Viasat Hockeys Podcast

Viasat Hockeys Podcast

Sweden

Kanalens experter guidar dig genom det senaste inom hockeyns värld.

Episodes

180. Viasat Hockeys Podcast/Vodcast - Wallin upp i taket  

Medverkande: Rickard Wallin, Håkan Södergren och Niklas Jihde. På lördag hyllas en av Färjestads största spelare genom tiderna, vår expert, Rickard Wallin. Tröja nummer 51 kommer hissas till taket. Rickard berättar om sina känslor inför det och lyfter fram en gammal storspelare som har betytt mest för honom under tiden i FBK, som genererade i fyra SM-guld. Södergren minns tillbaka hur det var att få sin DIF-tröja hissad till taket, samtidigt som han är kritisk till hur vissa klubbar hyllar sina legendarer, det hyllas för hyllandets skull, anser Håkan. Vi tar sedan ett grepp om vilka lag i öst som kommer att bränna slutspel. Ottawa är ett lag experterna har olika syn på - medan båda är överens om att Detroit ånyo kommer få en blytung säsong. Håkan lyfter sedan upp ett intressant trejdförslag mellan två av ligans största stjärnor, som verkligen hade givit eko i hockeyvärlden. Wallin avslutar med att tippa att Florida kommer att missa slutspel och de borde ringa in 45-åriga legendaren, Jaromir Jagr, igen! Håkan listar tre svenskar som det är upp till bevis för - där överraskande Oliver Ekman-Larsson är en. Wallin plockar fram tre svenska lirare som han tycker är extra spännande. En annan ung spelare är Lias Andersson i Rangers - som inte kommer ta plats enligt experterna - och borde åka hem och spela med Frölunda istället. Håkan stänger sedan med att rasa över spelare som tjänar för mycket pengar och har alldeles för givmilda kontrakt, vilket är en jättefara för svensk hockey. Håkans lösning på problemet faller inte Rickard i smaken. Intressant debatt uppstår. Mycket nöje med detta avsnitt!

179. Viasat Hockeys Podcast/Vodcast - Erik den mäktiga  

Medverkande: Erik Granqvist, Peter Sibner och Niklas Jihde. I detta avsnitt gästas vi av Pro Hockeys chefredaktör, Peter Sibner. En hockeyälskare i allmänhet och NHL-fantast i synnerhet. Vi spekulerar i om Gabriel Landeskog verkligen "kan" bli trejdad innan Globenmatcherna i november, hur Nashvillesvenskarna fungerar tillsammans och hör hur Erik mår efter att ha blivit listad som en av hockeysveriges mäktigaste personer! Erik och Peter får sedan utse sina tre favoritlag på den östra och västra-sidan inför seriestart. Båda tror hårt på Toronto, där Peter sticker ut hakan och siar att William Nylander kan komma topp-fem i poängligan. Erik förklarar också varför möjligheten för Pittsburgh att ta en tredje raka titel verkligen lever. På väst är det cowboyhattarna på för båda experterna - och John Klingberg hyllas för sin roll i Dallas. Hos ankorna i Anaheim spås Rakell kunna skjuta över 40 mål den här säsongen! Ni får även höra vem som är ligans främsta målvakt - samt vem som plockar hem poängligan. Det hettar även till när Sibner konstaterar att han inte direkt lider över att OS kommer sakna NHL-spelare denna gång. Tvärtom, som vill Pro Hockeys chefredaktör hellre se Crosby och McDavid tillsammans i ett kommande World Cup. Allt avslutas med att Erik bjuder in Sibner till sångframträdande under säsongens NHL-sändningar. Podcasten/Vodcasten finns numera även att tillgå på Viaplay! //Niklas J

178. Viasat Hockeys Podcast - Granqvist om nästa svenska superstjärna  

Medverkande: Rickard Wallin, Erik Granqvist och Niklas Jihde. Denna gång tar vi ett grepp om den kommande NHL-säsongen, där Erik och Rickard väljer ut sina spelare som ska bli extra intressanta att följa. William Nylander är en av dessa - en spelare som bör kunna producera över 80 poäng, enligt Wallin. Erik lyfter fram en kille som precis skrivit nytt kontrakt - där klubben definitivt är den stora vinnaren - att få en svensk spelare under många år som har alla redskap för att bli en storstjärna. Vi pratar även klassiska minnen från upptaktsträffar och minns tillbaka på hur stela de kan bli och hur märkligt det är att inte fler utnyttjar tillfället att lyfta fram något budskap. Dagens garv kommer när en episod från Martin Tellander i Karlskoga poppar upp. Ni får en tydlig genomgång av de svenska lagens insatser i CHL och Wallin listar de tre främsta spelarna så här långt i den blågula lagen. Lagbygget kring de regerande svenska mästarna, HV 71, diskuteras nu när de ser ut att bränna slutspel i CHL. Allt avslutas på ett mycket annorlunda vis - när Erik vill be om ursäkt på sitt speciella vis... Mycket nöje!

177. Viasat Hockeys Podcast - De främsta importerna i SHL genom tiderna  

Medverkande: Niklas Jihde, Erik Granqvist och Håkan Södergren. I detta avsnitt, som numera även kan ses på Viaplay, tar vi ett stort grepp om inledningen av CHL. Våra experter håller inte alls med Expressens bloggare, Sanny Lindström, om att det är för ojämnt och för många lag. Håkan förklarar även varför han tycker det är rätt att dopade ryssen, Zaripov, snart kan dyka upp för spel i NHL, trots att han är avstängd från KHL och internationellt spel. Ni får även varsin topp-3 lista, där Erik och Håkan rankat de främsta importerna genom tiderna i Elitserien/SHL, något som sannerligen inte var någon enkel uppgift. Mycket Finland i topp! Vi synar helgens lag som bevakas i våra sändningar, Växjö och Malmö. Erik blir lyrisk när Lakers supertalang, Elias Pettersson kommer på tal. "Jag tror aldrig jag har sett någon så ung spelare med den kunskapen", är lovorden kring Vancouvers förväntade juvel. Ni får även en stor portion varför Malmö ändrat kurs - och blivit ett av Sveriges främsta lag. Mycket nöje med Podcast/Vodcast, 177!

176. Viasat Hockeys Podcast - Frölundas dominans  

Medverkande: Rickard Wallin, Håkan Södergren och Niklas Jihde. Avsnitt 176 tar ett extra stort grepp om Europas ledande förening, Frölunda. Södergren/Wallin öser lovord om hur klubben har gått från gigantiska ekonomiska problem - till att vara föreningen som övriga lag blickar avundsjukt mot. Håkan ser dock ett problem - Frölunda måste bort från Scandinavium, som är för omodern för laget. Ni får också en genomgång kring HV 71, Växjö, Malmö och Brynäs möjligheter denna säsong - och blickar mot vad Roger Melin kommer tillföra i båset hos gävle-laget. När vi ändå är inne på rutinerade tränare så plockar vi upp Moras klubbdirektör, Peter Hermodssons attack mot att många elittränare är lata och hellre vill spela golf. Södergren håller med till en viss del. Det gör inte Wallin. Rickard spanar sedan på KHL och alla ryska stjärnor som huserar där - och spår att ligan blir attraktivare nu när det ligger OS-biljetter i potten för spelarna. Wallin avslöjar även att han haft förfrågningar från penningstinna KHL, men att det aldrig varit aktuellt. Södergren avslutar med sin lista där han är riktigt orolig över utvecklingen i den tidigare storklubben, Colorado. "Det luktar illa", är en mening som dyker upp när han synar allt som skett de senaste säsongerna. Mycket nöje!

175. Viasat Hockeys Podcast - H-O-C-K-E-Y!  

Medverkande: Håkan Södergren, Rickard Wallin, Jonatan Lindquist och Niklas Jihde. I detta avsnitt tar vi ett ordentlig avstamp in i en ny hockeysäsong. Experterna får tippa vilka som ser starkast ut i NHL och vilka de har som favoriter i CHL. Ni får höra varför Södergren är överraskad av William Nylanders säsong och om det gamla gardet med Crosby och Ovechkin redan nu är omkörda av McDavid & Co. Vi avslöjar ännu en liga i absolut världsklass som vi kommer sända ifrån och blickar redan bort mot kommande VM i Köpenhamn. Pucken är släppt! God lyssning.

174. Viasat Hockeys Podcast - Svenska NHL-stjärnor om matchen i Globen  

Medverkande: Niklas Jihde, Erik Granqvist, Oliver Ekman Larsson, Fredrik Claesson och Gabriel Landeskog. Sjätte säsongen av Viasat Hockeys Podcast inleds med rejäl stjärnglans i form av tre NHL-stjärnor som berättar om sina föregående säsonger och känslan av att vinna titlar. Vi synar även hur förväntningarna ser ut inför den kommande NHL-säsongen samt betydelsen av att NHL kommer till Sverige.

173. Viasat Hockeys Podcast - Hockeysäsongen 16/17!  

Medverkande: Erik Granqvist, Rickard Wallin och Niklas Jihde. Säsongens sista avsnitt tar ett samlat grepp om en säsong som varit framgångsrik med blågula ögon. Vi minns tillbaka mot World Cup i Toronto - där en viss Sidney Crosby fick inleda säsongen med att höja en buckla, det skulle sedermera bli en till. Vi synar hela den långa NHL-säsongen, plockar ut den bästa svensken, de främsta spelarna och spanar lite kring trade-ryktena kring Ovechkin. Både Wallin och Granqvist hyllar sedan Crosby och konstaterar att han nu är inne på listan över de fem bästa spelarna i modern tid som spelat i NHL. Ni får också förklaringen till varför Penguins kunde plocka en dubbel - något som nästan ska vara omöjligt att göra. Nashville gratuleras till en stark säsong och spås en lysande framtid med Forsberg och Ekholm i spetsen. På tal om Ekholm så pratar vi även om hur tärd han såg ut i slutet av finalen och Rickard berättar hur mycket ett långt slutspel suger på kroppen. Tre Kronors VM-guld i Tyskland hyllas och vi...

172. Viasat Hockeys Podcast - Hockey VM är tillbaka på TV3!  

Medverkande: Erik Granqvist, Rickard Wallin och Niklas Jihde. I ett 35 minuter långt hockeysamtal diskuterar vi Stanley Cup-finalen och synar Pittsburgh och Nashville som lag. Får höra om hur Pontus Åberg var innan han åkte över till NHL Vi hamnar även på en avstickare om man föds till att bli bra eller om det är träning som utvecklar superstjärnor till just superstjärnor inom hockeyn. Erik Karlsson, Sidney Crosby och Emil Kåberg lyfts fram. Vi är superglada över den härliga nyheten att Hockey VM kommer sändas på TV3 igen, med start nästa år i Danmark. Wallin konstaterar varför VM sitter så förankrat i folksjälen - och Erik förklarar hur stort VM är och kommer att vara nu när OS inte får tillgång till NHL-spelare. Vi lyfter också fram våra främsta VM-minnen och hamnar på Håkan Loob, Mats Sundin och Johan Tornberg.¨ Vi spekulerar också kring Champions Hockey League, som vi kommer att sända tillsammans med SVT, och vad som måste ske med turneringen för att den ska lyfta även i Sverige. Avslutningsvis...

171. Viasat Hockeys Podcast - Vinna Stanley Cup är större än OS.  

Medverkande: Rickard Walllin och Niklas Jihde. Följ med på ett hockeysamtal där vi g(r)ottar ner oss i det svenska VM-guldet och varför det blev blågult jubel tillslut. Wallin hyllar Henrik Lundqvists förmåga att prestera som bäst när det gäller som bäst. Han lyfter även fram Grönborgs formering av backparen som en nyckel till guldet - men är även helt övertygad om att Tre Kronor inte hade rest hem med det tionede VM-guldet i historien om inte Nicklas Bäckström tillkommit till laget. Wallin lyfter in "Bäckis" som en av de större svenska spelarna i historien - samma nivå som Henrik Zetterberg. Vi pratar även om Nashvilles sensation att ta sig till Stanley cup-final och hur de har lyckats med den bedriften. Mattias Ekholm levererar som aldrig förr - och har gått från snack till tilll verkstad ute på isen, enligt en mycket imponerad Wallin. En annan mycket stor bidragande orsak till succén är Filip Forsberg - som snart kan sätta epitetet "superstjärna" framför sitt namn. Wallin spekulerar även vllka...

170. Viasat Hockeys Podcast -  Delicatobollar som voltaren  

Medverkande: Rickard Wallin, Erik Granqvist och Niklas Jihde. Vi kastar oss in i de heta konferensfinalerna där experterna tokhyllar Nashvilles insatser under slutspelet - och framförallt på hemmaplan. Johansens utspel mot Anaheims stjärna, Kesler, tas upp och diskuteras om det var rätt eller fel. Klar fördel för Filip Forsberg och Co att nå en historiks final. När det gäller Ottawa och Pittsburgh så synas de båda coachernas sätt att styra sina lag - där Boucher praktiserar ett försvarsinriktat spel där Erik Karlsson ska vara tungan på vågen. Granqvist tar upp duellen mellan Crosby och Karlsson - där Sidney gör allt för att ligga på en skadedrabbad Karlsson under varje byte. Wallin berättar också hur det var att spela tillsammans med Phil Kessel - som är stekhet just nu. Hockey-VM går mot avgörande skede och en av experterna tror Henke Lundqvist och Nicklas Bäckström kommer flyga hem med ett nytt VM-guld, men det krävs rätt matchning från Grönborg o staben. Wallin/Granqvist vill inte se att...

169. Viasat Hockeys Podcast - Mordförsök i Hockey-VM  

Medverkande: Håkan Södergren, Rickard Wallin och Niklas Jihde. Vi välkomnade Rickard Wallin tillbaka efter "dramat" då han fick kasta sig i bilen från tv-studion för att precis hinna hemma och klippa navelsträngen på sin nyfödda son. Wallin var dock tacksam att Stanley Cup-slutspelet är i full gång på nätterna och han hyllade Nashville, som är det första laget att tar sig vidare till Conferencefinal. Södergren dömde ut St Louis taktik som gick ut på att strypa motståndarna istället för att ösa på framåt. Våra experter tog även ett brett grepp om de tre återstående serierna där det är knallhårt. Anahemis mentala status ifrågasattes inför Match 7 mot Edmonton - där Leon Draisaitl hyllades stort. André Burakovskys succé tillsammans med Bäckström, Ovechkins petning till tredjekedjan samt hur anmärkningsvärt det är att Crosby är i spel efter senaste huvudskadan, plockades också upp. Henrik Lundqvist vs Erik Karlsson och utgången av serien mellan Rangers - Ottawade analyserades noggrant. Vi pratade om...

168. Viasat Hockeys Podcast  

Medverkande: Erik Granqvist, Håkan Södergren och Niklas Jihde. Vi kastar oss direkt in Stanley Cup-slutspelet och plockar upp den tråkiga nyheten att Sidney Crosby är skadad igen. Erik kommer med besked vad Crosby själv sa när han lämnade arenan efter en smäll som både Håkan och Erik inte tyckte var direkt ful. En hjärnskakning kan faktiskt betyda att karriären kan vara över för den skadedrabbade superstjärnan. Vi går noggrant igenom de fyra serierna och konstaterar kallt att Ottawa är helt chanslösa om Erik Karlssons fotskada skulle hindra honom från vidare spel. McDavid hyllas återigen efter sin briljans i mötet med Anaheim. Svenska Mästarna HV 71 hyllas stort efter en finalserie som Håkan anser är en av de främsta någonsin. När vi kommer in på Tre Kronor så riktar den tidigare landslagpsspelare, Södergren, lite kritik mot Grönborgs landslag och anser att det ser tunnt ut på anfallssidan. "Det är dags att prestera nu", avslutar Södergren sitt VM-snack. Erik avslutar med sin syn på debatten efter...

167. Viasat Hockeys Podcast - Ett skott på pungen!  

Medverkande: Håkan Södergren, Erik Granqvist och Niklas Jihde. Vi tar ett brett grepp om de åtta lag som nu är kvar i kampen om Stanley Cup. Varje duell synas där Erik och Håkan väljer ut sina favoriter. Duellen mellan Erik Karlsson och Henrik Lundqvist målas upp lite extra och vi minns tillbaka till då Karlsson kallade "Henke" för "jävla grisapa"! Granqvist listar de tre bästa sakerna i slutspelet och Håkan klagar på för lite sömn. Ni får även höra varför Tre Kronor nu får tillgång till så många NHL-spelare - där Erik riktar kritik på hur tidigare förbundskaptenen, Pär Mårts, agerade. Avslutningsvis fastnar vi vid smärta och HV-spelaren, Martin Thörnbergs pungskada. Erik berättar om då han hamnade på sjukhus efter ett olyckligt skott på samma ställe. Smärta! Trevlig (smärtsam) lyssning, Niklas

166. Viasat Hockeys Podcast - Det kokar i Toronto  

Medverkande: Rickard Wallin och Niklas Jihde. Slutspelet är i full gång i Nordamerika - och det är ett par resultat som verkligen är anmärkningsvärda. Wallin berättar om sin syn varför Chicagos dominans är på väg att raderas ut. Vi tar även ett grepp om Washingtons slutspelsfrossa, där Toronto är på väg mot en rejäl skräll. Vi pratar även om de främsta svenskarna och luftar Grönborgs angemäna situation inför Hockey-VM i Tyskland/Frankrike - med många NHL-stjärnor att tillgå. Mycket nöje, //Niklas

165. Viasat Hockeys Podcast - Stanley Cup-slutspelet  

Medverkande: Rickard Wallin, Erik Granqvist och Niklas Jihde. Äntligen! Tiden är här när puckarna droppas för världens häftigaste slutspel - Stanley Cup. I detta avsnitt går vi igenom samtliga åtta dueller och plockar fram de dueller som blir de viktigaste. Det visar sig att experterna tror väldigt olika i många dueller - och Henrik Lundqvist hamna i rejält fokus i Rangers möte med Montreal. Wallin och Erik pratar även om Tampas fiasko och luftar även andra lag som missar slutspelsfesten och är i stort behov att rannsaka sig själva. Vi tar oss även tillbaka i tiden och avnjuter Eriks och Rickards favoritfinaler genom tiderna. Båda spelades på 90-talet med Messier och Gretzky i centrum. Ni får även Wallins lista - där han anser att NHL måste ändra om sitt system hur lagen tar sig till slutspel. Blir inte rättvist som det är nu. Avslutningsvis får Ni även Eriks främsta tips hur man gör för att hålla sig vaken genom nätterna från idag fram till midsommar för att inte missa något från världens bästa...

164. Viasat Hockeys Podcast - Boork har gjort sitt som förbundskapten.  

Medverkande: Erik Granqvist, Håkan Södergren och Niklas Jihde. Detta avsnitt startar upp med en diskussion om NHL:s bojkott av OS. Både Erik och Håkan tycker det är ett beklämmande beslut, men gissar att det kommer dyka upp en lösning innan pucken släpps i Sydkorea. Vi tar även ett stort grepp om varför NHL har blivit den snälla ligan, medan SHL blivit NHL alá 70-talet i antal avstängningar. Södergren rasar över de filmningar han numera upplever på hemmaplan. SM-slutspelet synas där HV 71 granskas och får mycket beröm för hur laget är uppbyggt - och de är klara favoriter för att eliminera Malmö. Den största hyllningen denna vecka går dock till Mora och deras avancemang till SHL. Coach-Colliton målas upp som den stora hjälten till framgången och hans vara eller icke vara som MIK-tränare blir det viktigaste för masarna i framtiden. Vi avslutar med Håkans lista och landar vid att Leif Boork borde ha gjort sitt som förbundskapten för Damkronorna. Varken Håkan eller Erik upplever någon utveckling under...

163. Viasat Hockeys Podcast - Liljas dom kommer förändra idrotten.  

Medverkande: Erik Granqvist, Rickard Wallin och Niklas Jihde. I detta avsnitt behandlar vi det kommande slutspelet i NHL, där Edmonton Oilers är tillbaka efter över tio års frånvaro. Vi diskuterar om Henke Lundqvist är på väg att tappa sin position som startmålvakt i Rangers och Ni får även en intressant reflektion av hur bra William Nylanders rookissäsong är. Erik blir salig när han drar förutsättningar inför semifinalen mellan Frölunda - Brynäs, där han känner lagens tränare, Roger Rönnberg och Thomas Berglund, väldigt väl. Kommer gå till en match 7, enligt Erik. Rickard ropar sedan ut HV 71 som favoriter till SM-guldet och förklarar varför. Vi tar ett brett grepp om Rögle och vad som nu måste till för att laget ska slippa kvala varje säsong. BIK-ikonen Daniel Wessner hyllas och det blir en stor genomgång vad som kommer avgöra duellen i Dalarna mellan Leksand och Mora. Experterna har olika vinnare. Vi avslutar med dagens stora nyhet att Jacob Lilja fälls för misshandel efter incidenten i Malmö...

162. Viasat Hockeys Podcast - "NHL till Sverige!"  

Medverkande: Håkan Södergren, Rickard Wallin och Niklas Jihde. Glada nyheter att NHL kommer till Sverige i november för dubbelmöte mellan Colorado - Ottawa i Globen. Håkan och Rickard ger sin syn på drabbningarna mellan lagen som är anförda av kaptenerna, Landeskog och Karlsson. Vi går även igenom de tidigare matcherna som spelats på svensk is - samt analyserar hur NHL vill växa sig ännu större. Ni får även se/höra experternas tankar om slutspurten i ligan, vem som vinner poängligan och så synar vi Crosbys magi + hans lite mindre vackra sida ute på isen. Självklart pratar Vi om SM-slutspelet, kvalet till SHL och ta en koll på Gagarin Cup. Wallin blir nostalgisk när Joel Lundqvist och Jimmie Ericssons hyss ute på rinkarna kommer på tals. Känn Er välkomna till ett rykande hett avsnitt som finns både som podcast och vodcast på viasatsport.se. //Niklas

161. Viasat Hockeys Pod/Vodcast -  Petter Lasu Nilssons utbrott.  

Medverkande: Håkan Södergren, Erik Granqvist och Niklas Jihde Välkomna till ett nytt avsnitt där vi tar ett ordentligt grepp kring Luleåtränaren, Petter Lasu Nilssons utbrott i tv tidigare i veckan. En intervju som aldrig skulle ha sänts, enligt Håkan. Erik förstår precis hur Petter kände sig där och då - men ordvalen var helt fel. Vi minns även tillbaka till utbrottet Janne Karlsson fick efter mötet mellan Borås och Växjö för några år sedan. På Håkans lista så hyllas Sveriges bästa publik, svenska NHL-målvakterna sågas, samt en hyllning till Sveriges nya unga stjärnor som sveper över NHL. Erik rasar över att inga svenksa målvaktstränare fått fler chanser borta i NHL och Vi tar upp pucken om Svenska Hockeyförbundet gör rätt som kräver att NHL inte plockar över våra unga spelare till AHL. Experterna hinner också döma ut Färjestads "mediabojkott" under slutspelet och tar upp NHL som ett exempel på hur det ska fungera. Södergren/Granqvist tippar även vilka som kommer vinna SM, NHL, KHL och det stundade...

0:00/0:00
Video player is in betaClose