Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Sweden

Dokumentära berättelser från Sverige och världen. Den nakna verkligheten – vacker, ful och storslagen.

Episodes

Från kvinnofängelse till Almedalen  

Ella Carlquist minglar runt på Almedalen bland politiker, proffstyckare och lobbyister. Precis som alla andra vill hon få ut sitt budskap för att åstadkomma förändring. Men vad ingen vet är att hon bara några månader tidigare suttit i isoleringscell på Hinsebergsanstalten och att hon knarkat i stort sett hela sitt vuxna liv. I Verkligheten sänder vi sista delen i historien om Ella, som flyttat till en ö där hon inte känner någon för att starta ett nytt liv.

Underjordiskt fängelse och IS-krigare  

I fem dagar var han försvunnen. Ingen visste var han var och folk befarade det värsta. För alla vet vad som kan hända journalister i det krigsdrabbade Syrien. Hör Joakim Medin om tiden i fångenskap.

Ömer, 15: "Mitt mellannamn ska vara Kärlek"  

Han är 15 år och bor i Tensta i Stockholm. Han har två drömmar: bli rappstjärna eller ha ett 9 till 5-jobb. Hans livsmål är tydligt: sprida kärlek. Möt Mr One Man Show – Ömer.

"Det är inte historia – det händer nu"  

Sen födseln i Amazonas pendlar Nina Gualinga, 22, mellan Sverige och Ecuador. Redan som sjuåring får hon sitt kall – hon ska kämpa för ursprungsbefolkningens överlevnad i resten av sitt liv.

Freja – varken hon eller han  

När Freja Lindberg, 18, lägger upp bilder på sig själv på sociala medier blir hen hatad och hånad. Hen får till och med hotfulla samtal mitt i natten. Men det är värt det, säger Freja.

Meron är flyktingarnas sambandscentral  

Radioprogramledaren Meron Estefanos är känd bland eritreaner över hela världen, och det ringer till hennes telefon från såväl fångläger i Libyen som från sjunkande flyktingbåtar.  

"Jag dog 2012"  

I flera år lever Agnes i hemlighet i en mardröm. Hon är övertygad om att världen hon lever i är en illusion och att hon själv är ett spöke i en ruttnande kropp – att hon är död.

En dag med kärleksagenterna  

Mitt i nätdejtingsåldern så har Loella och Vanessa Borefur - mor och dotter - startat en dejtingagentur. Här får klienter hjälp att ragga på stan - men hur ska de göra med självförtroendet?

Conny Mejsel älskar wrestling, bärs och snus  

Wrestlingstjärnan Conny Mejsel drar rekordpublik till sina matcher. Han är arbetarklasshjälten som älskar bärs och snus – och folket älskar honom. Så varför går han i pension bara 30 år gammal?

Bakom kulisserna på College of Europe  

Carl-Johan Hertzberg är på en båt på Röda havet när det avgörande händer. Fem år senare tar han examen från EU-elitskolan College of Europe. Men utanför grindarna väntar ett EU i gungning.

Cyklar jorden runt: "Det är för lätt"  

24-åriga Fredrika Ek från Sundsvall har cyklat 20 000 km men har lika långt kvar. Trots närkontakt med militären i Vietnam har hon just nu en dip i motivationen: hon saknar utmaningar.

Moulham från Syrien – Vattenpoolarnas räddning?  

I Ängelholm har vattenpoloföreningen haft det kämpigt. Men nu ska allt vända. Vattenpoolarna har gjort en upptäckt: flera ur det syriska vattenpololandslaget har flytt till Sverige.

Rinkebyfilmen: "Nu kommer ingen våga komma hit"  

Hasret, 26, på ungdomsgården i Rinkeby har aldrig känt sig otrygg i stadsdelen. Därför blir hon chockad när en video som visar hur reportrar blir attackerade börjar spridas världen över.

"Nu vet jag hur det är att vara invandrare"  

Daniel och Erik sa upp sig och sålde lägenheten för att bygga upp ett nytt liv i Australien. De utvandrar från Sverige för att bli invandrare – ett hårdare liv än vad de hade trott.

En limousine för Edde  

Edde hann aldrig bygga klart sin illröda volvolimousine innan han dog i trafikolyckan. Nu har vännerna i Vimmerby färdigställt den. Snart kommer de åka först i en karavan av femtio bilar.

Sara hittar sin tunisiska familj  

I hemlighet träffar Sara sin familj i Tunisien. För första gången känner hon sig hel. Men hon får också reda på något obehagligt – att hon kan bära på en ärftlig dödlig sjukdom.

Lögnen räddade mitt liv  

Från trean blir Lollo Wehlin utfryst och skrattat åt. För att få vara med börjar hon ljuga. Men när mobbningen slutat fortsätter hon använda överlevnadsstrategin. Lollo har blivit mytoman.

Så blev jag Tjockkocken  

Jessica Allen får en dödsdom av sin läkare: om hon inte går ner i vikt kommer hon att dö inom fem år. Men det som får Jessica att välja livet framför att äta ihjäl sig är ett avlyssnat samtal.

Ett slag för Bagarn  

Raymond Johansson hade chans att vinna SM och komma med i MMA-landslaget. Men så skadar han ryggen, missar matchen och hans mentor och tränare dör. Nu ska Raymond upp i ringen igen.

Branden i Fattigbutiken  

När John vaknar på tisdagsmorgonen vet han precis vad han ska göra: han ska som vanligt på tisdagar ta sig till butiken i Rågsved för att handla. Men vad han inte vet än är att butiken står i lågor.

Headhuntad  av kungafamiljen – i Bahrain  

Anton är insnöad på en flygplats i Lettland. Då ringer telefonen. Anton tror att det är ett skämt. Det är det inte.

0:00/0:00
Video player is in betaClose