Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Sweden

Dokumentära berättelser från Sverige och världen. Den nakna verkligheten – vacker, ful och storslagen.

Episodes

Från kvinnofängelse till Almedalen  

Ella Carlquist minglar runt på Almedalen bland politiker, proffstyckare och lobbyister. Precis som alla andra vill hon få ut sitt budskap för att åstadkomma förändring. Men vad ingen vet är att hon bara några månader tidigare suttit i isoleringscell på Hinsebergsanstalten och att hon knarkat i stort sett hela sitt vuxna liv. I Verkligheten sänder vi sista delen i historien om Ella, som flyttat till en ö där hon inte känner någon för att starta ett nytt liv.

Marcela elitsatsar när andra pensionerar sig  

Marcela Torres elitsatsar mot VM i artistisk gymnastik, en sport där de flesta vid hennes ålder redan gått i pension. Men är hon för gammal för att leva sin dröm, bara 22 år gammal?

Vi behöver vinter för att överleva  

Jenni Laitis bor i lappländska Jokkmokk och menar att klimatförändringar inte är något teoretiskt hot i framtiden - de är redan här.

Yngst i riksdagen: "Farligt bli van vid såhär hög lön"  

Alexandra Völker var den yngsta socialdemokraten att nå Riksdagen efter valet 2014. Hör om hennes resa från förorten Rissne till Riksdagen.

Den mjuka Iron Man  

På ungdomsgården kallas Taner Öcal kärleksfullt för Iron Man. Men han är också en grubblare och praktiserande muslim. Vad var det som hände i somras som gör att han nu ber fem gånger om dagen?

Sminkrevolutionen: "Som att vi inte finns"  

Lovette Jallow startade forumet Black Vogue som en reaktion på hur svårt det är att få tag på smink för svarta i Sverige. Men det handlar om mer än bara smink. Lovette kallar det för en revolution.

Kaninmordet i direktsändning: "Jag var hatat av hela världen"  

För att provocera till debatt kring att äta kött slår den danska radioprataren Asger Juhl ihjäl en kanin. Sen går han hem och gör gryta av den. Men provokationen ska explodera i Asgers ansikte.

Special Självmordslinjen  

Hanna planerade att ta sitt liv. Ett år senare ska hon chatta med de som har tankar kring självmord just nu. Hur kommer det gå? Dessutom: Jesper kom in i Riksdagen genom att säga ja – till allt.

Första passet på Självmordslinjen del 2  

Hanna ville ta sitt liv och blev tvångsinlagd på sluten psyk. Ett år senare ska hon chatta med andra i samma situation. Följ med Hannas första dag som volontär på föreningen Minds Självmordslinje.

Första passet på Självmordslinjen  

Hanna blev tvångsinlagd på sluten psyk när hon planerade att ta sitt liv. Ett år senare ska hon hjälpa andra i samma situation. Följ med Hannas allra första dag som volontär på Självmordslinjen.

Han är yngst i Riksdagen  

Det krävdes inga vassa armbågar för Jesper Skalberg Karlsson (M) att ta sig in – snarare bananskal. Hör hur det gick till i det andra reportaget i serien "Yngst i Riksdagen".

Åkte på charter – tog med sig flykting hem  

Ali är på flykt på från Afghanistan. Familjen Olsson från Gotland är på charter. Deras vägar korsas på Lesbos i Grekland. Resten är historia. Hur gick det till?

Lesbosresan: Tillbaka från de döda  

Innan veckan är slut ställs de inför mardrömmen: att tvingas se på när människor dör – utan att kunna göra någonting. I andra delen om de fyra bröderna plus kompis från Uppsala som fick nog.

Tillbaka från de döda  

Innan veckan är slut ställs de inför mardrömmen: att tvingas se på när människor dör – utan att kunna göra någonting. I andra delen om de fyra bröderna plus kompis från Uppsala som fick nog.

Uppsalabröder räddar liv i Grekland  

De fyra bröderna från Uppsala tog en charter till Lesbos i Grekland för att hjälpa flyktingar som kommer dit över havet. I Verkligheten hör du deras skakande skildring av vad som hände.

Uppsalabröder räddar liv i Grekland  

De fyra bröderna från Uppsala tog en charter till Lesbos i Grekland för att hjälpa flyktingar som kommer dit över havet. I Verkligheten hör du deras skakande skildring av vad som hände.

Special Rinkeby United  

I söndagsutgåvan denna vecka kickar vi igång serien "Yngst i Riksdagen". Dessutom Joannas jakt på de förlorade systrarna. Och kommer publiksensationen Rinkeby United lyckas kliva upp till div 5?

Joanna och de försvunna systrarna  

När adopterade Joanna, 26, för första gången i sitt liv söker kontakt med sin biologiska syster får hon en bisarr överraskning: hon visar sig ha en syster till – som också heter Joanna.

Yngst i Riksdagen  

Dennis Dioukarev var 21 år och allra yngst när han kom in i Riksdagen för Sverigedemokraterna. Hur kunde han nå makten så snabbt? Vilka fiender har han hunnit skaffa på vägen?

Rinkeby United upplösningen  

Om tio år ska Abdi stå på torget och hålla ett tal för alla i Rinkeby. Då har han nått sitt mål: att bli en förebild i förorten. I sista delen om fotbollslaget och publiksensationen Rinkeby United!

0:00/0:00