TV 2 Underhuset

TV 2 Underhuset

Norway

Jon Hustad og programleder Yama Wolasmal inviterer aktuelle gjester til skarp og morsom debatt.

Episodes

Underhuset EP27 - Norsk presse er en ukritisk heiagjeng for Hillary  

Nyhetssjefen i Klassekampen tar et oppgjør med dekningen av Hillary Clintons tabber. Mener hun slipper langt billigere unna enn Donald Trump. Trumps sjokkerende uttalelser får bred dekning i norsk presse. Sist i den tredje presidentdebatten hvor han sa han ikke ville godta et eventuelt valgnederlag. Men har all støyen rundt Trump gjort at Clintons tabber har havnet i skyggen, spør ukens Underhuset. I tillegg til Mimir Kristjansson, nyhetssjef i Klassekampen, består ukens panel av: Hilde Frafjord Johnson, generalsekretær i KrF, Hege Ulstein, kommentator i Dagsavisen og Jon Hustad, kommentator i Dag og Tid. Yama Wolasmal er programleder.

Underhuset EP26 - Nordmenn driver systematisk doping  

Det sier SVT's svenske gravejournalist Hasse Svens. Han har i en årrekke jobbet med å avdekke doping i internasjonal langrenn. Svens mener Norge har lagt opp til å dope sine utøvere, bl.a. gjennom systematisk bruk av astma-medisin. Skiforbundets leder Thorbjørn Skogstad, tidligere landslagslege Thor-Øistein Endsjø og vår faste makker Jon Hustad møter svensken til debatt i kjølvannet av Johaug-avsløringene. Yama Wolasmal er programleder.

Underhuset EP25 - Bistand alene redder ikke verden  

Denne uken la regjeringen frem et bistandsbudsjett på hele 33,9 milliarder kroner for 2017, 1% av Norges brutto nasjonalinntekt. I lys av VGs avsløringer om bistands-millioner på avveie, ble det hett i denne ukens Underhuset om Norges bruk av bistandspenger. Underhusets faste makker Jon Hustad møter avdelingsdirektør i Flytkninghjelpen, Arvinn Gadgil, Kari Helene Partapuoli, daglig leder i Utviklingsfondet og Frp's Christan Tybring Gjedde. Yama Wolasmal er programleder.

Underhuset EP24 - Hva foregår egentlig i hodet på Trump?  

I ukens Underhuset skal vi krype under verdens mest kjente sveis og inn i Trumps hode. - Trump kommer til å gjøre om Det Hvite Hus til et Casino og slå USA konkurs. Det sier tidligere diplomat og taleskriver, Eirik Bergesen. Han møter vår faste makker Jon Hustad, psykolog Anders Imenes og Eirik Løkke, rådgiver i Civita. Programleder er Yama Wolasmal.

Underhuset EP23 - Gjør kvinner Norge til et fattigere land?  

- Er kvinner ulønnsomme og er de én eneste stor utgift for samfunnet? Kvinner sutrer og klager hele tiden, når de egentlig burde være ganske fornøyde med alle godene de får fra fellesskapet, finansiert av menn. Det er Jon Hustad som skriver dette i en kronikk. Han møter sterk motstand fra tre kvinner: Anniken Huitfeldt(Ap), SV's Kirsti Bergstø og forsker Liv Tørres.

Underhuset EP22 - Vi må stoppe galskapen i boligmarkedet.  

- Innfør eiendomsskatt og fjern rentefradragene, sier Jon Hustad som mener norsk økonomi kommer til å få en alvorlig knekk hvis prisgaloppen i boligmarkedet ikke blir stagget. Han møter byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen(Ap), Tina Bru, stortingsrepresentant(H) og forbrukerøkonom Magne Gundersen. Programleder er Yama Wolasmal.

Underhuset EP21 - Folk skriver at de håper jeg blir voldtatt  

Sesongpremiere! Etter at hun ble nektet adgang til en frisørsalong på Bryne, har Malika Bayan hatt noen hektiske dager. Journalister har stått i kø for intervjue 24-åringen. Malika gjester sesongens første Underhuset og møter vår faste makker Jon Hustad, Linda Noor og Mahmoud Farahmand. Programleder er Yama Wolasmal.

Underhuset EP20 - Hvorfor sløser Norge bort milliarder på feilslått bistand?  

De siste 60 årene har Norge delt ut 500 milliarder kroner i bistand, i følge Norad. Eksemplene på at pengene ikke kommer til nytte er mange. Den ferske Godal-rapporten konkluderer blant annet med at vi har bidratt til omfattende korrupsjon i Afghanistan. Ukens Underhuset spør derfor om bistand nytter, eller bare gjør vondt verre i fattige land. KrFs generalsekretær Hilde Frafjord Johnson, forsker ved International Law and Policy Institute Øyvind Eggen, direktør ved PRIO Kristian Berg Harpviken og Underhusets Jon Hustad møtes til debatt.

Underhuset EP19 - Norge er som den fineste villaen i gata uten lås på døra.  

Slik beskriver TV 2s utenriksreporter Øystein Bogen Norges forsvarsevne. Han tror ikke Norge skjønner hvor farlig Russland er. Og kan vi egentlig regne med hjelp fra NATO, hvis Trump blir president? Yama Wolasmal inviterer leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité Anniken Huitfeldt, tidligere forsvarssjef Sverre Diesen, Øystein Bogen og Jon Hustad til debatt om nedbyggingen av det norske forsvaret.

Underhuset EP 18, Apestrek eller reinspikka rasisme?  

Er det greit å tegne statsminister Erna Solberg som ei purke, men ikke en mektig politiker med innvandrerbakgrunn som apekatt? Tegneren Thomas Knarvik er gjest i Underhuset. Han møter to av de som har pekt på at tegningene hans er rasistiske, kommentator i Aftenposten Mala Wang-Naveen og Dagsavisens kommentator Hege Ulstein. Jon Hustad er som vanlig programleder Yama Wolasmals faste sidekick

Underhuset - EP 17 - Svartmales Israel av norsk presse?  

Flere land i Midtøsten opplever interne blodbad så bestialske at det vanskelig lar seg beskrive. Likevel blir demokratiske Israel stadig fremstilt som det store problemet. Hvorfor det, spør Underhuset. Yama Wolasmal slipper mediekritikken til fra kommentator Jon Hustad og blogger, journalist og norsk jøde Suzanne Aabel. På pressens side; Sidsel Wold, utenrikskorrespondent i NRK og Mímir Kristjánsson, nyhetssjef i Klassekampen.

Underhuset - EP 16 - Bør norske soldater gå inn i kampen mot IS?  

Regjeringen har bestemt at norske soldater skal bidra militært i kampen mot IS. Men, kan vårt Syria-bidrag bare gjøre vondt verre? Frps Christian Tybring-Gjedde, som denne uken foreslo å trene syriske flyktninger til å slåss mot IS, møter Audun Lysbakken, Jon Hustad og forsker Cecilie Hellestveit til debatt.

Underhuset - EP15 - Bør muslimske hatpredikanter slippes inn i landet?  

Skal vi nekte ekstreme muslimske hatpredikanter å komme inn i landet vårt? Eller er det umulig å holde mennesker ute på grunn av deres meninger? Programleder Yama Wolasmal inviterer leder for Islam Net, Fahad Qureshi, leder i Oslo Frp, Aina Stenersen, forsker Lars Gule og Jon Hustad til debatt om de ekstreme imamene Islam Net inviterer til sin møter.

Underhuset–EP14- Er samfunnet mer opptatt av å beskytte Breivik enn av å beskytte samfunnet mot han?  

Trine Elisabeth Aamodt forteller om hvordan det var for henne å høre at mannen som drepte sønnen hennes på Utøya 22. juli 2011, vant mot den norske staten. I studio er også kommentator i Dag og Tid, Jon Hustad, advokat Thomas Horn og Utøya-overlevende Per Anders Langerød for å diskutere Breivik-dommen.

Underhuset - EP13 - Driver mediene heksejakt på Frp, eller tåler de bare ikke kritikk?  

– Frp er tøffe i trynet mot andre, men hårsåre når de selv får kritikk, mener nyhetssjef i Klassekampen, Mimir Kristjánsson. – Helt feil, Frp får flere kritiske spørsmål enn andre partier, svarer Per Sandberg. De møter Ingunn Solheim fra Debatten i NRK og Jon Hustad, kommentator i Dag og Tid.

Underhuset - EP12 - Visste du at Norge er et skatteparadis?  

Internasjonale rederier slipper å betale skatt hvis de etablerer seg i Norge. Derfor er DNB-kritikken til norske politikere hyklersk, mener Jon Hustad og Gunnar Stavrum. Senterpartiets Per Olaf Lundteigen sier Stortinget kunne gjort en bedre jobb.

Underhuset - EP11 - Bør vi utrydde ulv i Norge?  

Rasende sauebønder med dyr som er revet i stykker, jegere som dømmes etter mafiaparagrafen, og rovdyrvernere som mottar trusler – det er ikke mye i norsk natur som vekker så sterke følelser som ulven. Få med deg denne ukens Underhuset.

Underhuset - EP10- Er Erna Solberg forberedt på den store innvandringen?  

Den største folkevandringen i Europa etter 2. verdenskrig setter landet vårt på prøve. Programleder Yama Wolasmal og Jon Hustad intervjuer Erna Solberg om migrasjons-utfordringene.

Underhuset – EP09 – Norske Hans: Derfor elsker jeg Trump.  

- Trump snakker fra levra, sier den norske Trump-entusiasten Hans Lysglimt Johansen. - Jeg tror ikke Trump blir president. Han er egentlig rasist og jeg tror ikke du vinner et valg i USA ved å være rasist, sier USA-ekspert Hilde Restad. Disse to møter programleder Yama Wolasmal, Jon Hustad og Lene Johansen til debatt om Donald Trump.

Underhuset - EP08 - Pegida-talsmann Max Hermansen møter for første gang sine muslimske kritikere.  

Mange her i landet tør ikke kritisere islam og muslimer. Man frykter represalier. Paradokset er at mange muslimer føler at de blir kritisert og hakket på – hele tiden. Hvorfor har muslimer og ikke-muslimer så forskjellige oppfatninger? Programleder Yama Wolasmal og Jon Hustad inviterer Pegida-talsmann Max Hermansen, som for første gang møter sine muslimske kritikere, Yousef Assidiq og Bushra Ishaq, til debatt.

0:00/0:00
Video player is in betaClose