Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Sweden

Dokumentära berättelser från Sverige och världen. Den nakna verkligheten – vacker, ful och storslagen.

Episodes

Från kvinnofängelse till Almedalen  

Ella Carlquist minglar runt på Almedalen bland politiker, proffstyckare och lobbyister. Precis som alla andra vill hon få ut sitt budskap för att åstadkomma förändring. Men vad ingen vet är att hon bara några månader tidigare suttit i isoleringscell på Hinsebergsanstalten och att hon knarkat i stort sett hela sitt vuxna liv. I Verkligheten sänder vi sista delen i historien om Ella, som flyttat till en ö där hon inte känner någon för att starta ett nytt liv.

Glädje och tårar på flyktingön  

Afghanska journalisten Sayed blev tvångsrekryterad av talibanerna men flydde: "När motorn stannade på havet trodde jag att jag skulle dö." Hör de nyanländas berättelser från Lesbos stränder!

Överlevande berättar: "De tvingade oss att åka"  

Samma dag som Verkligheten kommer till ön Lesbos drunknar ett trettiotal personer på den turkiska sidan. Utanför det stora flyktinglägret Mória får Gustav tag på en av de överlevande

Resan över dödens och hoppets hav  

Plötsligt får de syn på den i kikaren. Gummibåten är fylld med vatten och de ombord kan troligen inte simma. På stranden står fyra bröder från Uppsala. Vad ska de göra nu?

Karl opererar skottskadade i Sydafrika  

Karl Sörelius vill bli en bättre kirurg. Problemet är att det i Sverige finns för få skottskadade att träna på. Han åker till en av världens farligaste städer – Kapstaden i Sydafrika.

Kunden i Fattigbutiken  

För att handla till medlemspris här måste du visa att du är fattig. Vem vill göra det? I Verkligheten träffar du Irene och Yacine som av olika anledningar handlar på Matmissionen i Rågsved.

Diva Carolas revansch  

Han har närt en dröm i tio år: att uppträda på scen som sitt alter ego Diva Carola. Alla tidigare försök har slutat i olika former av fiaskon. Men i kväll går drömmen i uppfyllelse.

Svenska Rosa världsmästare i bodybuilding  

23-åriga svenska Rosa Lundén vann VM i Bikini Fitness i Las Vegas. Men strax innan tävlingen ser allt ut att gå åt helvete.

Magnus hemlighet i radhuskällaren  

I källaren har Magnus gömt smink, lösbröst och klänning. Nu har han hyrt en hel teater för att uppträda som alter egot Diva Carola. Hur kommer det gå efter alla tidigare fiaskon?

Ica-medlaren Mustafa i Älvdalen  

När 500 migranter kommer till lilla Älvdalen blir en 23-årig lärare från Bagdad ansvarig för att uppdatera butikens utbud. Men alla i byn är inte lika glada över den nya praktikanten.

Fattigbutiken  

Den är först i Norden. På nya Matmissionen säljs överbliven mat och medlemmarna får rabatt, inte för att de handlar mycket – utan för att de är fattiga. Följ med till Rågsved i södra Stockholm!

Fattigbutiken i Rågsved  

Den är först i Norden. På nya Matmissionen säljs överbliven mat och medlemmarna får rabatt, inte för att de handlar mycket – utan för att de är fattiga. Följ med till Rågsved i södra Stockholm!

Metalgitarristen Usama  

När Usama flyr från Syrien tvingas han lämna allt och sälja gitarren. I Sverige håller ovissheten på asylboendet på att göra honom galen. Vad ska han göra för att stå ut med all väntan?

Svenska aktivister låtsades vara asylsökande  

En stängd gräns mot Danmark för den som inte har ID-handlingar. Men vad händer när hundratals aktivister påstår sig vara flyktingar för att söka asyl i Sverige? Kommer de släppas förbi gränsen?

Rapparen från Lappland - Gonza-Ra  

Skivan heter Lavinfara och där finns låtar med namn som Skogsägarn och Norrlands Guld (32K). Hur gick det till när hockey-killen från Storuman blev hiphoparen Gonza-Ra?

Svenska paret utvisas från Australien  

De hade planerat att stanna här resten av sina liv. Men Camilla och Anders plan gick riktigt snett. Nu ska de utvisas. Vad ska de göra nu?

Den nya porrmannen  

Marcel var ute på krogen när han plötsligt fick frågan: Vill du vara med i en porrfilm? Vem är han? Varför står han helt naken i en busskur mitt i Stockholm city? Och vad kommer hans medverkan i filmen få för konsekvenser?

Verklighetens nyårsfyrverkeri  

Vi tänder på raketer med glimtar från årets dokumentära berättelser ur verkligheten – i Verkligheten. För du som lyssnar: tänk på att ditt tak kan vara någon annans golv.

Från politisk flykting till kommunpamp  

Solange Olame Bayibsa är den första afrosvensken som leder en hel kommuns arbete – och hon är bara 28 år gammal. Hör om hennes dramatiska resa från Kongo-Kinshasa till makten i Upplands-Bro.

Från politisk flykting till kommunpamp  

Solange Olame Bayibsa är den första afrosvensken som leder en hel kommuns arbete – och hon är bara 28 år gammal. Hör om hennes dramatiska resa från Kongo-Kinshasa till makten i Upplands-Bro.

Mjölkbonden Malin: "Vi har snaran runt halsen"  

Malin Gustavsson, 24, var med när 20.000 lantbrukare sprutade hö och kastade ägg på kravallpolis i Bryssel. Varför väljer hon att bli bonde när fem mjölkbönder i veckan lägger ner?

0:00/0:00
Video player is in betaClose