Verkligheten i P3

Verkligheten i P3

Sweden

Dokumentära berättelser från Sverige och världen. Den nakna verkligheten – vacker, ful och storslagen.

Episodes

Från kvinnofängelse till Almedalen  

Ella Carlquist minglar runt på Almedalen bland politiker, proffstyckare och lobbyister. Precis som alla andra vill hon få ut sitt budskap för att åstadkomma förändring. Men vad ingen vet är att hon bara några månader tidigare suttit i isoleringscell på Hinsebergsanstalten och att hon knarkat i stort sett hela sitt vuxna liv. I Verkligheten sänder vi sista delen i historien om Ella.

Bedragen – "Jag var nummer 355"  

I fyra fantastiska dagar hänger de i Stockholm. Zandra blir förälskad och hinner tänka att hon kanske har träffat mannen i sitt liv – men så plötsligt försvinner han.

Fia säljer sina använda trosor  

Fia chattar med män som vill köpa hennes trosor. Några av männen vill att hon ska träna i trosorna innan dom köper dom. Hon får också andra önskemål. Som att blåsa upp en ballong tills den spricker.

Anton är yngst – i dödliga sporten: "Finns alltid en risk"  

BASE-hoppning beskrivs som världens farligaste sport. I bergen som omger schweiziska Lauterbrunnen dog en handfull utövare förra säsongen, enligt Anton, 22 år – världens yngsta proffshoppare.

Kafka på Södermalm  

Jakub är krögare och har blivit polisanmäld av trafikkontoret i Stockholm. Han beskriver sin situation som kafkaliknande och väntar nu på sin dom. Allt på grund av ett träd.

Kärnkraftsvagabonden Matilda  

Hon flyttar världen runt för att jobba med strålning. Varje dag måste hon kissa i en kopp och lämna sitt handavtryck. Hör Matilda Kiteborg, 27, berätta om livet på ett kärnkraftverk i Kanada.

Pizzabagaren med nio liv  

Första gången Ali undkommer döden är han 15 år. Han flyr från maskerade män men tvingas se på när hans pappa blir mördad. I sju månader jagar han ett bättre liv med döden ständigt närvarande.

50 år i fängelse – för en abort  

Desirée är den enda svensken som jobbar med Women on Web – organisationen som hjälper kvinnor att göra abort i länder där det är förbjudet.

Marie "chantar" för att hitta kärleken  

En samling buddhister har samlats i en stor villa i fina Saltsjöbaden för att fira: Marie som chantar för att hitta kärleken – och buddhistledaren Fredrik, som chantade bort sin ätstörning.

Linnea, 20: "Skottland räddade mitt liv"  

Linnea Sjögren från Kinna har aldrig känt sig hemma i Sverige. Men nu har hon skaffat sig ett nytt hemland. Bakom ligger en dramatisk historia – och ett beslut hon tog redan när hon var 12.

Ewelina försörjer sin man genom amatörporr  

Hon säljer nakenbilder och filmer på sig själv. Den dyraste filmen hon sålt gick för 42.000 kronor. För ett tag sen slutade hennes man jobba. Nu kan han spela dataspel på heltid.

Skräckförhållandet – "Jag var ju en hora"  

Linas ex-kille hotade att bryta nacken av hennes älskade hundar. Han hotade dessutom med att misshandla hennes familj. I tre år levde Lina i ett skräck-förhållande.

Näthatare möter näthatad: Upplösningen  

Sandor Herold har i flera års tid skrivit hatmejl till politikern Nils Karlsson i Malmö. Nu vill Nils träffa Sandor, öga mot öga. Han har några frågor som han bara måste få svar på.

Näthatare möter näthatad: Del 1  

Sandor Herold har i flera års tid skrivit hatmejl till politikern Nils Karlsson i Malmö. Han har skrivit att han hoppas att Nils ska bli dödad. Verkligheten i P3 sammanför nu hatad och hatare IRL.

Svensken i världen – fem världsdelar, fyra bankkonton och mindre än 50 tusen spänn  

Så här beskriver Anna sitt liv: Jag är snart 30 år gammal och kan packa allt jag äger i 2 resväskor, jag har bankkonton i 4 länder på 3 olika kontinenter men har totalt mindre än 50.000 SEK.

Skulle köpa hel spädgris – krockade mammas bil  

När Kalle ska köra hem från slaktaren krockar han mammas bil. I bilen har han en spädgris. Vad Kalle inte vet än är att han snart kommer att bli starkt förknippad med spädgrisen och bli hipsterhånad.

Vi går på "borderline-kalas"  

De drygt tio personerna som samlats på filtarna under solen har tre saker gemensamt; de är unga kvinnor, de följer H.S konto Känslofobi och de har diagnosen borderline.

Sofia blev skuldsatt av sin pappa: "Min bästa vän"  

Sofia och hennes pappa har en pakt: de gömmer brev från Kronofogden för pappas nya sambo. Men innan Sofia vet ordet av har hon själv hamnat där.

Simon slutade stamma  

Simon föddes med stamning. Efter flera år av talövningar försvinner stamningen. Men när han börjar jobba som telefonförsäljare händer det som inte får hända – stamningen kommer tillbaka.

Stefan lever med självmordshuvudvärk  

När Elin kommer hem från jobbet är det något som är fel med hennes kille Stefan. Han bankar sitt huvud mot väggar och bord och skriker av smärta. Vad har hänt med Elins älskling?

Johan: "Vi har räddat 5500 personer"  

Med två små båtar har Johan och hans team på kustbevakningen räddat flera tusen personer från att drunkna i Medelhavet. Alla har samma mål – att ta sig över havet från Turkiet till Europa.

0:00/0:00
Video player is in betaClose