Veckans MLB

Veckans MLB

Sweden

Veckans MLB ges ut av Sunday Funday och är en podcast om Major League Baseball, på svenska. Vi analyserar och diskuterar. Ibland på allvar. Ibland inte.

Episodes

#61 - Irish Mikey  

Från heta änglar och cancerdräpare till hala baser, Big Cheese och breaking balls. Vi tittar också närmare på killen som hette Mike men som nu heter Giancarlo och är innehavare av planetens hetaste slagträ. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#60 - Förortskungen  

Trots 350 mil apart - vilket avsnitt! Från Casa Camo, The Big Sexy, biceps tendinitis, Intesonooga till en fönsterlös industrilokal i San Fernando Valley och tredje bas på Dodger Stadium. Det här är Mr Red Turn 2 a.k.a. Justin Turners fifteen minutes of fame. Bland annat. Välkommen till vår ibland skruvade värld.

#59 - Thank Yu  

Ett fullmatat avsnitt med bland annat ett japanskt sista minuten-drama, en obefläckad inning, en närapå no-no, patellatendinit, en chorizo (!), 3000 hits-klubben och fem färska hall-of-famers. Det här blir yu bra, när vi också utser vinnarna i vår sommartävling. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#58 - Sicken Gray!  

Trading deadline kommer närmare och närmare. En deadline som kanske innebär att Oaklands Sonny Gray byter klubb. Vi tittar närmare på honom, pratar om Clayton Kershaw och hans rygg, om Boston Red Sox och deras tredjebasmän, reder ut begreppet The Expansion Era, tipsar om bra matcher i helgen och avslutar med en riktig basebollklassiker. Det här vill du inte missa. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#57 - Fire sale  

Det börjar röra på sig i Major League Baseball. Vi pratar om hur både Washington Nationals och New York Yankees rustar inför andra halvan av säsongen, om Chicago White Sox utförsäljning och rebuilding mode deluxe, om laget i Chavez Ravine som är historiskt bra, om MadBum, Big Mike och om begreppet ”runners will go”. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#56 - Life's a fastball  

Quintana till Cubs. Trots att det inte spelas några matcher i veckan är det ändå business as usual. Vi summerar första halvan av säsongen, pratar om en obefläckad Carrasco, en odödlig Bartolo, en skadefri Trout och om Kyle - två outs från en no-hitter - Freeland. Vi snuddar också vid All-Star Game och Home Run Derby men framförallt berättar vi den osannolika storyn om Danilo Valiente. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#55 - The luckiest  

Den här veckan tittar vi tillbaka på en av sportens allra största, mannen som spelade 2130 raka matcher - The Iron Horse Lou Gehrig. Vi pratar om ett av världens mest kända tal, om varför det finns bilder på Lou i leopardmönstrade speedos, om de lyckliga åren med Babe Ruth och vinstmaskinen Yankees, men också om Gehrigs sista match mot sjukdomen ALS. Det blir också en genomgång av senaste veckans händelser i världens bästa liga och en liten guide inför nästa veckas All-Star Game och Home Run Derby. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#54 - Bright lights, big city  

Vi rivstartar med att prata om lagen som har kommit först till 50 segrar, om begreppet 'designated for assignment' och om showen Tim Tebow. Vi tar också upp några smarta små moves som kan visa sig betydelsefulla för Boston Red Sox i höst och går sedan all-in på historien om Mookie Betts, innan vi avslutar med att plocka ut våra egna lag till All-Star Game. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#53 - Chipmunk  

Om killen som slår homeruns i en historisk takt, om vår älskvärde favorit som kanske har gjort sin allra sista match, om laget som har fallit från första till sista plats och om draftens skönaste namn. Vi slajdar också in i Colorado Rockies leadoff hitter Charlie Blackmons liv och som om inte det vore nog blir det även Tjena arena!, lyssnarfråga och en helt ny sommartävling för alla lyssnare. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#52 - The LeBron of baseball  

Ännu en vecka har gått av säsongen i världens bästa liga. Förutom alla nyheter dyker vi också ner i årets MLB Amateur Draft och tittar närmare på bl.a. Hunter Greene, en av spelarna i high school som klubbarna försöker locka till sig. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#51 - The next big thing  

Can you believe it? Vilken vecka. Albert Pujols klev in i 600-klubben med en grand slam, Edinson Volquez kastade en no-hitter och en kille som kallas Scooter slog fyra homeruns i en och samma match. Vi pratar också om glödheta Houston Astros, om Federations Cup Qualifier, helgens kommande matcher och nästa veckas draft. Det blir också rättelser, gissningslekar och så avslöjar vi vad det är för mystisk linje som går på utsidan av foullinjen mellan hemplattan och förstabas. Det här vill du nog inte missa. Välkommen in i vår ibland skruvade värld.

#50 - Here we go  

Den här veckan pratar vi om den hårsvallande fighten i San Francisco, om en stendöd division, om Mike Trouts skada och om Colorados rookies. Vi tittar också närmare på överraskningen Minnesota Twins och deras dominerande pitcher Ervin Santana. Och mycket mer såklart. Välkomna in i vår ibland skruvade värld.

#49 - New kid in town  

Den här veckan pratar vi om Cody Bellingers genombrott i MLB, om ett nyvaket Texas Rangers, om Mike Trout, Jake Lamb och Ned Colletti, om wins above arbetslös dussinlirare, Little League World Series och svarar på frågan om tjejer spelar baseboll. Välkomna in i vår - ibland skruvade värld.

#48 - Mr Walk-off  

Bat-flips och blodproppar. Vi pratar om José Bautista, Bryce Harpers nya kontrakt, anti-aging, hit showers, triple crowns och framförallt om doldisen Ryan Zimmermann. Du får också tips om vad du ska tänka på om du ska till USA för att gå på match. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#47 - Oh boyo!  

Skandaler och skavanker. Vi pratar om The Dark Knights olyckliga äventyr i Meatpacking District, om trasiga armbågar, maratonmatcher, gangstaflätor, grits och mycket mer för att till slut gå all-in på Reds. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#46 - A little bit like Derek  

Redan en månad in i säsongen. Vi pratar om 128 kilo framtidstro, om Washingtons supervecka, om neadertalare, tuggummirutiner, triple plays, latissimus dorsi, The Sopranos och the infield fly rule. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#45 - Bush League  

Det har varit en hektiskt vecka i MLB. Vissa spelare flyger av motorcyklar och vissa kastar sig rakt över catchers. Vi pratar såklart om Madison Bumgarners och Chris Coughlans luftburna upplevelser. Om en shoppingsugen guvenör, om hämnd, kiwifrukter och Baltikums Sandy Koufax. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#44 - Going, going, going, gone  

Vi pratar om dingers, moon shots och no-doubters eftersom det slås homeruns som aldrig förr. Det blir snack om Trey Mancini, Eric Thames och den dopingavstängde Starling Marte, om The Three True Outcomes och premiär för det nya segmentet Tjena Arena! Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#43 - Big Dawg  

Säsongen är redan tio dagar gammal. Vi pratar om överraskningar och besvikelser, summerar resan till Los Angeles och Phoenix, tar dig med till San Bernardino och University of Southern California, förklarar game score, squeeze bunt och träffar Fredrik från US Sports Nerd på Chase Field. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

#42 - Dodger Stadium  

Den här gången från Dodger Stadiums Top Deck. Vi pratar om Opening Week, Fernando Valenzuela, Tommy Lasorda, grand slams, walk-offs, milkshakes, kravallerna 1992 och Rodney King. Och mycket mer. Välkommen in i vår - ibland skruvade - värld.

0:00/0:00
Video player is in betaClose