The Power Meeting Podcast

The Power Meeting Podcast

United States

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Tune in!

Episodes

#151 – Pride, Burundi & slaying med Kenxo  

I veckans andra avsnitt gästas vi av Kenxo aka @kenxoslayz. Vi snackar om den gångna Prideveckan och medverkandet i Pride of Color. Han berättar om att växa upp och känna sig annorlunda i Burundi och sedan i Sverige. Men också om att finna modet att komma ut för oroliga föräldrar. Mer än så snackas det om hot om att bli skickad tillbaka till hemlandet, hans första (något exotifierande) pojkvän, pink washing, killar som är DL och om gayförebilder. Mycket prat i den här och mycket skratt. Kenxo indeed slayz.

#150 – Anders Borgs urspårning, Zlatan-hat & duschbrunnen  

Denna vecka tar vi upp fd finansminister Anders Borg som nyligen utövade den svenska traditionen av att totalt spåra på fyllan. Vi snackar om blackouts, om att visa kuken, om ifall han borde skippat ursäkten från första början och om hur de hade mottagits om en kvinna hade gjort detsamma. Men också om gånger som vi själva har spårat. Vem har till exempel slagits mot ett träd? Dessutom: skräckhistorier om att rensa avloppsbrunnen och Peter säger nått riktigt kontroversiellt om Zlatan. Kort sammanfattning för jag e fett trött men den blev bra den här! Holla!

#149 – Navy Life & Same Sex Wet Dreams with Gary King  

In this week's second episode we're joined by Jon's long time friend Gary from the US. We sat down and had a great conversation about his experiences in the United States navy. We talk about the ineffectiveness of the "Don't ask, don't tell" policy, the navy's gay image in pop culture, having to "act straight" and about getting triangular dicks in the face. We also talk about having same sex-wet dreams, the practice of casual random sex, having straight sex. Gary explains how he and his ex used to decide positions and gives an interesting take on the movie Moonlight. Real talk – this episode is incredible. Hope y'all like it too!

#148 – Spänd stämning & skräddarsydd porr  

Spänd stämning veckans i första avsnittet av podden med småtjafs ända tills vi stängde av mickarna. Jon har fått sin vegandokumentär ifrågasatt av lyssnare, sina skämt ifrågasatta av Peter och sin spiritualitet ifrågasatt av en snubbe i hissen! Vi snackar social justice warriors och den oundvikliga idiotin som drabbar alla Facebook-grupper som växer sig för stora. Sen snackar vi om vissa porrsidor som nu, för att inte förlora intäkter, tillhandahåller skräddarsydd porr. Ja, du kan designa din egna porrscen. Vi pratar om manusförfattande och "sexköpsterapi". Dessutom: Rick Ross och sexism. Är sarkasmen död? Och kan det vara så att man inte får runka i fängelset? Listen to find out!

#147 – Veganism & vår begravning  

Bam. Jon har börjat ett veganskt liv efter att ha sett dokumentären "What The Health". Vi snackar om riskgrupper, tallriksmodellen och om vad det nu ska bli av Thanksgiving och take away på Burger King? Sen frågar vi oss vilken låt vill vi ska spelas på våra individuella begravningar (såvida vi inte alla dör på turné med podden). Det blir en annan sorts låttips. Men vi snackar också om Jons standup-begravning, kremering, Jons morfar och om att bli en bling på en buttplug. Den här är rätt rolig hörni.

#146 – Ushers herpes & OJ Simpsons frigivning  

I veckans första avsnitt följer vi upp en del på snacket om tandborstning och svettlukt från förra veckan. Vi har fått både info och frågor. Jon glänser när han ska ge tips på hur en kan säga till någon att den luktar illa. Sedan snackar vi om Ushers herpes. Han har nyligen betalat en kvinna över en miljon dollar i skadestånd för att han ska ha smittat henne. Vi tar upp fördelarna i Sverige, som RFSU-kliniker, och frågar hur stort skadestånd hade gjort det värt det att bli smittad. Sist pratar vi om OJ Simpson. På nittiotalet blev han friad från anklagelserna om att ha mördat sin fru. Men senare fick han istället ett larvigt hårt straff för ett mycket mer ringa brott. Tips är dom två senaste dokumentär- och dramaserierna som kom om honom (lyssna på oss och googla!). Holla.

Power Meeting Deep Dive #1 – Vem är världens bästa rappare?  

I vårt första Deep Dive-avsnitt ska vi försöka presentera våra egna favoritrappare. Eller är det våra bästa rappare? Är favoriten automatiskt den bästa? Var beredda på ett nörderi utan dess like när vi försöker övertyga varandra (och ibland oss själva) om vem som är the GOAT. Det snackas om Jay Z:s avsaknad av humor, vem som var först med Hashtag-flow, att Biggie inte *hann* bli en dålig rappare, rap-sprit som Hpnotiq och Cristal och om att Ghostface konstant verkar bli bedragen. Det är som sagt riktigt nördigt och vi hoppas många av er fuckar med det! En låtlista kan ordnas vid önskemål.

#145 – Varför det inte är okej att lukta svett, Aladdin & att försvara Sverige  

I veckans andra avsnitt lär vi oss nya saker om oss själv tack vare Jons frågor, till exempel vår tandborstning. Som den stora frågan: före eller efter frukost? Vem borstar tänderna på jobbet, vem flossar regelbundet och vem kan skippa kvällsborstningen? Jons andra fråga är om vår patriotism utomlands. Han felbedömmer helt klart vårat engagemang och vi slår mest fast att USA är en osäker kille som heter Chad. Sen snackar vi om castingen till den nya Aladdin-filmen som redan skapat outrage. Men är egentligen hela Disneys koncept redan ett exotifierande kaoz? Vi pratar tidigare tveksamma rollsättningar (vem glömmer den helvita Moses?). Och – vem ska få spela Harambe?! Dessutom: spons från Systemet, Peters nya tatuering, musik- och klubbtips! Holla!

#144 – Mentorskap, Apornas Planet & R. Kellys sexsekt  

I veckans första avsnitt pratar vi om mentorskap efter att Jon haft en moment med två kids. Peter försöker stämma in med en egen story men det går sådär. Sen pratar vi om Black Lives Matter-ledaren DeRay Mckesson som nyligen blev upprörd över affischen till senaste Apornas Planet-filmen. Vi snackar om att vara noga med både research och källkritik. Sen tar vi upp R. Kellys senaste skandal – en sexsekt!! Den här måste ni höra (och läs artikeln). Vi tar upp bakgrunden till hans alias "The Pied Piper" och hans tidigare anklagelser. Och spekulerar i att han troligtvis är ett monster. Hasan dyker upp i studion och becknar honung och försöker chocka oss med Vybez Kartel utan att lyckas. All n all ett grymt avsnitt!

#143 – Bröllop, frikort, vapen & personlighetstyper med Athena Afshari  

I veckans andra avsnitt gästas vi av Athena Afshari ("journalist/programledare/högljudd iranie")! Vi pratar om wedding season som verkar råda nu. Athena berättar om bröllop som tävlar i pampighet men kommer snabbt in på att dansa/ligga med Will Smith. Vi snackar om våra "frikort" som till exempel Jons konstant ombytliga top-5 och Peter som sen länge mest hoppas få ligga med en svensk typ-kändis. Sen snackar vi om att få tag på skjutvapen. Vem hade man ringt? Och vem hade man skjutit – sig själv eller någon annan? Vi snackar också personlighetstyper. Amat har en lång stubin men kan också hålla en grudge om det kommer till det. Vem vill vara mest i centrum av Athena och Jon? Och den eviga frågan – betyder ett bråkigt förhållande automatiskt att det är passionerat?? Dessutom: musik, klubbar, standup och – Athenas pappa har inside info om Justin Timberlakes prutt-problem.

#142 – Gagnef, KRIG & tjatsex med Abena Amoateng  

I denna veckas första avsnitt smyggästas vi av crew-member Abena Amoateng. Vi snackar om festivalen Gagnef – är det verkligen så vitt och knarkig som alla sägert? Sen snackar vi flyglarmet "Hesa suedi" som råkade utlösas kvällen innan detta avsnitt spelades in. Hur rimligt är det att det blir krig? Och hur beredda är vi? Och: är inte cykel det ultimata färdmedlet efter apokalypsen? Det blir också prat om tjatsex. Jon blottar gånger som han inte varit en "good guy" (kolla hans blogg "Expat Jon takes on the world"). Peter pratar dick pics. Vi alla pratar om att som kille tacka nej till sex. Prat prat prat och skratt. Dessutom – Vi gästar Way Out West!!

#141 – Det stora barnavsnittet med Cassandra Klatzkow  

I veckans andra avsnitt gästas vi av CASSANDRA KLATZKOW!! Jon har nyligen fått en dotter och vi snackar barn. Stressen över att skaffa barn, pressen på att skaffa barn, att "leva klart" innan man skaffar barn, barn med en kompis, att lura till sig barn, ligga, insemination... Vi snackar fett med barn. Men också – en del oblyg mackmode, hur mycket hjälper egentligen lustgas och Cass förutspår att leva i kollektiv. Mycket nöje!

#140 – Bråvalla, våldtäkter och Jay-Z & Kanye-beefen  

I dagens avsnitt välkomnar vi Jons nya dotter som brand new crew baby! Power Meeting Podcast is for the children! Sen blir det tyvärr way mycket mörkare när vi kommer in på NRA:s nya recruitment-video som känns direkt hämtad från en sci-fi-dystopi. Vi pratar också inställandet av Bråvalla 2018, våldtäkterna som orsakade det och om vi som samhälle inte bara borde ha festivaler där män är portade. Vi hinner också med den nya studien som visar att 7 av 10 aktivt hatar på andras semesterbilder, Jay-Z:s nya album och den potentiella beefen med Kanye West. Lyssna, kommentera, recensera och supporta!

#139 - Instastorys, Diddys dans, Wonder Woman, Israel & evolution  

I veckans andra avsnitt pratar vi bl.a. om att lämna kommentarer till kändisar. Vad är syftet och kommer dom se det? Men mest av allt så försöker vi reda ut varför Jon tycker att Nicole Scherzinger är så begåvad? Vi snackar också om filmen Wonder Woman som i vissa grupper setts som sjukt problematisk. Gal Gadot som spelar huvudrollen är israel och har även uttalat sig positivt om hennes tid i armén. Vi pratar om kritik av israel, antisemitism och antisionism. Men också fake wokeness som om man får sola solarium? Dessutom: Framsteg i vår evolution - kommer vi tappa lilltån och blindtarmen? Intervjuminnen med Amat o Peter - och - Puff Daddy är en fenomenal dansare! Lär er!

#138 – Midsommar, Meek Mill, Cosby & övergrepp  

I detta avsnitt snackar vi om bland annat midsommar. Jons son stjäl showen och Amat är tacksam för allemansrätten. Vi pratar också om beef i allmänhet och mellan Meek Mill och Safaree i synnerhet. Sedan följer vi upp rättegången mot Bill Cosby som nyligen slutade i en så kallad mistrial. Vi reder ut hur det kunde gå till, diskuterar amerikanska domstolar, den ibland missriktade sammanhållningen inom det svarta samhället och om att konsumera "onda" artisters verk. Och vi nämner Idris Elba och King Joffrey. Dela, likea, prenumerera, ladda ner och betygsätt! Bless up!

#137 – Dystopi, DJ ångest, terapi & basketorgier  

I veckans andra avsnitt går vi en aning dark. Vi snackar om en skjutning i USA under en softballmatch för kongressledamöter. Om branden i London. Om forskarna som ger människosläktet 50% chans att klara sig igenom ett till århundrade. Och om en man som nyligen ramlat ner på tunnelbanespåret. Och vet ni vad - vi f��r det ändå att låta (typ) kul! Dessutom: Peters DJ ångest. Jons lärdomar från terapi. Och basket-orgier på college. Glad midsommar y'all!!

#136 – Superfights, Young Rapper Beefs & Hornsbergs strand  

I veckans första avsnitt snackar vi om den kommande fighten mellan proffsboxaren Floyd Mayweather och UFC-mästaren Connor McGregor. Ge det en lyssning även om du inte är sportintresserad för denna match är intressant på flera plan. På tal om fighting pratar vi också om två unga artister vars Twitter-beef blev fysisk och lämnade en av dom knockad på scen – medan hans sång fortsatte spela playback! Dessutom snackar vi om Lenny Kravitz k*kring, att Peter måste stå i kö till klubben, att få droger av fans och – storys från Stockholms bästa badhäng – Hornsbergs Strand! Vad vet ni till exempel om tjejer som blir motorboatade av en kille i permobil? Stay fuckin tuned!

#135 – The Rock, Johannes Anyuru, kändispolitiker & local crazies  

I veckans andra avsnitt snackar vi om kändisar som gjort eller tippas på att göra politisk karriär. Schwarzenegger, The Rock, Wyclef Jean... Hur mår USA och världen egentligen? Det dystopiska temat fortsätter när Amat tipsar om boken "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" av Johannes Anyuru. En framtidsskildring av Sverige präglat av terror och rasism. Läs! Sen pratas det om kända "crazies" i Stockholm. Som bla mannen som varje helg stirrade in på TGI Friday's och han med radion och munspelet på Drottninggatan. Vilka är dom och vad gör dom när dom inte är crazy? Självklart har Jon en barndomsstory med en chockerande twist. Dessutom: Manlig bonding på klubben, Amerikanska ursprungsbefolknings-musikanter och brittiska fotbollssupporters som bekämpar terror. Den här blev riktigt bra hörni!

#134 – Douchebags, Bill Maher, Dave Chappelle & smart humor  

Äntligen är crewet fulltaliga då Amat är tillbaka från baecation i Santorini! Vi får höra om vackra vyer och packade amerikaner som reminiscar om college och skryter om resor till landet Afrika. Sen snackar vi om politiska kommentatorn och komikern Bill Maher som nyligen hamnat i blåsväder för att ha använt n-ordet på hans HBO-program. Men istället för att (igen) diskutera n-ordet kommer vi in på hur olika komiker har använt ordet i deras rutiner tidigare. Vad gör viss humor smartare? Dessutom snack om Jons insta-storys och hur mycket hans fru egentligen uppskattar att vara med i dom. Plus: musik och klubbtips! Aiit, chill...

0:00/0:00
Video player is in betaClose