Toppfotball

Toppfotball

Norway

Med Håvard Lilleheie, Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad Norsk fotball er full av underholdning, hele veien fra grasrota til landslaget. Helt topp alt sammen. Hver uke får du et dypdykk i norske fotballnyheter og gamle storhetstider.

Episodes

Episode 61 - Jostein Flo, sportssjefen og spilleren  

Med Jostein Flo og Martin Roppestad. Flo med gode historier fra tida som sportssjef, klubb- og landslagsspiller. Han innrømmer at han lyver litt til pressen og mener norske lag er veldig dårlig på dødballer og innlegg. Hør om da han ble irettesatt av Johan Cruyff, om møtet med Roberto Carlos, hans ekstreme forhold til Leeds og hvordan Strømsgodset drives fra innsida. Ca tidslinje: 0-8:30: Om årets sesong og langsiktige målsetninger 09:30: Hvorfor Godset? 10:40: 442 vs 433 13:00: Om akademiklassifisering og spillerutvikling 17:00: Rollefordeling Flo vs Skullerud og talentjakt 20:20: Tagbajumi, Engblom og kamp om spissplass 22:20: Om alle som forsvant til Vålerenga 26:30: Hva gikk galt etter gullsesongen? 29:45: Deilas exit til Celtic 32:00: Om lyving til pressen 34:20: Om å gjemme speidere fra storklubber 35:35: Martin Ødegaard, salget, fremtida og i dag. 40:50: Dagens overgangssummer. Gikk Ødegaard for billig? 42:50: Fremtida til norsk fotball 46:25: "Jeg har aldri vært best, samme hvor jeg har vært" Og om fotballgenene i familien Flo 49:30: Om den neste Flo i rekka 52:30: Lierse og møte med Johan Cruyff 56:00: Nesten-slåsskamp med egen bestefar i rullestol 59:00: "Vi er er veldig dårlig på dødball i Norge, engelske klubber ligger langt foran" 59:20: Sheffield United 1t 4min: "Niklas Bendtner bør studeres." 1t 7min: Flo-pasningas fødsel 1t 9min: Roberto Carlos: "Flo! Hvorfor spiller du fotball?" 1t 11min: Norge-Brasil: "Det var vanskeligere å spille i Championship enn mot Brasil." 1t 13min: Om Kjetil Rekdal 1t 18min: Opprykk fra 5. div med Stryn 1t 19min: Seriegulldramaet i 2013 1t 24min: "Fire norske fotballstjerners middag" 1t 26min: Forholdet til Leeds. Om å nesten protestere på egen scoring mot favorittklubben. 1t 32min: Om lokalderbyet i Sheffield 1t 37min: Kåret til banens beste selv om han ikke spilte 1t 38min: Om Flo-huset i VM 98, hør hvem som sov i lenestol hele natta før han scoret dagen etter.

Episode 60 - Per Ravn Omdal om ansettelsen av Drillo, korrupsjon og fremtida for norsk fotball  

Med: Per Ravn Omdal, Lasse Vangstein, Jørgen Tjærnås og Martin Roppestad. Mannen med to A4-sider fylt av verv og oppgaver i komiteer og styre i NFF, FIFA og UEFA. Per Ravn Omdal er 70 år i år og forteller historier fra et langt fotballiv og sine tanker om fremtida. Gjennom mange års engasjement har han slått et hardt slag for fotball for alle. Han har stått mot korrupsjon og bestikkelser og ansatte Drillo, selv om Roy Hodgson var et av alternativene. Tidslinje: 0-1 t 16 min
Per Ravn Omdal

6 min: 1974: Forkjemper for kvinnefotball, “importerte” kunstgress 7:40 min: “Aldri kunstgress på Ullevaal” 10:20 min: Historien til kvinnefotballen 18:44 min: Om ansettelsen av Drillo 22:00min: Spillestilutvalget bak landslaget 25:00 min: Om Fifa og korrupsjon “Vi ble utsatt for fristelser” 40:30 min: Hvordan skal norsk fotball bli bedre? 44:00 min: “Må tørre å spille i lengderetning” 49:00 min: Myter om Omdal + gode historier 1t 3 min: Lytterspørsmål 1t 7 min: “69-årgangen var historisk” 1t 8 min: Omdal: “Historiens 3 beste herrelandslagsspillere”
1t 16 min: PULSEN 1t 17 min: A-landslaget 1 t 22 min: U21-landslaget 1t 23 min: 100 scoringer på 109 kamper 1t 25 min: Toppoppgjøret: Gjelleråsen - Kløfta 1t 27 min: Preview Eliteserien - neste runde

Episode 59 - Sportssjef i S08, Thomas Berntsen om å bygge toppklubb stein for stein  

Med Thomas Berntsen, Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen er i studio og forteller om hvordan de bygger klubb, stein for stein i Østfold. De skal ikke gå i samme fella som Stabæk og Vålerenga. Hør om talentspeiding i 2. divisjon og millionbud på Krepin Diatta. Var landslagsproffene så mye mer proffe før? Vi gir deg preview til landskamper for A- og U21. Se timeline for episoden nedenfor: 0-38: Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen 38:40: Dagens agenda og fotballsatsing på Pokalen 42:40: Pulsen: 1. Var alt så meget bedre før? - Vi diskuterer reaksjonene på den nye boka om landslaget 2. Ada Hegerberg gir seg på landslaget Hvem bør skjerpe seg? 3. Kirkevold herjer i Danmark 4. Nicolai Næss til Herenveen 5. Tjærnås' retrohjørne 1:13:30: Preview Norge - Aserbajdsjan Tyskland - Norge 1:35:20: Preview U21: Kosovo - Norge Norge - Israel

Episode 58 - Endelig har vi sterke norske spisser på gang!  

Med Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Vi gir deg våre synspunkter på troppene til A- og U21-landslaget. Hva er galt med Vålerenga? Hvordan bør RBK fremstå mot Ajax? Ny oppdatering på "Årets Trøen" og nye navn i spalten "Nydelige fotballnavn i norsk ball". Vi gir deg alt du trenger å vite før helgens kvartfinaler i NM. Kan Mjøndalen gjøre det igjen? Vi er en gjeng! Ha det!

Episode 57 - LSKs "late bloomer" Aleksander Melgalvis om Vålerenga, fotballoppveksten og draktnr 33  

Med: Aleksander Melgalvis og Martin Roppestad. Aleksander Melgalvis (28) er snart tilbake på banen for Lillestrøm etter skade. Brummundølingen har hatt en strålende debutsesong i den gule drakta. Han er et godt eksempel på at man trenger ikke være barnestjerne for å lykkes. Han slet benken på gutte- og juniorlag, men imponerte etterhvert såpass på A-laget til Brummunddal at større klubber viste interesse. Hør hvorfor han har valgt seg draktnr 33. Det har med en pub å gjøre. Og historien om da han ble fryst ut i Kongsvinger. Vi er en gjeng! Hadet!

Episode 56 - Bendtner eller Vilhjalmsson? Vestlandet vs Østlandet. Hvem bruker penga best?  

Med: Håvard Lilleheie, Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Blir Vålerenga-seieren vendepunktet for Strømsgodset? Lilleheie melder om elektrisk stemning på Marienlyst. Hvorfor får Vestlandet mye mer ut av fotballkronene enn Østlandet? Får dommer Trygve Kjensli og Odd-trener Fagermo for mye kjeft? Tjærnås kommer med en kjempeoverraskelse i Fantasy-spalten. Håvard Lilleheie legger fotballskoa på hylla og forteller om høydepunktene fra en innholdsrik karriere i breddefotballen. Tjærnås kommer med flere gode kandidater til Årets..... - Ja, spalten har fått nytt navn - hør hva det ble! Vi gir deg alt du trenger å vite før neste eliteserierunde. Vi er en gjeng! Hadet!

Episode 55 - Sommerens eliteseriekjøp og storscorere i lavere divisjoner o  

I studio: Lasse Vangstein, Jørgen Tjærnås og Martin Roppestad. Endelig er sommerpausen over og det er klart for en ny eliteserierunde. Vi går gjennom sommerens aktivitet på overgangsmarkedet. Har Viking kjøpt seg til fornyet kontrakt? Selger Sarpsborg seg ut av medaljekampen? Vil alle signeringene til Fredrikstad redde plankebyen fra nedrykk? Vi gir deg alt du trenger å vite før neste runde i Eliteserien - og fortsetter jakten på "Årets Vardy". Breddefotballeksikon Tjærnås har flere kandidater på lager. Vi er en gjeng. Hadet!

Episode 54 - Dommer Svein-Erik Edvartsen om dommerskandalen og livet som toppdommer  

Med Svein-Erik Edvartsen og Martin Roppestad. Sommerspesial - hvordan er det å være Edvartsen i Edvartsen-saken? Det har stormet rundt dommer Svein-Erik Edvartsen i 2017. Fortsatt venter vi på resultatet av en NFF-sak som omhandler mobbing i dommermiljøet. I sentrum står en mann som har fått flere spaltemeter enn Martin Ødegaard i år, uten ett eneste minutt på banen. Hva tenker han om alt som skrives og sies om han? Er han for tøff med sine kollegaer? Hvordan er livet som fotballdommer på toppnivå? Bli bedre kjent med Edvartsen i denne sommerspesialen.

Episode 53 - Bård Finne om Bergen, Köln, Vålerenga og Lillestrøm,  

I studio: Bård Finne, Jørgen Tjærnås og Martin S. Roppestad. Vålerenga-spiller Bård Finne i studio for å snakke om forskjellen på norsk eliteserie og 2. bundesliga. Om å gå fra pipekonsert fra egne supportere i Bergen til å spille foran 45 000 elleville fans i Köln. Hør hva han tenker om Branns eventuelle seriegull og hvordan stemningen er i Vålerenga-garderoben. Hva synes han om Lillestrøm? Det satses friskt i Start og vi tar farvel med en gammel cup-askeladd. Vi gir deg godt forhåndsstoff foran neste eliteserierunde. Vi er en gjeng! Hadet!

Episode 52 - Fra 4.div til landslag, Utdeling av kjeft til Hovland, NFF, Bruttern og Hasle Løren  

Med Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Hva lærte vi og hva tar vi med oss fra landskampene mot Tsjekkia og Sverige? Er Even Hovland god nok for landslaget? Bør Bjørn Maars Johnsen tas ut i neste tropp? Vi gir deg fyldig forhåndsstoff før helgens eliteserierunde. Hør om en ny Flo som scorer mål i bøtter og spann i Sogndal. Tjærnås gir sine synspunkter på OBOS-ligaen og PostNord så langt i år. Har Fredrikstad og Kongsvinger snudd trenden nå? Kan Nest Sotra kapre opprykksplassen i PostNord avd 2? Hvorfor omtaler Tjærnås Ranheim som Norges Athletic Bilbao? Gutta deler ut litt ris. Det kjeftes! Få med deg litt ekstra breddesnacks når Tjærnås briljerer med kunnskap.

Episode 51 - Haakon Lunov, utviklingssjef i Godset - vi debatterer akademiklassifiseringa  

Med Haakon Lunov, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Det er duket for diskusjon om talentutvikling i norsk fotball. Den nye akademiklassifiseringa fra Norsk Toppfotball har skapt både begeistring og harme. Må vi velge mellom at "alle skal med" og å produsere vinnere? Har NFF tatt feil i alle år? Hva er galt med Fredrikstad FK? Og hvem bør Lagerbäck velge mot Tsjekkia?

Episode 50 - Carsten Skjelbreid, NM og landslaget  

Med: Casten Skjelbreid, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. I vår jubileumsepisode nr 50 har vi Eurosport-anker Carsten Skjelbreid med oss. Han deler gode historier fra en lang karriere i fotballen i Eurosport, Max og Tv2. Vi ser nærmere på landslagets utvalgte menn, både A, U21 og G18. Hør om da Drillo nesten tok ut en helt ukjent spiller, bare for å kødde med pressen. Vi gir deg fyldig forhåndsstoff før kommende Eliteserierunde.

Episode 49 - Per Bredesen og et italiensk fotballeventyr  

Med Per Bredesen, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Han er en av Norges beste spillere gjennom tidene. Med 212 kamper og 50 mål som indreløper i fem italienske klubber. Likevel stoppet han bare på 18 landskamper. Bli med tilbake til da en lyslugget nordmann herjet med italienske toppspillere. Da han spilte side om side med noen av verdens beste, i klubber som Milan og Lazio. Visste du forresten at Solskjær nesten havnet i Serie A før Manchester United kom på banen? I Horten satt en eldre herre og var bindeledd mellom norske spillere og italienske storklubber.

Episode 48  - Frode Lia: -Norge er et U-land på fotballstyrerommet  

Med: Frode Lia, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Vi har Josimar-redaktør Frode Lia i studio. Hør om Christiania Ballklubb, klubben han startet sammen med Omar Elabdellaoui for å gi fotballspillere på østkanten sjansen. Hør Frodes alternative løsning til den nye akademiklassifiseringen og hvorfor han er redd den vil ødelegge mer for norsk fotball og talentutviklingen. Visste du at Asbjørn Halvorsen er en av norsk fotballs viktigste legender?

Episode 47 - Dommerne må skjerpe seg og er Fagermo en hykler?  

I studio: Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Dommerfarsen fortsetter. Dette begynner å ligne en sølekrig i en barnehage. Bør Sander Berge gå til en større klubb i sommer? Bør Lillestrøm ansette Tor Kristian Karlsen som Bjarmanns erstatter? Odd og Fram Larvik krangler om hvilken klubb som er Norges eldste. Vi ser nærmere på helgens Eliteserierunde. Går Vålerenga på et tap i Aalesund? Vil Lillestrøm endelig score mål mot Kristiansund? Kan Viking snu trenden mot Sogndal?

Episode 46 - Arnar Førsund, historier fra en liten fotballnomade  

Med: Arnar Førsund, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Arnar Førsund er mannen som aldri har hatt spesielt sans for autoriteter. Det har ikke alltid vært like lett med trenere som Kjetil Rekdal, Arne Erlandsen og Tom Nordlie. Hør om da han fløy på Petter Myhre på Vålerenga-trening. Elsket og hatet - til tider ble det litt for mye hat. Førsund ble likevel en slags kulthelt for mange og et friskt pust som kanskje mangler i årets Eliteserie. I pulsen får vi høre om en høy 17-årig spiss som har scoret over 100 mål for Sarpsborg 08. Og vi ser mot neste eliteserierunde.

Episode 45 - Jørgen Tjærnås, Breddefotball-leksikonet om 2. divisjon og 1. cuprunde  

I studio: Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Han er tilbake. Breddefotballens allviter og vår gamle medprogramleder, Jørgen Tjærnås var i studio for å fortelle deg hvilke lag man bør følge nøye med på i årets 2. divisjon. Hvilke profiler finnes på banen og benken og hvilke talenter bør vi følge med på? Får vi cupbomber i 1. runde? Kan nyrike Brattvåg tukte Kristiansund?

Episode 44 - Mini Jakobsen: -Bendtner må bli bedre  

I studio: Mini Jakobsen, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Storbesøk fra Trondheim. Luftens Baron har inntatt studio og deler morsomme historier fra en lang fotballkarriere. Hvem ville han erstattet med dagens spillere på 90-tallets RBK? Hør om da han forfalsket passet sitt før VM i 1994, og hvordan en bolle med iskrem får deg på landslaget. Hva skjer med Prosjekt Deila i Vålerenga? Og Mini mener Ranheim aldri bør rykke opp.

Episode 43 - Arne Scheie om alt fra Eliteserien til Skedsmo FK  

I studio: Arne Scheie, Håvard Lilleheie og Martin S. Roppestad. Arne Scheie er endelig tilbake på besøk. Hvilke tanker har han gjort seg om starten i eliteserien? Og hva tror han om hjemklubben Skedsmo og Regionsligaen generelt? Hvor godt er egentlig nivået i Eliteserien? Visste du at Joshua King scorer på hvert fjerde skudd han fyrer av? Alt dette og i tillegg gir vi deg forhåndsstoff før kommende eliteserierunde.

Episode 42 - Anders Krystad om slåssing og hva NFF gjør i Vietnam  

I studio: Anders Krystad, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Hvem topper Toppfotballs Fantasy-liga og hvem gjorde det best av Lasse, Håvard og Martin i runde 1? Anders Krystad er mannen som gikk fra supporterleder til daglig leder i favorittklubben. I sin ungdom slåss han, bokstavelig talt, mot nynazister før fotballkamper i London. I dag jobber han for å gi fotballen til alle, med NFFs prosjekter i Vietnam. Vi diskuterer fotballen som allemannseie - er det på vei ut? Hvorfor har vi ikke flere homofile i fotballen? Og hvorfor er Østfold så mye dårligere på involvering av jenter i fotballen enn alle andre? Vi ser også frem mot helgens eliteserierunde.

0:00/0:00
Video player is in betaClose