Veckans MLB

Veckans MLB

Sweden

Veckans MLB ges ut av Sunday Funday och är en podcast om Major League Baseball, på svenska. Vi analyserar och diskuterar. Ibland på allvar. Ibland inte.

Episodes

#53 - Chipmunk  

Om killen som slår homeruns i en historisk takt, om vår älskvärde favorit som kanske har gjort sin allra sista match, om laget som har fallit från första till sista plats och om draftens skönaste namn. Vi slajdar också in i Colorado Rockies leadoff hitter Charlie Blackmons liv och som om inte det vore nog blir det även Tjena arena!, lyssnarfråga och en helt ny sommartävling för alla lyssnare. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#52 - The LeBron of baseball  

Ännu en vecka har gått av säsongen i världens bästa liga. Förutom alla nyheter dyker vi också ner i årets MLB Amateur Draft och tittar närmare på bl.a. Hunter Greene, en av spelarna i high school som klubbarna försöker locka till sig. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#51 - The next big thing  

Can you believe it? Vilken vecka. Albert Pujols klev in i 600-klubben med en grand slam, Edinson Volquez kastade en no-hitter och en kille som kallas Scooter slog fyra homeruns i en och samma match. Vi pratar också om glödheta Houston Astros, om Federations Cup Qualifier, helgens kommande matcher och nästa veckas draft. Det blir också rättelser, gissningslekar och så avslöjar vi vad det är för mystisk linje som går på utsidan av foullinjen mellan hemplattan och förstabas. Det här vill du nog inte missa. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#50 - Here we go  

Den här veckan pratar vi om den hårsvallande fighten i San Francisco, om en stendöd division, om Mike Trouts skada och om Colorados rookies. Vi tittar också närmare på överraskningen Minnesota Twins och deras dominerande pitcher Ervin Santana. Och mycket mer såklart. Välkomna in i vår ibland skruvade värld.

#49 - New kid in town  

Den här veckan pratar vi om Cody Bellingers genombrott i MLB, om ett nyvaket Texas Rangers, om Mike Trout, Jake Lamb och Ned Colletti, om wins above arbetslös dussinlirare, Little League World Series och svarar på frågan om tjejer spelar baseboll. Välkomna in i vår - ibland skruvade värld.

#48 - Mr Walk-off  

Bat-flips och blodproppar. Vi pratar om José Bautista, Bryce Harpers nya kontrakt, anti-aging, hit showers, triple crowns och framförallt om doldisen Ryan Zimmermann. Du får också tips om vad du ska tänka på om du ska till USA för att gå på match. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#47 - Oh boyo!  

Skandaler och skavanker. Vi pratar om The Dark Knights olyckliga äventyr i Meatpacking District, om trasiga armbågar, maratonmatcher, gangstaflätor, grits och mycket mer för att till slut gå all-in på Reds. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#46 - A little bit like Derek  

Redan en månad in i säsongen. Vi pratar om 128 kilo framtidstro, om Washingtons supervecka, om neadertalare, tuggummirutiner, triple plays, latissimus dorsi, The Sopranos och the infield fly rule. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#45 - Bush League  

Det har varit en hektiskt vecka i MLB. Vissa spelare flyger av motorcyklar och vissa kastar sig rakt över catchers. Vi pratar såklart om Madison Bumgarners och Chris Coughlans luftburna upplevelser. Om en shoppingsugen guvenör, om hämnd, kiwifrukter och Baltikums Sandy Koufax. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#44 - Going, going, going, gone  

Vi pratar om dingers, moon shots och no-doubters eftersom det slås homeruns som aldrig förr. Det blir snack om Trey Mancini, Eric Thames och den dopingavstängde Starling Marte, om The Three True Outcomes och premiär för det nya segmentet Tjena Arena! Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#43 - Big Dawg  

Säsongen är redan tio dagar gammal. Vi pratar om överraskningar och besvikelser, summerar resan till Los Angeles och Phoenix, tar dig med till San Bernardino och University of Southern California, förklarar game score, squeeze bunt och träffar Fredrik från US Sports Nerd på Chase Field. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#42 - Dodger Stadium  

Den här gången från Dodger Stadiums Top Deck. Vi pratar om Opening Week, Fernando Valenzuela, Tommy Lasorda, grand slams, walk-offs, milkshakes, kravallerna 1992 och Rodney King. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#41 - The boys are back  

Äntligen Opening Day. Vi pratar såklart om det, summerar Spring Training, plockar fram våra önskelistor inför 2017, blickar fram mot helgens matcher och om nästa veckas road trip. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#40 - Granpa  

World Baseball Classic är över. Vi pratar om det, om en sjukt lång pitcher - och om en sjukt kort, om no-hitters, en nygammal förbundskapten, om en förort till Helsingfors, om Dansby Swanson, Chicago Cubs och shortstops, men också om gladpack, eldflugor, Ulf Peder Olrog och Lieutenant Dan. Det du. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#39 - King-ish  

Vi har jinxat Ian. Vi pratar om det, om en saga som tog slut, om läktarfighter, tveksamma frisyrer, svullna armbågar, om El Gary och om kungen, perfect games och nio strikes i rad. Vi drömmer om corn dogs och tippar American League. Det du. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#38 - It doesn't mean shit  

En ny säsong närmar sig. Vi pratar såklart om det, om spelare i nya klubbar, om det viktigaste hittills under spring training, om World Baseball Classic, Mensch on a bench, The Brockabrella och Kalamazoo Growlers. Och mycket, mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#37 - Uppesittarkväll 2  

Andra delen av vår långa uppesittarkväll. Vi fortsätter att prata om vad som har hänt så här långt under den långa, trista och mörka perioden av året - offseason, snackar nytt kollektivavtal, äter kalkon och blickar framåt mot 2017. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

#36 - Uppesittarkväll 1  

Första delen av vår långa uppesittarkväll. Vi blickar tillbaka på World Series, Award Week och vad som har hänt så här långt under den långa, trista och mörka perioden av året - offseason. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

Bonusmaterial - Intervju i P4  

Olof gästade Sveriges Radio P4 Uppland och pratade om World Series mellan historiens största förlorare Chicago Cubs och Cleveland Indians, om getter, förbannelser, sjuka biljettpriser och till och med om vad som krävs för att bli en riktigt bra basebollmorsa. Och mycket mer såklart.

#35 - World Series  

Den 112:e upplagan av World Series är på väg att bli en historisk höstklassiker mellan lagen som alltid brukar förlora. Vi pratar om det och blickar även tillbaka på slutspelsmatcherna som har varit. Om besvikelserna och skrällarna. Om basebollhistoriens knäppaste skada. Om Bob Dylan, Baez, Miller och Maddon. Om Rizzo, Russell och Rick Vaughn. Och mycket mer. Välkomna in i vår - ibland skruvade - värld.

0:00/0:00
Video player is in betaClose