Veckans MLB

Veckans MLB

Sweden

Veckans MLB ges ut av Sunday Funday och är en podcast om Major League Baseball, på svenska. Vi analyserar och diskuterar. Ibland på allvar. Ibland inte.

Episodes

Bonusmaterial - Intervju i P4  

Olof gästade Sveriges Radio P4 Uppland och pratade om World Series mellan historiens största förlorare Chicago Cubs och Cleveland Indians, om getter, förbannelser, sjuka biljettpriser och till och med om vad som krävs för att bli en riktigt bra basebollmorsa. Och mycket mer såklart.

#35 - World Series  

En historisk höstklassiker börjar idag - den 112:e upplagan av World Series. I år mellan lagen som altid brukar förlora. Vi pratar om det och blickar även tillbaka på slutspelet fram till idag. Om besvikelserna och skrällarna. Och om basebollhistoriens knäppaste skada. Om Bob Dylan, Baez, Miller och Maddon. Om Rizzo, Russell och Rick Vaughn. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld. Den ultimata uppladdningen inför årets finalmatcher.

Bonusmaterial - Intervju i PP3  

Niklas gästade Sveriges Radio och pratade nya tv-serien Pitch, tjejen som kanske blir först i Major League Baseball - Mo'ne Davis och Jackie Robinson - killen som bröt rasbarriären 1947. Och mycket mer såklart.

#34 - Avsnitt 16  

José Fernández har omkommit i en tragisk båtolycka. Vi pratar om det, en väldigt speciell vecka i Major League Baseball, men framförallt enas vi om att "the show must go on" och serverar en färsk rapport om läget i lagen inför slutspelet. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#33 - Don't look at me  

Bara drygt en vecka kvar av regular season. Vi pratar om det, om kungarna av Europa, om en svensk dynasti, om Texas Rangers, David Ortiz, Zach Britton och Brian Dozier. Om nerver i kläm, kärnmjölk och Vin Scully. Och mycket, mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#32 - Guds vänstra arm  

Världens bästa pitcher är tillbaka. Vi pratar om det och om en solskenshistoria med trist slut, om en intentional walk med oväntat slut, om EM, lemonad och the God Knows Where Railriders. Och mycket, mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#31 - Han dikterade världen  

Det börjar verkligen närma sig playoffs. Vi pratar om det, om Clayton och Clay, om vår favoritkuban, om basebollens bakgård, om Justin Verlanders starka comeback, om diskbråck och tysk rock. Vi utropar också ‘Hello Sweden!’ för första gången. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#30 - Oväntat besök  

En quarterback och en bönsyrsa har dragit till sig massor av uppmärksamhet. Vi pratar om det och om Albert Pujols, om spännande s.k. "September Call-ups" som Yoan Moncada, Lucas Giolito och Ozzie Albies. Om picknick, Cy Young Award och SM-final. Och mycket mer. Vi ber om ursäkt för veckans dåliga ljudkvalité från Paradisön. Det blir bättre redan nästa vecka. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#29 - Brustna drömmar  

Gary is scary! Vi pratar om Yankees unga catchers fantastiska start, om Yasiel Puig, om Bull Durham och Field of Dreams. Om förbannelser, Steve Bartman, Black Sox-skandalen och New York Mets kollaps. Vi passar på att döda några lag och skrattar en hel del under tiden. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#28 - Minigrisen  

Det har spelats opassande musik i Chicago. Vi pratar om det, om A-Rods avskedsparty, om Bronx nya baby bombers, om Dansby Swanson och Sunny Jim Bottomley, om St Louis, Harlem Globetrotters, Budweiser, Mississippi och bascoacher. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#27 - Goodbye 4-ever?  

A-Rod spelar sin sista match idag, eller? Vi pratar om det, om en spelare som har slagit sin 3000:e hit, om Los Angeles Dodgers och Angels, om världens mest berömda homerun, om Yasiel, Trout, Lincecum och Tim Tebow. Om the singing cowboy och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#26 - To be named later  

Det har varit trading deadline och Yankees valde att sälja många av sina stjärnor. Vi pratar om det, om andra galna trades, om Baltimore Orioles, om Washington Nationals, om järnmannen Cal Ripken Jr, lyxskatter och havskatter. Och mycket mer när vi nu är tillbaka från varsin sida av Atlanten. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld. Sprid gärna podcasten! #veckansmlb

#25 - Det är skön...t  

Vi blickar tillbaka och summerar det första halvåret med podden. Det blir minnen, personliga favoriter och en hel del bloopers. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld. Den 5 augusti är vi tillbaka på riktigt - från Washington DC och spanska solkusten - med det viktigaste som hände runt the trading deadline. Sprid gärna podcasten! #veckansmlb

#24 - Persona non grata  

Det är dags att fira in medlem 311 och 312 i National Baseball Hall of Fame. Vi pratar om det, om killen som inte är välkommen in i den klubben, om The Big Red Machine, om wins, losses och 9/11. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld. Sprid gärna podcasten! #veckansmlb

#23 - Åka i the slammer  

Det är dags för All-Star Game i San Diego. Vi pratar om det, om Petco Park, om begreppen “sacrifice fly” och “wind-up position”, om tuggtobak, om Tony Gwynn, Matt Kemp, Wil Myers och The Gaslamp Quarter. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld. --- Precis som MLB tar vi också ett litet break. En vecka. Och är tillbaka 22 juli. So long! --- Sprid gärna podcasten! #veckansmlb

#22 - Nobody's perfect  

Det har bjudits på några riktiga lågvattenmärken den här veckan signerade Michael Taylor och Edinson Volquez. Vi pratar om det, om Atlanta - home of the Braves, Coca-Cola, OS 1996 och om matchen som fick oss att börja älska sporten, om Eastbound & Down, Fort Bragg och Brooklyn. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld. På tal om lågvattenmärke, den här veckan bjuder vi även på ett stycke historisk radioteater.

#21 - Who's your tiger?  

Den patetiska sagan om José Reyes fortsätter. Vi pratar om det, om heta pitchers i Angels, om en storstilad entré, om Detroit, om midsommarafton 1994, om begreppet "franchise", om Verlander, Fulmer, Magnum och Motown. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld. Sprid gärna podcasten! #veckansmlb

#20 - Jag hatar oregano  

I veckans program hyllar vi Ichiro Suzuki. Vi pratar om tragedin i Orlando, om José Reyes ovissa framtid, om killen som jobbar i det tysta, om tunn luft, Sonny Gray, Ian Desmond och Indian Tacos. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#19 - Ett lucky break  

Det har boxats igen i MLB. Den här gången Manny Machado vs Yordano Ventura. Vi pratar om det, om heta lag från Texas, om att Cubs är först till 40 wins, om jordbävningen innan Game 3 i World Series 1989, om Moneyball, om James Shields, om draften, Hunter Pence, Sonny Gray och Pastrami Cheese Fries. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#18 - En på två miljoner  

I denna veckas avsnitt snackar vi nummerplåtar, väldigt märkliga vidskepligheter och hur en stackars fågel gick ett märkligt öde till mötes. Och mycket mer. Såklart. Klicka “Prenumerera” så är vi tillbaka nästa vecka. Sprid gärna podcasten med hashtag #veckansmlb

0:00/0:00
Video player is in betaClose