och att bli tuff som niondeklassare. Musse berättar om hans nya program som kommer på UR där han fått utmana och belysa hans egen roll i bl.a. vithets- och svensknormen. Vi pratar exotifiering och funkofobi. Men också om att göra kampsport folkligt och om hur långt man kan gå inom ramen av "ett skämt". All n all så kommer vi fram till att självförbättring är något konstant och också någonting smärtsamt. Annars är det inte på riktigt. Lyssna på den här och tänk. Hajde.

#110 – Award Shows och Interracial Dating  

Vilket. Avsnitt. Peter uteblir tyvärr vid denna gång men Jon och Amat tog bollen och sprang med den. Först snackas det om Golden Globes och award shows. Vem bryr sig egentligen? Dom berättar om Soulja Boy i hooden. Soulja som dessutom ska möta Chris Breezy i en "riktig" boxningsmatch! Ett pay-per-view event med två dömda och en misstänkt kvinnomisshandlare inblandade. Weird. Sen snackas det om interracial dating. Och vilket fucking samtal! Hur ses det på interracial dating i USA visavi Sverige? Det pratas om att bli dömd och stämplad av släktingar; om hur olika konstallationer av interracial par berör olika skikt av det svarta samhället; om att höra n-ordet som 6-åring och om exotifiering. Fucka. Med. Detta. Avsnitt. Veckans Vinnare är black twitter och hashtagen #niggernavy. Checka dig innan du retweet homie. Sen smooth ass music. Som vanligt snälla ladda ner, prenumerera, likea, dela, bootlegga, följ n all that good stuff. Puss.

#108 – 2016 Wrap Up  

Bam! Året och säsongen har kommit till sitt slut. Vi summerar kukåret 2016 och minns Prince, Harambe, Muhammad Ali... en väldigt sorglig lista minst sagt. Vi snackar om årets filmer och döda skådisar som återuppstår: årets musik som Kanye, Solange och Abidaz: och om årets serier som utmanar svarta stereotyper och filmar djur i sjuka scener. Sedan snackar vi om vårt privata år som gått. Det har börjats och slutats jobb, vi minns utlandsresor och att pratar om att söka sig utanför ens comfort zone. Vi minns även några höjdpunkter med podden, ger shoutouts och tipsar om musik! Lyssna, det här har varit ett sugit år för vårt människosläkte och vår planet och allt... Ha ett grymt nyår, ta hand om varandra och er själva och nästa år ska vi vända hela det här till det bättre! Save for what, ball 'til your days is up!

#108 - 2016 Wrap Up  

2016 - Wrap Up Bam! Året och säsongen har kommit till sitt slut. Vi summerar kukåret 2016 och minns Prince, Harambe Mohammed Ali... en väldigt sorglig lista minst sagt. Vi snackar om årets filmer och döda skådisar som återuppstår; årets musik som Kanye, Solange och Abidaz; och om årets serier som utmanar svarta stereotyper och filmar djur i sjuka scener. Sedan snackar vi om vårat privata år som gått. Det har börjats och slutats jobb, vi minns utlandsresor och att pratar om att söka sig utanför ens comfort zone. Vi minns även några höjdpunkter med podden, ger shoutouts och tipsar om musik! Lyssna, det här har varit ett sugit år för vårt människosläkte och vår planet och allt... Ha ett grymt nyår, ta hand om varandra och er själva och nästa år ska vi vända hela det här till det bättre! Save for what, ball til your days is up!

#107 – ALL ENGLISH XMAS Special/Movies & Emotions feat. Ryan Bussell  

It's beginning to look a lot like... Yes, it's that time of year when we sit down with pod friend Ryan Bussell and talk about almost everything but Christmas. No, actually we do discuss the pressure of both buying awesome gifts and not wanting to spoil your kid. Jon tells us about his standup set at work and then we get into movies. We talk about the "magic" of M. Night Shyamalan, Amat and Peter have a broment of bromance and Jon took a date to see Passion of the Christ. Speaking of, we get into crying and it gets mad personal for a minute. We talk about how we talk to each other and realize we need to ask each other more questions about how we feel. After that we disclose our favorite Christmas/Hanukkah-songs. Bam. This is a extra nice one people. Please share, comment, review, download, subscribe and have a GREAT HOLIDAY!

#106 – Det Obehagliga Sexavsnittet  

Okej. Amat berättar om ett videoklipp som råkades visas inne på MediaMarkt. Ni kan aldrig o-höra det här. Sen snackar vi om "vigilantes" som fångar pedofiler och sedan hänger ut dom online. Ska man verkligen få ta "lagen i egna händer"? Och är verkligen alla medel tillåtna när det gäller just pedofili? Sen pratar vi om åldersskillnader i relationer. Vi försöker hålla oss generella om varför vissa killar verkar enbart dras till mycket yngre tjejer. Men mest så ifrågasätter vi det intellektuella värdet av en 18-åring. Detta plus lite Trump & Kanye och grymma tips om musik och kommande klubbar. Holla!

#105 – Hårtransplantationer & trauman med Kawa Zolfagary  

Denna vecka sätter vi oss med Kawa Zolfagary (vår 2:a gäst back in the day!) och snackar om vad som hänt senaste två åren. Vi snackar om att lägga ner debatterandet, att leva på standup och om det fortfarande finns brats? Efter det snackar vi om hår. Peter berättar ett barndomstrauma om hårklippning, Jon berättar ett trauma som bräcker Peters. Allt är som det ska vara. Vi diskuterar hårtransplantationer, läppfillers och att vara missnöjd med ens längd. Sist bryter vi ned Facebook efter att Peter blev called out med att ha avfriendat någon. Måste en vara vänner för evigt? Dessutom - The Power Meeting Party, tv-spel och mycket musik! Bless!

#104 – Live på Haymarket med Cassandra Klatzkow  

Vi satte oss tillsammans med Cassandra Klatzkow... du kommer aldrig tro vad som hände sen! Denna vecka släpper vi vår livepod som spelades in live på Haymarket i Stockholm. Vi snackar om toabesök och varför killar förväntas kunna kissa ståendes armbåge-mot-armbåge med främlingar. Sen pratar vi om fenomenet "fake news" där felaktiga nyheter delas för att väcka opinion (tänk artiklar från Avpixlat). Vi pratar smink, vacciner och att bota cancer med weed. Detta leder oss till källkritik och granskning/stalking av partners och ragg. Cassandra snackar om hennes grundliga kartläggning av personer hon är intresserad av. Dessutom: astrologi-avstickare. Det snackas Ratsit, stjärntecken och vad man gör av bilder på ens ex på Facebook. Sist snackar vi om Big Brother/konspirationsteorier efter SVT:s avslöjande om 10 miljoner hackade e-postadresser. Peter blir återigen förlöjligad för hans skepticism. Ey, allt som allt så satte vi oss på en söndag efter en najs brunch och hade ett kul samtal framför några som var grymma nog att trotsa vädret och komma och lyssna på oss. Massa kärlek till er! För er som missade, här har ni chansen. Bam.

#103 – Kanye, rants & ångest på stranden  

I veckans avsnitt berättar Amat om senaste HammerTime-spelningen och vad som kan hända när folk önskar låtar på fyllan. Och från en rant till en annan diskuterar vi Kanyes senaste utspel där han hyllar Trump, "call out" Beyoncé och Jay Z och sedan avbryter en konsert efter två låtar. Är han "galen"? En konstnär? Och borde vi vara oroliga? Fan e de som händer alls egentligen? Andra halvan av podden snackar vi om ångest. Amats low key-ångest, Peters all out-ångest och Jons... ja Jon verkar helt resistent mot negativa tankar. Varför är det så? Vi pratar om varför fattiga människor i tropiska länder verkar så lyckliga på När & Fjärran. Peter håller det real om tidigare ångest och dess konsekvenser och Amat berättar om det omöjliga i att försöka lösa ångest praktiskt. Vi försöker även förstå orsaken till Jons nästan obefintliga dåligt mående men utan vidare framgång. Veckans "vinnare" är moderaten Delmon Haffo som lyckades kalla S-ministern Annika Strandhäll för h*ra under en livestreaming. Dessutom: musiktips och pepp inför LIVE PODDEN på Haymarket by Scandic (27/11) samt The Power Meeting Party (3/12). Kom och joina oss på båda! One!

#102 – Strippor, prostitution & nudes  

Vi snackar lite om "tittarbrev" som kommit, naturfilmer om bedragna pingviner och om första minnen, som Peters trauma på Stor&Liten. Men också om hur mobilkamera och Twitter-åldern har påverkat oss. Hur smarta saker hade en twittrat som 15-åring? Och hade Jon som tonåring varit YouTube-kändis (om han inte, you know, varit född på 70-talet)? Sen pratar vi strippor – från Erotikmässan och Stockholms högst tvivelaktika Club Privé till Miamis typ signum. (För mer sånt fucka med #36). Sen kommer vi in på prostitution och det blir ganska real och kefft ett tag. Men sen kul igen. Dessutom – hur viktig är oskulden? Sen snackar vi om nudes och slutshaming efter en story från Jon. Amat lackar på hämdporr och Peter ger råd. Detta och mer – för 0:-!!! Och istället för att kasta pengar på oss så skulle vi bli fett glada om ni röstade på oss i Svenska Podcastpriset (i kategori humor). Gå in på podcastpriset.daytona.se/komedi-och-underhallning/the-power-meeting-podcast. Du kan rösta varje dag tills det stängs. Bless up!

0:00/0:00
Video player is in betaClose