E24 - Valebrokk og Co.

E24 - Valebrokk og Co.

Norway

Redaktør i E24 og Dine Penger, Per Valebrokk, diskuterer aktuelle økonomiske saker med gjester i studio. @ValebrokkCo

Episodes

Større reformangst med nytt Storting  

Valgresultatet betyr at Norge er lengre unna nødvendige reformer enn noen gang, samtidig som oljenæringen neppe kan redde oss ut av neste krise. Må vi utfor stupet før vi våkner? Med professor Hilde C. Bjørnland fra Handelshøyskolen BI og Astrid Meland, kommentator i VG. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Endelig er det håp for flybransjen  

For første gang på mange tiår er ekspertene positive til flybransjen i Europa. Vi har invitert nordmannen og flyrådgiveren som i mange år jobbet tett på Ryanair-sjefen Michael O’Leary, Hans Jørgen Elnæs, til studio. Vi har også med analytiker i Carnegie, Preben Rasch-Olsen, for å snakke om Norwegian, SAS, Ryanair og flybransjen. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Bitcoin, boble eller fremtidens byggekloss?  

Mens Bitcoin har eksplodert i verdi flokker nye lykkejegere seg til og vil tilby sine egne kryptovalutaer. Er alt en bløff, eller er teknologien så revolusjonerende som fansen vil ha det til. Vi har med oss Bitcoin-ekspertene Henrik Langeland fra Sprint Consulting og Torbjørn Bull Jenssen fra Menon Economics. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Gull, eller bare grønne skoger: Norge kan skape milliardeventyr  

Mens skogeierne har sløst bort sparepengene sine på avispapir tjener Borregaard penger så det griner på «Den grønne oljen». Står skogindustrien ovenfor en renessanse? Vi har med oss Erik Lahnstein fra Norges Skogeierforbund, og Tone Horvei Bredal fra Borregaard til debatt. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Ikke kjøp ny bil nå!  

Ingen ser lenger ut til å være i tvil om at fremtidens bil er elektrisk, men hva skal man gjøre i mellomtiden? Har fortidens bilgiganter sjans i møte med Tesla og andre utfordrere. Vi har Jon Winding Sørensen fra Bilforlaget i studio. Vi snakker også med Jarkko Ahlbom, Nissan Nordic Europe, Christina Bu, leder i Elbilforeningen, og Jan Haugen Ihle, Norgessjefen i Fortum. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsent er Magne D. Antonsen.

Slik ble gjeld en historisk maktfaktor  

I sommer skal Valebrokk & Co gi deg et historisk innblikk i mange av bransjene vi dekker til daglig, og kanskje lærer du noe du ikke visste fra før. Konserndirektør og sjef for Nordea Norge, Snorre Storset, kommer sammen med arkeolog, historiker og forfatter Øystein Kock Johansen for å snakke om gjeld og banknæringen. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsent er Magne D. Antonsen.

Er smarttelefonen mer banebrytende enn dampmaskinen?  

I sommer skal Valebrokk & Co gi deg et historisk innblikk i mange av bransjene vi dekker til daglig, og kanskje lærer du noe du ikke visste fra før. Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg kommer sammen med arkeolog, historiker og forfatter Øystein Kock Johansen for å snakke om hvilke teknologiske fremskritt som har vært viktigst for oss mennesker. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsent er Magne D. Antonsen.

Slik var livet som aksjemegler på 80-tallet  

I sommer skal Valebrokk & Co gi deg et historisk innblikk i mange av bransjene vi dekker til daglig, og kanskje lærer du noe du ikke visste fra før. Denne uken kommer konsernsjef Knut Brundtland i ABG Sundal Collier og arkeolog, historiker og forfatter Øystein Kock Johansen for å snakke om finansnæringen. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsent er Magne D. Antonsen.

Slik er Silicon Valleys suksessoppskrift  

Per har tatt turen til Silicon Valley for å finne ut av hva som skal til for å lykkes, hvem investorene ser etter og hvor mye penger som trengs for å skape en gigasuksess. Vi møter Morten Hansen, professor ved University of California, Berkeley, Toby Stuart, professor og sjef for entrepenørfakultetet ved Haas Business School på UoC Berkeley, og Julie Henna, entrepenør og nvestor. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Mørkt i boligmarkedet, men lysere tider for norsk økonomi  

Boligprisene faller men norsk økonomi går mot lysere tider. Det mener Kjersti Haugland, sjeføkonomi i DNB Markets, og Torbjørn Eika, forsker i SSB, som forklarer hva som skjer og hva de tror om de neste årene. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Har boligmarkedet endelig blitt normalt igjen?  

Boligmarkedet i Oslo har bremset, mens Bergen og Trondheim er dempet. I Stavanger stiger prisene. Christian V. Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge og Mari O. Mamre, seniorøkonom og boliganalytiker i NyAnalyse, forklarer hva som har skjedd. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Forsikring: Økonomiens grunnmur som ingen bryr seg om  

Storebrand fyller 250 år i år, men ideen om forsikring ble lansert i Mesopotamia for 5000 år siden. I ukens sending får vi høre om et av Norges største og viktigste selskaper, og hva som egentlig har skjedd i forsikringsbransjen som vi alle er så avhengige av. Ukens gjester er Odd Arild Grefstad, konsensjef i Storebrand, Espen Ekberg, forsker ved BI og forfatter av boken om Storebrands historie, og Øystein Koch Johansen, historiker og forfatter. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Hysterisk lønnsomhet i mobilmarkedet blir en slagmark  

Profitten til teleselskapene er så høy i dag at strøm- og TV-tilbydere nå begynner å selge mobiltjenester. Vil forbrukerne la seg lokke, eller blir det bare forvirrende når mobilabonnementet og strømregningen kommer fra samme selskap? Hvor lenge kan Telenor og Telia beholde dominansen over mobilkundene? Vi har med Bjørn Ivar Moen, leder for mobildivisjonen i Telenor Norge, og Rolf Barmen, administrerende direktør i Fjordkraft. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

På riggtur i Barentshavet: Her ligger fremtiden  

Denne uken tar Valebrokk og Co deg med ut i Barentshavet til én av de mange riggene som prøver å skape et nytt oljeeventyr. Ombord på Leiv Eriksson-riggen forteller toppene i Lundin Norway hva de håper å finne. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Nå kommer ladekø-angsten for elbil-eierne  

Fire tusen nordmenn står i kø for kjøpe Opels nye elbil, og tusenvis venter på andre modeller. Når disse bilene tyter inn på veiene er det ikke rekkevidden folk frykter, men om de risikerer å måtte vente i timesvis ved hurtigladeren. Gjester er Stein Pettersen, pr-sjef i Opel Norge, og Petter Haugneland, kommunikasjonsleder i Elbilforeningen. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen og Martin Andresen.

Nå starter oljerushet i nord  

Treffer oljeselskapene blink i Barentshavet er oljealderens slutt utsatt på ubestemt tid. Mange tror milliarder av fat olje venter på den heldige finner. Med oss har vi Anders Holte, oljeanalytiker i Danske Bank, og Anders Wittemann, Wittemann E&P Consulting og Infima. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen og Martin Andresen.

- 25 prosent sjanse for at Norwegian går konkurs  

Bjørn Kjos flyr høyt, men flyr han litt for høyt? Om fem år tror Swedbank-analytiker Hans Erik Jacobsen det er 25 prosent sjanse for at Norwegian-aksjen er verdt null og 25 prosent sjanse for at den har mangedoblet seg i verdi. Norwegian har voldsomme vekstplaner, men må også håndtere en beintøff konkurranse og lave marginer, samtidig som de skal finansiere nye fly for 35 milliarder de neste to årene. Jacobsen møter ABG Sundal Colliers Petter Nystrøm for å diskutere hvordan det vil gå med Norwegian-eventyret i ukens episode. Programledere er Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Forsvarer forbrukslån, og frykter bankene blir overkjørt av Silicon Valley  

Denne uken har vi tatt turen til Finansnæringens dag. Med oss på scenen er administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge som må svare for om han er stolt av medlemmene sine som dytter forbrukslån på norske husholdninger i et forrykende tempo. Konsernsjef Hege Toft Karlsen i Eika Gruppen forklarer hvordan distriktsbankene skal klare å henge med i IT-kappløpet. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Vi kan miste hele oljefondet  

Er pengene vi sparer i oljefondet trygge, eller kan det fordunste slik Reservefondet gjorde frem mot 1925. Morten Søberg, tidligere statssekretær i Finansdepartementet, nå direktør for samfunnskontakt i Sparebank 1 Gruppen, og Knut Anton Mork, tidligere sjeføkonomi i Handelsbanken og nå makroøkonomi i Carn Capital, er med for å diskutere oljefondets fremtid. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

Fredriksen og Trøim kriger om riggmarkedet  

Mens riggbransjen fortsatt er i krise blar John Fredriksen og Tor Olav Trøim opp milliarder for å kjøpe rigger på billigsalg. De gamle kompanjongene er blitt bitre fiender, så hvem kommer seirende ut til slutt? Nordea-forvalter Jon Fredrik Hille-Walle og investeringsønonim Tom Hauglund i Nordnet forteller hvem de har satset på, mens sjefen i Rederiforbundet, Sturla Henriksen, forteller hvorfor offshore-markedet ble enda værre enn rederne fryktet. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne Antonsen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose