Thomas och Tomas filmpodcast

Thomas och Tomas filmpodcast

Sweden

Vi samtalar om den stora passion FILM. Vi är er röst i biomörkret och vill dela med oss av filmtips och intryck i filmvärden. Vi pratar om aktuella filmer,gamla favoriter och skådespelare.

Episodes

66. Steve Jobs In A Deadpool - Jobbiga Steve i Dödpölen !  

ÄNTLIGEN !

Marvel levererar en film som innehåller både våld och naket. Vi har inspekterat deras “lågbudget” antihjältefilm DEADPOOL med Ryan Reynolds. Vi berättar varför vissa av Marvel-filmerna sticker ut bland den vanliga dataspelssörjan. Här haglar metaskämten bland våldsskildringarna.

Vi har också kikat in 2015 års Steve Jobs-film där Michael Fassbender gestaltar egot, entreprenören och geniet Steve Jobs. Behöver världen ytterliggare en film till om Apple-grundaren? Det var ju trots att bara 3 års sedan Aston Kutcher spelade samma JOBS. Det är förstås omöjligt att inte ställa dessa filmer mot varandra och jämföra vem som har mest existensberättigande.

Vilket äpple faller närmast trädet ? Det får ni reda på ifall ni hänger med i avsnittet som har våld, svärta, komik och naket  på agendan. [...]

65. Die a little with The Revenant, Me, Earl and the dying girl.  

I avsnitt 65 brakar helvetet lös. Ingenting blir sig likt. Filmpodcasten skakar om så vi aldrig kan vända om igen.

 Vi tar oss en titt på den oansvarige Greg som tvingas att tillbringa tid med en leukemisjuk tjej i den bizarra filmen : Me, Earl and the Dying Girl.

Sedan händer det som vi aldrig trodde det var möjligt. Filmen THE REVENANT med Leonardo Di Caprio är en sådan vattendelare mellan oss så att podcasten nästan brakar sönder.

Hugh Glass slåss mot indianer, björnar, samt sina inre demoner i detta Oscarsnominerade drama. En av oss tycker filmen är mästerlig, en av oss tycker att filmen saknar existensberättigande.

Vem tycker vad, och vem har som vanligt rätt?  Här behöver vi lyssnarnas hjälp att avgöra saken… Följ med oss ut i den kalla vintern på 1800-talet och hjälp oss…

Så länge ni andas kan ni fortsätta lyssna…

[...]

64. A long time ago in a galax far, far away…  

I en podcastgalax långt, långt borta sitter Thomas & Tomas och gör sin filmpodcast. I avsnitt 64 viger vi hela avsnittet till STAR WARS-universumet.

Vi börjar år1977 då George Lucas släpper startskottet till en av världens mest framgångsrikaste filmserier någonsin.

Vi guidar er igenom de nostalgiska originalfilmerna A New Hope, Empire Strikes Back & Return Of The Jedi.

Vi backar till Episode I,II,III och  förklarar varför prequel-triologin där lilleputten Anakin Skywalker blir den taskiga Darth Vader, är en sådan katastrof.

Vi berättar om vår syn på The Force Awakens och varför den lika gärna kunde vara en reboot.

Som vanligt i våra specialprogram så är det fyllt med kuriosa och trivia. Detta avsnitt är inget undantag.

Så följ med oss till en galax långt, långt borta. Må kraften var med er… Oh ja just det, vi hatar Jar Ja [...]

63. Årskrönika 2015  
I detta extralånga avsnitt sammanfattar vi filmåret 2015. Känslorna går överstyr när vi listar våra bästa och sämsta filmupplevelser.

Häng med när vi hänger ut smörjan, hyllar mästerverken och lotsar er igenom filmåret.

Men jag (Thomas) är fortfarande sur över att jag inte fick ha med Whiplash som favoritfilm. Ring ut det gamla, ring in det nya. Gott nytt Filmår önskar Thomas & Tomas Filmpodcast.
62. The Gift in the Circle  

Vad skulle du göra ifall du vaknade upp stående i en rum bestående av en upplyst cirkel där du är med 49 andra främlingar? Ni vet inte varför ni är där men det ni vet är att varannan minut avrättas en person. Ni måste ta reda på varför ni är där och hur ni skall göra för att överleva.

Så går det till i filmen CIRCLE som vi  skall gå loss på.

Efter en obehaglig snabbvisit i cirkelns mitt får vi en present från en bekant från förr som verkar vilja bli vår bäste vän. Eller skall vi få betala för gammal ost…

I filmen THE GIFT går ingen runt ostraffat och det är kvällens andra samtalsämne.

Så vill ni vara med om ett socialt experiment där presenter ingår, tveka inte. Följ med oss till en plats där ingen går säker. För visst kan man inte låta gamla synder vara begravda? Eller kan de?

Lucia Movie Night 2015 med Thomas & Tomas Filmpodcast.  
För femte året i rad dödar vi nattsömnen och går på bio på SF:s Lucia Movie Night. Som vanligt bjuds vi på tre förhandsvisningar.

I den första filmen ser vi den griniga gamle gubben Ove i Rolf Lassgårds gestaltning i filmen : En Man Som Heter Ove.

I den andra filmen får vi följa med ut till havs och möta den stora valen i Ron Howards : Into The Heart Of The Sea.

Avslutningsvis tar vi på oss 3D-glasögonen och bevittnar bergsklättring, fallskärmshopp, surfing och massor med action i remaken av Point Break.

Det blir snabba reflektioner på filmerna och återigen är det spännande ifall Thomas håller sig vaken natten igenom. Häng med oss i detta specialavsnitt där vi vakar in Luciamorgonen.

Natten går tunga fjät… 

61. S.P.E.C.T.R.E  och The Man From U.N.C.L.E - Spioner är vi allihopa!  

Som James Bondfantast och tillika entusiast så vore de ju tjänstefel att inte prata om när Daniel Craig spänner musklerna för fjärde gången. Thomas skär ner den senaste EON-rullen i partiklar och kollar om den håller hypen och förtjänar alla fina intäkter. Vi pratar förstås om Bond 24 : SPECTRE.

För att hålla oss till spiontemat i kvällens avsnitt så har Tomas sett filmversionen av The Man From U.N.C.L.E. En 60-tals spionfilm som tagit det gottigaste från tv-serien och rört ner till stora vita duka.

Så i kvällens avsnitt blir det en kraftmätning mellan David och Goliat. Den svindyra 300 miljoner dollar-Bond filmen mot den lilla lilla U.N.C.L.E-filmen för ynka 75 miljoner dollar.

Ikväll dricker vi Dry Martini och vi är spioner allihopa…

60. Everesting CopCar  

I avsnitt 60 tar vi vår filmpodcast till oanade höjder. Ett tripp upp på Mount Everests topp. Utan syrgas och tunn luft ventilerar vi om det nya bergsklättrar-rafflet EVEREST. Vi har kollar in de djupa sprickorna och riktigt undrar om vi skall ta oss levande ur det här. I kvällens andra film ser vi på när två småpluttar snor en polisbil mitt framför näsan på en mustaschprydd Kevin Bacon. Det blir ett blir en ordväxling som vi inte har sett på mannaminne. När var vi så här osams om en film sist. COPCAR rör upp känslor i podcasten. Så ta på er något varmt, häll upp en kopp varm choklad, så åker vi… Och kom ihåg… Berget har alltid sista ordet !

59. Wes Craven - The Final Curtain  

Vi i Thomas & Tomas filmpodcast är stora fan av skräckfilmens värld. Och nu har en av de stora regissörerna i just den genren lämnat jordelivet och kilat vidare. Wes Craven gav liv till A Nightmare on Elm Street och karaktären Freddy Krueger. Han gjorde kontroversiella filmer som The Last House On The Left och The Hills Have Eyes. Bill Pullman blev levande begravd i The Serpent and the Rainbow. Craven spelar sig själv i metafilmen :Wes Cravens New Nightmare. Han blåste nytt liv i en döende slashergenre i filmen SCREAM. Ni hör själva, det finns massor att bli rädd för. Välkommen till Wes Cravens mardrömsvärld där vi guidar er igenom hans arv. Och kom ihåg…. Vad ni än gör, somna inte…. One, two , Freddie is coming for you….

58.Mission Impossible x 5  
När det är dags för Ethan Hunts nya äventyr där han hänger och klänger utanför ett flygplan, får stryk av Seth Rydell och blir förförd av en stenhård svenska, så tittar vi tillbaka på Mission Impossible-serien. Tom Cruise har rattat dessa filmer iklädd rollen som Ethan Hunt fem gånger nu och vi kikar på utvecklingen sedan starten fram till sommarens tillskott Rouge Nation. Vi reder ut EKG-kurvan som får symbolisera kvalitén på filmerna och de olika stilarna på filmerna med dess regissörer.

Häng med innan detta avsnitt av Thomas och Tomas Filmpodcast kommer att självförstöras…

Avsnitt 57 : Sommarspecial 2015 - Spöregn, öl och filmerna från 2000-2009  
Det är slutet av Juli. Regnet står som spön i backen. Den svenska sommaren visar upp sin sämsta sista. Men DET hindrar inte oss för att att sätta oss ute på en pub och spela in den nu traditionella sommarspecialen av vår filmpodcast.

Den här gången pratar vi om filmerna som dök upp från 2000-2009 och vad som var tidstypiskt. Allt från Sagan om Ringen, Harry Potter, Bourne-filmerna, James Bond, Tarantino, till de små och stora guldkornen som förgyllde filmhimlen då. 

Som förstärkning har vi i det här programmet, Stephen King-experten Hans-Åke Lilja som ger sin syn på sitt 2000-2009.

Med ölen som bränsle, puben som stämningshöjare, slår vi på turboaggregaten och bara sprutar ur oss filmer , referenser och knäppa infallsvinklar ur filmskatten från decenniet som stavas uppföljare…

Häll upp ett glas öl, eller drick den direkt ur flaskan och känn er [...]

Avsnitt 56 : Mad Jurrasic Terminator - Blockbusteravsnittet.  

Det är högsommar och det stora biofilmerna sköljer över oss.

Vi känner oss helgalna ute i öknen där en stor lastbil fraktas med supermodellskonkubiner till okänd ort.

Vi köper Vip-pass med extra allt till djurparken som får Kolmården att blekna. Tyvärr så är det sista dagen parken är öppen för djuren springer, flyger och härjar fritt inne i parken.

Vi måste dessutom rädda världen från undergång igen. Tillbaka till 1984 för att beskydda mamman som kommer bli attackerad av en galen robot. Men hon kan tydligen numera klara sig själv

Följ med oss ifall ni inte vill dö….

Eller om ni vill höra oss bli uppspelta, upprörda, och imponerade över Mad Max : Fury Road, Jurrasic World och Terminator : Genisys.

Avsnitt 55 : Ex-Machina & Project Almanac  

Det finns tillfällen då Thomas & Tomas inte är överrens om någoting. Detta ÄR ett sådant tillfälle. När det skall resas i tiden i Project Almanac flippar Tomas ur totalt. Han sliter sitt hår, som han inte har. Han bryter sin podcastmikronfon i småbitar och ingen får reda på hur tapper han är… Thomas däremot sätter sig lugnt och stilla i källaren, knäpper upp en öl och berättar lugnt och sansat hur bra Project Almanac är…

Det finns också tillfällen då Thomas & Thomas går igång på filmer båda två. De tveklöst lyfter fram godiset ur filmen. De hittar russinen ur kakan. De ventilerar superlativ så det nästan blir korsdrag. EX-MACHINA är tydligen en sådan film som de båda gillar lite mer än genomsnittet.

Det var länge sedan man hörde bi-polära tendenser i Thomas & Tomas Filmpodcast. Detta ÄR ett sådant tillfälle. Välkommen [...]

Avsnitt 54 : BOYHOOD - Not Motorhuv.  

I avsnitt 54 pratar vi om filmen som tog 12 år att göra. En unik film där man signade den 6-årige pojken Ellar Coltrane och som tittare får man följa honom från tidig barndom till åren i College. En mäktig upplevelse som tåls att slitas och dras i historiens alla komplexa hörn för att ha en ytterligare film att prata om i vår filmpodcast.

Vi pratar även om de kommande filmerna:  Me, Earl and the dying girl samt Johnny Depps nya film : Black Mass.

Sedan avslöjar Thomas vad han verkligen tyckte om actionrökaren John Wick.

Man kan ju tro att det tog 12 år att spela in det här avsnittet. men gissa vad, vi är här igen !

Avsnitt 53 : ALIEN - Från Prometheus till Resurrection. Specialavsnitt  

STAR BEAST ! Det låter inte så sexigt ? Eller är det kanske är precis vad det gör. Det var det arbetsnamet på en sci-fi film som lågbudgetregissören Roger Corman skulle regissera. Det blev tack och lov inte så.

1979 släpps sci-fi rysaren ALIEN och Ridley Scott regisserar Sigourney Weaver, Ian Holm, John Hurt mfl. Vad han då inte visste var att han var ansvarig för en av de bästa Sci-fi-filmerna i modern filmhistoria.

Så började det och följ med när vi guidar er igenom ett universum med elaka rymdmonster, robotar, facehuggers och fina kinderägg som innehåller kläggiga överraskningar. Vi tar er med på en resa där vi möter en franchise som startar som en raket rakt uppåt men tappar bränsle ju fler filmer som produceras.

Vi kommer att prata om  ALIEN, ALIENS, ALIEN 3, ALIEN RESURRECTION, PROMETHEUS och lite ALIEN VS PREDATOR, Vi reder ut vilka som är bra och vilka som inte borde ha fått sett dagens ljus. Vi tittar också in i fr [...]

Avsnitt 52 : Cold In July & Chappie  

*Avsnitt 52 innehåller Spoilers *

I en film som doftar 80-tal möter vi två giganter från Tv-seriernas värld. Vi möter Sonny Crocket som blivit gammal Texasgubbe och seriemördaren Dexter Morgan med en klassisk hockeyfrilla.  Don Johnsons och Michael C. Halls rollfigurer kastas in i en mordhistoria som tar ett par rejäla omvägar, byter spår, transformeras och avslutas i blindo. Låter det flummigt? Det är det också med vi reder ut varför filmen COLD IN JULY bör ses.

Vi hade ju väntat, längtat och var jättepeppade på Neill Blomkamps nya film CHAPPIE. Vi älskade District 9 och vi tyckte inte om den stinkande Elysium, men vi tänkte nog att Chappie skulle sätta tillbaka Blomkamp på filmkartan igen.

Plagiat, produktplacering, förvirring, och dålig smak är ledorden som tar oss in på filmen som vi ville så gärna gilla. OBS!  Vi kommer att spoila filmen Chappie ordentligt !!! Så pass [...]

Avsnitt 51 : Cogito, Kingsman : The Secret Service och lite Fifty Shades Of Grey  

I avsnitt 51 pratar vi om en unik film. En film gjord med mycket vilja, stora ideér och med in princip noll budget. Vi pratar om filmen COGITO är gjord av Arman Fanni, Simon Flack och David Tapojärvi. Ett helt otroligt ambitiöst filmprojekt som tog dem 1,5år att färdigställa. Lyssna in när vi tar den mörka vägen rakt ned i drogträsket och vilka konsekvenser det ger…

I Kingsman : The Secret Service får vi uppleva gammal hedlig spionhistoria i bästa James Bondstil. Eller kanske inte. Matthew Vaughn styr och ställer i den ultravåldsamma filmen som frontas av Colin Firth, Samuel.L Jackson och Michael Caine. Det blir härligt actionsnack och som vanligt skär sig åsikterna lika hårt som dåligt komponerad sås.  

Javisst ja, vi pratar lite Fifty Shades Of Gray också…

Avsnitt 50 : Back To The Future all over again.  

Hur skulle man reagera om man kunde resa tillbaka i tiden när dina föräldrar var unga och för att se om de var så helylle som de sagt att de var. Tidsresan skall göras med stil så man använder en Delorean.

Så här resonerade Bob Gale och Robert Zemeckis när de ville göra en äventyrsfilm med tidsresetematik. Med stjärnor som Michael J.Fox, Christopher Lloyd och Lea Thompson påbörjade man ett äventyr som skulle komma att sätta ett stort avtryck i filmhistorien…

Häng med oss tillbaka till framtiden när vi i ett utstuderat retrospektiv tittar närmare på de tre filmerna. Varför blev Eric Stoltz petad som rollen som Marty McFly till Michael J.Fox förmån? Varför ville inget filmbolag finansera filmen? Varför valde man en bil istället för ett kylskåp som tidsmaskin? Och hur många gånger säger Marty McFly : Doc, Doc, Doc till Emmet Brown? Många frågor finns det och lika mycket kuriosa finns det kring de tre Back To The Future-filmern [...]

Avsnitt 49 : American Sniper Imitating Birdman in The Theory Of Everything at The Grand Budapest Hotel  

I avsnitt 49 går vi loss och kollar in motståndet i Oscarsracet. Vi har en flertal biopics som krigar om bästa film. American Sniper jobbar mot Imitation Game och The Theory Of Everything. Sedan står The Grand Budapest och lurar bakom Birdman. Vi gissar och tror hur utgången kommer bli på Oscarsgalan.

Vi tar dessutom en tur till Midgård och spanar in Peter Jacksons avslutande del i Hobbit-serien. The Battle Of The Five Armies sätter punkt. Gör Jackson detta med värdighet ? Svaret får du i det nya avsnittet av Thomas & Tomas Filmpodcast.

Avsnitt 48 : Årskrönika Filmåret 2014  

Traditionsenligt så blickar vi tillbaka på filmåret 2014. Vi plockar fram russinen ur kakorna, vi lyfter fram gobitarna och vi varnar för soporna. Mycket Sci-fi och Marvel i år men också en och en annan överraskning. Vi listar våra 3 sämsta filmer och förstås de 3 bästa filmerna från 2014. Häll upp champagnen  och ta på er smokingen och häng med oss på vår resa genom filmåret 2014. Välkomna alla filmälskare.

0:00/0:00
Video player is in betaClose