Vasapodden

Vasapodden

Sweden

En podcast om Vasaloppet av och med Lager 157 Ski Team. Lars Ljung och Anton Järnberg tar lyssnaren med på djupet och bakom kulisserna på några av Vasaloppets många omtalade teman.

Episodes

Vasapodden #1 - Seedning  


Mindre än tre veckor kvar till Vasaloppet och de olika seedningsloppen runt om i skidsverige är heta som vallajärn, men hur fungerar egentligen det här med seedning? Vem bestämmer var gränsen går för de olika startleden? Vi träffar vasaloppets ansvarige.

Vasapodden #8 - Rullskidor  


I Vasapodden avsnitt 8 dissekerar vi ämnet Rullskidor. Vi pratar med Elpex om Rullmotstånd och utrustning. Vi ringer polisen och frågar om höger, vänster eller mitten av vägen. Klassiska rullskidfällor att undvika. Teamåkaren som skejtade fast i fartkontrollen, rullskids-teknik, träningstänk, ryskt tungrull och mycket mer.

Vasapodden #7 - Sommarträning  


Vi är tillbaka och pratar idag om tips vad gäller sommarträning samt hur man hanterar motivationssvackan som ofta kommer i samband med sommar och semester.

Vasapodden #6 - Inför Vasaloppet 2017  


I bilen på väg ned mot Vasaloppet går vi igenom de sista förberedelserna och luftar våra tankar runt söndagens favoriter. Vi avrundar vasapodden säsong 1 med en lista vad man absolut bör undvika inför och under sitt vasalopp.

Vasapodden #5 - Utrustning  


Att kunna sin utrustning är en del i ett lyckat Vasalopp. Vi pratar om Stak-skidor, "vanliga" skidor, stavar och kläder. Vi träffar Amanda Lahti som åkt Vasaloppet från alla möjliga olika startled, hon delar med sig av sina tips hur man ska tänka med kläder och utrustning.

Vasapodden #4 - Från sälen till mora  


Vi tar oss igenom fädersspår tillsammans med Sveriges bästa långloppsåkare Fredrik Byström. Station för station och allt däremellan. Vi tar också pulsen på Britta Johansson Norgren inför årets Tjejvasa.

Vasapodden #3 - Kolhydrater  


I avsnitt tre kollar vi på energi innan och under din tävling. Hur mycket bör man äta inför loppet? Hur gör dom bästa och hur har det förändrats de senaste åren. Vi träffar Jørgen Aukland, en levande legendar med legendariska berättelser om hur man gjorde förr och hur hans Team Santander jobbar med energi och kolhydrater idag.

Vasaponden #2 - Träning  


Vi ger er de 4a bästa träningspassen inför vasaloppet. Vi går på djupet i stakning vs fäste frågan och kollar läget med några av helgens seedningslopp.

0:00/0:00
Video player is in betaClose