TV med Luuk

TV med Luuk

Sweden

Programledaren Kristian Luuk är sjukt intresserad av tv. I den här podcasten intervjuar han personer som på något sätt arbetar med tv. Följ med ner i tv-träsket!

Episodes

Anna-Karin Hallberg  

Idag kollar vi närmare på research för tv. Bekant som reporter och idag researcher på "Tv4 nyhetsmorgon", gör Anna-Karin till en expert på att förbereda och skriva manus till program.

Karolina Fjellborg  

Karolina Fjellborg (Aftonbladet), en av Sveriges mest etablerade tv-recensenter, gästar oss idag. Karolina berättar hur en arbetsvecka kan se ut och hur hon lyckas med konststycket att titta på tv även när hon duschar.

Hans Rosenfeldt  

I denna veckas avsnitt får vi träffa Hans Rosenfeldt, hjärnan bakom succén Bron som nu sålts till över 160 länder. Hans berättar om hur de kom på idén och varför han tror serien blivit så oerhört framgångsrik.

Jessica Almenäs  

Med program som "Let's Dance" och "Nyhetsmorgon" är Jessica Almenäs en av dom programledare som syns mest i TV. I dagens avsnitt får vi bland annat veta hur vägen till de stora programmen på TV4 sett ut, hur en Let’s Dance vecka går till och varför Lasse Bengtsson är en viktig förebild.

Dan Panas  

Hur viktig är kommunikationen tidningar och TV emellan? Dan Panas, presschef på Discovery Network Sweden, skulle säga att den är oerhört viktigt. Varför? Det får ni veta i veckans avsnitt!

Felix Herngren  

Felix Herngren kallar sig inte själv skådespelare. Trots det så skådespelar han i en av dagens största humorserier, Solsidan. TV-regissör, klippare, manusskrivare. Felix är bekant med mycket av det som hör TV till. Just därför är det extra intressant när han berättar kring allt detta och lite till.

Cecilia Gralde  

Cecilia Gralde, nyhetsankare på Aktuellt, är dagens gäst. Hon berättar om hur det fungerar under en nyhetssändning, hur man förblir professionell fast man egentligen vill gråta och vilka saker tittare hör av sig om efteråt.

Fredrik Wikingsson  

Denna vecka så är en av Sverige största Tv-profiler på besök, Fredrik Wikingsson. Vi får bland annat veta hur Fredrik resonerar kring utformningen av sina Tv-produktioner, hur det är att jobba med Filip Hammar, men även hur han balanserar sin vardag kring alla projekt och resor som kommer däremellan.

Erika Heizinger  

Många av oss har en person i TV-rutan som vi gillar lite extra. Vad som ofta inte uppmärksammas är processen från uttagning till program. Vem väljer vilka som får komma med? Hur går framtagning av urval till? Vad är egentligen en Vanlis? Veckans gäst är Erika Heizinger (Elk Entertainment), som i sitt jobb som castingchef har svar på alla dessa frågor och ännu mer.

Agnes-Lo Åkerlind  

Kanske mest känd för succéprogrammet Jills veranda, med flera kända TV-titlar och en rad med priser under bältet. Den här veckan får vi veta mer om hur vardagen kan se ut för en tv-producent, när Agnes Lo Åkerlind gästar Kristian.

Staffan Lundberg  

Att göra trailer är ingen lätt bedrift. Trailermakaren har mycket att tänka på. Vilken publik skall nås? Vad för plattform kommer att användas? Vilken känsla för programmet passar? Allt detta och mycket mer kommer att diskuteras i veckans avsnitt, då Kristian träffar Staffan Lundberg (SVT).

Frida Nordstrand  

Denna vecka gästas vår podcast av ett av Sveriges stjärnskott inom idrottsrapportering, Frida Nordstrand (Viasat). I avsnittet diskuteras det kommande OS, hur man får Messi att snacka, Malmöfansens Frida-ramsor och mycket mer!

Hanna Stjärne  

Vi har nu i vår podcastserie hunnit intervjua allt från programledare, till tekniker, inköpare och andra viktiga personer för televisionen. Men för att alla viktiga delar skall kunna samspela, så behövs någon som tar ansvar och håller i trådarna. Veckans gäst är verkställande direktör för SVT Hanna Stjärne. Kristian och Hanna talar framtid och förändring för SVT, vad som inspirerar och motiverar för utveckling och såklart mycket mer!

William Spetz  

Youtubeprofil, skådespelare och nu programledare för melodifestivalen. Det är 19-årige William Spetz som är veckan gäst hos Tv Med Luuk. Intressanta funderingar, skratt och avslutningsvis frågor till Kristian själv är något av det du kan förvänta dig från detta avsnitt.

Per Nunstedt  

Det finns program som lockar lite mer tittare i dagens TV-Sverige, såsom familjeunderhållning och frågesporter. Men sen, i sin egen kategori, så har vi sport. Hur planerar man för att sända sport? Varför är Champions League så stort här i Sverige? Hur stora summor pengar omsätts kring en fotbollsmatch? Dessa frågor och många fler får vi svar på i veckans avsnitt, då Kristian intervjuar Viasats sportchef, Per Nunstedt.

Åsa Sjöberg  

Den här veckan är det innehållsdirektören för TV4, Åsa Sjöberg, som Kristian intervjuar. Det pratas tankar kring nya och gamla program, hur TV-världen förändras och gemensamma minnen.

Henric Von Z  

Någonsin undrat hur stora tv-produktioner hanteras? Eller hur en jätteoperation som melodifestivalen fungerar? Detta och mycket mer får du veta i veckans avsnitt med Henric Von Z.

Pirjo Svedberg  

Den här veckan undersöker Kristian hur man mäter tittarsiffror på TV, när han träffar Pirjo Svedberg, vice VD för MMS. De pratar såklart statistik, mättekniker och mycket mer.

Camilla Kvartoft  

Den här veckan intervjuar Kristian en av SVT's stora programledare, Camilla Kvartoft. Hon är känd från Veckans Brott och Agenda, två ganska olika program. Vad är roligast? Vad är svårast? Detta och mycket annat diskuteras.

Bella Levy  

Nya tider kräver nya tillvägagångssätt. Den här veckan får vi veta hur tankarna går kring en av den moderna TV:n's plattformar när Kristian gästas av Expressen TV:s chef, Bella Levy. Det diskuteras Expressen TV, journalistik och var fokus ligger för dagens media.

0:00/0:00
Video player is in betaClose