Vi pratar förskola

Vi pratar förskola

Sweden

"Vi pratar förskola" är en podcast om förskolan och vårt uppdrag som förskollärare. Vi diskuterar, reflekterar och träffar spännande gäster.

Episodes

17. Vikten av förskola  

Vi pratar om vikten av förskola med Lotta Forsberg, områdeschef för förskolan i Västra Göteborg. Vad gör vi? Varför är förskolan viktig? Vad är kvalité?

16. Vi är varandras arbetsmiljö  

Vi träffar Annelie Andreasson som driver företaget Wizard at Work. Vi pratar om att arbeta tillsammans, vikten av feedback och hur man tillsammans skapar en bra arbetsmiljö. 

15. Förskolan Trollet i Kalmar  

Vi har besökt två av förskolorna i enheten Troller i Kalmar för att tillsammans med torgetpedagog Christina Nilsson titta på deras torg. Vi mötte många dedikerade pedagoger och imponerades av deras organisation, arbetsglädje och fantastiska verksamhet.

14. Giftfri förskola  

Vi träffar Natalja från Ekocentrum i Göteborg och hon berättar om hur man kan arbeta med giftfri förskola. 

13. Problemskapande beteenden, SETT-syd del 3  

Tredje och sista delen från SETT-syd i Malmö. Med oss på scen har vi fantastiska psykologen David Edfelt. Vi pratar om problemskapande beteenden och kopplar detta till Bo Hejlskov Elvéns tankar om ett lågaffektivt bemötande.  

12. Årskrönika 2016  

Vad har varit viktigt för förskolan under 2016?  Vi minns alla fantastiska saker som hände under det gångna året och ser fram emot 2017.

11. Arbetsglädje, SETT-syd del 2  

Vi är kvar på SETT-syd och pratar arbetsglädje med livscoachen Dennis Westerberg samt pratar om att sätta sig själv på spel efter att ha lyssnat på Erika Kyrk Seger.

10. Innovation och hjärnforskning, SETT-syd del 1  

På scenen i SETT-date pratar vi hjärnforskning med Ulrika Ahlqvist och vi pratar innovation och modernitet med initiativtagaren till SETT-mässorna, Fredrik Svensson. Vi har också lyssnat på föreläsningar med Pia Franzén och Linda Linder.

9. Genus  

Genus i förskolan, vad är det? Vi diskuterar begrepp och metoder tillsammans med Linda Jalakas, lärare för tidiga åldrar.

8. Bokmässan 2016  

Vi pratar om perspektiv och yttrandefrihet. Hör spännande röster från Bokmässan i Göteborg.

7. Livslångt lärande  

Vi pratar om grunden till det livslånga lärandet med Ina Furtenbach-Linden, områdeschef för förskolan i Västra Göteborg. Vi hör hennes inspirerande tankar om varför förskolan är viktig.

6. Bemötande  

Vi diskuterar bemötande tillsammans med vår gäst Linda Sinclair som är förskolechef. 

5. Vetenskaplig grund  

Tillsammans med vår gäst, Erika Kyrk Seger försöker vi reda i begreppet vetenskaplig grund. Vad betyder det för oss i förskolan?

4. Demokrati i förskolan  

Vi träffar Martina Lundström och pratar om demokrati i förskolan utifrån hennes blogginlägg "Uppfostrare eller demokratiarbetare"

2. Beprövad erfarenhet  

Vi utgår ifrån skolverkets definition och får besök avförskolechef Linda Olausson.

1: Pilot  

Vi pratar om vårt uppdrag som förskollärare och olika sätt att se på vårt uppdrag. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose