Toppfotball

Toppfotball

Norway

Med Håvard Lilleheie, Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad Norsk fotball er full av underholdning, hele veien fra grasrota til landslaget. Helt topp alt sammen. Hver uke får du et dypdykk i norske fotballnyheter og gamle storhetstider.

Episodes

Episode 34 - Tom Nordlie om Skeid, RBK-jobb, landslaget og lederstil  

I studio: Tom Nordlie, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Vi får besøk av trenerlegenden Tom Nordlie som har trent lag siden slutten av 80-tallet. Hør hvordan han reddet Viking fra nedrykk i 2006. Hva skjedde da Nordlie nesten ble Rosenborg-trener? Kunne han tenke seg å være landslagsassistent? Og hva tenker han om Skeids sjanser i årets 2. divisjon? Rate oss gjerne på iTunes! Vi er en gjeng! :)

Episode 33 - Vi har trua! Endelig en god norsk fotballuke igjen  

I studio: Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Endelig får Håvard slippe til. Endelig fikk han viljen sin. Nå får han Lagerbäck som landslagssjef, og hyllesten lar ikke vente på seg. Fantes det bedre kandidater til den norske landslagsjobben, akkurat nå, i verden? Håvard ringer Sarpsborg 08s sportsjef Thomas Berntsen for å høre hvorfor han signerer så mye bra spillere som slår til. Vi går gjennom bekreftede overganger og nye rykter i "Ryktebørsen" .

Episode 32 - U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud om talentutvikling og Lagerbäck  

I studio: Leif Gunnar Smerud, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Hør Smerud fortelle om da han selv, ufrivillig lanserte seg selv som kandidat til landslagssjefjobben morgenen før pressekonferansen. Vi blir bedre kjent med U21-sjefen og hvordan han jobber for å utvikle våre fremtidige norske stjerner. Hvordan jobber en U21-sjef? Hvordan samarbeider landslagssjefene? Hvorfor har vi så mange spillere i 2. bundesliga? Og så blir det selvfølgelig "Pulsen" og "Ryktebørsen" i tidenes lengste episode av Toppfotball. Rate oss gjerne på iTunes!

Episode 31 - Fotballkommentator Asbjørn Myhre og norsk ryktebørs  

I studio: Håvard Lilleheie, Asbjørn Myhre, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Asbjørn Myhre er en av de som skal lede oss gjennom Eliteserien 2017, som fotballkommentator på Eurosport. I Toppfotball-studio deler han sine beste fotballminner og avslører hvem han ville invitert på "4 Fotballstjerners middag". Vi går gjennom ryktebørsen med siste nytt på den norske overgangsfronten. Flyvende bytter, fotball uten offside og basketballfouls; Vi går gjennom FIFA-direktør Van Bastens nye og veldig spesielle forslag til regelendringer, og hva det ville hatt å si for fotballen.

Episode 30 - Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg  

I studio: Morten Morisbak Skjønsberg, Lasse Vangstein og Martin Sjøblom Roppestad. Stabæk-bauta Morten Skjønsberg avla Toppfotball et koselig besøk, og fortalte litt om Bob Bradley og hvorfor han bør bli landslagstrener. I tillegg blir du litt bedre kjent med mannen som har startet alle Stabæks seriekamper de to siste årene. Hva gjør norske klubber i pre-season? Hva skjer med spillerlogistikken i Lillestrøm? Vi går selvsagt gjennom både Pulsen og ryktebørsen. Vi er en gjeng! Rate gjerne på iTunes med ris eller ros - så moser vi det ut på lufta.

Episode 29 - VM-spesial 1998, med Arne Scheie  

Alle som levde og så kampen, husker hvor de var på Sankthansaften i 1998. Vårt kjære, lille, store Norge slo Brasil, som ikke hadde tapt en gruppespillkamp i VM siden 1966. Vi kommer aldri til å glemme det. I denne sluttspill-spesialen var vi så heldige å få med oss kommentatorlegenden Arne Scheie, som var midt i begivenhetenes sentrum. Sammen mimrer vi tilbake til kvalifiseringa til VM i Frankrike og tida da vi banka Aserbajdsjan 5-0 på Ullevål. Til kampene i VM-sluttspillet, og hvilken fantastisk landslagstropp vi hadde på den tida. Sett deg ned, spenn ørene, og drøm deg tilbake til VM i Frankrike. Vive la Norvege, ale ale! Lydklipp: NRK

Episode 28 - Utviklingssjef i NFF, Håkon Grøttland, lover oss sterkere midstoppere og spisser  

I studio: Håkon Grøttland, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. NFFs utviklingssjef Håkon Grøttland kom i studio og svarte på mange spørsmål vi har stilt oss i et frustrerende fotball-år. Hvorfor har vi ikke flere knallharde stoppere og sterke spisser? Hva er egentlig landslagsskolen? Hva gjøres for å utvikle spillere? Hvorfor topper vi ikke lagene tidligere? Og når får vi se resultater av alt arbeidet som er lagt ned? Grøttland kom med gode svar og interessante betraktninger. Han ser lyst på fremtida for norsk fotball og kunne nesten love oss at det gror godt blant gode midtstoppere og tanksentre på aldersbestemt nivå. Vi gleder oss til fortsettelsen. God jul og godt nytt år!

Episode 27 - Vi setter opp Årets lag, Ørn og Roma, Ryktebørs  

I studio: Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Off-season er sesongen for rykter og også litt fjas. Vi tar deg gjennom noen utvalgte godbiter i Pulsen. Blant annet har vi to norske spillere i toppserien i Eritrea. Ørn Horten inngår samarbeid med Roma og NFF snur på flisa i reglementet sitt. Vi setter opp årets lag med spillere vi mener har vært best i år, og avslutter med rykter og bekrefta overganger i norsk ball. Vi er en gjeng!

Episode 26 - Gunnar Halle, spillerslagsmål og fremtidige landslagsspillere  

I studio: Gunnar Halle, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Det er ikke hver dag man har en tidligere Premier League-proff og en landslagssjef i studio samtidig. Denne uka fikk vi begge deler - i form av Gunnar Halle. Med mer enn 160 kamper i Premier League og over 60 landskamper har han masse erfaring han nå bruker som landslagssjef for Gutter 15/17. Halle deler gode historier fra England og han var ikke like rolig og harmløs som man kanskje tror. Vi prater om Norges fremtid på fotballbanen og hvordan han driver jakten på gode fotballtalenter.

Episode 25 - Ryktebørs, "Årets Vardy" kåres og Serieoppsettet 2017 diskuteres  

I studio: Håvard Lilleheie, Jørgen Tjærnås og Martin Roppestad. Tiden er inne for å kåre "Årets Vardy 2016". Mange gode kandidater - vi ringer vinneren direkte på lufta. Tjærnås har tatt for seg de nye 2. og 3.div-avdelingene, og gir NFF skryt for oppsettet. Hvordan går det når Jerv møter Kongsvinger? Og er trener Pimenta uønsket hos skogens helter? Dette og masse saftige rykter i Pulsen, venter i en ny episode av Toppfotball.

Episode 24 - Freddy Dos Santos, en merkelig pressekonferanse og oppladning til cupfinalene  

I studio: Freddy Dos Santos, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Vi lader opp til cupfinalene til helga og de resterende 45 minuttene som gjenstår av Jerv-Mjøndalen. Det blir et haraball tror vi. Det sparkes og ansettes allerede bredt i norsk fotball. Vi gir dere en oppdatering på personalbonanzaen den siste uken. Og hva foregår egentlig på det årlige cupfinaleseminaret? Freddy snek seg inn og har svaret. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Episode 23 - Tsjekkia-kampen, Årets Lag og oppsummering av Tippeligaen  

I studio: Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein, Jørgen Tjærnås og Martin Roppestad. Hvordan gjorde ditt favorittlag det i Tippeligaen 2016? Vi går gjennom lag for lag. Hva venter oss i 2017 med Discoverys satsing? Hvordan skal vi slå Tsjekkia på fredag? Vi setter opp Årets Lag i Tippeligaen.

Episode 22 - Arne Scheie på besøk. Hvem rykker ned fra Tippeligaen?  

I studio: Arne Scheie, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Endelig kom han. Han har kommentert 871 fotballkamper. Stemmen han har gitt lydsporet til en haug av store norske fotballminner. Arne Scheie gjester Toppfotball og byr selvfølgelig på en rekke gode fotballhistorier og interessante synspunkter på alt fra Tippeliga og landslag til serieoppsett i 2. og 3. divisjon.

Episode 21 - Overfall, spillerkåringer og nedrykksstrid  

I studio: Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Vi diskuterer "overfallet" på Åråsen. NFF har sendt ut en merkelig pressemelding om Høgmos fremtid. Er det slutt etter Tsjekkia-kampen? Det skal kåres profiler i hvert ledd, i regi av NFF/NTF. Vi diskuterer kandidatene. Og hva kan Olav (9) lære oss alle? Rate oss gjerne på iTunes!

Episode 20 - Kasper Wikestad, thrilleravslutning i bredde- og toppfotballen  

I studio: Kasper Wikestad, Lasse Vangstein, Jørgen Tjærnås og Martin Roppestad. Vi går gjennom thrilleravslutningen i Tippeligaen, 2. divisjon og 3. divisjon. Du trodde kanskje at Tv2-kommentator Kasper Wikestad bare brydde seg om engelsk fotball? Bare vent til du hører tidenes lengste Toppfotball-episode. Han raser mot reservelag i norsk fotball og hyller Mjøndalens keeperstjerne. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Episode 19 - Landslagssutring,  Årets Bosmanlag 2016 og U21-suksess  

I studio: Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein, Jørgen Tjærnås og Martin Roppestad. Det blir temperatur i studio når landslaget diskuteres. Har Selnæs spist sutrepiller? Hvorfor scorer vi ikke flere mot San Marino? De "utskjelte" teknikerne på U21 banket Kazakhstan. Vi nærmer oss slutten av Årets Vardy 2016. Og vi ser på de lagene i det norske seriesystemet som gjør det aller dårligst i år. Rate oss gjerne på iTunes!

Episode 18 - Freddy Dos Santos, rare Pa-er og Aserbajdsjan-kampen  

I studio: Freddy Dos Santos, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Freddy er på besøk og har gravd fram litt juice om Vangstein. Vi snakker om de rareste og tøffeste spillerne han har spilt med og hvorfor han aldri fikk sjansen på A-landslaget. Det tetner seg til i topp både i OBOS- og PostNord-ligaen. Og vi har flere seriemestre på lager, i lavere divisjoner. Rate oss gjerne på iTunes! :)

Episode 17 - Pimenta: -Bullshit at kunstgress er problemet  

I studio: Håvard Lilleheie, Martin Roppestad og Luis Pimenta. Vi har fått storfint besøk av Kongsvingers suksesstrener, portugisiske Luis Pimenta. Med syv års universitetsutdanning i fotball er han for fotballprofessor å regne. Han kan ta Kongsvinger til klubbens andre strake opprykk og er i semifinale i NM. Til forskjell fra mange andre for tida, ser han mye positivt i mentalitet og ferdigheter fra unge norske spillere, men at foreldrene beskytter spillerne for mye.

Episode 16 - Hoff: -Jeg vil ha svensk landslagssjef  

I studio: Lasse Vangstein, Jørgen Tjærnås og Martin Roppestad. Storscorer Endre Kupen i Florø, lar seg ikke affisere av mediepresset vårt. Vi har sett på teten i 2.divisjonsavdelingene. Noen har nok allerede forberedt seg på OBOS-ligaen neste år. Vi ringte Ivar Hoff. Han vil ha svensk landslagssjef og bytte ut masse NFF-sjefer. Hvem rykker ned og hvem tar medaljer i Tippeligaen? Vi har ikke fasit - men kvalifisert tipping.

Episode 15 - Norsk fotballs utvikling - Har kunstgress eller NFF skylda?  

I studio: Håvard Lilleheie, Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Temperaturen stiger i studio når gutta diskuterer hva som har skylda for norsk fotballs bølgedal. Må Semb gå? Må kunstgress bestå? Vi ser nærmere på helgens spennende oppgjør i topp og bunn av Eliteserien. Rate oss gjerne på iTunes!

0:00/0:00
Video player is in betaClose