Värsta Bästa Podden

Värsta Bästa Podden

Sweden

Elin Hedberg & Lisa Pedersen's podcast.

Episodes

13. Värsta Bästa Fobin  

Huamej! Då var det dags för fobier. Vilka fobier och rädslor lider vi av och varför? Vad får Elin att gå omvägar och vad ger Lisa instinkten att fly? Och vilka är de vanligaste fobierna? Frågorna är i vanlig ordning många och vi försöker i vanlig ordning reda ut dem. Dessutom gör vi en liten djupdykning i några av de mer ovanliga fobierna. Maggan besöker oss och berättar om sina behandlingsmetoder och Jörgen har en elev med problem... Men var inte rädda. Nu kör vi!

12. Värsta Bästa Maten  

Idag snackar vi mat. Vi listar vår favoritmat och vilken mat vi helst undviker. Det blir allt ifrån grisansikten, aladåber och kokainsnortande italienska houseproducenter till en arab som lagar fantastisk Janssons frestelse. Dessutom får vi träffa Bengt från Bastuträsk och de förtjusande vänninorna Gittan och Ros-Marie. Bon apetit!

11. Värsta Bästa Egna Giget  

Vi fortsätter på tema musik och pratar i detta avsnitt om egna gig vi haft. När får Lisa feeling på scen? Hur tyckte Elin egentligen att det var att uppträda i Fame Factory? När är det mindre kul att uppträda? Och var gör man egentligen av händerna när man står och sjunger? Ja, frågorna är många men vi besvarar dem alla. Dessutom blottar Jörgen sin musikaliska talang och spelar upp lite eget alster. Så vi säger kort och gott:

Plats på scen - Värsta Bästa Egna Gigeeet!

10. Värsta Bästa Konserten  

Vi fortsätter i musikens anda och avhandlar i detta avsnitt konserter. Vi frågar oss vad det är det som gör att vissa konserter blir magiska och andra inte så magiska. Lisa levererar en topp-tre-lista och Elin funderar över varför hennes liv innehåller så lite livemusik. Och så gästas vi av ljudteknikern Jesper Pedersen! Dessutom får vi bekanta oss med två nya härliga karaktärer: ljudteknikern Christel och nöjesjournalisten Konrad!

9. Värsta Bästa Festivalen  

Då var det dags att reda ut vad som är det värsta och det bästa med festivaler! Vi tänker tillbaka på våra 17-åriga jag som åkte till Hultsfred. Vi frågar oss vad som är grejen med stadsfestivaler. Och vilken är egentligen den ultimata festivalen om vi får välja? Det och lite till i detta eminenta avsnitt! Dessutom träffar vi åter Maggan på arbetsterapin och poeten från Skanör. Och så blir det lite vitsar. Tjoho!

8. Värsta Bästa Sjukdom & Skada  

Ajajaj. Ojojoj. Nu tar vi oss an sjukdomar och skador. Det blir kräk, utslagna tänder och en dramatisk ambulansfärd! Dessutom får bekanta oss med en skön arbetsterapeut och en smått avtrubbad akutläkare. Och så blir det lite ordvitsar. Mycket nöje!

7. Värsta Bästa i Elins Bokhylla  

Jarå, som titeln påvisar så diskuterar vi i detta avsnitt innehållet i en bokhylla i Elins källare. Kan det verkligen bli roligt? Jajjedå! Vi snackar lite fin- och fulkultur, filmer och böcker. Dessutom får vi åter besök av poeten från Skanör och frisören Clemens. Och så gör läraren Jörgen ett inhopp som vikarie i filmkunskap. 

6. Värsta Bästa Kyrkan  

Vi diskuterar våra kyrkliga upplevelser. Det blir tankar om konfirmation, tankar om gemenskap i kyrkan, tankar om distans till kyrkan samt en anarkist med en tvärflöjt i håret. Dessutom får vi bekanta oss med organisten Maj-Britt och AIK-prästen. Och så får vi ta del av en mycket högtidlig skilsmässa. Amen.

5. Värsta Bästa Läraren  

Vi blickar tillbaka på de mindre lyckade lärarna vi haft och reder ut vad som gör en bra lärare. Dessutom gör vi ett studiebesök hos religions- och idrottsläraren Jörgen. Och så blir det lite skillingtryck. Mycket nöje!

4. Värsta Bästa Håret  

Det blir Lionel Richie. Det blir "maximum volyme". Det blir fruktansvärda upplevelser i frisörstolen. Det blir instruktioner om hur man är ETT med sitt hår. Och så får vi bekanta oss med frisören Clemens. Varsågoda.

3. Värsta Bästa Reseminnet  

Nu blir det resor för hela slanten! Kibbutzen kommer åter på tal. Det blir även snack om snorkelskräck, vårt grannland Danmark samt en axel som hoppar ur led. Och som grädde på moset blottar vi vår bristfälliga bibelkunskap. Mycket nöje!

2. Värsta Bästa Bilkörningen  

Vi snackar bilkörning. Bilkörning när allt är gött och bilkörning när allt är ogött. Bilar som dör, bråk med bilister, VM i körlektioner och kanske en påkörd katt. Allt detta och lite till i dagens avsnitt.

1. Värsta Bästa Jobbet  

Vi snackar jobb - både roliga och mindre roliga. Det blir allt ifrån mystiska chefer, korvar och ledsna clowner till vad man gör för en märkeströja. Vi får även besök av den passionerade poeten från Skanör som bjuder på förstklassig poesi!

0:00/0:00
Video player is in betaClose