TV 2 Underhuset

TV 2 Underhuset

Norway

Jon Hustad og programleder Yama Wolasmal inviterer aktuelle gjester til skarp og morsom debatt.

Episodes

Underhuset EP33 – De ville henge meg i skogen  

Jødiske Amitai forteller om et liv med trakassering. Verst var hetsen fra muslimer. - Jeg blir trist og preget av det du sier, sier Ali Chisthi. Han ble landskjent etter at han i 2009 holdt talen "Derfor hater jeg jøder". Nå jobber Chisthi med dialogarbeid. Jødehat og antisemittisme er på fremmarsj, spesielt blant muslimer, viser forskning. Jon Hustad hevder jødehatet er en integrert del av islam. - Muhammed utryddet en jødisk landsby, han ville ta vekk eiendelene deres, og dette er en del av den religiøse identiteten til muslimer, Ekstremisme-forsker Lars Gule fyrer seg opp av Hustads islam-tolkning. – Hustad presenterer et vrengebilde av Islam. Islam har demonstrert en utrolig mye bredere praktisk toleranse overfor annerledes troende, inklusive jøder, enn det vi f.eks har sett i europeisk kristenhet. Yama Wolasmal er vår faste programleder.

Underhuset EP32 - Hva skal vi gjøre med pedofile - kastrere dem?  

Hva foregår i hodet på en pedofil? Underhuset har denne uken møtt en 45 år gammel familifar, siktet for nettovergrep. For å ta debatten møter vi overgrepsutsatte Wivi Ingeborg Pedersen, psykiater Henning Værøy, Kari Kjønaas Kjos, leder i helse- og omsorgskomiteen, Frp og Jon Hustad, kommentator Dag og Tid. Yama Wolasmal er som vanlig programleder.

Underhuset EP31 - Listhaug til angrep på "feministeliten"  

Debatten om skolegudstjenester har rast etter at rektorer ved skoler på Voss nektet å delta i julegudstjeneste i kirken. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug som er åpent kristen, og har stor støtte blant kristen-konservative velgere, har engasjert seg i saken. Men selv husker Listhaug knapt når hun var i kirken sist. Barnetro, makt og å sette dagsorden er tema når Norges mest populære politiker gjester Jon Hustad og Yama Wolasmal i Underhuset,

Underhuset EP30 - Kan det Trump klarte i USA også skje i Norge?  

Tirsdag 8. november forandret verden seg. Trump ble president mot alle odds fordi han forstod sinnet til den hvite arbeiderklassen som mente at eliten har fjernet seg langt fra folket. Men hvordan står det til i Norge? Frp-nestor Carl I. Hagen mener Norge allerede har hatt en Trump-bevegelse og viser til stiftelsen av sitt eget parti. Nyhetssjef i Klassekampen, Nyhetssjef i Klassekampen, Mímir Kristjánsson mener vi kan få en hvit sint arbeiderklasse i Norge. – Der jeg kommer fra har flere tusen mennesker mistet jobbene sine i oljenæringen. Folk i vanlige jobber er ikke representert i politikken overhodet. Politikere består av profesjonelle kommunikasjons folk som går av og på jobb i kommunikasjons bransjen. På lang sikt blir du immun mot vanlige folks bekymringer og det kan bygge opp et raseri. Liv Tørres og Jon Hustad gjester også dagens panel. Programleder er Yama Wolasmal.

Underhuset EP29 - Oljefondet kan bli halvert  

Hvordan vil verden se ut med Donald Trump som president, spør vi i ukens program. Vi har samlet eksperter på amerikansk politikk, økonomi, forsvar og utenrikspolitikk, og bedt dem se inn i glasskulen for oss. Jon Hustad er mest bekymret for at Trump starter en handelskrig med kineserne, noe han mener vil utløse en ny global finanskrise. – Jeg er helt sikker på at det blir handelskrig. Hvis Trump smeller på en 45 prosent toll på kinesiske varer vil vi se en "total meltdown" i Kina. Kinesisk eksportindustri vil bli hardt rammet og millioner av kinesere vil miste jobbene sine. Dette vil garantert utløse en global finanskrise, advarer Hustad. Ukens panel består også av tidligere forsvarsjef Sverre Diesen, USA-ekspert Hilde Restad og leder i forsvars- og utenrikskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt. Yama Wolasmal er programleder.

Underhuset EP28 - Homofili er en gave fra Gud  

Debatten om homofili i Islam er brennhet. Muslimer som har stått frem som homofile forteller om alt fra diskriminering, trakassering, trusler og vold. Hva skyldes dette homohatet blant enkelte muslimer, spør Underhuset denne uken. Fahad Qureshi, leder i Islam Net møter lederen for Skeiv Verden, Nora Mehsen og den muslimske samfunnsdebattanten, Maryam Trine Skogen. Jon Hustad er programleder Yama Wolasmals faste makker.

Underhuset EP27 - Norsk presse er en ukritisk heiagjeng for Hillary  

Nyhetssjefen i Klassekampen tar et oppgjør med dekningen av Hillary Clintons tabber. Mener hun slipper langt billigere unna enn Donald Trump. Trumps sjokkerende uttalelser får bred dekning i norsk presse. Sist i den tredje presidentdebatten hvor han sa han ikke ville godta et eventuelt valgnederlag. Men har all støyen rundt Trump gjort at Clintons tabber har havnet i skyggen, spør ukens Underhuset. I tillegg til Mimir Kristjansson, nyhetssjef i Klassekampen, består ukens panel av: Hilde Frafjord Johnson, generalsekretær i KrF, Hege Ulstein, kommentator i Dagsavisen og Jon Hustad, kommentator i Dag og Tid. Yama Wolasmal er programleder.

Underhuset EP26 - Nordmenn driver systematisk doping  

Det sier SVT's svenske gravejournalist Hasse Svens. Han har i en årrekke jobbet med å avdekke doping i internasjonal langrenn. Svens mener Norge har lagt opp til å dope sine utøvere, bl.a. gjennom systematisk bruk av astma-medisin. Skiforbundets leder Thorbjørn Skogstad, tidligere landslagslege Thor-Øistein Endsjø og vår faste makker Jon Hustad møter svensken til debatt i kjølvannet av Johaug-avsløringene. Yama Wolasmal er programleder.

Underhuset EP25 - Bistand alene redder ikke verden  

Denne uken la regjeringen frem et bistandsbudsjett på hele 33,9 milliarder kroner for 2017, 1% av Norges brutto nasjonalinntekt. I lys av VGs avsløringer om bistands-millioner på avveie, ble det hett i denne ukens Underhuset om Norges bruk av bistandspenger. Underhusets faste makker Jon Hustad møter avdelingsdirektør i Flytkninghjelpen, Arvinn Gadgil, Kari Helene Partapuoli, daglig leder i Utviklingsfondet og Frp's Christan Tybring Gjedde. Yama Wolasmal er programleder.

Underhuset EP24 - Hva foregår egentlig i hodet på Trump?  

I ukens Underhuset skal vi krype under verdens mest kjente sveis og inn i Trumps hode. - Trump kommer til å gjøre om Det Hvite Hus til et Casino og slå USA konkurs. Det sier tidligere diplomat og taleskriver, Eirik Bergesen. Han møter vår faste makker Jon Hustad, psykolog Anders Imenes og Eirik Løkke, rådgiver i Civita. Programleder er Yama Wolasmal.

Underhuset EP23 - Gjør kvinner Norge til et fattigere land?  

- Er kvinner ulønnsomme og er de én eneste stor utgift for samfunnet? Kvinner sutrer og klager hele tiden, når de egentlig burde være ganske fornøyde med alle godene de får fra fellesskapet, finansiert av menn. Det er Jon Hustad som skriver dette i en kronikk. Han møter sterk motstand fra tre kvinner: Anniken Huitfeldt(Ap), SV's Kirsti Bergstø og forsker Liv Tørres.

Underhuset EP22 - Vi må stoppe galskapen i boligmarkedet.  

- Innfør eiendomsskatt og fjern rentefradragene, sier Jon Hustad som mener norsk økonomi kommer til å få en alvorlig knekk hvis prisgaloppen i boligmarkedet ikke blir stagget. Han møter byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen(Ap), Tina Bru, stortingsrepresentant(H) og forbrukerøkonom Magne Gundersen. Programleder er Yama Wolasmal.

Underhuset EP21 - Folk skriver at de håper jeg blir voldtatt  

Sesongpremiere! Etter at hun ble nektet adgang til en frisørsalong på Bryne, har Malika Bayan hatt noen hektiske dager. Journalister har stått i kø for intervjue 24-åringen. Malika gjester sesongens første Underhuset og møter vår faste makker Jon Hustad, Linda Noor og Mahmoud Farahmand. Programleder er Yama Wolasmal.

Underhuset EP20 - Hvorfor sløser Norge bort milliarder på feilslått bistand?  

De siste 60 årene har Norge delt ut 500 milliarder kroner i bistand, i følge Norad. Eksemplene på at pengene ikke kommer til nytte er mange. Den ferske Godal-rapporten konkluderer blant annet med at vi har bidratt til omfattende korrupsjon i Afghanistan. Ukens Underhuset spør derfor om bistand nytter, eller bare gjør vondt verre i fattige land. KrFs generalsekretær Hilde Frafjord Johnson, forsker ved International Law and Policy Institute Øyvind Eggen, direktør ved PRIO Kristian Berg Harpviken og Underhusets Jon Hustad møtes til debatt.

Underhuset EP19 - Norge er som den fineste villaen i gata uten lås på døra.  

Slik beskriver TV 2s utenriksreporter Øystein Bogen Norges forsvarsevne. Han tror ikke Norge skjønner hvor farlig Russland er. Og kan vi egentlig regne med hjelp fra NATO, hvis Trump blir president? Yama Wolasmal inviterer leder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité Anniken Huitfeldt, tidligere forsvarssjef Sverre Diesen, Øystein Bogen og Jon Hustad til debatt om nedbyggingen av det norske forsvaret.

Underhuset EP 18, Apestrek eller reinspikka rasisme?  

Er det greit å tegne statsminister Erna Solberg som ei purke, men ikke en mektig politiker med innvandrerbakgrunn som apekatt? Tegneren Thomas Knarvik er gjest i Underhuset. Han møter to av de som har pekt på at tegningene hans er rasistiske, kommentator i Aftenposten Mala Wang-Naveen og Dagsavisens kommentator Hege Ulstein. Jon Hustad er som vanlig programleder Yama Wolasmals faste sidekick

Underhuset - EP 17 - Svartmales Israel av norsk presse?  

Flere land i Midtøsten opplever interne blodbad så bestialske at det vanskelig lar seg beskrive. Likevel blir demokratiske Israel stadig fremstilt som det store problemet. Hvorfor det, spør Underhuset. Yama Wolasmal slipper mediekritikken til fra kommentator Jon Hustad og blogger, journalist og norsk jøde Suzanne Aabel. På pressens side; Sidsel Wold, utenrikskorrespondent i NRK og Mímir Kristjánsson, nyhetssjef i Klassekampen.

Underhuset - EP 16 - Bør norske soldater gå inn i kampen mot IS?  

Regjeringen har bestemt at norske soldater skal bidra militært i kampen mot IS. Men, kan vårt Syria-bidrag bare gjøre vondt verre? Frps Christian Tybring-Gjedde, som denne uken foreslo å trene syriske flyktninger til å slåss mot IS, møter Audun Lysbakken, Jon Hustad og forsker Cecilie Hellestveit til debatt.

Underhuset - EP15 - Bør muslimske hatpredikanter slippes inn i landet?  

Skal vi nekte ekstreme muslimske hatpredikanter å komme inn i landet vårt? Eller er det umulig å holde mennesker ute på grunn av deres meninger? Programleder Yama Wolasmal inviterer leder for Islam Net, Fahad Qureshi, leder i Oslo Frp, Aina Stenersen, forsker Lars Gule og Jon Hustad til debatt om de ekstreme imamene Islam Net inviterer til sin møter.

Underhuset–EP14- Er samfunnet mer opptatt av å beskytte Breivik enn av å beskytte samfunnet mot han?  

Trine Elisabeth Aamodt forteller om hvordan det var for henne å høre at mannen som drepte sønnen hennes på Utøya 22. juli 2011, vant mot den norske staten. I studio er også kommentator i Dag og Tid, Jon Hustad, advokat Thomas Horn og Utøya-overlevende Per Anders Langerød for å diskutere Breivik-dommen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose