Valebrokk og Co.

Valebrokk og Co.

Norway

Redaktør i E24 og Dine Penger, Per Valebrokk, diskuterer aktuelle økonomiske saker med gjester i studio. Podcasten er tidligere kjent som Staavi og Valebrokk.

Episodes

Brexit: Storbritannia kan være den første dominobrikken som faller  

Med folkeavstemningen presser britene EU opp i et hjørne, og hvis de takker for seg blir de neppe de siste. Erik Bruce, sjefanalytiker Nordea Markets, og Tom Hauglund, investeringsøkonom i Nordnet, diskuterer hvorfor markedene skjelver og effekten for norsk økonomi. Samtidig ønsker vi alle en god sommer og vi høres i august. Programledere Marius Lorentzen og Per Valebrokk. Produsert av Magne D. Antonsen.

Industrien flytter hjem igjen fra Kina  

Slik slo Sapa på Hedemarken Kina. Vi har med oss Egil Hogna, konsernsjef i Sapa, og Andreas Moxnes, førsteamanuensis UiO, for å finne ut av hva det er som gjør at norske industribedrifter utkonkurrerer kinesiske produsenter. Programledere Per Valebrokk og Med Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Ryanairs kamp mot flyavgiften  

Onsdag bekreftet Ryanair at de legger ned basen på Rygge og halverer kapasiteten til Norge på grunn av flypassasjeravgiften. Men er det avgiften som har skylden? Med Vegard Einan, nestleder i Parat, og Espen Andersen, luftfartsekspert ved BI. Programledere Per Valebrokk og Med Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Matgründerne på nett vokser i rakettfart, mens gigantene nøler  

Matgigantene sitter på gjerdet mens jyplingene får vokse seg store med matkurver og hjemlevering. Vi har besøk i studio av dagligvareekspert Odd Gisholdt fra BI, og Kjetil Graver fra Godtlevert.no. Programledere Per Valebrokk og Håvard Bungum. Produsert av Magne D. Antonsen.

Lokkepriser og boligbonanza i Oslo  

Hvordan er det mulig for en eiendomsmegler å bomme med 3,5 millioner på en bolig? Vi har spurt megleren av en tomannsbolig på Ullevål i Oslo, snakket med konkurrenter og med Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge. Med Marius Lorentzen og Per Valebrokk. Produsert av Magne D. Antonsen.

Bli med til verdens største biff-børs  

Vi har reist til Chicago for å besøke råvarebørsen CME som bestemmer hvor mye du må betale for biff, brød og soyalatte i Oslo. Med Marius Lorentzen og Per Valebrokk. Produsert av Magne D. Antonsen.

Så lite bør du egentlig investere i Norge  

Børsene har steget kraftig siden bunnen i februar. Karl Oscar Strøm, investeringsøkonom i Pareto, og Tom Hauglund, investeringsøkonom i Nordnet, forklarer hva vi har i vente. Programledere Marius Lorentzen og Per Valebrokk. Produsert av Magne D. Antonsen.

Partysvenskene drar hjem  

Festen er over i norsk økonomi, og for første gang er det flere svensker som reiser hjem fra Norge enn de som flytter hit. Ida Tolgensbakk, doktor i kulturhistorie, og Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i Swedbank, er med for å forklare. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Spesial: Slik blir de neste 10 årene  

Hvordan ser verden ut de neste ti årene? Vi inviterte investor Øystein Stray Spetalen, Lise Lyngsnes Randeberg, president i Tekna, og gründer-milliardær Are Traasdahl til Stopp Pressen i Oslo for å diskutere de store trendene i norsk og internasjonal økonomi. Programleder Per Valebrokk. Produsert av Magne D. Antonsen.

Det vanvittige spillet om oljeprisen  

OPEC og Russland møtes i Qatar for å diskutere hvordan de skal få kontroll på oljeprisen igjen. Med Thina Saltvedt, oljeanalytiker i Nordea Markets og Øystein Noreng, professor emeritus ved Handelshøyskolen BI. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Skatteparadisene, et nødvendig onde?  

Millioner av dokumenter har lekket fra advokatkontoret Mossack Fonseca i Panama, men dette er nok bare toppen av isfjellet. Vi har invitert Guro Slettemark, generalsekretær i Transparency International Norge, og Frederik Zimmer, professor emeritus ved UiO og rådgiver i BA-HR til studio for å forklare dette med skatteparadiser. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Norske redere er petroholikere, men nå må de på avrusning  

Krisen i norsk shipping er dyp og vil vare i flere år. Mange vil gå konkurs, mens de med penger vil benytte muligheten til å vokse seg større. Dagens gjester er Sturla Henriksen, administrerende direktør i Norges Rederiforbund, og BI-professor Torgeir Reve. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Her bor fremtidens boligvinnere  

Boligmarkedet spriker i alle retninger, og mens prisene faller i oljefylket Rogaland fortsetter prisfesten i hovedstaden. Er Oslo-folk i en boble, eller er det ingen grunn til panikk? For å ta temperaturen markedet for nordmenns viktigste investering har vi derfor invitert Per Jæger, adm. dir. Boligprodusentenes forening, Finn Magnus Rogne-Hansen, adm. dir. Aktiv Eiendomsmegling og eiendomsmegler Jan Georg Byberg, Eiendomsmegler 1, Stavanger. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Må vaskehjelpen subsidieres for å få kvinner i full jobb?  

Parolene poleres til kvinnedagen 8. mars. Økonomiprofessor Katrine Løken vil skrote kontantstøtten og tilby barnehageplass allerede fra 9. måned for damer som går rett tilbake til jobb. Sammen med Cathrine Sandnes, leder i tankesmien Manifest, og Tina Bru, leder Høyres likestillingsutvalg, diskuterer vi familiepolitikk. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Lakselus til tross, vi har så vidt sett starten på lakseeventyret  

En svak krone, oljebrems og en økende appetitt for sjømat har løftet norske oppdrettselskaper til nye høyder. Men er det skjær i sjøen? Mange sliter med lakselus og algeoppblomstring samtidig som bransjen vil pøse ut millioner for offshoreanlegg og nye skip. Gjester er Marius Gaard, analytiker i Swebank og Yngve Myhre, arbeidende styreleder i Nova Austral. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Økonomisk toppmøte: Èn ting er mer verdt enn oljen  

Vi er på besøk hos finansminister Siv Jensen sammen med økonomiveteranene Knut Anton Mork og Kalle Moene. Vi diskuterer grunnlaget som har skapt den moderne norske økonomien: Starten på Norges oljeeventyr, krisene som har truffet landet vårt og de mange tunge beslutningene som har blitt fattet bak veggene i Finansdepartementet. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Hvor ille kan oljebremsen bli? Vi har spurt industritoppene før sentralbanksjefens årstale  

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri spår at industrien i år vil oppleve et sysselsettingsfall på fire prosent og nullvekst i omsetningen. Sammen med 2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen i LO diskuterer han utsiktene for oljekriserammede Agder og resten av landet, dagen før sentralbanksjef Øystein Olsen holder sin årstale. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Tusvik og Tønne med aksje-NM spesial  

Komikerduoen og podcastdronningene Tusvik og Tønne ble kvotert inn i E24s Aksje-NM. Nå er de på studietur hos Per og Marius for å få stalltips, og skal vinne hele konkurransen. Med Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Fotballøkonomien som vokser og vokser  

Tar pengene kvelertak på fotballen eller vil bedre økonomi gi oss bedre fotball? I Premiere League er pengen over alt, men det ser ikke ut til å gi resultater på banen. Liverpool-fansen forlot stadion etter 77 minutter i protest mot økte billettpriser. Hva er det med fotballen og pengene? Med fotballentusiast Tom Staavi og fotballrådgiver Tor-Kristian Karlsen. Programledere Per Valebrokk. Produsert av Magne D. Antonsen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose