Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Sweden

Dokumentära berättelser från Sverige och världen. Den nakna verkligheten – vacker, ful och storslagen.

Episodes

Från kvinnofängelse till Almedalen  

Ella Carlquist minglar runt på Almedalen bland politiker, proffstyckare och lobbyister. Precis som alla andra vill hon få ut sitt budskap för att åstadkomma förändring. Men vad ingen vet är att hon bara några månader tidigare suttit i isoleringscell på Hinsebergsanstalten och att hon knarkat i stort sett hela sitt vuxna liv. I Verkligheten sänder vi sista delen i historien om Ella, som flyttat till en ö där hon inte känner någon för att starta ett nytt liv.

Nea del 1 – Förbjuden kärlek, rymningsförsök och Las Vegas  

Nea praktiserar på ett behandlingshem i Los Angeles där hon blir kär i en f.d. patient. De rymmer tillsammans till Las Vegas för att gifta sig. Väl framme kommer allt gå åt helvete.

Bergsklättrarens revansch  

Robin Trygg fastnade på 6000 meters höjd när jordbävningen skakade Himalaya. Nu ska han tillbaka till samma berg som var nära att döda honom. Han vill ta revansch på berget – och slå rekord.

Boss Bitches of Comedy: "Ett svart hål inom en som behöver fyllas"  

Det är Rookies Night på stand up-klubben Maffia i Stockholm. Nervösa händer ska greppa mikrofonen med målet att döda – och skräcken att bomba. Följ Helenas och Ulrikas steg upp på scenen.

Joel är med och skapar en ny religion – Synteismen  

"Vi behöver en ny religion! Vi behöver nya profeter!" utropar Joel i det lilla torpet som varken har el eller rinnande vatten. I ett halvår har han varit där och nu vet han hur jorden ska räddas.

Emmett könskorrigerar sig själv  

När hormonbehandlingen sköts upp skaffade Emmett Bring istället testosteron illegalt på egen hand. – Hälften av transkillarna jag känner självmedicinerar innan de fått komma till vården.

Hur stoppar man en hämnd?  

I Verklighetens söndagsutgåva hör du hela historien om Mohamed som blev skjuten när han skulle köpa middag på grillen. Dessutom: vimmelfotografen Jimmy fick nog och flyttade in i en husbil.

Blev skjuten – antas vara kriminell  

"Men du verkar ju inte kriminell?" – är något Mohamed får höra sedan han blev skjuten den där kvällen i oktober för två år sen. Du hör om fördomarna men också om hur han lyckas avstyra en hämnd.

Skulle äta på grillen – blev skjuten  

Mohamed skulle äta på grillen, mer minns han inte. När han vaknar upp igen ligger han på sjukhus – förlamad och med ett amputerat ben. Han har blivit skjuten fyra gånger och varit nära döden.

Vimmelfotografen som fick nog  

En dag tar det stopp för Jimmy Holmevi. Han säljer allt han äger, förutom sina instrument, lämnar klubblivet – och flyttar in i en husbil. Nu jagar han en enda sak: friheten.

Felaktiga utvisningen & fast i Grekland  

I Verkligheten ikväll hör du hela historien om Karim som tvångsutvisades till Uganda fast det inte fanns något utvisningsbeslut. Nu lever han gömd och fruktar för sitt liv.

Telefonsamtalet till Karim  

I två program i Verkligheten berättar vi Karim Mitandas historia. Nu är det två och ett halvt år sedan han blev felaktigt utvisad. Hur har han haft det sedan dess? Hur mår Karim idag?

Telefonsamtalet till Karim  

I två program i Verkligheten berättar vi Karim Mitandas historia. Nu är det två och ett halvt år sedan han blev felaktigt utvisad. Hur har han haft det sedan dess? Hur mår Karim idag?

Den felaktiga utvisningen – tre år senare  

För snart tre år sedan blev då 22-åriga Karim Mitanda tvångsutvisad till Uganda. Men det begås ett stort misstag. Karims fall var inte avgjort hos Migrationsverket. Vad har hänt sen dess?

Den felaktiga utvisningen – tre år senare  

För snart tre år sedan blev då 22-åriga Karim Mitanda tvångsutvisad till Uganda. Men det begås ett stort misstag. Karims fall var inte avgjort hos Migrationsverket. Vad har hänt sen dess?

"Jag har offrat så mycket för att vara här"  

Anna Tascha Larsson nobbar att vara fotbollskommentator i TV för att hjälpa flyktingar i Grekland. Hör om hur den stängda gränsen splittrat familjer, men också vad det kostat henne.

Underjordiskt fängelse och IS-krigare  

I fem dagar var han försvunnen. Ingen visste var han var och folk befarade det värsta. För alla vet vad som kan hända journalister i det krigsdrabbade Syrien. Hör Joakim Medin om tiden i fångenskap.

Ömer, 15: "Mitt mellannamn ska vara Kärlek"  

Han är 15 år och bor i Tensta i Stockholm. Han har två drömmar: bli rappstjärna eller ha ett 9 till 5-jobb. Hans livsmål är tydligt: sprida kärlek. Möt Mr One Man Show – Ömer.

"Det är inte historia – det händer nu"  

Sen födseln i Amazonas pendlar Nina Gualinga, 22, mellan Sverige och Ecuador. Redan som sjuåring får hon sitt kall – hon ska kämpa för ursprungsbefolkningens överlevnad i resten av sitt liv.

Freja – varken hon eller han  

När Freja Lindberg, 18, lägger upp bilder på sig själv på sociala medier blir hen hatad och hånad. Hen får till och med hotfulla samtal mitt i natten. Men det är värt det, säger Freja.

0:00/0:00
Video player is in betaClose