Trend på P1

Trend på P1

Denmark

Trends afspejler vores vaner og forbrug. Men de fortæller også noget om, hvad der rør sig i samfundet, og om hvad de forskellige generationer har gang i og er optaget af. I en ny serie på P1 dykker Anne Glad og Flemming Møldrup dykker ned i tidens trends og tendenser, analyserer hvordan og hvorfor de er opstået og vurderer deres holdbarhed.

Episodes

Trend på P1 - Når forbrugeren har magten 2016-10-06  

Forbrugeren i dag er mere bevidst og mere magtfuld end nogensinde før. På 48 timer kan en vred kunde samle 60.000 andre vrede forbrugere i en boykot af et bøfhus, et supermarked osv. Men får vi som forbrugere nok ud af vores muligheder for at påvirke virksomheder og brands? Trend tager temperaturen på den politiske forbruger. I studiet Anne Glad, Flemming Møldrup og Bettina Ohlsen.

Trend på P1 - Mænd, kvinder og indkøb 2016-09-29  

Hun elsker at ose, han vil bare have det overstået. Sådan lyder den traditionelle beskrivelse af kvinder og mænd som forbrugere, og derfor er butikkerne indrettet til kvinder. De senere år har detailhandlen dog haft øget fokus på manden som forbruger, mansumeren. Men i fremtiden vil vi se et opbrud med kønnene, også på den måde vi er forbrugere. Allerede nu er der stormagasiner, der indretter sig efter unge mennesker, der hverken ser sig som mænd eller kvinder. I studiet Anne Glad, Flemming Møldrup og Bettina Ohlsen.

Trend på P1 - Vi spiser lokalt 2016-09-22  

Vi skal ikke så mange år tilbage, før "lokalt" var det værste prædikat, man kunne få - lig med dødsdømt på forhånd og virkelig usexet. Men i dag er lokalt vigtigere end økologi, viser en undersøgelse. Lokale råvarer er blevet mainstream på mange restauranter, supermarkederne samarbejder med lokale avlere, og vi forbrugere valfarter til gårdbutikkerne. Men hvorfor? Og er det en trend, der holder i længden? Værter: Anne Glad og Flemming Møldrup. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen.

Trend på P1 - sundhed og selvmåling 2016-09-15  

Hvorfor er vi egentlig blevet så optaget af at måle os selv? Vi registrerer kilometer, kilo og kalorier, puls og protein, søvn, stress, ja selv vores humør. Fordi teknologien giver os mulighed for det. Og fordi vi gerne vil have et sundere, og måske bedre, liv. I Trend på P1 tjekker vi målefeberen, og du får også svaret på, hvad det vil sige at "løbe nøgen"? I studiet Anne Glad, Flemming Møldrup og Bettina Ohlsen.

Trend på P1: Deleøkonomien breder sig 2016-09-08  

Vi deler i stigende grad vores ting - både biler, boliger og babytøj. Deleøkonomien breder sig. Men hvor meget af økonomien handler om at dele, og hvor meget er bare nye forretningsmodeller muliggjort af ny teknologi? Er deleøkonomi vejen frem for verdens ressourcer og for vores økonomi, eller er det bare en ny måde at forbruge på? Trend på P1 zoomer ind på deleøkonomien. I studiet Anne Glad, Flemming Møldrup og Bettina Ohlsen.

Trend på P1: Et liv uden kød 2016-09-01  

Trends afspejler vores vaner og forbrug. Men de fortæller også noget om, hvad der rør sig i samfundet, og hvad de forskellige generationer har gang i og er optaget af. I det nye P1-program Trend dykker Anne Glad og Flemming Møldrup ned i tidens trends og tendenser. Som reklamefolk og livsstilseksperter lever de af at spotte, analysere og vurdere nye tendenser. Første program handler om den tendens, at flere danskere spiser mindre kød. Selv om vi er en meget kødspisende nation, så er vores madvaner under forandring. Men hvor fører forandringen hen? I studiet Anne Glad, Flemming Møldrup og Bettina Ohlsen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose