Third Ear

Third Ear

Denmark

Uafhængigt audio / visuelt kunst- og kultur-magasin på nettet.

Episodes

030 - Livet på Mars (1:4) - Rumkapløb i Foreningsdanmark  

Ude på Refshaleøen i udkanten af København er der et vaskeægte rumkapløb i gang. Sådan et som det, vi kender fra dengang med USA og Sovjet.

Third Ear 0

029 - Hvad er du bange for?  

Denne gang kaster Third Ear sig frådende over temaet frygt. Rigtig, ægte håndgribelig frygt: Den form for frygt, der kan lamme dig eller drive dig på flugt. Få dig til at træde i karakter eller få dig til at give op. Den form for frygt, der kan fortælle dig, hvem du virkelig er.

Third Ear 0

028 - Kvinden på Isen  

Third Ears Rikke Houd er på sporet af Karen Roos, en ung dansk kvinde, der forsvandt på isen udenfor den lille Østgrønlandske by Tasiilaq i 1933. Hun finder dele af hendes dagbog og rejser til Grønland for at finde ud af, hvorfor historien om Karens forsvinden stadigt lever dér i Tasiilaq. Et billede dominerer Rikkes forsøg på at finde ud af hvad der skete med Karen dengang: Billedet af de ensomme fodspor, der slanger sig over isen i den nyfaldne sne og stopper ved iskanten.

Third Ear 0

027 - I Et Forhold Med  

Denne gang har Third Ear en rigtig kærlighedshistorie til dig. Den starter på facebook og fortsætter langt ud i det virkelige liv. Den er fyldt med uforudsigelige drejninger og masser af modstand. Det er en af den slags historier, hvor skæbnen vil sætte enorme forhindringer i vejen for det stakkels elskende par.

Third Ear 0

026 - Det Blå Brev  

En mand rydder dødsboer og så er han nysgerrig. Meget nysgerrig. Hans arbejde er fyldt med gamle breve, håndskrevne notater og dagbøger fra liv, der er forbi. En dag finder han en enorm stak af breve med et besynderligt blåt brev på toppen.

Third Ear 0

025 - Fortabte Sønner  

Som teenager har du sikkert også siddet i et parcelhus i en forstad og tænkt 'ham dér han kan bare ikke være min rigtige far!'. Men hvad nu hvis du havde ret?

Third Ear 0

024 - Soundtracks of Our Lives  

Third Ear goes out in English this time - and it's all about sound and listening.

Third Ear 0

023 - Sisyfos  

I denne udgave af Third Ear følger Tim Hinman med op og ned af bjergsiden, hvor Sisyfos arbejder. Undervejs præsenterer han, med fire forskellige fortællinger, spørgsmålet alle funderer over: Hvad er meningen med livet - hvad er meningen med det hele?

Third Ear 0

022 - Poetry, Texas  

Amerika, Texas, Dallas og så en time stik øst, dér ligger en lille undseelig by, Poetry hedder den. Det er dér vi skal hen. Sammen med Third Ears Pejk Malinovski skal vi på en poetisk rejse ind i sjælen af Poetry, Texas.

Third Ear 0

021 - Jagten på U534  

Third Ear er taget på skattejagt med Dynamit Åge og Indianer Stig. På jagt efter nazi-guld i en sagnomspunden tysk u-båd og på sandheden om Jesu korsfæstelse og verdens måske mest velbevarede hemmelighed.

Third Ear 0

020 - Slutninger  

Det her er den måske sidste udgave af Third Ear. Så det klart at program #20 skal handle om slutninger - alle mulige former for slutninger. Vi skal høre om slutningen på et forhold på banegården i Horsens, om slutningen på en æra på fortidens Vesterbro, om modstandskvinden der snød den endegyldige slutningen dengang Århus Universitet blev sønderbombet, om den syngende spåkvinden på Island for hvem intet rigtigt slutter og vi slutter med en gammel kending fra Third Ear #1.

Third Ear 0

019 - Moon  

Third Ear's Tim Hinman inviterer på en lydvandring i månelyset. Ved en 5000 år gammel jættestue møder vi astronom Claus Clausen og får at kik på en særlig fuldmåneopgang. I programmet møder vi også operasangerinde Ingeborg Børch, filologen Aksel Haaning fra RUC, astronomer ved Niels Bohr Insituttet Uffe Gråe Jørgensen og Per Kjærgaard Rasmussen, den grønlandske trommedanser Jens Danielsen og mange flere.

Third Ear 0

018 - Kavalererne på Rungstedlund  

Det er efterkrigstid. Karen Blixen lever et tilbagetrukket liv i idylliske Rungstedlund. Hun er syg, alene og føler sig som en fremmed. Hun længes efter selskab, men jævnbyrdige er svære at finde i Danmark.

Third Ear 0

017 - Menneskehedens Fjende  

I denne udgave af Third Ear skal vi på piratjagt på de syv verdenshave. Vi skal møde nogle af de store piratpersonligheder fra dengang, hvor klap for øjet og træben var på mode, og vi skal fanges af dem fra i dag med Kalasnikoffs og bare tæer.

Third Ear 0

016 - Psyko  

En af det 20. århundredes største gåder og mest skræmmende myter er stadig sprællevende. For ideer kan ikke låses inde og mærkelige historier har det med at sætte sig fast længst nede i de mørke gemmer. Men hvem er Charles Manson? Psykopat, genfødt Kristus eller slet og ret galning? Det her er historien om sektlederen, kultfiguren og massemoderen Manson.

Third Ear 0

015 - Monster  

Third Ear er ude og lede efter uhyrer, monstre og dæmoner. Vi skal finde ud af hvad der sker med de farlige fantasiskabninger fra vores barndom når vi bliver voksne. Måske findes monstrene fra dengang stadigvæk. Måske har de bare ændret sig lidt og er blevet mere virkelige og mere uhyggelige end nogensinde før.

Third Ear 0

014 - Mørk Jul  

Det her er Third Ears udforskning af julens vrangsider. Tim Hinman har sammensæt en julemedley med en mørk juleaften i fortidens Sønderjylland, et Luciaoptog med den virkelige sct. Lucia, hvis hår ingen kunne få ild i, Rene der igennem karrieren har spillet Søren Banjomus for over 50.000 julefrokostgæster, taxachaufføren Rais, der har set lidt af hvert i taxaens bakspejl, en ægte nissehistorie fra det Islandske snelandskab og en psykotisk nisse i et radiodigt af Jens Blendstrup. Medvirkende i programmet er Solveig Sandness, Mette Moestrup, Rikke Houd, Jón Hallur Steffanson, Julie Bang, Krister Moltzen, Anna Thaulow og Tim Hinman. Rigtig god Jul fra Third Ear

Third Ear 0

013 - Farfars to liv  

Har du nogensinde siddet til en af de der familiefrokoster, hvor alle smiler og spiser sylte, som om alt var i den skønneste orden, mens bedstefar underholder med historier fra dengang, mens snapsen går rundt for anden gang… og alligevel sidder du der med den der fornemmelse i maven: Der er et eller andet lige under overfladen, der ikke er, som det skal være. Der er nogen, der ved noget, som de ikke vil sige. Og du ved, at hvis det kommer frem, så vælter hele lortet.

Third Ear 0

012 - Siddende Unge Mennesker  

En kærlighedshistorie som stilleleben. Pejk Malinovski kigger nærmere på statuen »Siddende Unge Mennesker« opført ved foden af Dronning Louises bro på Nørrrebro i 1942 af kunstneren Johannes Hansen.

Third Ear 0

010 - The Garden  

Third Ears Tim Hinman er ude at kigge bag Frederikstadens facader for at finde en historisk historie fra 1700-tallet.

Third Ear 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose