Uillustrert Vitenskap : Podkast

Uillustrert Vitenskap : Podkast

Norway

Uillustrert Vitenskap : Podkast

Episodes

Uillustrert Vitenskap - Evig ung - 2017-03-25  

Vi i Uillustrert har denne uka fått muligheten til å intervjue Solveig Hareide fra NRK sitt nye program “Evig Ung”, og tar i denne sammenhengen opp rundtliggende temaer som Cryonics, tips og triks for å overleve lengre og litt moral og etikk!

Uillustrert Vitenskap 2017-03-18  

I denne ukas sending av Uillustrert Vitenskap har Martin og Andreas invitert to gjester med i studio for å snakke om automatikk og robotikk. De snakker blandt annet om selvstyrte busser, autopilot, juridiske og moralske situasjoner , og kan egentlig roboter lage god musikk?

Uillustrert Vitenskap 11.03.17  

I denne ukas sending av Uillustrert skal vi ta ein nærmere kikk på de nye Exoplanetene i Trapist 1-systemet, hvordan oppdage beboelige planeter og litt om hvordan romutforsking vil bli den neste tida. I tillegg ser vi på hva som skjer av utvikling og ideer fra oss på jorda for å nå målene

Uillustrert Vitenskap 18.02.17  

I denne ukas sending av Uillustrert Vitenskap har vi snakket om "primitiv" teknologi. Vi har blant annet sett på strekkoder, faksmaskin og stereoskoper.

Uillustrert Vitenskap 04.02.17  

Denne uka tar vi for oss konseptet om militærteknologi. Vi skal blandt annet snakke om EMP, Rail - og coilgun, Laservåpensystemer og vi skal se på historisk viktige hendelser som Manhattanprosjektet.

Uillustrert Vitenskap - Materialteknologi [177]  

I denne ukas sending av Uillustrert Vitenskap snakker vi om materialteknologi. Vi skal fortelle litt om stål, kevlar og hva som egentlig befinner seg inne i mobiltelefonen din!

Uillustrert Vitenskap 2016-11-12 [175]  

I denne ukas sending av Uillustrert, skal vi snakke om fleire av de mange, spennende romprosjektene som er sendt opp fra jorda for å studere andre planeters overflate og atmosfære, nemlig Mars Rovere!

Uillustrert Vitenskap 2016-11-05 [174]  

Uillustrert tar denne uka fatt på temaet genmodifisering der vi skal se nærmere på genmodifisert mat, CRISPR og i tillegg skal vi svare på noen av våre lytteres spørsmål!

Uillustrert Vitenskap 2016-10-22 [173]  

Denne uken er det Ig Nobel-spesial i Uillustrert Vitenskap, og i den anledning skal vi gå gjennom alle ti prisene og vinnerne for dette året.

Uillustrert vitenskap 2016-10-08 [172]  

I denne ukas sending av Uillustrert Vitenskap snakker vi om vær og klima. Da skal du få vite mer om å motvirke global oppvarming, hypotermi, og kan du kjenne det på gikta?

Uillustrert Vitenskap 2016-10-02 [171]  

I denne ukas sending av Uillustrert Vitenskap skal vi sjå nærmere på kriminalteknikk og hvordan det fungerer. Vi skal snakke om Løgndetektorer, fingeravtrykk og kule oppfinnelser.

Uillustrert Vitenskap - Tidsreiser og kalendere [170]  

I denne ukas sending av Uillustrert Vitenskap skal vi sjå nærmere på måling og observasjon av tid, og vi skal snakke om klokker, kalendere og tidsreiser!

Uillustrert Vitenskap - Nytt Semester [169]  

Vi er tilbake! I denne episoden snakker vi om romsonden JUNO, lyn som dreper rein og prokastinering!

Uillustrert Vitenskap - Filmspesial [168]  

Denne uken snakket Uillustrert Vitenskap om vitenskap i film

Uillustrert Vitenskap - Lydspesial [167]  

Lyd, interferens, resonans og desibel! Hør mer i denne ukas sending!

Uillustrert Vitenskap 2016-04-16 [166]  

SpaceX og radioteleskop! Gutta i Uillustrert er tilbake med nok ei sending, og snakker konsepter for reise i verdensrommet!

Uillustrert Vitenskap 2016-04-9 [165]  

Maglev-tog, maur, AI og sorte hull! Alt dette og mer får du i denne ukas sending!

Uillustrert Vitenskap 2016-03-19 [164]  

Andreas og Andreas feirer pi-dagen og snakker om bier, drømmer og luftskip!

Uillustrert Vitenskap 2016-03-12 [163]  

To er i Japan, én har steppet inn! Kinetisk energi, stellerator, bronse og verdensrommet står på menyen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose