Valebrokk og Co.

Valebrokk og Co.

Norway

Redaktør i E24 og Dine Penger, Per Valebrokk, diskuterer aktuelle økonomiske saker med gjester i studio. Podcasten er tidligere kjent som Staavi og Valebrokk.

Episodes

Slik skal de vinne aksje-NM 2017  

Med 100.000 fiktive kroner i lommen kan du snart konkurrere om å vinne årets Aksje-NM. Vi har tatt turen til Handelshøyskolen BI der Børsgruppen, med Maiken Amalie Klungtveit og Per Höglund i spissen, skal hevde seg mot erkerivalene fra Handelshøyskolen i Bergen, investeringsøknom Tom Hauglund i Nordnet og mange tusen andre. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Næringslivets vekkelsesmøte  

Med skyhøy floskelfaktor samlet det norske næringslivet seg på NHOs tradisjonsrike årskonferanse. Årets tema er det grønne skifte, men hva betyr det egentlig. Er næringslivets klimatiltak bare en dans rundt den statlige gullkalven? Klimainvesteringer for flere titalls milliarder gjøres med subsidier i bunn, men om grønne investeringer noen gang blir lønnsomm gjesntår å se. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Julespesial: Økonomien i Romerriket på Jesus’ tid  

Mens juleroen senker seg over det langstrakte landet vårt tar Valebrokk

Spådommer for 2017  

I 2016 ble vi tatt på sengen av Brexit, Trump og Italia. Hva i all verden skal vi tro om 2017. Starter Donald Trump en internasjonal skattekrig? Hvor mye dårligere blir det i norsk oljenæringen før det snur? Med Jan Petter Sissener, partner og daglig leder i Sissener Kapitalforvaltning, og Kjetil Olsen, sjeføkonom i Nordea. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Gigantene kommer: Nå lever Tesla farlig  

Mens plug-in hybrider og elbiler snart utgjør halvparten av nybilsalget her hjemme, mobiliserer de store internasjonale bilgigantene opp til en real elbilrevolusjon. I årene som kommer vil markedet flommes over av modeller som skal ta knekken på rekkeviddeangsten. Ukens gjester er Anita Svanes fra Møller Gruppen, Espen Stensrud fra Aller Media Motor og Christina Bu i Elbilforeningen. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Trump-rus på børsene, investorene lukker øynene for farene  

Aksjemarkedene stiger til stadig nye høyder, til tross for dystre spådommer før USA-valget. Er det fordi investorene er naive, eller går vi inn i en tid med vekst og økonomisk fremgang. Til slutt får vi en stemningsrapport fra Italia før folkeavstemmelsen på søndag. Med Knut A. Magnussen, seniorøkonom i DNB Markets, og Roger Berntsen, forvalter og analysesjef i Netfonds, og Anders Hornslien, tidligere politiker og emigrert nordmann i Italia. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Kan Kina gi shippingcomeback for John Fredriksen?  

John Fredriksens Golden Ocean og tørrlastrederiene har vært i en årelang bølgedal hvor de seiler langsomt for å minimere tapene. Nå er ratene på vei opp, men er Kinas krisepakker nok til å gi en ny opptur? Vi har med oss Birgitte Vartdal, konsernsjef i Golden Ocean, og Nicolai Hansteen, analysesjef for forretningsutvikling i Lorentzen

– 20 prosent kan ende i mislighold  

Siden finanskrisen har nordmenns appetitt på forbrukslån virket nesten ustoppelig. Samtidig med at det har kommet flere aktører til, har nordmenns samlede forbrukslån nesten doblet seg i perioden til over 100 milliarder kroner, og veksten er fortsatt stor. Står vi ovenfor en ny forbrukslånsboble i norsk økonomi, eller finnes det gode forklaringer til at dette markedet har tatt av? Fagdirektør for finans i Forbrukerrådet Jorge Jensen, Bank2-sjef Jon Harald Nordbrekken og Monobank-sjef Bent Gjendem diskuterer temaet. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsent: Andreas W. Fredriksen.

Så ille kan det gå med Trump  

Så har det skjedd. Donald Trump er blitt valgt til ny president i USA. Per Valebrokk diskuterer følgende av valget med tidligere sjeføkonom i Handelsbanken Knut Anton Mork, og Marius Lorentzen er med fra Florida. Produsert av Andreas Fredriksen

Hvis du tør, her er aksjene du bør satse på  

Kvartalsesongen begynner å nærme seg slutten og norske selskaper har samlet sett levert dårligere resultater enn i fjor. Sjefstrategene Leif-Rune Rein i Nordea og Peter Hermanrud i Nordea forklarer hva som skjer, hvorfor Trump og Opec skremmer markedet og hvilke sektorer du bør satse på fremover. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen.. Produsert av Magne D. Antonsen.

Hvorfor trenger vi egentlig kontanter?  

Nå er det bare 4% av all privat pengebruk som skjer med kontanter. Har vi råd til å bruke milliarder hvert år på at noen få insisterer på å betale kontant? Med Jan Erik Fåne, kommunikasjonsdirektør i Finans Norge, Jørund Rytman, stortingsrepresentant Frp, Jo Gjedrem, fagdirektør i Forbrukerombudet. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Oljemesse, nye muligheter og svenske 80-tallshelter  

Per Valebrokk tok med seg oljejournalist John Økland fra stand til stand under oljemessen på Sotra. Antall deltakere er halvert med oljeprisen og ingen tror på snarlig bedring. Likevel: Tonen er overraskende positiv. Programledere Per Valebrokk og John Økland fra Sysla Oilcast. Produsert av Magne D. Antonsen.

Alt du må vite før du kjøper hytte på fjellet  

Hytter blir en dårligere investering jo mer de koster, så hva bør du vite før du kjøper hytte på fjellet i Norge? Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonom i Eika gruppen, og Bjørn-Erik Øye, Prognosesenteret, er med for å forklare. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Samsung og skandalemobilen Galaxy Note 7  

Samsung stanser produksjonen og salget av flaggskip-mobilen Galaxy Note 7, og aksjen stuper på børsen. I studio for å forklare hvor stor skandalen er, har vi Salvador Baille, konsulent og telekomanalytiker i Arthur D. Little, og Tom Hauglund, investeringsøkonom i Nordnet. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsent: Magne D. Antonsen.

Google-sjefen til Siv Jensen: Norge sover og Asia tar oss igjen  

Vi tok med oss Google Norge-sjef Jan Grønbech og Tom Staavi, informasjonsdirektør i Finans Norge, for å møte finansminister Siv Jensen på budsjettdagen. Tema var statsbudsjettet, omstilling og Norge i 2025. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Dyr, bråkete og irriterende - Derfor trenger vi allikevel trikken  

Oslo skal bruke nesten fem milliarder kroner på nye trikker de neste årene, samtidig som buss og t-bane også trenger milliarder. I en by med kraftig befolkningsvekst og begrenset med plass, er det virkelig trikken vi bør satse på, uansett hvor hyggelig det kan være å ta den? Med Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Sporveien og Jørgen Aarhaug, forsker ved Transportøkonomisk institutt. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Sentralbanksjefen håper rentene øker og frykter boligmarkedet blir et pyramidespill  

Norges Bank har snudd og tror ikke lenger at det kommer et rentekutt til i år. Vi møter sentralbanksjef Øystein Olsen i peisestuen i Norges Bank for å snakke om hvor lenge verden kan ha rekordlave renter, boligprisene og hvorfor han ikke tror nedturen i norsk økonomi blir så ille som han fryktet. Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

Boligmarkedet er spinnvilt, men det er ingen boble  

Nyboligsalget har ikke vært høyere siden 80-tallet og prisene i Oslo stiger rekordraskt. Finanstilsynet vil stramme inn, men har Oslo-boliger egentlig vært underpriset hele tiden? Hør hvorfor vi neppe er inne i en gigantisk boligboble. Per Jæger fra Boligprodusentenes forening, og Christian V. Dreyer i Eiendom Norge er i studio for å forklare». Programledere Per Valebrokk og Marius Lorentzen. Produsert av Magne D. Antonsen.

SAS er 70 år, har flyselskapet en fremtid?  

Skandinavias stolthet, SAS, fyller 70 år og står i en omfattende snuoperasjon for å møte den beintøffe konkurransen i flybransjen. Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS, og Hans Erik Jacobsen, analytiker i Swedbank, snakker om hva som er gjort og hva som må til. Programledere Marius Lorentzen og Per Valebrokk. Produsert av Magne D. Antonsen.

Tre tips til gründere fra supergründer Jon von Tetzchner  

Jon von Tetzchner startet nettlesersuksessen Opera og mener vi kan lage giganter som Google i Norge, men da må vi tenke annerledes. Hør hans tre gründertips. Med Håvard Bungum fra Mitt Anbud. Programleder Per Valebrokk. Produsert av Magne D. Antonsen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose