Trea på bollen

Trea på bollen

Sweden

Ännu en podcast om fotboll? You bet. Christoffer Eriksson och Niklas Jarelind ger er inte podden ni vill ha, men podden ni förtjänar. Mest käbbel.

Episodes

Den med Omar Eddahri  

Nybliven allsvensk med AFC och siktet ställt mot stjärnorna, vår gäst Omar Eddahri pratar om AFCs säsong, den uppmärksammade flytten till Eskilstuna och hur föraktet mot AFC från motståndarsupportrar kan bli tändvätskan som lyfter laget i Allsvenskan 2017. Med lite landslagstrupp och United-terapi!

Den med Leonard Jägerskiöld Nilsson  

På releasedagen av Fotbollens Heraldik gästas vi av författaren själv, som berättar om vad hans intresse för fotbollen tar sig för uttryck. Vidare klämmer vi lite på gästens lag Helsingborg, Jamie Vardys diet och Mauro Icardis intelligens. Bland annat! 

Den med Petronella Ekroth och mensen  

Efter de senaste veckornas skriverier om hur mens påverkar kvinnliga idrottare insåg att det är ännu en sak vi inte vet så mycket om, knappt någonting. Så vi bad en av dem som faktiskt pratat om det, Petronella Ekroth, komma tillbaka och lära oss mer om det. Och så berättar Niklas om sitt element.

Den med Riche som kontor  

På en inglasad balkong löser vi Manchester Uniteds problem, gissar ännu ett 08-derby och reder ut en allsvensk bottenstrid. Samt röstar begränsad bokstav.

Den med kebabrulletrumpeten  

Hårdrock & hiphop, VM-kval & deadline day! Niklas visar tecken på demens när han möjligen drar samma anekdot andra avsnittet i rad, och bokstaven Å levererar ett kulturbråk.

Den med Axel Pershagen  

Hemma hos ett nyförvärv för Hammarby ögnar vi noggrant Janne Anderssons första, purfärska landslagstrupp, vi pratar Bajens fina höstform, killgissar oss halvdant igenom utgången mellan J-Södra och Östersund och synar Marcus Bergs sätt att kommunicera med sina motståndare.

Gerillapodd 2016.08.08  

Då våra planer för ett "riktigt" avsnitt sprack, improviserade vi ihop en spartansk lite kortare historia på Tele 2 Arena direkt efter Djurgården-IFK Göteborg.

Den med Bossen och Beyoncé  

Konsertupplevelser, stormande Stockholmslag, överdådiga transferaffärer och en på sina håll och kanter småsvajig omröstning. Och Christoffer drar ett rakt streck mellan Beyoncé och Olof Palme.

Den med Björk och Counter-strikevärldsmästarna  

Vi lanserar en tävling, summerar ett fantastiskt EM, avhandlar lag som byter stad, svenska chanser i Europa och en del andra saker. Alfabetet närmar sig sitt slut och vi är nu vid bokstaven X. På grund av omständigheter med lokalbyte i sista stund är ljudet sådär. Vi ber om ursäkt för det och lovar att aldrig sitta där igen.

Den med Martin Åslund  

Vi står inför semifinaler i EM och vem är bättre lämpad att hjälpa oss att bryta ner saker i detalj och vad som har hänt och kommer hända, än Martin Åslund? Taktik och uppställningar är ledordet. Och just ja, Zlatan har skrivit på för en ny klubb också... Alfabetet rör sig mot sitt slut när vi denna vecka jobbar in W.

Den med Frida Fagerlund  

I detta fyrtionde avsnitt fokuserar vi i princip helt på EM tillsammans med Frida Fagerlund från Fotbollskanalen. Sveriges svaga insats och samtliga åttondelsfinaler får sig en genomgång, och avslutningsvis har vi ett urstarkt startfält på bokstaven V!

Den med tävlingsfiaskot  

Detta avsnitt fokuserar i princip helt på EM, och tyvärr våldet kring turneringen, liksom medias vinklingar och ageranden. Det går också upp för oss att vi helt missförstått varandra gällande Totti-tävlingen. Tryckt stämning.

Den med RÅP  

Vi dundrar in en typ av ettårsdag och firar det med att spendera en halvlek med ÖSK:s lagkapten Robert Åhman Persson, samt att vi pratar lite rockfestival, bildar kanske både ett fotbollslag och ett band, Christoffer delar ut en present, Niklas lanserar en tävling och båda röstar T.

3e Klacksparken på Bollen del 2  

Del två av vår mashup-pod med Klackspark, del ett hittar ni såklart i deras kanal. I andra halvan pratar vi om Guldskölden, Mourinho och Zlatan till Manchester United, samt summerar Allsvenskans tolv första omgångar innan vi röstar på bokstaven S.

Den med Linda Kante  

Vi tänkte ha det lite mysigt och prata Helsingborgs IF i synnerhet och skånsk fotboll i allmänhet med veckans gäst Linda Kante. Sedan smällde det precis överallt samtidigt. Men vi hann med en hel del HIF och Henrik Larsson ändå, liksom AIK-kaos, EM-trupp och Zlatans potentiella nya klubbadress. Och de fasta punkterna, förstås.

Den med Gusten Dahlin  

Ett Panini-haveri av guds nåde, Leicesters dunderknall, Aston Villas dunderflopp, Europa League, omröstning och allsvensk powerranking. Och framförallt, ett bonusspår i slutet där Gusten pratar om Den störste.

Den med Eddie Lövholm  

Degerfors, Superettan, Per Melin, Konstgräs, P4 i Östergötland, Tjerna på Statt i Karlskoga och inmarschlåtar. Ämnena var många, spridda och spretiga när Eddie Lövholm gästade och förklarade att han inte kan någonting om fotboll. Det, samt omröstning och allsvensk powerranking!

Den med Irma Helin  

Niklas gick på Damallsvenskans upptaktsträff och plockade med sig en gäst till inspelningen direkt efter, Piteå IFs Irma Helin. Irma pratar om målsättningen inför kommande säsong, drömmen om att en dag få dra på sig Djurgårdens tröja igen och en rätt intressant lek som laget håller på med... Vi introducerar vår allsvenska powerranking och röstar såklart bokstaven O.

Den med Carlos Banda  

Ett riktigt King Kong-avsnitt där vi tillsammans med Hammarbys assisterande tränare Carlos Banda går igenom hela den allsvenska premiäromgången. Förutom lite spekulation kring nästa svenska förbundskapten och en omröstning så räcker det till 90 minuter den här veckan.

Den med Caroline Larre  

Efter en ilsken och besviken rant på Twitter om hur kvinnor behandlas av vissa män på Norra stå blev namnet Caroline Larre ett namn många fick stifta bekantskap med i förra veckan. Vi är superglada över att Caroline ville komma och prata om det med oss, och vad vi alla kan hjälpas åt med för att förändra situationen. Utöver det, en snabb recap av klädvalen på den allsvenska upptaktsträffen, omröstning på bokstaven M och smäktande högläsning signerat Niklas.

0:00/0:00
Video player is in betaClose