VF-sportens podcast

VF-sportens podcast

Sweden

Här snackar vi värmländsk sport.

Episodes

Motorpodden 18: Chockbesked och i väntan på besked  


Nico Rosbergs chockavsked till formel 1, förvecklingarna i rallyns silly season och rallycrossframtid är på tapeten i veckans avsnitt av Motorpodden. Rutinerade fotografen och motorsportfantasten Håkan Strandman ersätter Jan ”Flash” Nilsson i studion.

41. Uffe Bodin om FBK, JEEK och JVM  


Uffe Bodin gästar Jacob Järpegård och Johan Ekberg den här veckan. Efter lite baseballsnack blir det fokus på Färjestad där Bodin hyllar Ryno och är lite fundersam över Wikstrand. Vad betyder Joel Eriksson Eks återkomst och hur är läget inför JVM som Bodin kommer bevaka på plats?

Motorpodden 16: Farväl och slutfajt  


Motorpodden är tillbaka (dessvärre med sämre ljudkvalitet än vi hade hoppats) och fokuserar främst på formel 1-finalen i Abu Dhabi där Felipe Massa och Jenson Button kör sina sista F1-lopp i karriären och dessutom ska titelfajten mellan Nico Rosberg och Lewis Hamilton avgöras. Vi tippar också i vilken bil rallyvärldsmästaren Sébastien Ogier sitter i nästa år.

40. Midnattspodden (NY!)  


Fullt fokus på Färjestad när Jacob Järpegård och Johan Ekberg spelade in nästan direkt efter torsdagens match mot Frölunda. Snack om den matchen, Färjestads form och dessutom en intervju med Sanny Lindström som bland annat är tveksam till Tim Stapleton. Vi avslutar med att bygga formationer nu när Joel Eriksson Ek kommer tillbaka.

Motorpodden 16: ”En osund balans”  


Motorpodden hänger på i svallvågorna av det amerikanska presidentvalet. Vi pratar politik i motorsport och hur mycket det påverkar sporten i olika segment, som exempelvis Volkswagens avhopp i rally-VM. Vi laddar även upp inför slutduellen i formel 1.

39. Lite om mycket  


Johan Ekberg och Jacob Järpegård går igenom sina egna idrottsdrömmar innan det blir snack om upplösningen av fotbollssäsongen, svenska rallyt och en sammanfattning av Färjestads första fjärdedel av säsongen.

Motorpodden 15: Ekström en ”Excelfil” och Sveriges fem bästa i år  


I förra avsnittet pratade vi om att avgörandets tid vankades – och så blev det. Bland annat blev Mattias Ekström världsmästare i rallycross – Jan ”Flash” Nilsson berättar varför. Han instämmer även med F1-gurun Bernie Ecclestones senaste utspel och rankar dessutom årets fem bästa svenska förare.

38. Spelet bakom värvningen och curlingspecial  


Oskar Eriksson från lag Edin gästar. Han dyker upp efter drygt 15 minuter – dessförinnan snackar vi spelet bakom värvningen av måldrottningen, Dick Axelsson och lite annat smått och gott.

Motorpodden 14: Avgörandets tid – Åhlin gästar  


Det börjar onekligen dra ihop sig i de stora motorsportserierna. Formel 1, rallycross-VM, rally-VM och MotoGP lär alla kunna kora världsmästare inom kort. Johan Hedlund och Jan ”Flash” Nilsson går igenom förutsättningarna och gästas dessutom av rallyföraren Fredrik Åhlin som berättar om sina framtidsplaner.

34. Eriksson Ek i NHL – Wiberg i SSL  


En podd. Två halvtimmar. Jacob Järpegård och Johan Ekberg inleder med att snacka Joel Eriksson Eks framtid i NHL och Färjestad. Det blir även snack om andra värmlänningar ute i hockeyvärlden innan vi går in på Färjestads formsvacka. Från den formsvackan till en annan blir det när Jonas Wiberg kommer in som gäst för att prata om Karlstad IBF:s herrar som inlett säsongen tungt – bara tre poäng på fem matcher. Då blir det snack om hans målfacit, individuella samtal och vem som egentligen är den bästa Collingbrorsan. Häng med på Facebook: Facebook.com/vfsporten Twitter: twitter.com/vfsporten

Motorpodden 13: ”Tony Rickardsson ville att vi skulle köpa Solkatterna”  

Motorpodden är tillbaka med sitt 13:e avsnitt. Nu pratar vi speedway och Jan ”Flash” Nilsson avslöjar att han och Tony Rickardsson en gång hade planer på att köpa Karlstadslaget Solkatterna och om Mikael Max namnbyte. Vi pratar även STCC-framtid och mästerskapsstriderna i formel 1 och MotoGP.

36. Helltonspelaren gäst när premiärveckan sammanfattas  


Vi summerar den högintensiva premiärveckan där vissa lag levererade och andra underpresterade. Gäst i studion är Helltons nyckelspelare Frida Alm som berättar bland annat om nybygget och känslorna inför hemmapremiären mot nykomlingen Boden på måndag.

35. Premiärveckan - mitt i moset  


Den värmländska idrotten kryllar av premiärer den här veckan och givetvis avhandlas det i veckans podavsnitt. Vi snackar framför allt om Karlstad IBF, Hellton och Färjestad.

Motorpodden 12: ”Vi hade ätit såna som Verstappen levande”  


Ålder är huvudämne i det tolfte avsnittet av Motorpodden. När blir man egentligen för gammal för att tävla på elitnivå? Vi pratar även om vilda förare, inte minst Max Verstappen, och dessutom den gångna helgen som var späckad med dramatiska tävlingar på högsta nivå.

34. Nygren: ”Vi är en grupp som tål lite mer”  


Vi utlovade en gäst – och vi levererar. Magnus Nygren hälsar på Johan Ekberg och Jacob Järpegård för att snacka lagbygget, bussresor, fansens reaktion på värvningen av Jämtin och mycket mycket mer. Glöm inte att prenumerera på podden!

Motorpodden 11: Därför kanske rallyt bör flytta  


Motorpodden med Jan ”Flash” Nilsson och Johan Hedlund är tillbaka. Vi pratar om Svenska rallyts vara eller inte vara i Värmland – och ”Flash” anser att det kanske är lika bra att flytta någon annanstans. Det blir även snack om sensationen i MotoGP och den legendariska Eau Rogue-kurvan på Spa i Belgien.

33. För mycket smink i gymnastik  


OS för hela slanten. Johan Ekberg tycker Sverige är sämst när det gäller, Jacob Järpegård tycker det är för mycket smink för tjejerna i gymnastiken (som kanske är OS bästa sport). Dessutom fortsätter vi att snacka om Sofie Skoog och hennes folkkärhet.

Motorpodden 10: Dags för motorsport i OS  


Har motorsporten en plats i OS? Det anser i alla fall Jan ”Flash” Nilsson och Johan Hedlund i detta tionde avsnitt av Motorpodden. Vi pratar även om hur våldsam Petter Solbergs krasch i Kanada egentligen var, Volkswagenbossens märkliga uttalanden och laddar upp inför STCC i Karlskoga.

32. Så formerar vi FBK:s lag  


OS närmar sig, men vi tänker mest på fusk och doning och känner oss därför inte allt för peppade. Därför ägnar vi mer eller mindre hale avsnittet åt att sätta ihop formationer av Färjestads lagbygge. Håller ni med oss? blogg.vf.se/hockeybloggen facebook.com/vfsporten

Motorpodden 9: ”Sauber behöver en Kåberg”  


Jan ”Flash” Nilsson är tillbaka i poddstudion efter en dryg månads frånvaro. Vi pratar radioförbud i formel 1, svenskt ägande i Sauber – och inte minst svensk motorsports status för tillfället. Har vi några talanger som kan bli världsstjärnor och hur står sig bilsporten egentligen mot fotboll och ishockey?

0:00/0:00
Video player is in betaClose