Ugens gæst

Ugens gæst

Denmark

Pia Røn inviterer hver lørdag en af ugens centrale personer i studiet. Kom gerne med spørgsmål på ugens@dr.dk, P1's Facebook-side eller via Twitter #ugensgæstp1.

Episodes

Ugens gæst: Ellen Trane Nørby 2017-06-30  

Hvorfor gå til lægen, når man kan gå på nettet? Doktor Google er danskernes mest benyttede læge og det bekymrer sundhedsministeren. Ellen Trane Nørby undrer sig over vores manglende tillid til sundhedsmyndighederne og vores blinde tillid til tilfældige facebooksider, der tilbyder kure mod alt fra allergi til autisme. Er det udtryk for tillidsbrud eller sund skepsis, når vi selv søger information? Hvorfor mener en liberal politiker, at det er et problem, når den enkelte selv tager ansvar for sit helbred? Burde Sundhedsstyrelsen være mere åben overfor alternative behandlingsmetoder? Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er Ugens Gæst, det kommer til at handle om sundhedspolitik, skepsis og om at være en viljefast vestjysk værdikriger. Ring til Ugens Gæst på 7021 1919, sms til 1212 eller skriv dit spørgsmål her i kommentarsporet. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Carsten Larsen 2017-06-23  

" Jeg er kronisk syg og alene med min datter. Vi mangler vaskepulver, håndsæbe, toastbrød og ost. Håber I vil hjælpe - igen." Kontanthjælpsloftet har ikke sendt flere familier på gaden, men hos Næstehjælperne eksploderer antallet af familier, der beder om hjælp til alt fra babybleer til smøger. Carsten Larsen og kæresten Linda Villadsen stiftede Næstehjælperne for at afbøde konsekvenserne af kontanthjælpsloftet, i dag er 18.500 med i det sociale netværk. Er det en falliterklæring for velfærdssamfundet, at private hjælper med dagligdags fornødenheder eller er det kun godt, vi interesserer os for vore medmennesker og ikke bare overlader alt til "systemet"? Rammer kontanthjælpsloftet for hårdt og forkert eller er det kun ret og rimeligt, at samfundet stiller krav? Carsten Larsen er Ugens Gæst, det kommer til at handle om hjælp og skam og om den drivkraft man bærer på, når man som 10-årig var nødt til at løbe hjemmefra uden at se sig tilbage. Ring til Ugens Gæst på 7021 1919 Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Peter Rahbæk Juel 2017-06-16  

"De her lømler skulle have en regulær røvfuld!" Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel har fået nok af chikane af ambulancereddere, politi og postbude i Vollsmose. Da PostNord i denne uge opgav at uddele post i bydelen, stod politikerne i kø med udmeldinger: Justitsministeren krævede handling nu, Venstres rådmand ville sætte forsvaret ind og imens bedyrede beboerne, at så slemt er det altså heller ikke at bo i Vollsmose. Peter Rahbæk Juel overtog borgmesterkæden i januar og erklærede straks krig mod bander og ballademagere. En krigserklæring, der har givet ham opbakning blandt Odenseanerne, men har også betydet, at han nu må leve under politibeskyttelse. Stil spørgsmål til Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel på 7021 1919. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Rasmus Prehn 2017-06-09  

'Rigtig mange vælgere savner nogle på deres egen alder at stemme på, frem for den stadig mere dominerende gruppe superunge designerpolitikere'. Socialdemokratiets Rasmus Prehn efterlyste i denne uge flere erfarne seniorpolitikere herhjemme. Han kom også med en forsigtig kærlighedserklæring til Labours leder Jeremy Corbyn og hans ønske om at 'tone rent socialdemokratisk flag' med højere skatter til mere velfærd. Men hvor mange af roserne til Corbyn får torne, når det handler om Rasmus Prehns eget parti? Rasmus Prehn er ugens gæst, og det kommer til at handle om resultatet af det engelske valg, om røv i bukserne og om sure socialdemokratiske kaffeklubber. Ring til programmet på 70 21 19 19. Vært: Bente Dalsbæk.

Ugens gæst: Allan Olsen 2017-06-02  

"Politikerne burde sige: OK, vi fuckede up med Skat - nu arbejder I sort i et år, så vi kan få tilliden til hinanden tilbage." Allan Olsen fatter ikke, at skandalerne omkring Skat bliver ved med at rulle og endnu mindre, at danskerne finder sig i det. På sin nye plade Hudsult langer han ud efter både politikere, medier og de snakkehoveder, der befolker dem. "Hvorfor først med det største fremfor rettidig med det vigtigste?", spørger han. Allan Olsen er Ugens Gæst - det kommer til at handle om musik og meninger, om arvæv på empatien og om den rastløshed, der har været hans drivkraft som musiker. Ring til programmet på 7021 1919 Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Mette Grith Stage 2017-05-26  

Terrortiltalte, rockerpræsidenter, Kundbypigen og drengene fra Ry - Mette Grith Stage forsvarer dem alle. Hun var først anklager, men er i dag en af landets mest efterspurgte forsvarsadvokater og siger principielt aldrig nej til at forsvare en klient. Gør det Mette Grith Stage til en af "rockernes velbetalte håndlangere", som Ekstra Bladet skrev og har Odenses borgmester ret, når han sammenligner hende med Godfatheradvokaten Tom Hagen? Mette Grith Stage er Ugens Gæst, stil spørgsmål på P1s facebook eller ring til programmet på 7021 1919. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Troels Lund Poulsen 2017-05-19  

Mens regeringen mandag havde travlt med at se fremad med Disruptionrådet, fik oppositionen pludselig travlt med at se tilbage og samle sig om at få en kulegravning af Skat. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen sidder for bordenden, når fremtidens arbejdsmarked diskuteres og så er han en af de ni tidligere skatteministre, der nu kan se frem til en kommissionsundersøgelse. Fredag kl. 10.03 er Troels Lund Poulsen Ugens Gæst. Vi ser tilbage, men mest frem - for hvordan tackler Danmark bedst de udfordringer en ny verden byder på? Ring til 7021 1919 eller kom med dit bud på P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Kristian Thulesen Dahl 2017-05-05  

HVAD SAGDE VI? DFs formand Kristian Thulesen Dahl var svært tilfreds, da Europol-aftalen faldt på plads og få dage senere stod han igen i forreste geled- denne gang var det aftalen om boligskat, han havde sat sit aftryk på. Kristian Thulesen Dahl koketterede engang med, at han ingen venner har, men i dag er han en ombejlet mand på Christiansborg. Hvor vidt er han klar til at gå med den socialdemokratiske flirt? Vil opgøret med eliten og de politiske nybrud verden over bringe Dansk Folkeparti frem til ministertaburetter? Og hvordan har han det med at blive kaldt hjemstavnsmanden? Kristian Thulesen Dahl er Ugens Gæst, lyt med fredag kl 10.03 og stil spørgsmål på 7021 1919. Vært: Pia Røn.

Ugens gæst: Anders Matthesen 2017-04-28  

Hvad gør man som komiker, hvis man løber tør for jokes? Hvor finder man brændstoffet, når man ikke længere er sulten og overbevist om sin egen genialitet? Og hvad hvis publikum bedre kan lide den grovkornede stand-upper på scenen end den nuancerede kunstner, man gerne vil være? Anders Matthesen er en af Danmarks største komikere, hans stand up shows spiller for fulde huse og begejstrer anmelderne med deres originalitet, men i en ny dokumentarfilm møder vi en mand i dyb krise. Anders Matthesen er Ugens Gæst på P1, det handler om både krise og komik, om vejen fra Anden på coke til familiefaren Anders og om Den Anden Side. Lyt med fredag kl. 10 og ring til Anders Matthesen på 7021 1919. Vært: Pia Røn.

Ugens gæst: Dan Jørgensen 2017-04-21  

Pio, Stauning og Krag - når Dan Jørgensen på søndag præsenterer Socialdemokratiets nye principprogram, skriver han sig ind i partihistorien. Som pennefører på det kun syvende principprogram siden socialdemokratiets dannelse føjes hans navn til rækken af profiler, der har udstukket kursen for Danmarks største parti. Engang var S den lille mands talerør, men hvem skal partiet være talerør for i fremtiden? Hvor skal snittet mellem ret og pligt ligge og hvordan får man humanisme, solidaritet og stram udlændingepolitik til at gå op i samme ligning? Fælles om Danmark offentliggøres søndag, men i Ugens Gæst løfter Dan Jørgensen sløret for resultatet af to års arbejde med Danmarks største politiske samtale. Lyt med og stil spørgsmål på 7021 1919. Vært Pia Røn.

Ugens gæster om Syrien 2017-04-07  

Nagieb Khaja, dokumentarist og filminstruktør, Naser Khader, Konservative, Steen Nørskov, Mellemøstkorrespondent m.fl. om situationen i Syrien og baggrunden herfor. Ring 7021 1919 med dit spørgsmål. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Casper Christensen 2017-03-31  

Makværk, elendig, helt håbløs og frastødende. Anmelderne havde ikke mange pæne ord til overs for hans seneste film for kun et halvt år siden. Nu stikker han næsen frem igen; denne gang som både manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver i filmen 'Dan Dream', der tager afsæt i en uheldig premiere for en el-bil i 1983. Casper Christensen er Ugens Gæst, og det kommer til at handle om at ville lave folkekomedie, om ikke at give op, og om hvorfor han synes, at vi ikke skal bruge 'N-ordet', selvom det bliver brugt ret grundigt i hans nye film. Stil spørgsmål til Casper Christensen på 70211919 eller på P1s facebook. Vært: Bente Dalsbæk.

Ugens gæst: Lars Aslan Rasmussen 2017-03-24  

Hvad gør man, når man får at vide, at man er blevet angivet og sortlistet som landsforræder i et andet land? Socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen blev først chokeret, dernæst aflyste han sin rejse til Tyrkiet og så gik han til politiet. Berlingske har i denne uge afdækket hvordan herboende Erdogan-tilhængere kan ringe til et tyrkisk regeringskontor og stikke danskere med tyrkiske rødder og kritisk tilgang til den tyrkiske præsident. Tyrkiet afviser og siger, at telefonlinjerne er tiltænkt tips om terrorrelaterede sager. Den køber Lars Aslan Rasmussen ikke. Han har i sin tid som politiker næsten vænnet sig til tilråb, tilsvining og trusler, hans konfronterende stil over for ikke-demokratiske kræfter har skaffet ham mange fjender og han undgår visse bydele i København. Hvordan påvirker og splitter krisen mellem Tyrkiet og EU danskere med tyrkiske rødder? Hvorfor er præsident Erdogans hårde retoriske angreb på EU populære i Tyrkiet og hvordan vurderer det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen situationen i Tyrkiet efter en nylig rejse dertil? Stil spørgsmål til Lars Aslan Rasmussen på 7021 1919 eller på P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Steen Johannessen 2017-03-17  

Det første han gjorde hver morgen, var at tjekke, om alle på holdet stadig var i live. Steen Johannessen er med-instruktør på den prisbelønnede film De sidste mænd i Aleppo, som følger De Hvide Hjelmes frivillige, når de igen og igen må grave ofre ud af ruinerne i den sønderbombede by. Filmen har vakt opsigt verden over, den modtog Sundance festivalens Grand Jury pris og onsdag åbnede den Copenhagen Dox på årsdagen for den syriske revolution. De sidste mænd i Aleppo er et forsøg på at råbe verden op, for journalistikken har fejlet og vi er blevet og vi er blevet immune overfor nyhedernes strøm af krig og lidelse, mener Steen Johannesen. Stil spørgsmål til Steen Johannessen på 7021 1919 eller på P1s facebook.

Ugens gæst: Kristian Jensen 2017-03-10  

Den sorte branche venter på hvid røg og Nordsø-aftalen var da også snublende tæt på at falde på plads, da Mærsk, ifølge Børsen, trak sig en halv time før finansminister Kristian Jensen skulle præsentere aftalen for Folketingets partier. Finansminister Kristian Jensen sidder for bordenden, når der forhandles om Tyrafeltet og fredag kl 10.03 er han Ugens Gæst på P1. Det kommer til at handle om betydningen af en Nordsøaftale, om regeringens første 100 dage og om hvorfor han trods flygtningestrømme, værdikampe og nationalstaternes revival fortsat vil råbe hurra for globaliseringen. Stil spørgsmål til finansminister og næstformand i Venstre på 7021 1919 og på P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Kim Christiansen 2017-03-03  

Hvis transportministeren har mareridt om Kim Christiansen og en faldlem er det ikke så sært. For DFs drevne transportordfører har stået i spidsen for en stribe frontalangreb på transportminister Ole Birk Olesen, som han beskylder for at udvise både arrogance og uvidenhed om transportpolitik og senest for at tilbageholde vigtige oplysninger i PostNord-skandalen. Mød den bramfri politiker, der synes Dansk Folkeparti er ved at blive for pænt og ikke går af vejen for en musikalsk optræden i X-factor, stil spørgsmål til Ugens Gæst på 70211919 og P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Paul Cunningham 2017-02-25  

For seks år siden lå Paul Cunningham i en hospitalsseng med en stressfremkaldt blodprop. Livet i overhalingsbanen havde indhentet stjernekokken, så han lukkede Københavner-restauranten The Paul og flyttede vestpå, altså rigtigt vestpå. På Henne Kirkeby Kro ved Vesterhavet fik han igen fødderne solidt plantet i mulden og frisk luft til sjælen. Forleden blev Cunningham så til sin egen store overraskelse tildelt to Michelinstjerner, og det er første gang, det sker udenfor København. Ugens Gæst er Paul Cunningham, det kommer til at handle om mad og Michelinstjerner, om egnsudvikling og om at være rock´n´roll-kok på Vestkysten. Stil spørgsmål på ugens@dr.dk eller på P1s facebook. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Morten Sabroe 2017-02-18  

Hans seneste bog, Love Me Do, som udkom i tirsdags, var tænkt som en gave til læserne, men endte med at blive en gave til hans kone, Do. Bogen bruger både hendes og hans navne i en fortælling, som ifølge ham selv ikke har noget med virkeligheden at gøre, og derfor skal læses som fiktion og kun dét. Men betyder det noget for en forfatter, hvordan man bliver læst - hvis bare man bliver læst? Forfatteren Morten Sabroe er ugens gæst, og det kommer til at handle om at forpligte sig, om akillessener og om at have 'chutzpah'. Stil spørgsmål til Morten Sabroe på ugens@dr.dk og på P1's Facebookside. Vært: Bente Dalsbæk.

Ugens gæst: Per Larsen 2017-02-11  

"Børns rettigheder krænkes dagligt - af forældrene", lyder det fra Børnerådets formand Per Larsen. Han mener, at danske forældre i alt for høj grad prioriterer deres arbejde frem for børnene - og at det er på tide, forældrene konfronteres med, hvad det betyder for deres børns trivsel. Netop nu er FN i gang med femårs-tjekket af, hvorvidt Børnekonventionen overholdes og selv om danske børn i en global sammenhæng lever en tryg og god tilværelse, så står vi ikke ligefrem til en topkarakter iflg. Per Larsen. I 43 år var han lovens lange arm, der skulle håndtere både Blekingegade-banden og Den store Nordiske Rockerkrig. I dag er han talerør for samfundets mindste og har markeret sig med skarpe udmeldinger om både forældrenes og politikernes ansvar. Vært Pia Røn.

Ugens gæst: Søs Egelind 2017-02-04  

Søs Egelind er på rekordtid blevet Danmarks frontkæmper nummer eet for medicinsk cannabis. I to dokumentarprogrammer sætter Søs Egelind projektøren på det stof, der hjalp hende selv igennem et kemoforløb. Men hvad er prisen for at træde ud af rollerne på scenen og ind i på en politisk slagmark, hvor især den lægefaglige modstand er stor? Skuespiller og komiker Søs Egelind er Ugens Gæst, og det kommer til at handle om at turde sætte sig selv på spil i en større sags tjeneste, om vedholdenhed og om at sige pyt. Stil spørgsmål til Søs Egelind på ugens@dr.dk og P1's facebookside. Vært: Bente Dalsbæk.

0:00/0:00
Video player is in betaClose