Tjockpodden

Tjockpodden

Sweden

En podcast om plus size-mode, kroppsacceptans och en smula populärkultur ur fet synvinkel.

Episodes

14. 100% Polyester  

Det fjortonde avsnittet och vi släpper på strukturen och avhandlar en hög ämnen. London-resor, tjockhatande barnböcker, att vara tjock och gravid (trots att ingen av oss haft den erfarenheten…) och det där med att vara tjock på stranden. Dessutom går Challan genom lite av en stilkris och vi funderar på att dra igång #spiceupthevardag.

13. Personlig stil (eller inte)  

Lucky number 13! I det trettonde avsnittet av Tjockpodden pratar vi om personlig stil - vad det är, hur en hittar sin och behåller den, trots att vi ganska snabbt kommer fram till att vi är de minst lämpliga personerna att ge råd och tips.

12. Det nya årets vikthets  

Årets första Tjockpodden är här! I detta tolfte avsnitt pratar vi om hur en hanterar all den där bantningshysterin och vikthetsen som bubblar upp i januari och så har vi en ingående diskussion om ostkrokar vs ostbågar. Dessutom ger vi lite förslag på alternativa nyårslöften.

11. Glorifiera fetma  

Det elfte avsnittet av Tjockpodden är här och vad passar bättre inför julen om inte att glorifiera lite fetma? Vi pratar om vad folk menar när de säger att vi glorifierar fetma, varför folk säger så och vad konsekvenserna blir. Dessutom ger vi lite praktiska tips på hur en kan glorifiera fetma i sin vardag.

10. Vill vi ha plus size-mode?  

Tjockpodden fyller dubbelsiffrigt och vi ägnar hela avsnittet åt mode. Vi går genom svaren på vår enkät, försöker lista ut vad vi själva tycker och drömmer stort om plus size-modets framtid.

9. Tjock på gymmet  

I Tjockpoddens nionde avsnitt pratar vi om att vara tjock i ett samhälle besatt av fitness och träning. Vi minns tillbaka till skolidrottens dagar, diskuterar erfarenheter av gym och simhallar och brainstormar fram sätt som skolidrott och gym kan bli mer inkluderande! Dessutom avslöjar Hanna vad som satte stopp för hennes drömkarriär som konståkare och Challan planerar att kanalisera Rocky i sin träningsframtid…

8. Sex and the Fatty  

I Tjockpoddens åttonde avsnitt bjuder vi in My för att riktigt gotta ned oss i prat om kärlek, dejtning och sex. Det blir tips på ställen att träffa partners, skräckhistorier från dejtningvärlden och så slår vi hål på myter om hur tjocka är i sängen. Inte ett avsnitt för yngre lyssnare eller den blyge.

Ännu ett stort tack till My för att hon ville vara med! Henne hittar ni på instagram där hon heter myllra.

7. Tjock på resa  

I Tjockpoddens sjunde avsnitt pratar vi om att resa som tjock. Häng med oss när vi planerar, packar och ger oss iväg ut i världen! Vi pratar resmål med bra plus size-shopping, vilka nöjesparker som är tjockvänliga och ger lite flyg-tips och packnings-hacks, och Ann-Charlotte berättar om sin jakt på badkläder i Florida.

6. Mat & Ätstörningar  

I det sjätte avsnittet av Tjockpodden pratar vi personligt om mat; att äta offentligt som tjock, vad en vågar beställa och hur en tänker om. Vi pratar också om ätstörningar och om hur de ofta missas eller uppmuntras hos tjocka. Eftersom vi pratar ganska ingående om ätstörningar vill vi varna de som vet med sig att de kan triggas av sådant.

5. Är leggings byxor?  

I det femte avsnittet av Tjockpodden snöar vi in på byxor i alla dess former. Vi diskuterar den existentiella frågan “Är leggings byxor?”, tipsar om våra favoriter och varnar för ett handfull fruktansvärda byxplagg. Dessutom berättar Hanna om traumatiska jeansminnen och Ann-Charlotte avslöjar var hon fyndade sina senaste shorts…

4. Tjock på internet  

I det här avsnittet pratar vi om att vara tjock på internet, om erfarenheter av “näthat” men också fina grejer som härliga zoner online, fria från vikthets och dieter. Vi följer även upp fallet med den tyska förskoleläraren Karsten Kaltolft, pratar om att Hanna postar kvarg på Instagram och Ann-Charlottes besvikelse över ett bloggfenomen.

3. Tjock på jobbet  

Första podden vi spelar in tillsammans i ett fysikt rum! Vi pratar om kommentarer om vikt och kropp i fikarum och försöker ge förslag på sätt att hantera det. Vi tipsar om var det går att hitta workwear och om hur det funkar när det krävs att en ska ha skyddskläder och uniformer på jobbet. Vi är helt enkelt på jobbet!

Vi arbetar på ljudet, okej. Det är en process…

2. F*ck Flattering & Fatshionförebilder  

I vårt andra avsnitt drabbas vi av hemsökt ljud (seriöst, trots våra nya mikrofoner med puffskydd och allt så strulade det och andra halvans ljud kan vi bara be om ursäkt för!) men pratar ändå på om Trinny & Susanna-koncept, att skita i smickrande kläder, dumma regler och hyllar några tjocka förebilder.

1. Tjockpoddens födelse  

I vårt allra första avsnitt presenterar vi oss, snackar begrepp och gnäller på bl a Biggest Loser för att sedan försöka krysta fram lite positivitet och rekommendera bra grejer!

(Och vi hoppas att ljudet är acceptabelt men lovar bättre ljud till nästa avsnitt!)

0:00/0:00
Video player is in betaClose