Toppfotball

Toppfotball

Norway

Med Håvard Lilleheie, Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad Norsk fotball er full av underholdning, hele veien fra grasrota til landslaget. Helt topp alt sammen. Hver uke får du et dypdykk i norske fotballnyheter og gamle storhetstider.

Episodes

Episode 44 - Mini Jakobsen: -Bendtner må bli bedre  

I studio: Mini Jakobsen, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Storbesøk fra Trondheim. Luftens Baron har inntatt studio og deler morsomme historier fra en lang fotballkarriere. Hvem ville han erstattet med dagens spillere på 90-tallets RBK? Hør om da han forfalsket passet sitt før VM i 1994, og hvordan en bolle med iskrem får deg på landslaget. Hva skjer med Prosjekt Deila i Vålerenga? Og Mini mener Ranheim aldri bør rykke opp.

Episode 43 - Arne Scheie om alt fra Eliteserien til Skedsmo FK  

I studio: Arne Scheie, Håvard Lilleheie og Martin S. Roppestad. Arne Scheie er endelig tilbake på besøk. Hvilke tanker har han gjort seg om starten i eliteserien? Og hva tror han om hjemklubben Skedsmo og Regionsligaen generelt? Hvor godt er egentlig nivået i Eliteserien? Visste du at Joshua King scorer på hvert fjerde skudd han fyrer av? Alt dette og i tillegg gir vi deg forhåndsstoff før kommende eliteserierunde.

Episode 42 - Anders Krystad om slåssing og hva NFF gjør i Vietnam  

I studio: Anders Krystad, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Hvem topper Toppfotballs Fantasy-liga og hvem gjorde det best av Lasse, Håvard og Martin i runde 1? Anders Krystad er mannen som gikk fra supporterleder til daglig leder i favorittklubben. I sin ungdom slåss han, bokstavelig talt, mot nynazister før fotballkamper i London. I dag jobber han for å gi fotballen til alle, med NFFs prosjekter i Vietnam. Vi diskuterer fotballen som allemannseie - er det på vei ut? Hvorfor har vi ikke flere homofile i fotballen? Og hvorfor er Østfold så mye dårligere på involvering av jenter i fotballen enn alle andre? Vi ser også frem mot helgens eliteserierunde.

Episode 41 - John Arne Riise: - Jeg vil bli landslagstrener  

Med: John Arne Riise, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Han har flest landskamper av alle for Norge. Han har vunnet Champions League, FA Cup m.m. Likevel blir han uglesett av en hel nasjon. Hør om Riises tidlige møte med janteloven, og hvordan han alltid har trent for å ligge et steg foran alle andre. Nå vil han bli Premier League-trener og kanskje ta over landslaget sammen med broren. Hvordan klarer han å heve seg etter å ha blitt slått i bakken gang på gang? Hva rører seg i hodet på mannen med 348 kamper for Liverpool?

Episode 40 - Kjetil Wæhler om karrieren, og vi spår eliteserietabellen  

I studio: Kjetil Wæhler, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Med den gamle midtstopperkjempen Kjetil Wæhler i studio er vi godt rusta, både til å vurdere stoppersituasjonen på landslaget, og

Miniepisode - Tom Nordlie om tapet mot Nord-Irland  

Med Tom Nordlie og Martin Roppestad. Vil du vite hva Tom Nordlie mente om kampen mot Nord-Irland? Denne mini-episoden gir deg hans klare mening om hva vi gjorde galt og hvordan landslaget må tenke frem mot Sverige-kampen.

Episode 39 - OBOS-liga-spesial: Anne Sturød og Rasmus Wold,  

I studio: Anne Sturød, Rasmus Wold, Håvard Lilleheie og Martin Roppestad. Vi gir deg oversikt over OBOS-ligaen. Lag for lag. Kan Jerv utfordre forhåndsfavorittene Start og Bodø/Glimt? Hva slags sesong kan Kongsvinger vente seg, etter cupfinale og kvalikk i fjor? Vil Florøs Endre Kupen fortsette sin sinnsyke scoringsstatistikk i OBOS-ligaen? Hva skjer hvis Strømmen rykker opp og Lillestrøm ned? Vi har Eurosports OBOS-liga-kommentator Anne Sturød på plass. I tillegg fyrer Kongsvinger-supporter og stand-up-komiker Rasmus Wold virkelig fra hofta. Hør hans herlige Roar Stokke-imitasjon og hvorfor en gutt fra Holmenkollen heier på KIL.

Episode 38 - Fantasy-ekspert Martin Sleipnes om årets Eliteserie-fantasy  

I studio: Martin Sleipnes, Håvard Lilleheie og Martin Roppestad. Fantasy-Eliteserie, Nord-Irland-kamp og Bodø/Glimt-historier. I år har Eurosport stabla på plass et ordentlig fantasy-spill. Denne uken har vi besøk av Norges Fantasy-ekspert, programleder i ESNFantasy og Wildcard FC, Martin Sleipnes. Han gir deg og oss sine beste tips og taktiske grep for årets Fantasy-sesong i Eliteserien. Sleipnes feller sin dom over Håvard og Martin sine Fantasy-lag. Hvordan kommer Norge til å spille mot Nord Irland? Og hvor gode er årets lag sammenlignet med de som slo Nord Irland i 2012? Rate oss gjerne på iTunes.

Episode 37 - Hvem bør starte mot Nord Irland?  

I studio: Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Programleder Roppestad innleder programmet med å by på en gledelig overraskelse for både lytterne, Lasse og Håvard. Hvem bør spille fra start når Lars Lagerbäck starter jobben med å gjenreise Norges ære? Vi ser også nærmere på Smeruds U21-tropp med en rekke nye, spennende navn.

Episode 36 - Storscorer Martin Trøen gir deg hemmeligheten bak sitt sinnsyke målsnitt  

I studio: Håvard Lilleheie, Martin Trøen og Martin Roppestad. Han scoret utrolige 32 mål på 16 kamper i 2.divisjon for Eidsvold før han ble snappet opp av Strømmen. I Obosligaen fortsatte han scoringsracet med 7 mål på 12 matcher. Hva er hemmeligheten bak målsnittet? Martin Trøen (21) kan være "the next big thing" i norsk fotball. Derfor vant han også vår kåring "Årets Vardy" i 2016. En annen spiss må også prates om: Lord Bendtner! Blir det suksess eller fiasko? Hvordan gjør utenlandsproffene våre det, en uke før Lagerbäck tar ut sin første landslagstropp? Følg med og hør da vel!

Episode 35 - Discovery-sjef Jan Erik Aalbu om norsk ball på tv i 2017  

I studio: Jan Erik Aalbu, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Sportsdirektør i Discovery Networks, Jan Erik Aalbu, er i studio for å fortelle hva vi kan forvente av norsk fotball på tvskjermene i årene fremover. Det virker lovende. De vil pusse støv av norsk fotball. Vi gleder oss. I pulsen synses det om ny landslagskaptein og hvilke spillere Lagerbäck bør satse på inn mot Nord Irland-kampen. Hvor mye hat og medieoppmerksomhet skal norske spillere og ledere tåle? Bør Sander Berge spille midtstopper? Og hva skjer hvis breddeklubbene mister stemmerett på fotballtinget?

Episode 34 - Tom Nordlie om Skeid, RBK-jobb, landslaget og lederstil  

I studio: Tom Nordlie, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Vi får besøk av trenerlegenden Tom Nordlie som har trent lag siden slutten av 80-tallet. Hør hvordan han reddet Viking fra nedrykk i 2006. Hva skjedde da Nordlie nesten ble Rosenborg-trener? Kunne han tenke seg å være landslagsassistent? Og hva tenker han om Skeids sjanser i årets 2. divisjon? Rate oss gjerne på iTunes! Vi er en gjeng! :)

Episode 33 - Vi har trua! Endelig en god norsk fotballuke igjen  

I studio: Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Endelig får Håvard slippe til. Endelig fikk han viljen sin. Nå får han Lagerbäck som landslagssjef, og hyllesten lar ikke vente på seg. Fantes det bedre kandidater til den norske landslagsjobben, akkurat nå, i verden? Håvard ringer Sarpsborg 08s sportsjef Thomas Berntsen for å høre hvorfor han signerer så mye bra spillere som slår til. Vi går gjennom bekreftede overganger og nye rykter i "Ryktebørsen" .

Episode 32 - U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud om talentutvikling og Lagerbäck  

I studio: Leif Gunnar Smerud, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Hør Smerud fortelle om da han selv, ufrivillig lanserte seg selv som kandidat til landslagssjefjobben morgenen før pressekonferansen. Vi blir bedre kjent med U21-sjefen og hvordan han jobber for å utvikle våre fremtidige norske stjerner. Hvordan jobber en U21-sjef? Hvordan samarbeider landslagssjefene? Hvorfor har vi så mange spillere i 2. bundesliga? Og så blir det selvfølgelig "Pulsen" og "Ryktebørsen" i tidenes lengste episode av Toppfotball. Rate oss gjerne på iTunes!

Episode 31 - Fotballkommentator Asbjørn Myhre og norsk ryktebørs  

I studio: Håvard Lilleheie, Asbjørn Myhre, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Asbjørn Myhre er en av de som skal lede oss gjennom Eliteserien 2017, som fotballkommentator på Eurosport. I Toppfotball-studio deler han sine beste fotballminner og avslører hvem han ville invitert på "4 Fotballstjerners middag". Vi går gjennom ryktebørsen med siste nytt på den norske overgangsfronten. Flyvende bytter, fotball uten offside og basketballfouls; Vi går gjennom FIFA-direktør Van Bastens nye og veldig spesielle forslag til regelendringer, og hva det ville hatt å si for fotballen.

Episode 30 - Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg  

I studio: Morten Morisbak Skjønsberg, Lasse Vangstein og Martin Sjøblom Roppestad. Stabæk-bauta Morten Skjønsberg avla Toppfotball et koselig besøk, og fortalte litt om Bob Bradley og hvorfor han bør bli landslagstrener. I tillegg blir du litt bedre kjent med mannen som har startet alle Stabæks seriekamper de to siste årene. Hva gjør norske klubber i pre-season? Hva skjer med spillerlogistikken i Lillestrøm? Vi går selvsagt gjennom både Pulsen og ryktebørsen. Vi er en gjeng! Rate gjerne på iTunes med ris eller ros - så moser vi det ut på lufta.

Episode 29 - VM-spesial 1998, med Arne Scheie  

Alle som levde og så kampen, husker hvor de var på Sankthansaften i 1998. Vårt kjære, lille, store Norge slo Brasil, som ikke hadde tapt en gruppespillkamp i VM siden 1966. Vi kommer aldri til å glemme det. I denne sluttspill-spesialen var vi så heldige å få med oss kommentatorlegenden Arne Scheie, som var midt i begivenhetenes sentrum. Sammen mimrer vi tilbake til kvalifiseringa til VM i Frankrike og tida da vi banka Aserbajdsjan 5-0 på Ullevål. Til kampene i VM-sluttspillet, og hvilken fantastisk landslagstropp vi hadde på den tida. Sett deg ned, spenn ørene, og drøm deg tilbake til VM i Frankrike. Vive la Norvege, ale ale! Lydklipp: NRK

Episode 28 - Utviklingssjef i NFF, Håkon Grøttland, lover oss sterkere midstoppere og spisser  

I studio: Håkon Grøttland, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. NFFs utviklingssjef Håkon Grøttland kom i studio og svarte på mange spørsmål vi har stilt oss i et frustrerende fotball-år. Hvorfor har vi ikke flere knallharde stoppere og sterke spisser? Hva er egentlig landslagsskolen? Hva gjøres for å utvikle spillere? Hvorfor topper vi ikke lagene tidligere? Og når får vi se resultater av alt arbeidet som er lagt ned? Grøttland kom med gode svar og interessante betraktninger. Han ser lyst på fremtida for norsk fotball og kunne nesten love oss at det gror godt blant gode midtstoppere og tanksentre på aldersbestemt nivå. Vi gleder oss til fortsettelsen. God jul og godt nytt år!

Episode 27 - Vi setter opp Årets lag, Ørn og Roma, Ryktebørs  

I studio: Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Off-season er sesongen for rykter og også litt fjas. Vi tar deg gjennom noen utvalgte godbiter i Pulsen. Blant annet har vi to norske spillere i toppserien i Eritrea. Ørn Horten inngår samarbeid med Roma og NFF snur på flisa i reglementet sitt. Vi setter opp årets lag med spillere vi mener har vært best i år, og avslutter med rykter og bekrefta overganger i norsk ball. Vi er en gjeng!

Episode 26 - Gunnar Halle, spillerslagsmål og fremtidige landslagsspillere  

I studio: Gunnar Halle, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Det er ikke hver dag man har en tidligere Premier League-proff og en landslagssjef i studio samtidig. Denne uka fikk vi begge deler - i form av Gunnar Halle. Med mer enn 160 kamper i Premier League og over 60 landskamper har han masse erfaring han nå bruker som landslagssjef for Gutter 15/17. Halle deler gode historier fra England og han var ikke like rolig og harmløs som man kanskje tror. Vi prater om Norges fremtid på fotballbanen og hvordan han driver jakten på gode fotballtalenter.

0:00/0:00
Video player is in betaClose