Venture Cup podcast

Venture Cup podcast

Sweden

Venture Cups podcast ger den framtida entreprenören en bra grund att stå på.

Episodes

Niklas Adalberth, Klarna  

I säsongens första Venture Cups Podcast möter vi grundaren av Klarna, Niklas Adalberth. Hör hur Klarna gick från affärsidén på Handelshögskolan till miljardomsättning och möjligheten att köpa så mycket godis man vill. Programledare: Anders Nyberg.

Alla talar om nätverk, Jens Östgaard & Isabella Löwengrip  

Vad gör man när man har arbetat med sin idé ett bra tag och är redo att satsa fullhjärtat? Vad är nästa steg? Hur träffar man andra som man kan lära sig av? Entreprenörer Jens Östgaard berättar allt du behöver veta om hur du går vidare. Han vet även hur du fixar det där nätverket alla pratar om. Dessutom delar Isabella Löwengrip med sig av sina erfarenheter och varför hon inte pratar om jobb med sina vänner. Programledare är Jonas Karles.

Att vara en entreprenör, Marie Gustafsson & Isabella Löwengrip  

Vad behöver du egentligen för egenskaper för att lyckas som entreprenör? Marie Gustafsson berättar om sina erfarenheter av såväl entreprenörskap som intraprenörskap. Hon pratar även om hur du måste leda dig själv för att kunna leda – och hur dina styrkor kan ställa till det. Isabella Löwengrip avslöjar sina bästa och sämsta sidor som entreprenör. Programledare är Jonas Karles.

PR & kommunikation från början, Ida Nilsson & Isabella Löwengrip  

Vad behöver man tänka på när man gör en PR-strategi? Hur når man ut i dagens brus? Vad betyder egentligen ord som content marketing och storytelling? PR-gurun Ida Nilsson ger dig tipsen så att du kan göra rätt från start. Dessutom berättar Isabella Löwengrip om hur sociala medier har bäddat för hennes succé samt hur du kan vända negativ kritik till ren försäljning. Programledare är Jonas Karles.

Få ner din strategi på papper, Petra Palmgren Lindwall & Isabella Löwengrip  

Du behöver inte skriva ned någon strategi, du har ju allt i huvudet – eller? Hur går man egentligen från idé till verksamhet? Behövs verkligen en affärsplan? Experten Petra Palmgren Lindwall svarar på dina frågor i säsongens sjunde avsnitt. Isabella Löwengrip talar om vikten av långsiktiga mål samt hur kunden och fingertoppskänslan måste styra din strategi. Programledare är Jonas Karles

Fixa finansieringen, Per Hulthén & Isabella Löwengrip  

Lån, riskkapital, crowdfunding. Du behöver pengar för att komma igång. Men när är det egentligen dags att ta in finansiering? Och hur går man tillväga? Per Hulthén har lång erfarenhet av ämnet och guidar dig genom finansieringsdjungeln. Isabella Löwengrip berättar om sin upplevelser med riskkapitalister och avslöjar hur hon en gång lurade till sig finansiering. Programledare är Jonas Karles.

Ta hand om dina tillgångar, Anton Blomberg & Isabella Löwengrip  

Alla företag har tillgångar. Några av dem är immateriella, sådana man inte kan ta på. För exempelvis en app skulle det kunna vara dess namn eller utseendet på ikonen. Hur gör man affärer med dem? Eller ser till att ingen stjäl dem? Med en ensamrätt till din idé minimerar du risken att konkurrenter plagierar det du skapat. Här berättar Anton Blomberg från PRV om hur du navigerar på immaterialrättsområdet. Isabella Löwengrip avslöjar när hon egentligen skyddade sitt varumärke Blondinbella. Programledare är Jonas Karles.

Från idé till AB, David Filipsson & Isabella Löwengrip  

Hur gör man egentligen när man startar företag? Måste man skapa ett aktiebolag? Vad behöver man tänka på när det gäller moms? SEB:s expert David Filipsson berättar om det viktigaste du måste ta itu med i början. Dessutom berättar Isabella Löwengrip om hur hon som entreprenör hanterar sin administration. Programledare är Jonas Karles.

Bli en säljare!, Andreas Jacobsson & Isabella Löwengrip  

Det är dags att börja sälja. Vem är första kunden? Hur säljer man sin idé? Måste alla entreprenörer vara säljare? Säljexperten Andreas Jacobsson från Lundalogik delar med sig av det du behöver ha koll på för att komma igång med försäljningen. Dessutom ger Isabella Löwengrip sina bästa säljtips och berättar hur du tar reda på vad kunden verkligen vill ha. Programledare är Jonas Karles.

Håller din idé måttet?, Jessica Stark & Isabella Löwengrip  

Du har en idé. Men är den bra? Och hur tar du den vidare? I avsnitt två pratar vi med startupexperten Jessica Stark från SUP46 om idé, kund och affärsnytta. Isabella Löwengrip avslöjar bästa knepen att lyssna av marknaden och utvärdera om en idé är värd att satsa på. Programledare är Jonas Karles.

F*** your fears, Johannes Hansen & Isabella Löwengrip  

I säsongens första avsnitt hjälper vi dig att ta första steget och våga satsa på din idé. Till hjälp har vi motivationsgurun Johannes Hansen som berättar hur du blir av med dina rädslor. I slutet av programmet pratar vi med Isabella Löwengrip om hur det gick till när hon valde att starta eget som 16-åring. Programledare är Jonas Karles.

Karin Adelsköld  

Gör bättre affärer med humor. I säsongens sista avsnitt träffar vi Karin Adelsköld, humorentreprenören som ligger bakom teknikbloggen Lilla gumman. Vi pratar om hur man måste börja ta humor på allvar för att lyckas som entreprenör. Programledare Anders Nyberg.

Cecilia Hertz, Umbilical Design  

Cecilia Hertz är rymdentreprenören som har inställningen att allt är möjligt. I detta avsnitt träffar vi Cecilia Hertz och pratar om hur det är att ha NASA som kund, och om hur det är att vara viktlös i rymden. Programledare: Anders Nyberg

Stephen Schad, Frilans Finans  

I veckans avsnitt träffar vi mannen som tog egenanställningen till Sverige, nämligen Stephen Schad grundare av Frilans Finans. Vi pratar om utmaningarna med att starta något helt nytt och historien bakom Frilans Finans. Programledare Anders Nyberg.

Alexander Hars, Lets Deal  

Du måste vara lite galen för att lyckas som entreprenör, det säger grundaren av Lets Deal Alexanders Hars, som är veckans gäst. Han jämför också livet som entreprenör med att springa ett Marathon - du måste kämpa och aldrig ge upp. Programledare Anders Nyberg.

Monica Hallworth, Knycer  

I veckans avsnitt besöker vi Monica Hallworth från bolaget Knycer i Malmö. Vi pratar om tiden efter Venture Cup, hur det är att starta något nytt i en gammal bransch och vikten av att våga fråga om hjälp. Programledare Anders Nyberg.

Carl Hall, Alder  

”Jorden kommer inte gå under, men vi måste hitta på något” - säger miljökapitalisten Carl Hall från företaget Alder om framtidens miljöproblem. I veckans podcast ser vi affärsmöjligheter i framtidens miljöproblem. Programledare Anders Nyberg.

Kajsa Balkfors, Cirkus Cirkör  

Hur kan man vända risker till möjligheter och misslyckanden till lyckanden? Det pratar vi om i veckans avsnitt av Venture Cups Podcast med Kajsa Balkfors - en av medgrundarna av Cirkus Cirkör. Programledare Anders Nyberg.

Björn Jernström, Ferroamp  

Björn Jernström kom trea i Venture Cup med sin idé Ferroamp för två år sedan. I avsnitt tre hör vi Björn berätta om hur han sålt sina första prototyper, vad han har för tips till andra entreprenörer inom miljö- och energisektorn samt hur han är svinrik om tio år. Programledare Anders Nyberg.

Sofia Hagelin, Resfeber.se och Heart of Lovikka  

Vi besöker grundaren av Resfeber.se och modeföretaget Heart of Lovikka, Sofia Hagelin på hennes första riktiga kontor i Stockholm. Vi pratar om företagen och hur man bygger ett varumärke med nästan inga pengar alls. Programledare: Anders Nyberg.

Från idé till företag  

Tänk dig att du ska åka på en resa. Vad behöver du boka? Vad behöver du veta om destinationen? Så ser Nicklas Larsson från Tillväxtverket på att starta företag. Tillsammans med Theresa Kjellberg från Bolagsverket går vi igenom hur du tar din idé till företag. Programledare: Anders Nyberg.

0:00/0:00
Video player is in betaClose