Veckans podd

Veckans podd

Sweden

Smakprov på program ur Sveriges Radios utbud av poddspecialer. Ansvarig utgivare: Ulf Reneland

Episodes

Psyket med Gabriel Wikström  

För några år sen drabbades Sveriges folkhälso- sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström av en utmattningsdepression. Idag har han ansvar för hur vården för den med psykisk ohälsa fungerar I Sveriges radios Poddspecial Psyket träffar Emmy Rasper kända svenskar som berättar om sin psykiska ohälsa.

Vår bästa vän - skadligt samlande av hundar  

I Sveriges Radios Poddradiospecial Vår bästa vän möts hundälskare, forskare och andra experter och pratar om allt som rör husdjuret som ungefär 1 miljon svenskar delars sina hem med - hunden. Det avsnitt vi ska lyssna på nu handlar om när hundintresset går överstyr. Hoarding kallas det när människor har ett sjukligt samlarbehov - och de finns de som samlar på hundar.

Gradvall - I Want You  

Hur stor betydelse har en låts titel för själva musikupplevelsen? Jan Gradvall går till botten med den frågan tillsammans med sina gäster, Per Gessle och Kajsa Grytt. Hur stor betydelse har en låts titel för själva musikupplevelsen? I Poddspecialen Gradvall går musikjournalisetn Jan Gradvall till botten med den frågan tillsammans med sina gäster, Per Gessle och Kajsa Grytt.

Snedtänkt med Kalle Lind, gäst Nina Allergren  

Sjuttiotalisten Kalle Lind och sextiotalisten Nina Allergren diskuterar fyrtiotalisterna och alla deras privilegier. Lyssna vidare Det här programmet är en poddspecial och sänds inte i vanlig radio. Men det finns flera andra sätt att lyssna: - På programmets sida här på sverigesradio.se - I vår app Sveriges Radio Play - På ställen där poddar brukar finnas

Creepypodden med Jack Werner  

Luta dig tillbaka och följ med oss in i en kuslig värld av spöken, mystiska varelser och övernaturliga händelser... Lyssna vidare Det här programmet är en poddspecial och sänds inte i vanlig radio. Men det finns flera andra sätt att lyssna: - På programmets sida här på sverigesradio.se - I vår app Sveriges Radio Play - På ställen där poddar brukar finnas

Spotlight med Kerstin Berggren, gäst: Love Larson  

Han har gett James Bond rejäla blessyrer och gjort sargade ansikten i Äkta människor. Blod och skadade kroppar är vardag för maskören Love Larson, som också förvandlat Robert Gustafsson till en 100-åring. Lyssna vidare Det här programmet är en poddspecial och sänds inte i vanlig radio. Men det finns flera andra sätt att lyssna: - På programmets sida här på sverigesradio.se - I vår app Sveriges Radio Play - På ställen där poddar brukar finnas

Tollans musikaliska - romer och musik  

En del av programmet romer och musik. Visar den rika musikkultur som romer har bidragit med till vårt globala musikarv. Möt artisten Hans Caldaras och författaren Majgull Axelsson. Program 1 av 5. En del av programmet romer och musik. Visar den rika musikkultur som romer har bidragit med till vårt globala musikarv. Möt artisten Hans Caldaras och författaren Majgull Axelsson. Program 1 av 5.

Psyket- Amy Diamond om att leva med ångest och att vara en känslomänniska  

För fem år sedan fick Amy Diamond ångest för första gången. Då visste hon inte riktigt vad det var. – Jag tyckte att jag var jobbig, irriterande och ful. Jag var verkligen inte snäll mot mig själv I Psyket pratar hon om bilden av sig själv och reaktioner hon har fått efter att öppet berättat om sin ångest. – Folk kan låta besvikna och säga "Det kunde man inte tro om dig". Men, sorry I have feelings! säger Amy.

Ögonblicket - Ett liv ifrån sin familj och släkt  

När Omid är 16 år flyr han från Afghanistan, en resa som tar honom barfota genom bergen, via Irans skjutande gränspatruller, genom Europa hägnades under en lastbil och till Malmö, där han sökte asyl. I Sverige grundar Omid ensamkommandes förbund, som stöttar ensamkommande flyktingbarn, där han försöker ge andra som genomlevt samma resa som honom, en trygghet, trots att de varken har familj eller släkt.

Livet är en fest - en introduktion med smakprov  

Nu kommer den hyllade serien om svensk musikhistoria som podd. Inför det spelades ett specialavsnitt in med skaparna, Stefan Wermelin och Staffan Schöier. Det var vid millennieskiftet som serien sändes i radio. Nu kommer den för första gången i nedladdningsbart format - med musik!

Världsklarinettisten Martin Fröst  

Klarinettisten och dirgenten Martin Fröst är nästan ett med Mozarts klarinettkonsert men han har också brutit sig loss och gjort egna verkblandningar, som med föreställningen Dollhouse . – Det handlar om någonting jag kallar diriografi, en blandning av dirigering och koreografi, säger Martin Fröst.För Martin Fröst finns det inga gränser och han säger som Miles Davis: Låter det bra är det bra.

Hypoteket - Hederskultur och näringslivet  

Genom tex kläder kan vi välja att berätta en historia eller skicka en viss signal om vilka vi är, det handlar om oskrivna regler, ansvar och segling. Programledare är ekonomijournalisten Emanuel Sidea och musikern Tiffany Kronlöf.

Gradvall: världens bästa basist  

Världens bästa basist är en för många okänd nu åttioårig kvinna från New York, Carol Kaye. Kaye har spelat på legendariska inspelningar med Beach Boys, Phil Spector, samt på tv-seriesignaturer som Mission impossible, M*A*S*H och Kojak. Hör henne i ett samtal med musikjournalisten Jan Gradvall.

Radiosporten Dokument: EM kvalet i fotboll!  

Sveriges herrlandslag i fotboll tog sig till EM 2016 i Frankrike till slut. Men vägen var knappast rak. Dessutom, om hur U21 landslaget blev Sveriges älsklingar tack vare charm, lag- och kämpanda. U21 landslaget mest bara jublade över sin seger men seniorspelarna hade åsikter efter sitt avancemang. Med Martin Hedberg.

Musikhjälpen - Kiribati  

Musikhjälpen tittar till Kribati, en önation i Stilla havet med låg landnivå, där det redan märks att havsnivåerna stiger. Att stora delar av landet kommer att hamna under vatten, är en framtid landets regering försöker förbereda sig inför.

Snedtänkt - om den svenska visvågen  

Författaren och skämtaren Kalle Lind samtalar med Finn Zetterholm om den svenska visvågen Snedtänkt är podden som snöat in på udda kultur och märkliga fenomen.

Spotlight: Isabella Lundgren  

I Spotlight med Kerstin Berggren träffas Jazzsångerskan Isabella Lundgren med den stora, stora rösten som nyligen fick Sveriges Radios pris "Jazzkatten" som årets musiker. I vintras blev Isabella Lundgrens andra album ”Somehow life got in the way” - årets Gyllene skivan. Arton år gammal åkte hon till sina drömmars stad New York på vinst och förlust. Hon sjöng på olika klubbar och caféer men efter några år hade storstadslivet blivit för krävande och hon återvände till Sverige. - Jag var tyst ett år och började studera teologi, säger Isabella som är gäst i Spotlight

Känd från internet - Alexander Hermansson!  

Athena har bjudit in Youtube-stjärnan och barnprogramledaren Alexander Hermansson för att prata gymnastik och om ögonblicket då han bröt sin rygg Dessutom avslöjar han det mest romantiska han har gjort....

Gradvall:Beyoncé  

Musikjournalisten Jan Gradvall möter andra musiknördar för att fråga dem allt han velat veta. Det allra första avsnittet handlar om frågan - vad betyder Beyoncé för dig? Jan Gradvall träffar Zara Larsson, Marit Bergman och Seinabo Sey i det första avsnittet av podden Gradvall.

Ögonblicket: Dalkurd  

Berättelsen om en fotbollsförening som bildades 24 oktober 2004 som ville ta ett socialt ansvar i Borlänge, Dalkurd fick föreningen heta som sen blev ett av Sveriges mest kända fotbollslag. Hör säsongspremiären av Ögonblicket som fångar tankar och känslan från ögonblick som förändrar och påverkar personers liv. Medverkar gör Ramazan och Adil Kizil.

0:00/0:00
Video player is in betaClose