The Usual Suspects

The Usual Suspects

Sweden

Gå på nyliberal efterfest med Johan Norberg, Fredrik Segerfeldt och Mattias Svensson.

Episodes

28. Big sister is watching you  

Sommaravslutning om sånt som är överskattat: Sommaren, Theresa May, Storbritannien och George Orwells 1984.

27. Franska val & tyska korvar  

Räddade Frankrike just den västerländska civilisationen? Eller är den redan allt för långt på glid? Om Macron, Le Pen och den stora statens återkomst.

26. Kolla källan  

En timmes Q&A om begreppet nyliberal, barns rättigheter, feminism, federal skandinavism mm. Och efter alla falsarier om podden utlyser vi tävling i källkritik. (Inspelat 4 april)

25. Att öppet citera Bastiat  

Varför dricker Andreas och Frans vin hos Norbergs? Varför hatar Andreas pappa Fredrik? Hur mår liberalismen? Och varför är inte Mattias där? Vi minns Zaida Catalán, pratar identitetspolitik och Birrodramaturgi i veckans avsnitt av The Usual Suspects.

24. "vad fan har du gjort?"  

Vi bråkar om Mattias recension av invandringskritikern Tino Sanandajis nya bok Massutmaning.

23. Rak vänster  

Mattias går på Aftonbladets kulturfest, Johan blir utkonkurrerad av elefanter och Fredrik har mött våldsvänstern.

22. "What would Johnny do?"  

Centern blir det liberala globaliserings- och invandringsvänliga partiet i Sverige, Frankrike blir landet som väljer en liberal president och vi får mammutar tillbaka. Om vår käre vän Johnny Munkhammar och vad vi tror att han skulle säga om framtiden.

21. "Det är fel!"  

Vi vände blickarna mot Sverige och hoten på hemmaplan. Ett samtal om bl a Kent Ekeroth, Ola Pettersson, Patrik Engellau, Paulina Neuding, Anna Dahlberg, Svante Nycander, Roland Paulsen & Göran Greider.

20. WW3  

Samtalet som avslöjade att Steve Bannon är världens farligaste man.

19. Den rosa handsken  

Vi pratar om Kajsa Ekis Ekman, kommunismen och betydelsen av hennes rosa handskar. Och så reder vi ut varför gängen skjuter på varandra i Malmö.

18. I Roslings namn  

Vi minns Sveriges störste folkbildare, Hans Rosling (1948-2017), våra möten med honom, alla gånger han hade rätt och de få gånger han hade fel.

17. Till godhetens försvar  

Varför vi faktiskt behöver godhetsapostlar. Om SD & Alliansen, murar och humanitet och varför liberalism är att varken slå eller krama ihjäl.

16. The man who sold the world  

Vi förklarar hur man måste förstå Trump och president Bannon, och vad som kommer händer härnäst. Och om hur det är att korsa gränsen USA-Mexiko och att gå på toaletten i Guatemala.

15. Mörkrets hjärta  

Vilket ansvar har européerna för kolonialismen? Om stater som rövar, människor som förslavar och djur som våldtar.

14. En grön nattväktarstat  

Om missade flygplan, dyra kalsonger av egyptiskt bomull och den liberala lösningen på miljöproblemen.

13. Fy fan, vad jobbigt  

Julpodden med julklappsutdelning, om traditioner och konservatism, Mattias värnpliktsvägran och Röd Lucia då Johan träffade kvinnan i hans liv.

12. Vi måste prata om invandringen - igen  

Om det borgerliga inbördeskriget om invandring, och om hur vi kan få migration utan välfärdsstat.

11. Välkommen hem Karim  

Vi måste prata om invandringen. Varför stängdes Sverige och finns det något vi öppenhetsvänner måste omvärdera?. Och varför heter Fredrik, som äntligen är hemma igen, numera Karim?

10. Snus & absint  

Vi snusar och dricker absint med Dylanmannen och frågesportsvinnaren Patrik Strömer och talar om mänskliga laster som att röka, kröka och förbjuda andras glädjeämnen.

9. Han sa "hora"  

Johan och Mattias talar om vad de har lärt sig av Hayek och grälar om fula ord. Och om när liberaler begick civil olydnad och Adam Smith brände sina kläder.

0:00/0:00
Video player is in betaClose