The Power Meeting Podcast

The Power Meeting Podcast

United States

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Tune in!

Episodes

#124 – Get Out, Läsning & Störiga typer  

Denna vecka börjar vi med racial tension-rysaren Get Out som nyligen haft svensk premiär. Jon och Amat pratar igenkänning. Peter pratar om snyggt foto. En sak är säker - alla borde se och diskutera den här filmen! Sedan svarar vi på lyssnarfrågor, bl.a. om våra läsvanor. Vem läser om kommunisttiden i Albanien och vem rekommenderar Nalle Puh? Det blir också en del om förhållanden - Peter konfronterar hans commitment issues (med pruttljud); vi snackar om att bryta vänskapsband och om att dras till dåliga personlighetstyper. Och vi reder ut vilka som är störigast av sneakerheads, weedförespråkare, skivsamlare och fotbollssupporters. Fucka. Med. Oss. Bless up!

#123 – Farsta, kriminella & "sexiga brott" med Cassandra Klatzkow  

I veckans avsnitt gästas vi av pod-bff Cassandra Klatzkow. Vi snackar om vår (förutom Jon) hemort Farsta! Stämmer det att alla från Farsta är (för) stolta? Vi snackar mellanstadie-discon, förorts-kredd och fyllor. Men också en hel del om uppfostran och våra relationer till våra föräldrar. Sedan läser Cassandra upp ett brev hon nyligen fått. Från en livstidsdömd fånge i Sverige. Vi snackar kvinnor som faller för fångar, sexiga brott och grader av ondska och felande. Och såklart – borde hon svara? Dessutom: första kyssen, att fira påsk och Jons idé om nattklubbar för minderåriga. Enjoy!

#122 – Terrorattacken, Gina Tricot, Pepsi & United Airlines  

Denna vecka pratar vi självklart om förra veckans terrorattack i Stockholm då en lastbil vansinneskörde ned för Drottninggatan. Vi pratar om felaktiga nyheter som spreds, myndigheternas ingripande och om att skrika "Allahu akbar" framför polisen. Vi snackar också om senaste i "White People and Corporations Fucking Up 2017". Som tex Gina Tricots koloniala-musikal och Pepsis reklamfilm med Kendall Jenner. Och vi ställer frågan – How old is 15 really? Dessutom – flygbolag som misshandlar passagerare, Cassandras bday, musik och mer!

#121 – Carnival, college & hiphopförbud med Tahira Music  

Denna vecka gästas vi av vän-till-podden och medlem av kollektivet CrewCrew – Tahira Music (nej, hon jobbar inte med musik). Hon berättar bland annat om hennes resa till Trinidad & Tobago där hon festade på Carnival och om hennes tid på college i Oakland. Vi snackar om rom och kokosvatten och att hantera studenter med vapen Vi snackar också om Södra Teatern som har "pausat" "alla" deras "hiphop"-klubbar. Varför hatar bokningsansvariga hiphop så mycket? Eller är det något annat bakom? (Svar: ja) Dessutom berättar Jon om hans app-idé, Peter om hans porrsida-idé. Det rantas om Twitter och Amat ger svar på tal om vårt snack om honom i förra veckans avsnitt. Det blir en beautiful broment of bromance. Plus tung musik och klubbtips! Holla!

#120 – Terapi med Jon & Peter  

I veckans avsnitt är Amat iväg på bizz så Jon och Peter får ro skeppet i hamn själva. Vi diskuterar ett upprört mejl från en lyssnare som handlar om Peter och n-ordet. Sen berättar Jon om hans senaste genombrott i hans terapi – det blir snack om onani men också om preferenser när det kommer till psykologer, att söka hjälp via Vårdcentralen och självinsikter (way roligare än det låter som här). Dessutom snackas det om själv-cockblockning på Snapchat, Peter blandar ihop svarta serier och skådisar, Dave Chappelle som Veckans Vinnare och vad vi egentligen tycker om Amat! Stay tuned!

#119 – New York, Drake & trashiga hipsters med Fanna Ndow Norrby  

Denna vecka sätter vi oss med Raseriet-podcast homegirl Fanna Ndow Norrby som precis spenderat 3 månader i New York. Vi tar upp Emilie Roslunds upplevelser (från förra veckans avsnitt) om psykotisk mackmode och frågar om Fannas intryck. Dessutom snack om stress i NY's tunnelbana och om klubblivet. Och inte minst - hiphoplåtar som borde förbjudas på klubben. Fanna har tom skapat en spellista! Vi snackar också om Drakes nya album More Life som är kraftigt influerad av både afrobeat, patois och grime. Är Drake en baitare eller en hyllare? Dessutom - det töntiga med Kanada, Paolo Robertos vs PK och trashiga hipsters! Fucka. Med. Oss!

#118 – Dejting, livesändningar och rysk reality med Emilie Roslund  

Denna vecka gästas vi av ingen mindre än Emilie Ebbis Roslund, känd från hennes pod Singelrådet, Breaking News och från hennes snart legendariska snaps och insta-lives. Det blir en hel del snack om dejting i allmänhet och amerikansk psykotisk mack mode i synnerhet. Vi hör om en kille som definierar TLC's uttryck "scrub" och Emilie svarar på frågor om hur hennes livesändningsberoende påverkar hennes dejt- och privatliv. Dessutom snack om Rysslands nya Hunger Games-liknande realityserie, skvaller om nya Bachelorette och ifall armborst är det bästa överlevnadsvapnet. Dela, likea, betygsätt, recensera, prenumerera och älska oss!! Tack. Bless!

#117 – Moonlight, rap-beef & att bli spottad på med Hasan Ramic  

I veckans avsnitt gästas vi av long time crew homie och tidigare gäst Hasan Ramic. Vi snackar om Oscarsgalan där Moonlight, efter en pinsam mixup, vann pris för Bästa Film. En film som fick Hasan att gråta och Jon att minnas hans hemtrakter i Miami. PM-podden rekommenderar! Sen berättar Jon om en story från härom kvällen på standup-klubben med en minst sagt besynnerlig gäst. Vi snackar om att hantera situationer i roll som till exempel DJ eller vakt, samt hur vi hade reagerat på att bli spottade på. Sista halvtimmen av podden viger vi åt att diskutera den första riktiga rap-beefen på flera år! Rapparen Remy Ma har levererat en grooov diss till Nicki Minaj och vi bryter ned låten och dess innebörd i smådelar. Bra skit här. Dessutom: Lyssnarfråga från en tjej i ett triangeljidder med två bröder och Peter erkänner en killgissning som var way off. Vill ni förresten höra mer göttigt hiphop-nörderi och en hel del ny musik så fucka med Hasans pod "Shonnar Vet"! Bless up!

#116 – När är stöld okej? + Barnförbjuden musik  

Denna vecka berättar Amat om den rigorösa flygplatssäkerheten i Amsterdam. Vi snackar om chanserna till (och erfarenheterna av) smuggling och även om stölder. Ey lyssna, allt som sägs här är on the down low ok? Kom ihåg, snitches get stitches. Vidare snackar vi om Cirkus Trump som aldrig upphör att förvåna. Hans handskakningar, Rysslands lag *för* kvinnomisshandel, att det statistiskt är dags för ett världskrig och om chanserna att skjuta en president (ey igen, inget golande om de här avsnittet!). I andra halvan så pratar vi om att låta ens barn lyssna på explicit musik. Ska en begränsa barns kulturella intag? Och får Jons son tillräckligt med Booty Bass i hans liv? För mer om detta lyssna på avsnitt #55. Dessutom pratar vi om vilken musik vi skäms över att gilla (spoiler: ingen!) Allt detta plus: Det kontantlösa samhället, att osa till fester och folk som tror att JORDEN ÄR PLATT! Fucka med oss!

#115 – Lyssnarfrågor om snubbar  

I veckans pod tar vi igen upp frågor från er lyssnare som tex: varför killar "inte anstränger sig som förr i tiden" för en dejt; varför killar snabbt blir tråkiga i förhållanden; om killar som bjuder på drinkar "är på riktigt" och hur man blir av med one night stands? Vi snackar om hur Tinder är som Pokémon och om dagtids-mackmode. Peter beklagar sig över traditionell dejting, Jon har storys på lager och Amat ifrågasätter hans tjejs kyrkbesök. Men mest av allt kommer vi fram till det sorgliga svaret att det är vi - "alla killar" - som sabbat mackmoden för oss själva. Det behövs mindre creepy douchbagness och mer lyhördhet och respekt. Och så självklart Veckans Vinnare, shoutouts och musik- och klubbtips! Ladda ner, följ, dela, likea, tipsa och skriv till oss! Aight chill...

#114 – Power Meeting Podcast svarar på lyssnarfrågor, del 2  

Så bra avsnitt denna vecka att vi behövde choppa upp den i två delar. Se till att du lyssnar på båda! Vi gjorde slut på en flaska Maker's Mark (s/o!) och snackade om uppfostran, att låna ut cigg, mediefolk som claimar förorten, hur man skaffar vänner som vuxen, gayryktena om Atlanta och våra husdjur. Vi tar upp lyssnarfrågor, Ato Karlsson (tidigare gäst #58) gick förbi studion av en slump och kom in och bidrog... Ja, asså det här avsnittet blev sjukt brett och sjukt kul. Någon sjunger live, Amat berättar om att bli pepparsprayad, grymma musiktips. Alltså de e too much. Tack för all kärlek och fortsätt interagera med oss! One!

#114 – Power Meeting Podcast svarar på lyssnarfrågor, del 1  

Så bra avsnitt denna vecka att vi behövde choppa upp den i två delar. Se till att du lyssnar på båda! Vi gjorde slut på en flaska Maker's Mark (s/o!) och snackade om uppfostran, att låna ut cigg, mediefolk som claimar förorten, hur man skaffar vänner som vuxen, gayryktena om Atlanta och våra husdjur. Vi tar upp lyssnarfrågor, Ato Karlsson (tidigare gäst #58) gick förbi studion av en slump och kom in och bidrog... Ja, asså det här avsnittet blev sjukt brett och sjukt kul. Någon sjunger live, Amat berättar om att bli pepparsprayad, grymma musiktips. Alltså de e too much. Tack för all kärlek och fortsätt interagera med oss! One!

#113 – Gymetikett & White People  

Denna vecka berättar Peter om hans väg till nytt jobb. Jon ger tips inför arbetsintervju och vi snackar om våra "digitala fotavtryck". Amat säger också nått edgy om Malmös klubbpublik och självklart snackar vi om Trump och inreseförbudet i USA. Sen går vi in om etikett på gymmet. Får man hjälpa någon som utför en övning felaktigt? Finns det felaktiga övningar? Och hur beter man sig egentligen runt killar respektive tjejer på gymmet (och på mörka gator)? Efter det pratar vi om roast-humor. Från Jons skoltid till Justin Beiber-roasten. Hur mycket får man skämta på någon annans bekostnad? Och så nämner vi några filmer som inte riktigt åldrats väl om man ser till den nutida PK-kulturen (kolla in "The Nutty Professor" (1996) och "48 Hrs." (1982)). Dessutom musiktips (mycket snack om Migos!) och Veckans Vinnare. Vi älskar er!

#112 – Fashion & personliga laster med Sara Che  

I veckans pod sätter vi oss med modebloggaren och Power Meeting homien Sara Che. Hon berättar om hennes livslånga klädintresse och vägen till att kunna leva på hennes passion. Vi snackar om Instagrams pinsamma barndom, rappares klädmärken och tankar kring våra egna "stilar". Men också om man får ha samma plagg flera dagar i sträck och om t-shirtar med tryck. Jon har fan storys på storys det här avsnittet. Sedan snackar vi om laster. Rökning, alkohol, snabbmat. Vilka är våra laster och måste vår partner förstå/dela dessa med oss? Sara berättar om ett års nykterhet och Jon berättar om att smussla med snabbmat för hans fru. Riktigt skrattigt avsnitt hörrni! Dessutom Veckans Vinnare och bra musik- och klubbtips!! Snälla länka, dela, likea, följ, betygsätt, mejla och tweeta oss! Helst alla dessa. Peace!

#111 – Normer & Bekräftelse med Musse Hasselvall  

Denna vecka sätter vi oss med medieprofil, fighter, Peters mancrush och världens skönaste dude - Musse Hasselvall. Och snackar om... om han verkligen är så skön? Vi pratar om bekräftelsebehov och mobbing. Musse bjuder på självinsikter och Jon bjuder på storys som gången när hans mamma sa att åt honom att spöa upp hans mobbare. Det snackas basketläger och att bli tuff som niondeklassare. Musse berättar om hans nya program som kommer på UR där han fått utmana och belysa hans egen roll i bl.a. vithets- och svensknormen. Vi pratar exotifiering och funkofobi. Men också om att göra kampsport folkligt och om hur långt man kan gå inom ramen av "ett skämt". All n all så kommer vi fram till att självförbättring är något konstant och också någonting smärtsamt. Annars är det inte på riktigt. Lyssna på den här och tänk. Hajde.

#110 – Award Shows och Interracial Dating  

Vilket. Avsnitt. Peter uteblir tyvärr vid denna gång men Jon och Amat tog bollen och sprang med den. Först snackas det om Golden Globes och award shows. Vem bryr sig egentligen? Dom berättar om Soulja Boy i hooden. Soulja som dessutom ska möta Chris Breezy i en "riktig" boxningsmatch! Ett pay-per-view event med två dömda och en misstänkt kvinnomisshandlare inblandade. Weird. Sen snackas det om interracial dating. Och vilket fucking samtal! Hur ses det på interracial dating i USA visavi Sverige? Det pratas om att bli dömd och stämplad av släktingar; om hur olika konstallationer av interracial par berör olika skikt av det svarta samhället; om att höra n-ordet som 6-åring och om exotifiering. Fucka. Med. Detta. Avsnitt. Veckans Vinnare är black twitter och hashtagen #niggernavy. Checka dig innan du retweet homie. Sen smooth ass music. Som vanligt snälla ladda ner, prenumerera, likea, dela, bootlegga, följ n all that good stuff. Puss.

#108 – 2016 Wrap Up  

Bam! Året och säsongen har kommit till sitt slut. Vi summerar kukåret 2016 och minns Prince, Harambe, Muhammad Ali... en väldigt sorglig lista minst sagt. Vi snackar om årets filmer och döda skådisar som återuppstår: årets musik som Kanye, Solange och Abidaz: och om årets serier som utmanar svarta stereotyper och filmar djur i sjuka scener. Sedan snackar vi om vårt privata år som gått. Det har börjats och slutats jobb, vi minns utlandsresor och att pratar om att söka sig utanför ens comfort zone. Vi minns även några höjdpunkter med podden, ger shoutouts och tipsar om musik! Lyssna, det här har varit ett sugit år för vårt människosläkte och vår planet och allt... Ha ett grymt nyår, ta hand om varandra och er själva och nästa år ska vi vända hela det här till det bättre! Save for what, ball 'til your days is up!

#108 - 2016 Wrap Up  

2016 - Wrap Up Bam! Året och säsongen har kommit till sitt slut. Vi summerar kukåret 2016 och minns Prince, Harambe Mohammed Ali... en väldigt sorglig lista minst sagt. Vi snackar om årets filmer och döda skådisar som återuppstår; årets musik som Kanye, Solange och Abidaz; och om årets serier som utmanar svarta stereotyper och filmar djur i sjuka scener. Sedan snackar vi om vårat privata år som gått. Det har börjats och slutats jobb, vi minns utlandsresor och att pratar om att söka sig utanför ens comfort zone. Vi minns även några höjdpunkter med podden, ger shoutouts och tipsar om musik! Lyssna, det här har varit ett sugit år för vårt människosläkte och vår planet och allt... Ha ett grymt nyår, ta hand om varandra och er själva och nästa år ska vi vända hela det här till det bättre! Save for what, ball til your days is up!

#107 – ALL ENGLISH XMAS Special/Movies & Emotions feat. Ryan Bussell  

It's beginning to look a lot like... Yes, it's that time of year when we sit down with pod friend Ryan Bussell and talk about almost everything but Christmas. No, actually we do discuss the pressure of both buying awesome gifts and not wanting to spoil your kid. Jon tells us about his standup set at work and then we get into movies. We talk about the "magic" of M. Night Shyamalan, Amat and Peter have a broment of bromance and Jon took a date to see Passion of the Christ. Speaking of, we get into crying and it gets mad personal for a minute. We talk about how we talk to each other and realize we need to ask each other more questions about how we feel. After that we disclose our favorite Christmas/Hanukkah-songs. Bam. This is a extra nice one people. Please share, comment, review, download, subscribe and have a GREAT HOLIDAY!

0:00/0:00
Video player is in betaClose