Två steg från Skurholmen

Två steg från Skurholmen

Sweden

Svensk basketpodcast med Max Wiik, David "Keso" Nilsson och Nils Gjörup. Vi pratar främst om svenska basketligan och NBA - men även saker som inte alls rör idrotten. Häng med!

Episodes

Omar Krayem-special  


Second english episode. This time we interview the Borås Basket superstar guard Omar Krayem. He talks about almost giving up on basketball, creating moves for NBA 2k15 and the possibility of him playing for the swedish national team. ENJOY!

Prestationsångest  


I Två steg från Skurholmens 28:e avsnitt lackar vi ur på att man inte får kritisera Sveriges damlandslag. Vi surrar också om trades som gjorts i NBA och gör vårt bästa för att få er att skratta. Det går sådär.

Basketens Stig H. Johansson  


Vi myser på i svallvågorna av Carlos Wheeler-avsnittet. Nu meta-surrar vi om Davids nervositet inför inspelningen, bryter ner ESPN:s rankning av de 100 bästa spelarna någonsin och pratar om BC Luleås imponerande krosseger mot Norrköping Dolphins.

Carlos Wheeler-special  


First english episode. This time we interview the former Plannja Basket star Carlos Wheeler. He talks about winning two championships with the club, how he dealed with losing his older brother and his life after playing professional basketball.

Kungen av sociala medier  


Vi tycker till om NBA:s allstarlag, Nisse Gjörup djupdyker i sin framgångsrika helg på Twitter och David "Keso" Nilsson berättar om ett riktigt tungt RM - i tränarrollen. Ett spretigt och härligt avsnitt.

VEM FAN ÄR PODD MANNEN?  


JA, HALLÅ DÄR BASKETVÄNNER! Nytt fucking avsnitt ute. Vi surrar om BC Luleå-forwarden Tim Kearneys biceps, herrlandslagets EM-kvalgrupp och reder ut vem som ligger bakom Facebook-kontot "Podd Mannen". Och ja, vi vet att det är en särskrivning.

Studiopodden  


För första gången någonsin spelar vi in Två steg från Skurholmen i en riktig studio. Då bjuder vi på massor av Kobe Bryant-surr, detsamma gällande the human genius i form av DJ Khaled och reder ut några av "Kesos" problem på det personliga planet.

#CarlostillLuleå  


Ett otroligt mediokert avsnitt av Två steg från Skurholmen. På tapeten den här gången: BC Luleås bedrövliga offensiva insats mot Norrköping, NBA-laget Golden State Warriors brutna svit och det faktum att Plannja-legendaren Carlos Wheeler ska vara med i podden.

Basketgitarren  


Avsnitt 20 av Två steg från Skurholmen. Huvva! Tiden går fort. Vi surrar om Kobe Bryants dikt till basket, Max Wiiks senaste intervju med NBA-svensken Jonas Jerebko och om diverse filosofiska tränargrepp.

Dennis Aulander-special  


Avsnitt 19. Det här är det bästa vi har gjort. Specialavsnitt med Plannja-legendaren Dennis Aulander. Han berättar om sina största ögonblick i klubben, varför Plannja gjorde succé - och ett par sköna Bo Heiden-stories.

Ett smärtsamt farväl  


Avsnitt 18 av Två steg från Skurholmen. Vi tar farväl av en av NBA:s största spelare någonsin, pratar om hur livet förändrats efter podden och diskuterar Uppsala Baskets nya satsning.

Att sitta på pungen  


Avsnitt 17 av Två steg från Skurholmen. Max delar med sig av en punghistoria, vi diskuterar BC Luleå-stjärnan Jaraun Burrows eventuella avstängning och damlandslagets torsk mot Spanien.

HÖR AV DIG, DENNIS!  


Ett helt jävla vanligt avsnitt av Två steg från Skurholmen. "Keso" berättar om sin steg tre-resa till Kroatien, vi surrar om vad som händer när Max har bloggtorka och skickar en liten inbjudan till Plannja-legendaren Dennis Aulander.

Den läskige farbrorn  


Avsnitt 15 av Två steg från Skurholmen. Vi diskuterar om BC Luleås Mikael Ruumensaari är Sveriges bäste speaker, pratar om Luleå Baskets fortsatta Europaäventyr och diskuterar Kobe Bryants potential som "den läskige farbrorn" på läktaren.

Pelle Johansson-special  


Två steg från Skurholmen presenterar ännu ett specialavsnitt. Den här gången har vi med oss NSD:s krönikör Pelle Johansson. Vi pratar om problematiken med att vara lika överlägset som Luleå Basket, att tränaren Jens Tillman hatar Max Wiik och diskuterar konflikträdsla.

NBA-special del två  


Del två av Två steg från Skurholmens NBA-special. Ni får svar på frågor ni inte ens visste fanns. Vem är snyggast i NBA? Vem i NBA är mest lik Hammarby-legendaren Kennedy Bakircioglü? Och tillhör LeBron James de fyra bästa spelarna i Cleveland Cavaliers?

Brasklappen  


EN podd på uppstuds. I centrum står så klart det faktum att David "Keso" Nilsson inte kunde delta - och därför ersattes av en hemlig gäst. Vi pratar om Borås Baskets historiska seger mot Cantu, Jämtland-tränaren Torbjörn Gehrkes sågning av NSD:s basketblogg och fenomenet "brasklapp".

NBA-special del ett  


Del ett av Två steg från Skurholmens NBA-special. Vi pratar om allt från vem som kommer bli säsongens MVP till det mest underskattade laget och vilken spelare som hade gjorde sig sämst på fest.

Johan Åkesson-special  


Nytt specialavsnitt av Två steg från Skurholmen. Vi surrar högt och lågt med förre LF Basket-kaptenen Johan Åkesson. Han berättar en svettig historia om ligalegendaren Anders Rönndahl, hur livet efter basketen ser ut och vem som är hans bästa lagkamrat genom tiderna.

Nick Rajacic-special  


Två steg från Skurholmens andra specialavsnitt. Den här gången har vi med oss Borås Tidnings framgångsrike bloggare Nikica Rajacic. Vi simulerar ett samtal mellan Kronofogden och Sundsvall Dragons, diskuterar ryktet om Kevin Durant till Los Angeles Lakers och David "Keso" Nilsson TOTALSÅGAR basketligadomarna.

0:00/0:00
Video player is in betaClose