TVdags-podden

TVdags-podden

Sweden

TVdags.se:s skribenter pratar om allt möjligt som har med TV att göra.

Episodes

#22: Glad – och mindre glad – påsk  

Äntligen dags för TVdags-podd igen! Nu är det påsk och vad passar bättre då än temat "tro"? Förutom att tipsa om vad de sett på sista tiden och vad kommande tv-våren bjuder på, pratar Ida Kjellin och Martin Degrell om tro och andlighet i film och tv-serier.

#21: Sjukdomsavsnittet  

Vad passar väl bättre att inleda poddhösten med än att prata om … sjukdomar? Ida Kjellin och Martin Degrell frossar i all things sjukdomar i film och tv.

#20: TVdags-podden från Malmö filmdagar 2015  

I det senaste avsnittet av TVdags-podden rapporterar Martin Degrell från Malmö filmdagar, branschevenemanget som i slutet av augusti varje år samlar press, biografmänniskor, distributörer och kreatörer för ett par dagars intensiv filmfrossa. Vid sin sida har han filmvetaren Anna Arnman.

#19: Skolspecial  

Nu är det dags för skolstart och vad passar väl bättre då än att lyssna på TVdags-poddens skolstartstema? Precis, ingenting! Era guider är Ida & Martin D. De listar bland annat sina favorit-tv-serier och -filmer i skolmiljö.

#18: Sommarlovspodden  

Julia peppar över Melrose Place, Beverly Hills, 90210 och Sex and the City-skaparen Darren Stars senaste tv-skapelse Younger. Daniel säljer in Wayward Pines och Wachowski-syskonens Netflix-serie Sense8. Dessutom diskuterar de bland annat Grace & Frankie, Orange Is the New Black och barn-tv.

#17: Censurerade "boppar" och grovt videovåld  

Äntligen TVdags-podd igen! Martin Degrell och Ida Kjellin pratar tv och den här gången blir det riktigt barnförbjudet då Martin beklagar sig över censurerade ”boppar” i förhandsvisningen av Penny Dreadful och Ida jämrar sig över det grova våldet i Daredevil. Dessutom pratar de om bland annat Silicon Valley, The Walking Dead och iZombie.

#16: Previously, on every show ever  

Hej nya året! Ida Kjellin, Daniel Åberg och Julia Skott pratar lite om TV-året som gått men framför allt om nya och gamla serier de ser fram emot under 2015. Det är en diger lista namn, och alltid retar den nån.

#15: Zooey och zombies  

TVdags-podden är tillbaka. Julia Skott, Ida Kjellin och Daniel Åberg pratar om bland annat How to Get Away with Murder, New Girl, Downton Abbey. Vi får även höra om panelens skräckfavoriter. Dessutom diskuteras zombieapokalypsens bästa tillflyktsorter.

#14: Bokmässan-special  

Julia Skott, Daniel Åberg och Per Perstrand är på Bokmässan och har tagit sig tid att spela in ett nytt avnitt av TVdags-podden. De diskuterar bland annat The Leftovers och andra böcker och seriealbum som har blivit tv-serier och filmer. Daniel dissar "Gotham", Per hissar "Guardians of the Galaxy" och Julia ställer knepiga frågor. Trevlig lyssning.

#13: Malmö filmdagar-special  

Martin Degrell och Per Perstrand rapporterar från årets filmdagar i Malmö 26–28 augusti. De diskuterar de bland annat Ella Lemhagens filmatisering av Pojken med guldbyxorna, Alexandra Dahlströms All We Have Is Now, Anton Corbijns A Most Wanted Man, Colin Nutleys och Helena Bergströms senaste film Medicinen, Dardennes Två dagar, en natt och Nick Cave-rullen 20,000 Days on Earth.

#12: Tjänstefel!  

Vi är tillbaka efter sommaruppehållet, och bjuder på ett extra matigt avsnitt. Vi grottar ner oss i bland annat The Killing, Face Off, Masters of Sex och The Strain - inklusive utläggning om vilka slags vampyrer som egentligen är bäst - men framför allt pratar vi om TV-luckor. Varför blir vissa så upprörda över serier som andra inte har sett, och vilka serier är det mest tabu att ha missat? Allt är frid och fröjd runt bordet, tills Julia råkar avslöja en sak för mycket…

#11: Food for thought  

I vårens sista avsnitt av TVdags-podden tar Julia Skott, Caroline Hainer och Björn Finér en avslutningsfika och pratar om mat-tv, 24, True Blood och Orange Is the New Black.

#10: Summer Replacements  

Vad vill man titta på när kvällarna blir långa och ljumma? Vi pratar om att skita i det fina vädret och stanna inne och plöja deckare och sci-fi och annan kolhydrat-TV. Dessutom diskuterar vi bland annat Mom, Game of Thrones, Mad Men och Full Patte.

#9: Upfronts  

Vi diskuterar upfronts och eventserier, med anledning av 24: Live Another Day. Vidare pratar vi om Louie och Heart of Dixie. Andra serier som nämns är bland andra The Event (!) och Lost.

#8: I'm not in the hype business  

Den här veckan pratar vi hype. (Eller hajp, beroende på vem man frågar.) Handlar hype om oförtjänt hyllande, eller bara att alla pratar om nånting? Vilka slags serier blir lätt hypade, och hur reagerar vi på hype? Dessutom snackar vi bland annat Parks&Rec, Orphan Black och Mad Men.

#7: Meet the Moffat  

Ett specialavsnitt där Julia hänger med Steven Moffat! Han pratar förstås Sherlock, Doctor Who och Coupling, men också bland annat feministisk kritik och handarbete – samt ett stort jubileum …

#6: New York, New York  

Vi beger oss till The Big Apple för att prata om stadens roll i filmer och tv-serier.

#5: Director's Commentary  

Vi får finbesök av Greg Poehler, som får svara på förra avsnittets samtal om Welcome to Sweden. Dessutom pratar vi hatade huvudpersoner och antihjältar, samt fläskig fantasi och countrysåpor.

#4: The Comeback Kid  

I veckans avsnitt snackar vi bland annat om Welcome to Sweden, TVdags Play, och framgångsrika skådisar som kommer tillbaka och gör en stor serie till. Dessutom har vi en specialspoilerdel om The Good Wife, som kommer allra sist i avsnittet!

#3: A long time ago, we used to be friends  

Ett specialavsnitt helt vikt åt Veronica Mars! Vi pratar Kickstarterfinansiering och samhällskritik och ber Netflix att ta sitt ansvar. Och vad är det för erkännande Julia måste göra?

0:00/0:00
Video player is in betaClose