The Power Meeting Podcast

The Power Meeting Podcast

United States

Tre killar (Amat Levin (SWE), Jonathan Rollins (US), Peter Smith (SWE)) diskuterar, dissikerar och delger vitt skilda ämnen som slanguttryck, pubertet, åldrande och annat. Ur ett amerikanskt/svenskt/MTV/80's babies-perspektiv – ibland hejdlöst roligt, men alltid intressant – levererar dom quotables samlade runt en mikrofon och en flaska konjak. Tune in!

Episodes

#137 – Dystopi, DJ ångest, terapi & basketorgier  

I veckans andra avsnitt går vi en aning dark. Vi snackar om en skjutning i USA under en softballmatch för kongressledamöter. Om branden i London. Om forskarna som ger människosläktet 50% chans att klara sig igenom ett till århundrade. Och om en man som nyligen ramlat ner på tunnelbanespåret. Och vet ni vad - vi får det ändå att låta (typ) kul! Dessutom: Peters DJ ångest. Jons lärdomar från terapi. Och basket-orgier på college. Glad midsommar y'all!!

#136 – Superfights, Young Rapper Beefs & Hornsbergs strand  

I veckans första avsnitt snackar vi om den kommande fighten mellan proffsboxaren Floyd Mayweather och UFC-mästaren Connor McGregor. Ge det en lyssning även om du inte är sportintresserad för denna match är intressant på flera plan. På tal om fighting pratar vi också om två unga artister vars Twitter-beef blev fysisk och lämnade en av dom knockad på scen – medan hans sång fortsatte spela playback! Dessutom snackar vi om Lenny Kravitz k*kring, att Peter måste stå i kö till klubben, att få droger av fans och – storys från Stockholms bästa badhäng – Hornsbergs Strand! Vad vet ni till exempel om tjejer som blir motorboatade av en kille i permobil? Stay fuckin tuned!

#135 – The Rock, Johannes Anyuru, kändispolitiker & local crazies  

I veckans andra avsnitt snackar vi om kändisar som gjort eller tippas på att göra politisk karriär. Schwarzenegger, The Rock, Wyclef Jean... Hur mår USA och världen egentligen? Det dystopiska temat fortsätter när Amat tipsar om boken "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar" av Johannes Anyuru. En framtidsskildring av Sverige präglat av terror och rasism. Läs! Sen pratas det om kända "crazies" i Stockholm. Som bla mannen som varje helg stirrade in på TGI Friday's och han med radion och munspelet på Drottninggatan. Vilka är dom och vad gör dom när dom inte är crazy? Självklart har Jon en barndomsstory med en chockerande twist. Dessutom: Manlig bonding på klubben, Amerikanska ursprungsbefolknings-musikanter och brittiska fotbollssupporters som bekämpar terror. Den här blev riktigt bra hörni!

#134 – Douchebags, Bill Maher, Dave Chappelle & smart humor  

Äntligen är crewet fulltaliga då Amat är tillbaka från baecation i Santorini! Vi får höra om vackra vyer och packade amerikaner som reminiscar om college och skryter om resor till landet Afrika. Sen snackar vi om politiska kommentatorn och komikern Bill Maher som nyligen hamnat i blåsväder för att ha använt n-ordet på hans HBO-program. Men istället för att (igen) diskutera n-ordet kommer vi in på hur olika komiker har använt ordet i deras rutiner tidigare. Vad gör viss humor smartare? Dessutom snack om Jons insta-storys och hur mycket hans fru egentligen uppskattar att vara med i dom. Plus: musik och klubbtips! Aiit, chill...

#133 - Paris Agreement & Memory Loss med Adeel Faqih  

I veckans avsnitt gästas Peter och Jon av komikern Adeel Faqih. Vi snackar om USA:s utträde ut Parisavtalet och dess påverkan på klimat och jobbmöjligheter. Och - att Naomi Klein tydligen förutspått en hel del av det här. Jon berättar om en kollega som förlorat närminnet. Är minnesförlust lite som en semester från sig själv? Dessutom snackas det om vilka sorts människor som går på inspelningar av tv-program, om smink som matchar ens kön och en ny ung schackmästare från Baltimore. Plus grym musik! Brapp!

#132 - All English The 90% theory  

This week we bring to you a long overdue ALL ENGLISH episode. We sit down with our homie Mike, just your ordinary British gentleman and get to talkin'. We discuss Brexit and its effects on the UK and on him as an expat. He also breaks down why the "normal" 90% of us should not be bothered by inconveniences such as the Swedish government monopoly on alcohol or Londons CCTV security camera program. Tune in to hear our music tips for the week including a song that you'd be shocked is a remake!

#131 – Sexuella övergrepp & skadestånd  

I veckans andra(!) avsnitt berättar Jon om en ny serie om övergrepp på en katolsk skola. Detta leder till en mad real story från hans uppväxt. Jag lyssnar och drar respektfulla skämt medan Jon blottar sitt hjärta. Sen försöker jag matcha blottandet med storys om när jag inte levt upp till min egna bild av att "vara en man". Som vanligt håller vi det 100. Dessutom snackar vi om skadestånd för att sitta oskyldigt fängslad vs. skadestånd för att spilla ut varmt kaffe, om en kommande 40-årsfest och tips om grym musik! Holla!

#130 – Alla är inte dj:s, aggressiv mackmode & konsten att gå offline  

I dagens avsnitt berättar Amat om helgens Hammertime-spelning i Umeå och funderar på det underliga i att vissa platser verkar ligga fem år efter musikmässigt. Det pratas även om varför alla tror att de kan göra ett bättre jobb än dj:n och vilka andra yrken som folk tror de kan göra bättre själva. Sedan snackas det om trenden att gå offline. Vad tjänar man på att stänga av ens sociala medier? Och hur handskas man med fomo:n? Peter hintar även om hur det känns att som kille utsättas för aggressiv mackmode. Fucka med oss! Skeet skeet!

#129 – Kärnvapenkrig, dyra basketskor & att hantera ignorans  

I veckans ANDRA avsnitt (kolla in #128 ifall du missat!) pratar vi om faktumet att vi står inför ett potentiellt kärnvapenkrig på grund av läget mellan Nordkorea och USA. Vi pratar "militära möjligheter" och dess konsekvenser (vi har faktiskt gjort research!) men också om gånger i historien som det kommit nära till att smälla. Educate yoselfs! Sen snackar vi om Lavar Ball, Charlemagne the God och ett par exceptionellt dyra basketskor. Där kritiken debatten kring dessa nu har kommit att handla om racial tension. USA verkar inte må särskilt bra. Men det kanske inte vi gör heller? Lyssna och tyck till. Bless!

#128 – Sexdockor & hustlekommunism  

Denna vecka testar vi ett nytt upplägg och släpper TVÅ lite kortare avsnitt än vanligt. I detta avsnitt snackar vi om sexindustrin som numera erbjuder både VR-porr och verklighetstrogna sexdockor med artificiell intelligens. En läskig utveckling sett till många ungdomars porrvanor men också på grund av ökningen av sexdockor som föreställer barn. Vi nämner Uncanny Valley-teorin, snackar sexleksaker för män och en av oss (gissa vem) försvarar den uppblåsbara dockan. Sedan tar vi upp den nygrundade libertarianska "staten" som utlysts på en fläck av ingenmansland bredvid Serbien. Kan man starta ett land bara sådär? Är liberaler egentligen djävulen? Och hur hade vi styrt vårat egna land? Det snackas diktaturer och kommunism fast med hustle. Dessutom: Mats Qvibergs flopp på Metro!

#127 – Stalinister, ljug på Instagram, Mwuana & #bowwowchallenge  

Denna vecka tar vi upp "rapparen" Bow Wow som nyligen blev busted med ett förskönande inlägg på insta. Var det ett pr-stunt, är Bow Wow en tönt eller gör vi alla detta i någon form? Vi snackar också om viss kritik kring Mwuanas senaste skiva. Dessutom, är rohypnol plötsligt en sällskapsdrog och varför är viss musik så bra att ligga till? Vi pratar även om Metros nya ägare Mats Qviberg som i en intervju med högerextrema Nyheter Idag sagt att han vill rensa ut redaktionen på "Stalinister" (senaste nytt btw är bland annat att Metro slutar delas ut i Göteborgs kollektivtrafik pga detta). Dessutom – fest i Umeå, folk som låtsas vara amerikaner och en lyssnarfråga om hur man som vit hanterar situationer när ens vita polare använder n-ordet! Enjoy, muthafuckers!

#126 – Drakes babymamas & pungolyckor med David Druid  

I veckans avsnitt gästas vi av David Druid från Morgonpasset i P3. Vi snackar bland annat om de två kvinnor som claimar att vara gravida med Drakes barn. Vi spekulerar även i hur mycket man egentligen får knulla som kändis? Och hur länge är det kul med groupies? Sedan berättar Jon om hans senaste olycka i samband med manscaping. Vi diskuterar intimvård men också pungolyckor som vi misstänker har slutat i sterilitet. Dessutom – mansförkylningar, shorts på sommaren-frågetecken och VIP-avdelningar i Armenien! Bless up!

#125 – The Paper Chase/Fyre Festival with Erin Fears (ALL ENGLISH)  

This week we're visited by pod homegirl Erin Fears for an all-English episode. Last time we spoke with Erin (ep. #101) was right after the US election. Today, Jon and Erin discuss their impressions of Trump's time in office so far. The shame is real. We chop it up about office jobs, American work pressure and the consequences of not honoring the Swedish fika (coffee break). Then we go in on ambitions and goals to become "rich". But also about the will to put in the work for it. We talk spoiled kids, the American hustler's mentality and pro athletes going broke. This is a real good one people! Also stories about Amat flying business class, Ja Rule's Fyre Festival debacle and some great music tips! Aight.. chill

#124 – Get Out, Läsning & Störiga typer  

Denna vecka börjar vi med racial tension-rysaren Get Out som nyligen haft svensk premiär. Jon och Amat pratar igenkänning. Peter pratar om snyggt foto. En sak är säker - alla borde se och diskutera den här filmen! Sedan svarar vi på lyssnarfrågor, bl.a. om våra läsvanor. Vem läser om kommunisttiden i Albanien och vem rekommenderar Nalle Puh? Det blir också en del om förhållanden - Peter konfronterar hans commitment issues (med pruttljud); vi snackar om att bryta vänskapsband och om att dras till dåliga personlighetstyper. Och vi reder ut vilka som är störigast av sneakerheads, weedförespråkare, skivsamlare och fotbollssupporters. Fucka. Med. Oss. Bless up!

#123 – Farsta, kriminella & "sexiga brott" med Cassandra Klatzkow  

I veckans avsnitt gästas vi av pod-bff Cassandra Klatzkow. Vi snackar om vår (förutom Jon) hemort Farsta! Stämmer det att alla från Farsta är (för) stolta? Vi snackar mellanstadie-discon, förorts-kredd och fyllor. Men också en hel del om uppfostran och våra relationer till våra föräldrar. Sedan läser Cassandra upp ett brev hon nyligen fått. Från en livstidsdömd fånge i Sverige. Vi snackar kvinnor som faller för fångar, sexiga brott och grader av ondska och felande. Och såklart – borde hon svara? Dessutom: första kyssen, att fira påsk och Jons idé om nattklubbar för minderåriga. Enjoy!

#122 – Terrorattacken, Gina Tricot, Pepsi & United Airlines  

Denna vecka pratar vi självklart om förra veckans terrorattack i Stockholm då en lastbil vansinneskörde ned för Drottninggatan. Vi pratar om felaktiga nyheter som spreds, myndigheternas ingripande och om att skrika "Allahu akbar" framför polisen. Vi snackar också om senaste i "White People and Corporations Fucking Up 2017". Som tex Gina Tricots koloniala-musikal och Pepsis reklamfilm med Kendall Jenner. Och vi ställer frågan – How old is 15 really? Dessutom – flygbolag som misshandlar passagerare, Cassandras bday, musik och mer!

#121 – Carnival, college & hiphopförbud med Tahira Music  

Denna vecka gästas vi av vän-till-podden och medlem av kollektivet CrewCrew – Tahira Music (nej, hon jobbar inte med musik). Hon berättar bland annat om hennes resa till Trinidad & Tobago där hon festade på Carnival och om hennes tid på college i Oakland. Vi snackar om rom och kokosvatten och att hantera studenter med vapen Vi snackar också om Södra Teatern som har "pausat" "alla" deras "hiphop"-klubbar. Varför hatar bokningsansvariga hiphop så mycket? Eller är det något annat bakom? (Svar: ja) Dessutom berättar Jon om hans app-idé, Peter om hans porrsida-idé. Det rantas om Twitter och Amat ger svar på tal om vårt snack om honom i förra veckans avsnitt. Det blir en beautiful broment of bromance. Plus tung musik och klubbtips! Holla!

#120 – Terapi med Jon & Peter  

I veckans avsnitt är Amat iväg på bizz så Jon och Peter får ro skeppet i hamn själva. Vi diskuterar ett upprört mejl från en lyssnare som handlar om Peter och n-ordet. Sen berättar Jon om hans senaste genombrott i hans terapi – det blir snack om onani men också om preferenser när det kommer till psykologer, att söka hjälp via Vårdcentralen och självinsikter (way roligare än det låter som här). Dessutom snackas det om själv-cockblockning på Snapchat, Peter blandar ihop svarta serier och skådisar, Dave Chappelle som Veckans Vinnare och vad vi egentligen tycker om Amat! Stay tuned!

#119 – New York, Drake & trashiga hipsters med Fanna Ndow Norrby  

Denna vecka sätter vi oss med Raseriet-podcast homegirl Fanna Ndow Norrby som precis spenderat 3 månader i New York. Vi tar upp Emilie Roslunds upplevelser (från förra veckans avsnitt) om psykotisk mackmode och frågar om Fannas intryck. Dessutom snack om stress i NY's tunnelbana och om klubblivet. Och inte minst - hiphoplåtar som borde förbjudas på klubben. Fanna har tom skapat en spellista! Vi snackar också om Drakes nya album More Life som är kraftigt influerad av både afrobeat, patois och grime. Är Drake en baitare eller en hyllare? Dessutom - det töntiga med Kanada, Paolo Robertos vs PK och trashiga hipsters! Fucka. Med. Oss!

#118 – Dejting, livesändningar och rysk reality med Emilie Roslund  

Denna vecka gästas vi av ingen mindre än Emilie Ebbis Roslund, känd från hennes pod Singelrådet, Breaking News och från hennes snart legendariska snaps och insta-lives. Det blir en hel del snack om dejting i allmänhet och amerikansk psykotisk mack mode i synnerhet. Vi hör om en kille som definierar TLC's uttryck "scrub" och Emilie svarar på frågor om hur hennes livesändningsberoende påverkar hennes dejt- och privatliv. Dessutom snack om Rysslands nya Hunger Games-liknande realityserie, skvaller om nya Bachelorette och ifall armborst är det bästa överlevnadsvapnet. Dela, likea, betygsätt, recensera, prenumerera och älska oss!! Tack. Bless!

0:00/0:00
Video player is in betaClose