Episodes

Europaprofilen: Europa hvad nu  

På et debatmøde "Europa, hvad nu?" arrangeret af Magasinet Europa i anledning af at Rom-traktaten fyldte 60 år talte blandt andre udenrigsreporter fra Jyllands-Posten Per Nyholm. Hør uddrag af hans opsang til Europa. i øvrigt analyserer Ove Weiss forårets to hovedtemaer: "Storbritanniens enegang ud af EU" – og "flygtningenes vilkår i EU og Danmark". Bliver Brexit overhovedet til noget, Spørger Ove...

Pontoppidan Krønike: Morgendug  

 ”Morgendug”, der er et lille eventyr af Henrik Pontoppidan om, hvordan man til sin dødsdag kan forfølges af den tanke, at man en gang lod lykken gå sin næse forbi.

Ronkedorerne: Fra stjerner til biblioteker  

 Oscar K´s – ’Københavner-Fortolkningen’ om Søren Kierkegaard, der dumper ned fra himlen og kommer til at leve i nutiden, har inspireret Jens Raahauge til at læse Anja Andersens ”Universet” udgivet på Lindhardt og Ringhof.  Folkebibliotekerne er i krise. Det påstår Ole Münster i sin bog "Bibliotekernes krise - vejen til en ny lokal kulturpolitik". Ole Münsters bog er...

Nostalgi er ikke hvad det har været: The Philadelphia Sound  

Erik Kramshøj fokuserer i denne omgang en på "The Philadelphia Sound" , som dominerede den amerikanske soulscene i 70'erne, men indledningsvis har guitaristen Finn Olufsson en bemærkning om sin gruppe, Ache's medvirken i en stærkt prisbelønnet spillefilm.

Den2Radio - Uge 15 - 2017  

InterMetzo i denne uge har Georg Metz overskriften "hvad man kan og ikke"  og undertitlen "Takt og tone for MM of majestæter". AT BO: Det åndbare hus den2radio fik en rundvisning i det Åndbare hus og fik svar på nogle af de bæredygtige muligheder. Samtidig har vi været på konference for at høre hvad unge byggefolk ved og forventer sig af fremtidens byggeri. EuropaProfilen: Europa hvad nu? På et...

Islamiske dynastier og kunst 14: Rumseljukkerne i Anatolien  

Rumseljukkerne i Anatolien i perioden 1077 til 1307 som Lektor Mogens Pelt fra Københavns Universitets Saxo Instituttet fortæller om. Direktør for Davids Samling, Kjeld von Folsach, om kunst fra denne periode.

Luther og Danmark i 500 år  

" Luther og Danmark i 500 år’.  Nikolaj Ifversen anmelder.

AT BO: Det åndbare hus  

Det åndbare hus . Den2radio har været på besøg i firmaet Egenvinding og Datter, der siden 1980 har udviklet metoder til bæredygtigt byggeri  og sundt indeklima. 3 yngre byggefolk på konferencen Building Green udtaler sig om indeklima og det nødvendige bæredygtige byggeri.

Jazz Galore: Felix Moseholm 2  

 Den unge bassist Felix Moseholm netop har modtaget den nystiftede ’Moseholm pris’, som hvert år skal tildeles unge jazztalenter. Claus Westh og Felix Moseholm taler, i denne anden udsendelse, om  især bassens rolle i jazzmusikken.

Husserls filosofi 2  

I det andet program om Husserls filosofi fortæller professor Dan Zahavi fra Københavns Universitet om forholdet mellem intentionalitet og tidslighed og om Husserls forståelse af, hvad det vil sige at være selvbevidst.  

InterMetzo: Hvad man kan og ikke  

Georg Metz har givet sin kommentar titlen "Hvad man kan og ikke" med undetitlen "Takt og tone for MM og Majestæter".

Jazz Galore: Felix Moseholm 1  

I sidste uge blev en ny dansk jazzpris uddelt for første gang. Foreningen ’Rytmisk Musikkonservatoriums Venner’ har besluttet at indstifte en pris, der bærer Erik Moseholms navn for at mindes den store indsats, Moseholm har udrettet for dansk jazz og for at påskønne unge jazztalenter. Og den første uddeling af Erik Moseholm Prisen, der i år er på kr. 10.000 kr, går til Felix Moseholm.

Husserls filosofi 1  

Edmund Gustav Albrecht Husserl var en tysk filosof, der levede fra 1859 – 1938. Han var  grundlægger af fænomenologien, hvilket  gjorde ham til en af det 20. århundredes største tænkere. I dette program fortæller professor Dan Zahavi fra Københavns Universitet om Husserls liv og om intentionalitetsbegrebets betydning for Husserls filosofi. 

Den2Radio - Uge 14 - 2017  

Georg Metz har denne uges kommentar ”Den satans undskyld” med undertitlen ”Gode grunde til at et miserabelt land beder om tilgivelse med også fremadrettet kraft”.

Henrik Pontoppidan Krønike: En Lille by  

Den store danske forfatter Henrik Pontoppidan, som også har modtaget Nobelprisen i litteratur – det var i 1917 – har i sit forfatterskab 11 krøniker som blev udgivet i 1890. Dem sender vi her på den2radio 11 uger i træk og i denne uge er det ’En lille by’ vi skal høre.

Freiheits fotografier  

Det er alt andet en traditionelle portrætter der kommer frem, når man bladre i fotograf Stephen Freiheits store katalog af billeder. Men hvad vil han med de anderledes portrætter.  Pia Koppelman taler med fotografen, der vil andet og mere med sine portrætter, end blot vise skønsiden af folk.

Den2Radio - Uge 14 - 2017  

Georg Metz har denne uges kommentar ”Den satans undskyld” med undertitlen ”Gode grunde til at et miserabelt land beder om tilgivelse med også fremadrettet kraft”.

Islamiske dynastier og kunst 13:  Egypten og Syrien  

Mamlukkerne i Egypten og Syrien i perioden 1250-1517. Man kan også høre om kunst fra denne periode.

Salmesang ved Reformationen 5  

Salmesang ved Reformationen 5. Johan Walter var Luthers musikalske medarbejder. De udgav salmer udsat for flere stemmer.

InterMetzo: Den satans undskyld  

Georg Metz har denne uges kommentar ”Den satans undskyld” med undertitlen ”Gode grunde til at et miserabelt land beder om tilgivelse med også fremadrettet kraft”.

0:00/0:00
Video player is in betaClose