Tyngdpunkten

Tyngdpunkten

Sweden

Följ personliga tränarna Tomas Häggberg och Linus Wickerfält i deras resa att nå 500 kg i styrkelyft på 12 månader.

Episodes

30. Reflektioner efter försöket på 500kg  

Hur gick det för oss i vårt försök i att ta 500kg? Vi går igenom hur allt gick, vad som gick bra och vad vi kunde gjort bättre!

29. Explosivitet med John Gröntvedt  

Hur ser träningen ut sista veckorna innan tävling och varför har vi lagt in explosiv styrketräning i schemat vad hjälper det i styrkelyft?

28. Komma igång med träningen efter sommaren  

Vi går igenom vårt nya träningsschema samt att vi snackar om hur man ska komma igång med träningen igen efter sommaren.

27. Prestation och kost med John Gröntvedt  

Idag gästas vi av John Gröntvedt han har inte bara Sveriges skönaste röst han är också en av Sveriges mest kompetenta när det kommer till nutrition och träning.

26. Träningshets, andning och semesterträning  

Hur har träningshetsen hjälpt oss? Vi går också igenom hur vi gör med andningen i marklyft, knäböj och bänkpress och så snackar vi även hur det går med semesterträningen!

25. Peter "Pansar" Blaha gästar  

Vi får fått förmånen att sätta oss ner och snacka träning och kost med Peter Blahá som kanske mer är känd som gladiatorn Pansar i mångas ögon. Vi pratar en hel del styrkelyft, crossfit och mat. Peter delar med sig av mycket tips hur vi ska göra för att ta oss närmre målet samt hur han har gjort för att tagit sig dit han är idag.

24. Manne Forssberg  

I dagens avsnitt får ni följa med till Södra Tk där vi träffade Manne Forssberg, som kom dagen innan tävlat i styrkelyft. Vi snackar tränar, redskap och får tips till målet.

23. Ny teknik i marklyft och viktuppgång  

Linus har varit på workshop i marklyft där han har lärt sig lite ny teknik, vi har också ändrat om schemat efter workshopen för att fokusera mer på marklyften. Sen snackar vi lite om viktuppgången och vad den ställer till med, och hur har det gått för Linus med sin "nya" kost?

22. Djupa tankar om kost och Crossfit  

Linus har kört crossfit igen, sen snackar vi om eventuella förändringar i kosten och vart har Linus varit hela veckan?

21. Personbästa  

Hör våra tankar efter personbästa i alla 3 grenar alltså knäböj, bänkpress och marklyft. Sen snackar Linus lite om när han testade på crossfit!

20. Fria vikter vs Maskiner  

Vad föredrar vi fria vikter eller maskiner i styrketräningen? Vi pratar både utifrån oss själva men även vad vi föredrar när det kommer till att träna kunder.

19. Tillbaka efter semestern  

Vi snackar om hur vi haft det under semestern, hur träningen och kosten påverkats av ledigheterna och klarade sig Linus undan skador när han åkte snowboard i sälen?

18. Träna på semestern?  

Vi pratar om hur vi gör med träningen under semestern.

17. Kost del 1  

Vad tycker vi om att äta för lite? Tankar kring kost och risker med att äta för lite mat det pratar vi bland annat om i dagens avsnitt

16. Tung styrketräning för alla?  

Är tung styrketräning för alla? Tomas och Linus har garderobsproblem och de diskuterar vad som är bra att tänka på när man vill testa på tyngre styrketräning.

15. Tankar kring prestation  

Hur viktig är prestationen? Går det att träna helt utan att fokusera på att prestera? Det och mycket mer diskuterar vi i veckans avsnitt.

14. Morgonsnack del 2  

I dagens avsnitt är det som vanligt en del skitsnack sen lyfter vi även upp några myter som vi vill slå hål på.

13. Förebilder  

I dagens avsnitt snackar vi om träningen som har gått samt tar vi upp det här med förebilder och går igenom vilka förebilder vi har haft och har.

12. Träningsupplägget och fails i gymmet  

I dagens avsnitt går vi igenom hur första veckan har känts med det nya upplägget samt att vi pratar lite om fails i gymmet och Linus berättar bland annat vad som hände honom när vi körde knäböj i måndags.

11. Nytt träningsupplägg  

I dagens avsnitt snackar vi om vårt nya träningsupplägg som sätter igång på måndag vi kollar även om Linus känner någon skillnad när han börjat att ta D-Vitamin.

0:00/0:00
Video player is in betaClose