VF-sportens podcast

VF-sportens podcast

Sweden

Här snackar vi värmländsk sport.

Episodes

Motorpodden 22: Rallyspecial  


Svenska rallyts vd Glenn Olsson gästar Motorpodden för ett specialavsnitt inför Svenska rallyt. Olsson berättar bland annat senaste nytt om väderläget, hur de nya sträckorna ska lyfta tävlingen och pratar tävlingens framtid.

Motorpodden 21: Arvet efter Ecclestone och dödskrascher  


Johan Hedlund och Jan ”Flash” Nilsson diskuterar VM-premiären i rally där Sébastien Ogier vann (precis som ”Flash” tippade) men där en tragisk dödsolycka även inträffade. Vi pratar också om Bernie Ecclestones avsked från formel 1 och hans betydelse för motorsportens kungaklass.

44. FBK-kontraktsläget  


Johan Ekberg och Jacob Järpegård är återförenade i studion och det blir fullt fokus på Färjestad. Vi diskuterar möjligheter som finns kring sportchefsrollen i Färjestad och vilka kontrakt som bör förlängas eller in... Snacka med oss på twitter: @VFekberg och @jarpegard

Motorpodden 20: ”Rallycrossen får problem”  


I årets första motorpodd pratar vi starten av rally-VM och anmälningslistan till Svenska rallyt. Vi diskuterar även rallycrossbomben och skapandet av ett dreamteam med Johan Kristoffersson och Petter Solberg – men också kring frågetecknen som omgärdar mästerskapet. Inte minst vad gäller antalet tävlande.

43. Emma Dahlström om hektisk vår  


Jacob Järpegård är ensam i studion och kör lite uppsnack innan han ringer upp freeskii-stjärnan Emma Dahlström som berättar om återhämtningen från operationen och det hektiska tävlingsvintern som väntar. Där står dubbla X Games, OS-kval, världscup i slopestyle och big air samt ett VM på programmet. Dahlström avslöjar dessutom en nyhet om X Games tävlingarna i norska Hafjell.

Motorpodden 19: Det bästa 2016 och förväntningar på 2017  


Motorpodden rundar av 2016 med att sammanfatta höjdpunkterna från ett intensivt år i motorsportens värld. Vi blickar även framåt mot 2017. Dessutom lovar Jan ”Flash” Nilsson tredje raka titeln i en prestigefylld icekarting-tävling...

Special: Bästa värmländska idrottsprestationer 2016  


Ni har säkert hängt med i tidningen och på VF.se – men här bjuder Jacob Järpegård, Jonas Östlund, Johan Hedlund och Johan Ekberg på listan i podformat. Det innebär snack och motiveringar kring samtliga 15 platser på listan över 2016 års bästa värmländska idrotttsprestationer.

42. Dragana Mrksic som gäst  


Fullt innebandyfokus när Karlstad IBF:s back Dragana Mrksic gästar podden. Snack om årets säsong, slutspelschanser och guld. Hur är det att jobba heltid och spela innebandy på högsta nivå? Och hur är det att vara i ett förhållande med en annan elitidrottare? ”Dragge” vet och bjuder på gött snack.

Motorpodden 18: Chockbesked och i väntan på besked  


Nico Rosbergs chockavsked till formel 1, förvecklingarna i rallyns silly season och rallycrossframtid är på tapeten i veckans avsnitt av Motorpodden. Rutinerade fotografen och motorsportfantasten Håkan Strandman ersätter Jan ”Flash” Nilsson i studion.

41. Uffe Bodin om FBK, JEEK och JVM  


Uffe Bodin gästar Jacob Järpegård och Johan Ekberg den här veckan. Efter lite baseballsnack blir det fokus på Färjestad där Bodin hyllar Ryno och är lite fundersam över Wikstrand. Vad betyder Joel Eriksson Eks återkomst och hur är läget inför JVM som Bodin kommer bevaka på plats?

Motorpodden 16: Farväl och slutfajt  


Motorpodden är tillbaka (dessvärre med sämre ljudkvalitet än vi hade hoppats) och fokuserar främst på formel 1-finalen i Abu Dhabi där Felipe Massa och Jenson Button kör sina sista F1-lopp i karriären och dessutom ska titelfajten mellan Nico Rosberg och Lewis Hamilton avgöras. Vi tippar också i vilken bil rallyvärldsmästaren Sébastien Ogier sitter i nästa år.

40. Midnattspodden (NY!)  


Fullt fokus på Färjestad när Jacob Järpegård och Johan Ekberg spelade in nästan direkt efter torsdagens match mot Frölunda. Snack om den matchen, Färjestads form och dessutom en intervju med Sanny Lindström som bland annat är tveksam till Tim Stapleton. Vi avslutar med att bygga formationer nu när Joel Eriksson Ek kommer tillbaka.

Motorpodden 16: ”En osund balans”  


Motorpodden hänger på i svallvågorna av det amerikanska presidentvalet. Vi pratar politik i motorsport och hur mycket det påverkar sporten i olika segment, som exempelvis Volkswagens avhopp i rally-VM. Vi laddar även upp inför slutduellen i formel 1.

39. Lite om mycket  


Johan Ekberg och Jacob Järpegård går igenom sina egna idrottsdrömmar innan det blir snack om upplösningen av fotbollssäsongen, svenska rallyt och en sammanfattning av Färjestads första fjärdedel av säsongen.

Motorpodden 15: Ekström en ”Excelfil” och Sveriges fem bästa i år  


I förra avsnittet pratade vi om att avgörandets tid vankades – och så blev det. Bland annat blev Mattias Ekström världsmästare i rallycross – Jan ”Flash” Nilsson berättar varför. Han instämmer även med F1-gurun Bernie Ecclestones senaste utspel och rankar dessutom årets fem bästa svenska förare.

38. Spelet bakom värvningen och curlingspecial  


Oskar Eriksson från lag Edin gästar. Han dyker upp efter drygt 15 minuter – dessförinnan snackar vi spelet bakom värvningen av måldrottningen, Dick Axelsson och lite annat smått och gott.

Motorpodden 14: Avgörandets tid – Åhlin gästar  


Det börjar onekligen dra ihop sig i de stora motorsportserierna. Formel 1, rallycross-VM, rally-VM och MotoGP lär alla kunna kora världsmästare inom kort. Johan Hedlund och Jan ”Flash” Nilsson går igenom förutsättningarna och gästas dessutom av rallyföraren Fredrik Åhlin som berättar om sina framtidsplaner.

34. Eriksson Ek i NHL – Wiberg i SSL  


En podd. Två halvtimmar. Jacob Järpegård och Johan Ekberg inleder med att snacka Joel Eriksson Eks framtid i NHL och Färjestad. Det blir även snack om andra värmlänningar ute i hockeyvärlden innan vi går in på Färjestads formsvacka. Från den formsvackan till en annan blir det när Jonas Wiberg kommer in som gäst för att prata om Karlstad IBF:s herrar som inlett säsongen tungt – bara tre poäng på fem matcher. Då blir det snack om hans målfacit, individuella samtal och vem som egentligen är den bästa Collingbrorsan. Häng med på Facebook: Facebook.com/vfsporten Twitter: twitter.com/vfsporten

Motorpodden 13: ”Tony Rickardsson ville att vi skulle köpa Solkatterna”  

Motorpodden är tillbaka med sitt 13:e avsnitt. Nu pratar vi speedway och Jan ”Flash” Nilsson avslöjar att han och Tony Rickardsson en gång hade planer på att köpa Karlstadslaget Solkatterna och om Mikael Max namnbyte. Vi pratar även STCC-framtid och mästerskapsstriderna i formel 1 och MotoGP.

36. Helltonspelaren gäst när premiärveckan sammanfattas  


Vi summerar den högintensiva premiärveckan där vissa lag levererade och andra underpresterade. Gäst i studion är Helltons nyckelspelare Frida Alm som berättar bland annat om nybygget och känslorna inför hemmapremiären mot nykomlingen Boden på måndag.

0:00/0:00
Video player is in betaClose