Toppfotball

Toppfotball

Norway

Med Håvard Lilleheie, Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad Norsk fotball er full av underholdning, hele veien fra grasrota til landslaget. Helt topp alt sammen. Hver uke får du et dypdykk i norske fotballnyheter og gamle storhetstider.

Episodes

Episode 54 - Dommer Svein-Erik Edvartsen om dommerskandalen og livet som toppdommer  

Med Svein-Erik Edvartsen og Martin Roppestad. Sommerspesial - hvordan er det å være Edvartsen i Edvartsen-saken? Det har stormet rundt dommer Svein-Erik Edvartsen i 2017. Fortsatt venter vi på resultatet av en NFF-sak som omhandler mobbing i dommermiljøet. I sentrum står en mann som har fått flere spaltemeter enn Martin Ødegaard i år, uten ett eneste minutt på banen. Hva tenker han om alt som skrives og sies om han? Er han for tøff med sine kollegaer? Hvordan er livet som fotballdommer på toppnivå? Bli bedre kjent med Edvartsen i denne sommerspesialen.

Episode 53 - Bård Finne om Bergen, Köln, Vålerenga og Lillestrøm,  

I studio: Bård Finne, Jørgen Tjærnås og Martin S. Roppestad. Vålerenga-spiller Bård Finne i studio for å snakke om forskjellen på norsk eliteserie og 2. bundesliga. Om å gå fra pipekonsert fra egne supportere i Bergen til å spille foran 45 000 elleville fans i Köln. Hør hva han tenker om Branns eventuelle seriegull og hvordan stemningen er i Vålerenga-garderoben. Hva synes han om Lillestrøm? Det satses friskt i Start og vi tar farvel med en gammel cup-askeladd. Vi gir deg godt forhåndsstoff foran neste eliteserierunde. Vi er en gjeng! Hadet!

Episode 52 - Fra 4.div til landslag, Utdeling av kjeft til Hovland, NFF, Bruttern og Hasle Løren  

Med Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Hva lærte vi og hva tar vi med oss fra landskampene mot Tsjekkia og Sverige? Er Even Hovland god nok for landslaget? Bør Bjørn Maars Johnsen tas ut i neste tropp? Vi gir deg fyldig forhåndsstoff før helgens eliteserierunde. Hør om en ny Flo som scorer mål i bøtter og spann i Sogndal. Tjærnås gir sine synspunkter på OBOS-ligaen og PostNord så langt i år. Har Fredrikstad og Kongsvinger snudd trenden nå? Kan Nest Sotra kapre opprykksplassen i PostNord avd 2? Hvorfor omtaler Tjærnås Ranheim som Norges Athletic Bilbao? Gutta deler ut litt ris. Det kjeftes! Få med deg litt ekstra breddesnacks når Tjærnås briljerer med kunnskap.

Episode 51 - Haakon Lunov, utviklingssjef i Godset - vi debatterer akademiklassifiseringa  

Med Haakon Lunov, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Det er duket for diskusjon om talentutvikling i norsk fotball. Den nye akademiklassifiseringa fra Norsk Toppfotball har skapt både begeistring og harme. Må vi velge mellom at "alle skal med" og å produsere vinnere? Har NFF tatt feil i alle år? Hva er galt med Fredrikstad FK? Og hvem bør Lagerbäck velge mot Tsjekkia?

Episode 50 - Carsten Skjelbreid, NM og landslaget  

Med: Casten Skjelbreid, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. I vår jubileumsepisode nr 50 har vi Eurosport-anker Carsten Skjelbreid med oss. Han deler gode historier fra en lang karriere i fotballen i Eurosport, Max og Tv2. Vi ser nærmere på landslagets utvalgte menn, både A, U21 og G18. Hør om da Drillo nesten tok ut en helt ukjent spiller, bare for å kødde med pressen. Vi gir deg fyldig forhåndsstoff før kommende Eliteserierunde.

Episode 49 - Per Bredesen og et italiensk fotballeventyr  

Med Per Bredesen, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Han er en av Norges beste spillere gjennom tidene. Med 212 kamper og 50 mål som indreløper i fem italienske klubber. Likevel stoppet han bare på 18 landskamper. Bli med tilbake til da en lyslugget nordmann herjet med italienske toppspillere. Da han spilte side om side med noen av verdens beste, i klubber som Milan og Lazio. Visste du forresten at Solskjær nesten havnet i Serie A før Manchester United kom på banen? I Horten satt en eldre herre og var bindeledd mellom norske spillere og italienske storklubber.

Episode 48  - Frode Lia: -Norge er et U-land på fotballstyrerommet  

Med: Frode Lia, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Vi har Josimar-redaktør Frode Lia i studio. Hør om Christiania Ballklubb, klubben han startet sammen med Omar Elabdellaoui for å gi fotballspillere på østkanten sjansen. Hør Frodes alternative løsning til den nye akademiklassifiseringen og hvorfor han er redd den vil ødelegge mer for norsk fotball og talentutviklingen. Visste du at Asbjørn Halvorsen er en av norsk fotballs viktigste legender?

Episode 47 - Dommerne må skjerpe seg og er Fagermo en hykler?  

I studio: Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Dommerfarsen fortsetter. Dette begynner å ligne en sølekrig i en barnehage. Bør Sander Berge gå til en større klubb i sommer? Bør Lillestrøm ansette Tor Kristian Karlsen som Bjarmanns erstatter? Odd og Fram Larvik krangler om hvilken klubb som er Norges eldste. Vi ser nærmere på helgens Eliteserierunde. Går Vålerenga på et tap i Aalesund? Vil Lillestrøm endelig score mål mot Kristiansund? Kan Viking snu trenden mot Sogndal?

Episode 46 - Arnar Førsund, historier fra en liten fotballnomade  

Med: Arnar Førsund, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Arnar Førsund er mannen som aldri har hatt spesielt sans for autoriteter. Det har ikke alltid vært like lett med trenere som Kjetil Rekdal, Arne Erlandsen og Tom Nordlie. Hør om da han fløy på Petter Myhre på Vålerenga-trening. Elsket og hatet - til tider ble det litt for mye hat. Førsund ble likevel en slags kulthelt for mange og et friskt pust som kanskje mangler i årets Eliteserie. I pulsen får vi høre om en høy 17-årig spiss som har scoret over 100 mål for Sarpsborg 08. Og vi ser mot neste eliteserierunde.

Episode 45 - Jørgen Tjærnås, Breddefotball-leksikonet om 2. divisjon og 1. cuprunde  

I studio: Jørgen Tjærnås, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Han er tilbake. Breddefotballens allviter og vår gamle medprogramleder, Jørgen Tjærnås var i studio for å fortelle deg hvilke lag man bør følge nøye med på i årets 2. divisjon. Hvilke profiler finnes på banen og benken og hvilke talenter bør vi følge med på? Får vi cupbomber i 1. runde? Kan nyrike Brattvåg tukte Kristiansund?

Episode 44 - Mini Jakobsen: -Bendtner må bli bedre  

I studio: Mini Jakobsen, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Storbesøk fra Trondheim. Luftens Baron har inntatt studio og deler morsomme historier fra en lang fotballkarriere. Hvem ville han erstattet med dagens spillere på 90-tallets RBK? Hør om da han forfalsket passet sitt før VM i 1994, og hvordan en bolle med iskrem får deg på landslaget. Hva skjer med Prosjekt Deila i Vålerenga? Og Mini mener Ranheim aldri bør rykke opp.

Episode 43 - Arne Scheie om alt fra Eliteserien til Skedsmo FK  

I studio: Arne Scheie, Håvard Lilleheie og Martin S. Roppestad. Arne Scheie er endelig tilbake på besøk. Hvilke tanker har han gjort seg om starten i eliteserien? Og hva tror han om hjemklubben Skedsmo og Regionsligaen generelt? Hvor godt er egentlig nivået i Eliteserien? Visste du at Joshua King scorer på hvert fjerde skudd han fyrer av? Alt dette og i tillegg gir vi deg forhåndsstoff før kommende eliteserierunde.

Episode 42 - Anders Krystad om slåssing og hva NFF gjør i Vietnam  

I studio: Anders Krystad, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Hvem topper Toppfotballs Fantasy-liga og hvem gjorde det best av Lasse, Håvard og Martin i runde 1? Anders Krystad er mannen som gikk fra supporterleder til daglig leder i favorittklubben. I sin ungdom slåss han, bokstavelig talt, mot nynazister før fotballkamper i London. I dag jobber han for å gi fotballen til alle, med NFFs prosjekter i Vietnam. Vi diskuterer fotballen som allemannseie - er det på vei ut? Hvorfor har vi ikke flere homofile i fotballen? Og hvorfor er Østfold så mye dårligere på involvering av jenter i fotballen enn alle andre? Vi ser også frem mot helgens eliteserierunde.

Episode 41 - John Arne Riise: - Jeg vil bli landslagstrener  

Med: John Arne Riise, Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Han har flest landskamper av alle for Norge. Han har vunnet Champions League, FA Cup m.m. Likevel blir han uglesett av en hel nasjon. Hør om Riises tidlige møte med janteloven, og hvordan han alltid har trent for å ligge et steg foran alle andre. Nå vil han bli Premier League-trener og kanskje ta over landslaget sammen med broren. Hvordan klarer han å heve seg etter å ha blitt slått i bakken gang på gang? Hva rører seg i hodet på mannen med 348 kamper for Liverpool?

Episode 40 - Kjetil Wæhler om karrieren, og vi spår eliteserietabellen  

I studio: Kjetil Wæhler, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Med den gamle midtstopperkjempen Kjetil Wæhler i studio er vi godt rusta, både til å vurdere stoppersituasjonen på landslaget, og

Miniepisode - Tom Nordlie om tapet mot Nord-Irland  

Med Tom Nordlie og Martin Roppestad. Vil du vite hva Tom Nordlie mente om kampen mot Nord-Irland? Denne mini-episoden gir deg hans klare mening om hva vi gjorde galt og hvordan landslaget må tenke frem mot Sverige-kampen.

Episode 39 - OBOS-liga-spesial: Anne Sturød og Rasmus Wold,  

I studio: Anne Sturød, Rasmus Wold, Håvard Lilleheie og Martin Roppestad. Vi gir deg oversikt over OBOS-ligaen. Lag for lag. Kan Jerv utfordre forhåndsfavorittene Start og Bodø/Glimt? Hva slags sesong kan Kongsvinger vente seg, etter cupfinale og kvalikk i fjor? Vil Florøs Endre Kupen fortsette sin sinnsyke scoringsstatistikk i OBOS-ligaen? Hva skjer hvis Strømmen rykker opp og Lillestrøm ned? Vi har Eurosports OBOS-liga-kommentator Anne Sturød på plass. I tillegg fyrer Kongsvinger-supporter og stand-up-komiker Rasmus Wold virkelig fra hofta. Hør hans herlige Roar Stokke-imitasjon og hvorfor en gutt fra Holmenkollen heier på KIL.

Episode 38 - Fantasy-ekspert Martin Sleipnes om årets Eliteserie-fantasy  

I studio: Martin Sleipnes, Håvard Lilleheie og Martin Roppestad. Fantasy-Eliteserie, Nord-Irland-kamp og Bodø/Glimt-historier. I år har Eurosport stabla på plass et ordentlig fantasy-spill. Denne uken har vi besøk av Norges Fantasy-ekspert, programleder i ESNFantasy og Wildcard FC, Martin Sleipnes. Han gir deg og oss sine beste tips og taktiske grep for årets Fantasy-sesong i Eliteserien. Sleipnes feller sin dom over Håvard og Martin sine Fantasy-lag. Hvordan kommer Norge til å spille mot Nord Irland? Og hvor gode er årets lag sammenlignet med de som slo Nord Irland i 2012? Rate oss gjerne på iTunes.

Episode 37 - Hvem bør starte mot Nord Irland?  

I studio: Håvard Lilleheie, Lasse Vangstein og Martin Roppestad. Programleder Roppestad innleder programmet med å by på en gledelig overraskelse for både lytterne, Lasse og Håvard. Hvem bør spille fra start når Lars Lagerbäck starter jobben med å gjenreise Norges ære? Vi ser også nærmere på Smeruds U21-tropp med en rekke nye, spennende navn.

Episode 36 - Storscorer Martin Trøen gir deg hemmeligheten bak sitt sinnsyke målsnitt  

I studio: Håvard Lilleheie, Martin Trøen og Martin Roppestad. Han scoret utrolige 32 mål på 16 kamper i 2.divisjon for Eidsvold før han ble snappet opp av Strømmen. I Obosligaen fortsatte han scoringsracet med 7 mål på 12 matcher. Hva er hemmeligheten bak målsnittet? Martin Trøen (21) kan være "the next big thing" i norsk fotball. Derfor vant han også vår kåring "Årets Vardy" i 2016. En annen spiss må også prates om: Lord Bendtner! Blir det suksess eller fiasko? Hvordan gjør utenlandsproffene våre det, en uke før Lagerbäck tar ut sin første landslagstropp? Følg med og hør da vel!

0:00/0:00
Video player is in betaClose