Vegan För Fan

Vegan För Fan

Sweden

Vegan För Fan - podden som inte sväljer vad som helst! Vegan för fan vill ge en inblick i veganvärlden och inspirera fler till att prova på, och förhoppningsvis ta steget fullt ut och vara med och skapa framtiden som har en framtid. Fler och fler inser att det är tillsammans vi kan göra skillnad, på riktigt. Varje litet steg i rätt riktning för hälsan, djuren, naturen och hela planeten är viktigt. Hur många steg tar du? I podden får du höra intervjuer med intressanta personer, organisationer och företag. Välkommen att lyssna på Vegan För Fan!

Episodes

#22 Svenska Hjältar-galan  

Följ med och lyssna på hur det gick till när Svenska Hjältars jubileumsgala serverade en helt vegansk meny till alla gäster. Maximillian Lundin lagade maten, du träffar Maximillian i dagens avsnitt. 

21. Vegomässan 2016  

Vegomässan lockade storpublik. Antalet utställare var fler än någonsin. Följ med till en fantastisk dag på Nacka Strand där Vegomässan hölls i september 2016. Du får träffa både inspirerande utställare och engagerade besökare. Några av de du får träffa är: Ultuna mejeri, Yoconut, Taste Our Future, Tidningen Syre, Fry's, Green Laces, Djurrättsalliansen och många fler ...

20. Almedalsveckan 2016 & Gotlands Djurfristad  

Almedalsveckan är sprängfylld med seminarier, tal, rosémingel och massor av andra aktiviteter. Här får du höra vad Vegonorm gjorde i Almedalen, lyssna på Naturskyddsföreningens Vegopepp, höra allt om almedalsveckans populäraste korv och Lena Mellin berättar om matjakten. Det blir också ett besök hos Gotlands Djurfristad.

19. INFÖR ALMEDALSVECKAN 2016  

Almedalsveckan 2016 lär bli minst lika hektisk som tidigare år. Då är det bra att ha koll på var man hittar bra veganmat. Det blir pratstunder med Vegan Gotland, Hedbergs bok- och musikcafé och så tittar jag in på Surfers. Lyssna så slipper du gå hungrig under almedalsveckan.

18. BERLIN – Veganz, Vegan Tour Berlin, Rawtastic, Other Nature and more  

I avsnitt #18 åker jag till Berlin och träffar Veganz – följ med på guidad tur genom en av deras butiker. Maja berättar om Vegan Tour Berlin. Jag besöker Other Nature (veganska leksaker för vuxna) och  restaurangen Rawtastic – Berlins första restaurang med endast (förutom dryck) raw food på menyn. Och så blir det lite tips om var man ska bo utifrån matpreferenser. Berlin för hela slanten med andra ord.

17. MAX – test av nya veganburgaren och intervju med MAX vice vd  

Det har talats och skrivits en hel del inför lanseringen av MAX veganska burgare. Nu är den här och vi har provsmakat. Hör vad smakpanelen tycker och vilket betyg den får. Du får också träffa MAX vice vd som intervjuas av Dan Ferna.

16. Brian Palmer, The Plant och Föreningen Tilia  

Träffa Brian Palmer, universitetslektor i Uppsala, sommarpratar i P1 och utsedd till årets lärare på Harvard. Maximillan lagar veganmat i SVT och har nyligen startat upp den helt veganska och ekologiska restaurangen The Plant. Du får också träffa Tilia som jobbar med ungas psykiska ohälsa.

15. Vegomässan 2015  

På Vegomässan i Solnahallen träffar vi Oatly, Oumph!, GoCoconut, Ultuna Mejeri, Veggoköket mfl.

14. O'Learys (Oumph!)  

Testpatrullen provar alla fem Oumph!-rätter på O'Learys. Varje rätt betygsätts med max 10 st jordglober. Intervju med köksmästaren som berättar hur de handskas med veganrätterna.

13. Happy Cow, Renée Voltaire, Mattias Kristiansson mm  

Jag besöker två bokreleaser – Renée Voltaire som släppt boken The Baking Revolution och Mattias Kristiansson som gett ut Välkommen Till Vegoriket. Träffar också Ken Spector från Happy Cow och vi har en trevlig pratstund. Det blir också en tillbakablick på sommaren med Rawfood-festival och en del annat.

12. Way Out West  

Vegan För Fan besöker Way Out West 2015 och träffar festivalbesökare, organisationer och företag som gör festivalen till vad den är. Intervjuer med Oatly, Naturskyddsföreningen, Djurens Rätt, SJ och många fler.

11. Renée Voltaire, vegan-glass-test, Vegofesten  

Renée Voltaire har öppnat en ny växtbaserad butik på Östermalm i Stockholm. Vi fick en pratstund med Renée och pratade om butiken och hennes varor i andra butiker. Glasstestet där en vegan och fyra allätare ingår i testpatrullen – ekologiska och växtbaserade glassar testas. Vi gör ett besök på Vegofesten i Örebro.

10. David Stenholtz, Ida Högberg, Berlin  

Träffa David Stenholtz från Läkare För Framtiden. Vi pratar också med Ida Högberg, skådespelerskan som föll för raw food. Daluma, en ny restaurang i Berlin får besök av Vegan För Fan.

9. Vegourmet - ny tidning. Allt för hälsan - Stockholmsmässan  

En ny tidning har sett dagens ljus. Vi kollar in första numret av Vegourmet. Och så besöker vi Stockholmsmässan och går på Allt För Hälsan. Där träffar vi företag och många intressanta personer.

8. Veganlådan, Raw Garden Riga, Vegan Soul Train mm  

I #8 äter vi veganlunch från en foodtruck, pratar veganjobb och Veganlådan med Alexandra, åker till Riga, kikar in hos Matapoteket och träffar Johan som är vegan.

7. Almedalsveckan, Mariehamn & Wien  

Almedalsveckan - Naturskyddsföreningen (Svante Axelsson), Sofia Arkelsten (M), Helena Leander (MP), Kajsa Markström (FI), Jens Holm (V), Miljöminister Lena Ek (C), Köttskatt Nu mfl.
Vi kollar in veganutbudet i Mariehamn. Besöker också Lustans Ekologiska och får tips om hudvård och hårklippning.
Wien - vi äter lunch, fikar och kollar in vegankläder. 

6. Berlinspecial, Visby, grillning & semestertips  

Vi bor på ett vegetariskt hotell i Berlin och besöker allt från veganska snabbmatställen till fine dining-restauranger. Det blir också grillprat. Hur grillar man så miljövänligt som möjligt och vad lägger man på grillen? Tips på veganresor och lista på de 10 bästa vegetariska resmålen i världen. En tur till Gotland hinner vi också, där ger vi tips på en restaurang med vegomat. Det blir även lite om Almedalsveckan.

5. Rivieran (Nice, Sanremo, Monaco), Vegan Soul Train, Vegofesten Örebro, Seyhmus på Södermalm  

Vi besöker Nice Life i Nice, Loving Hut i Menton, kollar in Sanremo i Italien och besöker Monaco. Det blir också intervju med en vegansk Foodtruck - Vegan Soul Train. Besök hos Seyhmus på Södermalm och några röster från Vegofesten som hölls i Örebro i början av maj. 

4. Vegovision Gbg, Sara Karlsson (S), 2xrawrestauranger, Visby, frukost mm  

I avsnitt #4 besöker vi Vegovison Gbg där vi gör över 15 korta intervjuer med olika företag och intressanta personer. Utöver Vegovison träffar vi Sara Karlsson (S), pratar frukost, åker till Visby, kollar in vego-tv-utbudet, och besöker 2 st rawrestauranger.

3. Pär Holmgren, Gröna Kassen, Rivieran, hudvård, 4 riksdagspartier  

Vi intervjuar Pär Holmgren om klimatet och miljön. Fyra riksdagspartier (M, V, KD & MP) svarar på frågor om miljön. Vi besöker Gröna Kassen och en av Europas minsta veganrestauranger, den ligger i Nice. Hudvårdavsnittet tar med dig på djupet ner i huden.

0:00/0:00
Video player is in betaClose