Ugeskrift for læger

Ugeskrift for læger

Denmark

Ugeskrift for lægers videnskabelige podcast, med fokus på videnskab og forskning indenfor lægevidenskaben. Med vært Sedrah Butt.

Episodes

#4 - Udfordringer ved palliation og obstipation samt antidepressivas effekt på børn og unge  

Den videnskabelige podcast vil i denne uge dykke ned i en statusartikel om behandlingsmæssige udfordringer ved palliation og obstipation. Dette gøres sammen med en af artiklens forfattere, speciallæge i onkologi og klinisk farmakologi Lene Jarlbæk. Senere i programmet skal det handle om en ny metaanalyse i The Lancet omkring antidepressivas effekt på børn og unge. Chefredaktør Torben Kitaj taler med Ugeskriftets medicinske nyhedsredaktør, kardiolog Per Lav Madsen, om metaanalysen.

#3 - Mobile apps til behandling af diabetes  

Brug af mobile apps i behandling af diabetes samt et nyt studie om tarmflora og insulin resistens. Der fokus på type to diabetes i dette program, hvor vært Sedrah Butt denne gang taler med klinisk professor Elisabeth Matthiesen om, hvordan mobile apps kan være en hjælp for patienter med diabetes til at holde styr på deres sygdom. Senere i programmet fortæller medicinsk nyhedsredaktør Per Lav Madsen om et nyt dansk studie publiceret i Nature. Det viser, at tarmfloraen potentielt spiller ind i at nedsætte insulin resistens.

#2 - Pluripotente stamceller og  SPECT  

#2 - Pluripotente stamceller og SPECT by Ugeskriftets videnskab

#1 - Hygiejnehypotesen og irritabel tyktarm  

#1 - Hygiejnehypotesen og irritabel tyktarm by Ugeskriftets videnskab

0:00/0:00
Video player is in betaClose