The Power Meeting Podcast

The Power Meeting Podcast

United States

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Tune in!

Episodes

Power Meeting Podcast #97 – Power Raseriet, pt. 2  

Denna vecka teamade vi upp med vår systerpod Raseriet och skapade en miljon eldbollsemojis när vi spelade in ett dubbelavsnitt. För del 1, fucka med Raseriet (där poddar finns). I denna del 2 går vi djupt in på depression och annan psykisk ohälsa. Vi snackar om synen på dåligt mående inom det afroamerikanska samhället och bland rasifierade i Sverige. Men även på ett personligt plan med en hel del bra deep talk. Vi pratar om hjälpen (eller ohjälpen?) av att "prata om problemet", om ifall ADHD mest bara är en trend och när det egentligen ska bli okej att sjuka sig från jobbet på grund depression eller ångest. Och vad har det för effekt på ens mack mode?? Dessutom reder vi ut gambianska familjer i Stockholm och presenterar Amie & Fannas "Veckans Raseri". För att höra "Veckans Vinnare" och dessutom få första delen av vårt snack, lyssna på Raseriet!! Bless up!!

#96 – Ledarskribenter, Apartheid & Gästvänlighet  

Bam! Amat är tillbaka och berättar om sin resa till Tokyo. Blev han misstagen för en K1-fighter? Och bugar dom verkligen hela tiden?? Dessutom senaste nytt från "White people is still fuckin up" – vänsterskribenter jämför separatism för rasifierade med fucking apartheid! Sen snackar vi om gästvänlighet, bilsemestrar i Tyskland, att inte bli sedd hemma hos Amat, att Kim K blev rånad, ryktena om att Harambe lever, att Luke Cage fick Netflix att krascha och så ger vi en fet shoutout till filmen Blade! Fucka med oss!!

#95 - Black Lives Matter & High School Reunions (ALL-ENGLISH)  

This week we sat down with super friend of the podcast - comic Kathryn Virginia Mathews. We talked about her upcoming high school reunion and her fears and hopes regarding it. She talks about not becoming a doctor like her peers and hoping the head cheerleader got fat. We discuss humble bragging, fake traveling, peeing on your partner, hand jobs and Peter getting not so ready for cuffing season. After that we go in deep on the Black Lives Matter movement and American police officers killing black men without legal consequences. Jon talks about his past interactions with police, we discuss white privilege/guilt and handling white friends and even family members who don't get the importance of at least acknowledging both the situation and need of the BLM-movement. We conclude with our two cents on Teacher Bae - the grade school teacher who got in trouble for being too hot. Also music tips and the Winner of the Week. Lots of laughs and a lot of seriousness in this one! Please listen, download, subscribe, share and ENJOY!

#94 – Skadedjur & Separatism  

Vi börjar detta avsnitt med en update om Meek Mill och hans obrutna serie av förluster mot livet (mer om dessa i avsnitt #66), som hans nyliga beef med The Game (mer om The Games kuk i avsnitt #70). Vi snackar dejtingprogram och refererar till Jons tidigare karriär som strippa (#36). Sen snackar vi om kändisar som dött unga och om Aaliyah var skelögd eller inte. Sen tar vi upp att antalet anmälningar om problem med råttor ökar i innerstan. Vi snackar kackerlackor som flyger med vingar och kackerlackor som flyger med flygplan. Dessutom – vems granne fejkar orgasmer? Sedan blir det diskussion om Black Coffee, en Facebook- och fikagrupp för svarta i Sverige, vars grundare Araia Ghirmai Sebhatu nyligen medverkade i SVT Opinion och jämfördes med KKK. Vi snackar rasism och försöker förklara en del saker. Sist lite musiksnack och nån är rädd för att bli vräkt. Och Veckans Vinnare! Okej de räcker. Lyssna, ladda ner, prenumerera och dela snälla!!! Aiight chill...

#93 – DM's, 2Pac & nittiotalet med Daniel Hallberg  

Denna vecka sätter vi oss med Famous on Instagram – Daniel Hallberg. Vi snackar om att sälja ut och om hans sketcher där han bland annat imiterar Lorentz och Håkan Hellström och gör en realityserie med sin farmor. Men mest av allt – hur ser ens DM's ut när man har 46k följare? Sedan hedrar vi 20-årsdagen av mordet på 2Pac. Hur minns vi honom? Minns vi honom? Och mer än så: vad minns vi egentligen alls från 90-talet – historiens mest claimade jävla decennium? Vi snackar om Speedway, MTV, baggy jeans och att höra Still D.R.E. för första gången. Dessutom: vita med du-rags, maskerad storys och svarta Disneykaraktärer. Och en väldigt bra runda av shoutouts. Fucka. Med. Detta. Avsnitt

#92 – Booze & bråk  

Detta avsnitt spelades in direkt efter avsnitt #90 (så förförra veckan och inte förra som vi säger i början). Och shit är vi on that drank. Vi snackar igen om den italienska läkaren som vill utföra världens första huvudtransplantation. Och självklart gör vi Super Mario-rösten. Vi kommer in på våra tidigaste minnen som klorin och örfilar. Vi snackar om vikten av att se sig själv representerad, nått som får Peter att fucka med dålig vit reggae och Amat att heja på Nigeria. Sen (dramatisk paus) kritiserar Amat det amerikanska folkets okritiska hyllande av deras egna militär och trupper. Och sakta bildas en shit storm-lavin i ett av våra bästa bråk hittills (som fortsatte off mic). Lyssna, disclaimer, vi slänger ur oss felaktiga årtal och fakta och dåliga imitationer. Så länge vi inte säger nått helt outrageous – snälla faktakolla oss inte. Det är all for you! Puss

#91 – The Swedish Utopia & The McChicken  

This week we sit down with American expat Dee Johnson and go right into deconstructing the myth of the Swedish socialist utopia. Are African Americans really better off here or is it just easier to holla at girls? We talk about the similarities between the Trump effect and the Swedish right wing parties and about NFL player Colin Kaepernick catching heat for passively criticizing the US. We also remember our fallen comrade Harambe (rest in power!) and talk about why #McChicken was trending on twitter. Enjoy!

#90 – Lorentz/Yung Lean-beefen & konflikträdsla  

Post-semester-sändningarna fortsätter! I nya Power Meeting Podcast snackar vi Lorentz- och Yung Lean-beefen på Way Out West, Andre 3000:s kanske-dissande av Drake och om vi tycker att det är viktigt att rappare skriver sina egna texter. Men det blir också prat om OS-simmaren Ryan Lochtes framställning av honom själv som "the frat bro version of Jason Bourne", våra konstigaste lögner, konflikträdsla och Peters glädje av att bli benämnd "lightskinned".

#89 – OS & boners  

Power Meeting podcast är tillbaka efter semestern! Vi snackar de vitaste OS-sporterna, Jons extrema sätt att hämnas på familjemedlemmar som väcker honom tidigt och... krackelerande förhud. Smh.

#88 - USA, Brexit & Kannibaler  

I veckans avsnitt berättar Jon om hans nyliga USA-trip med familjen. Vi snackar Dollar Stores, attackerande leguaner och att mata djur med Cheerios. Sedan tar vi upp det aktuella Brexit och pratar om klyftorna i England och det dåliga med demokrati. Amat quotar Churchill(!) och Peter snackar ÅTERIGEN om Den Stora Kollapsen pga galenheter som Trump. (Förresten, alla ni young'ns googla: kubakrisen) Jon berättar dessutom om Canibal Cop - en polis som planerade flera kannibalistiska mord. Men ska en kunna bli dömd i domstol pga tankar? Dessutom: Bermudatriangeln, Bobby Browns spöksex; Amat om barndomsspökminnen och Peter om när han blev rädd på bio i helgen; snack om midsommar och två bra dokumentärer om OJ Simpson! Matigt, fett kul avsnitt!

#87 – Orlandomassakern, kroppsångest & positivism med Cassandra Klatzkow  

I veckans podd sätter vi oss med vår fjärde medlem Cassandra Klatzkow för att snacka om den vidriga masskjutningen på HBTQ-klubben Pulse i Orlando. Det är ett mörkt ämne men när sånt här händer måste vi keep shit real. Senare pratar vi om några favoritämnen som onani, porrvanor, kroppspositivism, skönhetsingrepp och om J.Lo's numera modesta rumpstorlek (och varför vi uppfattar den så). Och en massa annat. Ni som hört Cass tidigare avsnitt vet vad ni kan förvänta er!

#86 – TBT & Hoe is Life med Evyn Redar, del 2  

Denna vecka gästas podden av Evyn Redar (kolla in hennes pod "Evyn vs Life" och fucka med hennes tidigare gästning hos oss i avsnitt #61). Vi börjar om drönare och slangbellor men kommer snabbt in på throwback-lekar man gjorde på mellan- och högstadiet. "Pimps 'n' hoes", rundpingis, viking, ringen på knät... Ja, det mesta handlade om att få slå varandra av olika anledningar. Sedan snackar vi om att hänga runt i "vuxen ålder" och om tuggeriet som pågår i Evyns lägenhet. Och om kniven hon har för att försvara sig mot objudna gäster. Sedan blir vi allvarliga ett tag och snackar om överfallsvåldäkter och tjatsex. Men också om skogsrejv och "killar som bara runkar i en" och somnar. Vi snackar så klart om haffningar, mackmode och hur det påverkar oss att hoe is life. Alltså mest av allt så snackar vi feett mycket. Så mycket tom att vi fick göra detta till en two parter. Hoppas att ni gillar det! Jalla!

#86 – TBT & Hoe is Life med Evyn Redar, del 1  

Denna vecka gästas podden av Evyn Redar (kolla in hennes pod "Evyn vs Life" och fucka med hennes tidigare gästning hos oss i avsnitt #61). Vi börjar om drönare och slangbellor men kommer snabbt in på throwback-lekar man gjorde på mellan- och högstadiet. "Pimps 'n' hoes", rundpingis, viking, ringen på knät... Ja, det mesta handlade om att få slå varandra av olika anledningar. Sedan snackar vi om att hänga runt i "vuxen ålder" och om tuggeriet som pågår i Evyns lägenhet. Och om kniven hon har för att försvara sig mot objudna gäster. Sedan blir vi allvarliga ett tag och snackar om överfallsvåldäkter och tjatsex. Men också om skogsrejv och "killar som bara runkar i en" och somnar. Vi snackar så klart om haffningar, mackmode och hur det påverkar oss att hoe is life. Alltså mest av allt så snackar vi feett mycket. Så mycket tom att vi fick göra detta till en two parter. Hoppas att ni gillar det! Jalla!

#85 - Deal Breakers & Apskjutningen  

Ouff vilket avsnitt. Vi sveper rosé samtidigt som vi snackar om drinkar och annat. Som tex reaktionerna på att beställa Hennessy med tranbärsjuice... eller Sprite med en skål oliver. Sen drar Peter en story om en tjej som drog en story. Men hur mycket är ok att ens partner/smash berättar? Vi diskuterar våra "deal breakers" och Amat rantar om amerikaner som varken använder kondom eller pull out-metoden och ändå blir förvånade när dom gör kvinnor gravida.. Sedan snackar vi om gorillan Harambe som blev skjuten på Cincinnati Zoo efter att en unge ramlat ned i hans inhängnad. Vi diskuterar djur i bur, att strypa svanar och om Bash skulle ramla in till älgarna på Skansen. Återigen tack till våra tittare på Periscope! Följ oss där för att kunna följa och påverka podden "live" när vi spelar in! Bless up!

#84 (All-English) – Sexuality and combating stereotypes w. Kevin Lee  

In this week’s All-English Power Meeting we sat down with Canadian comedian Kevin Lee to discuss sexuality, to be born with a sexual orientation vs. ”learning” it and the pros and cons of avoiding labeling your sexual preferences. But there’s also stories about party buses, unintentionally inviting someone you don’t really want to hang out with and we reveal the first steamy encounter between Kevin and Peter. Oh, and we also share the best way to combat stereotypes. Enjoy!

#83 – Stora konspirationsavsnittet  

Ja. Konspirationsteorier. Vi snackar om David Icke och reptilioderna, Aleister Crowley, Bob Marley, Dr. King, syfilis... Alltså lyssna, ha på dig penna och papper för den här. Jon ger oss en inside syn på 9/11! Amat återgår hela tiden till att berätta om hemska "konspirationer" som dessutom är sanna och Peter blir förlöjligad för att han uppskattar Vinnie Paz från Jedi Mind Tricks. Vi pratar om källkritik och hur snapchat är en del av bevakningssamhället. Och självklart Illuminati.

#82 – Henok vs. Adam Tensta: What's Beef?  

Power Meeting Podcast ger sina two cents of beefen ingen pratar om som alla pratar om.

#81 - Tattoo Thursday m. Hasan Ramic  

Detta avsnitt spelades in direkt efter avsnitt #79. Vi fortsätter turn up på flaskan bourbon och Hasan joinar oss på hans första drank på 3,5 år. Vi snackar om tatueringar. Tex Hasans som väcker frågor som "måste man älska sitt hemland?" och "varför har han aldrig fått en roll i Snabba Cash?". Jons berättar om clown-tatueringen han gjorde på samma ställe som sabbade hans bröstvårtor. Amat berättar om Malcolm X och GZA. Och Peter ångrar att inte ha förevigat "Farsta" på rumpan. Veckans Vinnare är Mehmet Kahpa och rödgröna regeringen. Amat säger något kontroversiellt men viktigt om förintelsen. Avslutningsvis pratar Peter pratar återigen om Den Stora Kollapsen och vi spår våra individuella framtider. Fett roligt avsnitt! Snälla dela, likea, betygsätt, länka och tipsa om oss! Ett!

#80 (All-English) – Standup, Spoilers & Sobriety with Al Pitcher  

This week we sat down with comedian and New Zealand expat Al Pitcher to discuss him not spending a weekend with his wife in 8 years, touring in Sweden and the treatment of the Māori in his homeland. We talk about NZ's little brother complex, why atlases are so misleading and when it is ok to reveal spoilers for a tv series. We also learn about Al's sober life and what led up that. Peter argues about what makes someone an alcoholic (not peeing in bed or chasing homeless people at least), Amat shares the pettiest email he ever received and Jon admits to having been turned from being a hater after Beyoncé's release of her visual album "Lemonade". Lotsa laughs in this one. Enjoy!

0:00/0:00
Video player is in betaClose