USA-valpodden

USA-valpodden

Sweden

Vem blir USA:s nästa president? Sara Stenholm med gäster följer den amerikanska valrörelsen: uppgångar, nedgångar, retorik, avhopp och kanske en och annan skandal. Från första nomineringsmötet över konventen till presidentvalet, varje onsdag. Ansvarig utgivare: Olle Zachrison

Episodes

Avsnitt 89: Om sjukvårdsförslaget som kollapsade  

Republikanernas förslag till sjukvårdsreform imploderade innan omröstning. Vad händer nu med Obamacare? Och så om Trumps handgester till Putin under G20-mötet, West Virginia och rara mormödrar.

Avsnitt 88: Junior och mailen  

Hör allt om Donald Trump Jr: s e-post och blåsvädret han hamnat i efter avslöjandet om mötet med en rysk advokat. Vad händer nu? Och vad tycker egentligen amerikanerna om Rysslandpratet?

Avsnitt 87: Ett halvår med Trump. Live från Almedalen!  

Ett halvår med Trump är temat när podden tar plats på scen i Almedalen. Och oboy vilket halvår. Vi luftar också allt från Polen- och G20-resan och det upptrappade bråket med den amerikanska pressen.

Avsnitt 86: Den väldigt, väldigt politiska sjukförsäkringsfrågan  

Sjukförsäkringsreform var inte fullt så enkelt som president Trump tänkt sig, Obama får kritik för info om rysk inblandning i USA-valet och Anders Ask reder ut hur man gör en John Hancock.

Avsnitt 85: Det stora frågeavsnittet!  

Äntligen är USApodden Frågespecial tillbaka! Vi svarar på alla kloka lyssnarfrågor. Vad är egentligen whip och caucus? Vad hände med Kennedy-klanen? Och så de bästa boktipsen om amerikansk politik!

Avsnitt 84: Georgiaval, Trumps advokat och Alex Jones-intervju  

Fullspäckad politisk vecka IGEN: Valet i Georgia, Trumps tweet om utredning och advokaten som skickades fram att försvara honom, sjukvårdsreformen, Nordkorea och Megyn Kellys intervju med Alex Jones.

Avsnitt 83: Skjutningen i Virginia och Sessions och- Comeybonanza  

Vi bandar podden en timme efter första rapporterna om att Steve Scalise, topprepublikan i kongressen blivit skjuten i Virginia. Vad händer nu? Men också Sessions, Comey och smörandet för Trump.

Avsnitt 82: Inför Comeyförhören och om detta eviga twittrande  

Podden laddar inför "Washingtons Super Bowl"- förhören av fd FBI-chefen James Comey. Ni får hela storyn bakom twitterbråket mellan Trump och Londons borgmästare Khan och så Kellyanne Conway och Qatar.

Avsnitt 81: Den Stora Resan och covfefe  

Om Trumps stora utlandsresa, nya säsongen av House of Cards och mysteriet runt covfefe

Avsnitt 80: Om evil losers, anden i glaskulan och Trumps första utlandsresa  

Skillnaden mellan Trump och Theresa May efter det avskyvärda terrordådet i Manchester. Trumps första utlandsresa med svärddans och glaskula, Comey-gate, Nato-mötet i helgen och Björn Ranelid.

Avsnitt 79: Comey-krisen fortsätter  

Det talas om eventuell riksrätt för Trump, men hur ska man förstå turerna i Comey-härvan? Och varför ger sig Putin in i leken om läckor? Och är det snart slut på pressdragningarna i Vita Huset?

Avsnitt 78: Comey, Comey, Comey  

Vi gräver ned oss i det sensationella beskedet att Trump sparkar sin FBI-chef, en story av Nixon-mått. Varför gjorde han det och vad händer nu? Och så lite Ivanka-feminism och Sally Yates.

USApodden avsnitt 77 från New York med artisten Eva Dahlgren  

USApodden från Central Park i New York med artisten Eva Dahlgren, generalkonsul Leif Pagrotsky, Sveriges Radios New York-korrespondent Fernando Arias och Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Avsnitt 76 från Trumps möte  

Allt om Trumps stora möte i Harrisburg - om avskyn för medierna, synen på dom första 100 dagarna, målet att riva upp Parisavtalet, Inger Arenander svarar på frågan om det blir krig i Nordkorea.

Avsnitt 75: Från en diner i Culpeper, Virginia om Trumps första 100 dagar.  

USApodden från Culpeper i Virginia. Hör cafégäster på dinern Frost Café om Trumps hundra dagar vid makten. Om amerikanskt småstadsliv, polariserad politik och anledningar att älska USA.

Avsnitt 74  

Med: Inger Arenander, Sveriges Radios Washingtonkorrespondent, Björn Lyrvall, Sveriges USA-ambassadör, Ginna Lindberg, ekots utrikeschef. Programledare: Sara Stenholm Pihl.

Avsnitt 73: Det stora TV-serie- och filmavsnittet!  

Äntligen får vi ändan ur och grottar ned oss i de bästa TV-serierna och filmerna om amerikansk politik. Men var går gränsen mellan fiktion och verklighet egentligen? Och lite Georgiaval och Nordkorea.

Avsnitt 72: Oklar Syrien-strategi och ny domare i HD  

Omvärlden väntar på klarhet om den amerikanska strategin kring Syrien, talesperson Sean Spicer har haft (ännu) en tuff vecka och Högsta Domstolen är fulltalig igen.

Avsnitt 71: Det hemskaste hemska i Syrien och spionsagan fortsätter  

Hur ser egentligen Trumps Syrienpolitik ut och kommer den avskyvärda kemgasattacken att förändra den? Handtag och famntag med Agneta Ramberg, Språklåda del 3 om Gorsuch och ryska spionsagan fortsätter

Avsnitt 70: "Riktigt rent kol" och  symbolfrågan som kraschlandade  

Turbovecka i Washington med ny klimatpolitik, fiasko för sjukvårdsreformen och en pågående rysk såpopera.

0:00/0:00
Video player is in betaClose