Viasat Motors F1-podd

Viasat Motors F1-podd

Sweden

Viasat Motors profiler guidar dig genom det senaste inom motorsportens värld.

Episodes

93. Viasat Motors F1-podd - Kaos, underhållning eller både och?  

Azerbaijans GP, underhållning eller bara dyrbart kaos? Åsikterna om helgens race går isär en aning och frågan tas givetvis upp i podden av Janne och Erik. Hamilton vs Vettel. Den mest uppmärksammade händelsen under loppet var Vettels bilboxning med Hamilton som fördöms av många men där det även finns de som inte tycker det var så mycket att orda om. Janne och Erik går även igenom händelserna hos Sauber den gångna helgen med avsatt teamchef, rykten om särbehandling av förarna och omdiskuterad teamorder i slutet av racet. "Never give up" var också något av temat för helgens podium där alla tre, på lite olika sätt, verkligen kom tillbaks från svåra utgångslägen. Podden avslutas med lyssnarfrågan och tipset där varken Janne eller Erik hade någon speciell lycka med sig oavsett magkänsla eller analytisk förmåga

92. Viasat Motors F1-podd - Le Mans vs F1  

I veckans F1-podd är det förutom Formel 1 faktiskt en hel del snack om sportvagnar också med anledning av att Janne var på Le Mans och såg 24-timmarsloppet där den gångna helgen. Finns det något som Formel 1 kan lära sig av detta klassiska långlopp när det gäller t ex inramning och liknande? En preliminär F1-kalender har kommit för 2018 med återkomsten av Frankrikes och Tysklands GP. 2018 är vi tillbaka på 21 race mot årets 20 och det snackas faktiskt om att i framtiden köra så många som 25 race under en säsong. Hur skulle detta fungera, finns risken för att sporten blir lite "urvattnad"? Det blir också lite snack om sillyseason, Bakus GP och veckans F1-tips

91. Viasat Motors F1-podd  

Veckans F1-podd är lite speciell, i detta avsnitt besöker Janne Blomqvist och Erik Stenborg Sveriges enda F1-bana, Anderstorp Raceway. Tanken är att Erik Stenborg ska få chansen att testa på Rajamäki F1 Experience, d v s köra Formel 1-bil själv och jag tror vi kan utlova en rätt tagen F1-producent efteråt. Självklart avhandlas även Kanadas GP med toppen och botten och Mercedes tillbaka i storform. Ingen lyssnarfråga denna vecka men självklart redovisning av F1-tipset där det är jämnare än någonsin efter turen över Atlanten.

90. Viasat Motors F1-podd - Bienvenue au Québec  

I F1-podden denna vecka blir det uppsnack av Kanadas GP som i år firar 50 år i Formel 1. Sedan 1978 körs Kanadas GP på Circuit Gilles Villenueve i Montreal, en bana som både Janne och Erik gillar väldigt mycket. Kanadas GP är starten på en tuff period de tre kommande racen för Red Bull med banor som enligt dem själva inte passar deras bil. Vem är egentligen favorit kommande helg? Har Ferrari behållit storformen eller blir det Mercedes som studsar tillbaka och hur passar banan Sauber? Silly season har dragit igång lite smått och mest surr har det varit om britten Jolyon Palmer som många tippar inte kör klart denna säsong med Renault, men vem skulle man ta in istället? Janne och Erik spekulerar lite i ämnet. Precis som vanligt blir det också en lyssnarfråga och veckans tips. Ska Janne kunna ta tillbaka kommandot efter några svaga helger?

89. Viasat Motors F1-podd - Kimi blåst på segern  

Veckans F1-podd sammanfattar givetvis Monacos GP, en dubbelseger för Ferrari men där diskussionerna handlat om ifall Kimi Räikkönen blev utsatt för teamorder, eller åtminstone tvingades ta en sämre taktik för att ev släppa fram Vettel på banan. Janne och Erik ger sin syn på det hela och även på Marcus Ericssons race, eller snarare avslutning på loppet som blev en aning snöplig. Lyssnarfrågan denna vecka handlar om påföljden vid bestraffningar, ett inte helt lätt ämne där många saker måste vägas in. Ingen F1-podd utan lite INDY500-snack, denna gång är det dock sista gången på ett tag. Sist men inte minst har F1-podden intervjuat Formel 2-föraren Gustav Malja som precis fått klart med en F1-test tillsammans med svenskteamet Sauber.. Jo just det, självklart redovisas också veckans F1-tips, en hård omgång där det nu verkligen står och väger.

88. Viasat Motors F1-podd - Juvelen i kronan  

F1-podden denna vecka avhandlar hur det egentligen är runt Monacos GP, är det verkligen bara glitter och glamour? Janne Blomqvist och Erik Stenborg delar med sig av sina erfarenheter från det lilla furstendömet vid medelhavet. Jenson Button gör comeback kommande helg, rykten gör gällande att han inte är speciellt intresserad utan mer är på plats för att ställa upp för teamet. Janne och Erik är inte helt övertygade om att detta är korrekt. Självklart blir det också lite om Fernando Alonso och hans INDY500-äventyr som närmar sig. Riskerna höga med körning på Superspeedwaybanor med en allvarlig krasch under kvalet. Janne och Erik pratar även om ett eventuellt budgettak i Formel 1 och om varför det går tungt för Red Bull. Är det så att man börjar sakna superdesignern Adrian Neweys 100-procentiga engagemang? Självklart svarar Erik och Janne också på en lyssnarfråga samt levererar sitt tips inför helgens Monacos GP.

87. Viasat Motors F1-podd - Bäst hittills!  

I veckans F1-podd hör du Erik Stenborg och Janne Blomqvist summera upp Spaniens GP där båda konstaterar att det nog var det bästa loppet i år. Sett till resultatet funderar Erik och Janne även på om det var Ferrari som förlorade eller om det var Mercedes som vann denna gång, eller om det var båda sakerna. Det pratas om att en ny typ av ledarskap är på väg in i Formel 1, ett mer dynamiskt sådant och Erik Stenborg drar paralleller till amerikansk politik. Avslutningsvis en lyssnarfråga och givetvis sammanfattningen av förra helgens F1-tips som vägde tungt över åt ena hållet..

86. Viasat Motors F1-podd - Viva Espana  

Veckans F1-podd handlar förstås en hel del om kommande helgs Spanska GP på Circuit de Catalunya Barcelona. Europapremiären är av hävd en tävling dit teamen tar med sig stora uppdateringar till bilarna men varför just hit och just nu? I veckans podd också en längre intervju med förre F1-föraren Mark Webber, en intervju som gjordes i samband med att han besökte Porsche Carrera Cup Scandinavia-premiären på Ring Knutstorp, f ö första gången han besökt Sverige. Webber pratar bl a om hur det var att lägga av, hur han ser på "nya" Formel 1 och vad som ev behöver rättas till. Janne och Erik försöker också svara på veckans lyssnarfråga som handlar om däck. Det blev också lite snack om silly season och sist men absolut inte minst så levererades veckans tips, vem tar egentligen pole, vinner och bryter först under Spaniens GP...

85. Viasat Motors F1-podd - The flying finns  

I veckans F1-podd diskuterar Erik Stenborg och Janne Blomqvist, i skuggan av ett omkörningsfritt Rysslands GP, vad som gör ett bra respektive dåligt lopp. Är kravet "århundradets race" varje vecka? Fernando Alonso har gjort sina första varv i en Indycarbil och det hela direktsändes på nätet i en över 6 timmar lång sändning som enligt Erik var perfekt underhållning och väldigt lärorikt. Något för Formel 1 att på något sätt ta efter? Sauber Honda från 2018, hur känns detta nu när nyheten "landat"? Lyssnarfrågan denna vecka är kort och gott; Vem blir näste svensk i Formel 1? Avslutningsvis redovisning av förra veckans tips, ingen succé för vare sig Erik eller Janne

84. Viasat Motors F1-podd - Motorer motorer  

I veckans F1-podd blir det mycket prat om motorer. Om några nya tillverkare kan vara på väg in avhandlas i lyssnarfrågan och blir det Honda för Sauber från och med nästa säsong? Hajfenan och T-vingen försvinner och vindruta istället för Halo, Erik och Janne funderar lite över de senaste förslagen från FIA och är det fördel eller inte att tävla på hemmaplan.

83. Viasat Motors F1-podd - Teamorder beordrade?  

I veckans avsnitt plockar Erik Stenborg och Janne Blomqvist ner Bahrains GP, vad fällde avgörandet och är Ferrari nu förbi Mercedes? Hur blir det med teamorder, Mercedes ovilliga bakåt i tiden, Ferrari är mer för den typen av arrangemang historiskt. Utvecklingskriget tar fart på riktigt allvar med de första testerna under pågående säsong, Mercedes talar om försiktiga framsteg på däckfronten. Erik och Janne svarar även på lyssnarfrågan om tankning och diskuterar vad Bernie Ecclestones närvaro i depå i Bahrain betyder, dessutom mer frispråkig än någonsin. Stöttningen av nyligen skadade F4-föraren Billy Monger har nått fantastiska höjder där mer än 5 miljoner kronor samlats in till hans rehabilitering på bara några dagar. Flera av F1-förarna har skänkt stora summor.

82. Viasat Motors F1-podd - The heat is on  

Ny vecka, ny F1-podd bara några dagar sedan senaste racet i Kina och bara några dagar innan helgens GP i Bahrain. Erik Stenborg och Janne Blomqvist konstaterar att det är riktigt varmt, rent av värmebölja på Bahrain International Circuit med upp mot 40 grader vilket givetvis blir en utmaning för team och förare. Det självklara samtalsämnet är också Fernando Alonsos besked att han kör årets upplaga av Indy 500, hur ska det gå och varför gör hand det? Erik och Janne analyserar. Hör också Marcus Ericssons tankar om senaste racet och kommande helg i Bahrain Pascal Wehrlein tillbaka hos Sauber, har Mercedes satt ner foten och mer eller mindre tvingat honom att köra? I helgen är det också F2-premiär med Gustav Malja i en av bilarna, är F2 fortfarande en relevant serie för att ta klivet upp i Formel 1? Sist men inte minst besvaras en mycket relevant lyssnarfråga..

81. Viasat Motors F1-podd - Kinapuffror  

I veckans F1-podd snackar Janne Blomqvist och Erik Stenborg upp helgens GP i Shanghai. Det blir bl a en hel del om motorer, både de nuvarande och det som komma skall. Erik och Janne är fortfarande förbluffade över Pascal Wehrleins val att inte köra p g a bristande fysik. Givetvis en hel del också om helgen lopp som förhoppningsvis återigen blir en kamp om segern mellan fler än ett team. Ferrari gick vinnande ur striden senast, kommer Mercedes kontra denna helg?

80. Viasat Motors F1-podd - Ferrari vann, eller förlorade Mercedes?  

I veckans avsnitt går Janne Blomqvist och Erik Stenborg igenom det vi såg och kände under premiärhelgen på Albert Park i Australien. Hur kändes det i maggropen med det nya reglementet? Var glädjen över Ferraris seger grundad i att Mercedes inte vann? Hur ser hierarkin bland de tio stallen egentligen ut? De spekulerar också runt Pascal Wehrleins beslut att, så sent som på lördag morgon, bestämde sig för att inte köra Australiens GP och lämna plats åt Antonio Giovinazzi. Ett mycket märkligt, rent av mystiskt, val av den nya Sauberföraren. Dessutom så är veckans lyssnarfråga så enkel att den inte går att svara på!

79. Viasat Motors F1-podd - Premiär!  

Veckans F1-podd dediceras helt och hållet till helgens premiär i Formel 1 i Australien. Janne Blomqvist och Erik Stenborg går igenom samtliga team och baserat på både analyser och magkänsla görs en första ranking.

78. Viasat Motors F1-podd - Hur var testerna?  

Janne Blomqvist och Erik Stenborg tillbaka med ett nytt avsnitt av F1-podden där de två senaste veckornas F1-tester natuligtvis avhandlas.. Dessutom lanserades en eventuell tips-tävling där två olika teser ska prövas; Analys eller magkänsla - vilket sätt har mest rätt? Finns intresset kör vi igång en liga där du som lyssnar också kan vara med och tippa och mäta dina kunskaper med dessa två herrar. Janne och Erik frågar sig också hur djup är Mclarens kris är och veckans lyssnarfråga som handlar om förarnas mentala träning och status beroende på hur det går på banan.

77. Viasat Motors F1-podd - Trackside Barcelona och Kimi kör av  

Veckans F1-podd spelas in med Janne Blomqvist och Erik Stenborg längs bankanten på Circuit de Catalunya. I podden HÖR du Kimi Räikkönen köra av banan! Det pratas också förarfysik och hur relationen mellan förarna inom teamen i de allra flesta fall är så frostig att det kanske t o m går åt det osunda hållet. Häng med F1-podden trackside i Barcelona testdag 6 av 8 inför premiären i Melbourne

76. Viasat Motors F1-podd - Vinnare och förlorare  

Veckans F1-podd är inspelad mitt under brinnande F1-tester nere i Barcelona med Janne Blomqvist på plats i händelsernas centrum och Erik Stenborg hemma i Stockholm. Självklart pratas det tester rent allmän men också om vilka som är vinnare resp förlorare så här långt. Ni får också en lång intervju med Saubers nye tekniske direktör för säsongen, Jörg Zander, som delar med av sina tankar om sitt nya jobb, årets bil och utmaningarna i övrigt i Formel 1. Ni får också svaret på veckans lyssnarfråga som är ställd av Mattias Hammer och som berör ett ev race utanför VM

75. Viasat Motors F1-podd - Lanseringsvecka  

Veckans F1-podd, inspelad på hemmaplan igen, handlar förstås väldigt mycket om de nya bilarna som visas och visats upp denna vecka. Vi svarar på lyssnarfrågan som handlar om varför Sauber kör med fjolårsmotor från Ferrari dessutom försöker Janne Blomqvist och Erik Stenborg reda ut detta med vad hajfenan har för funktion. Det pratas också om huruvida intresset för Formel 1 verkligen viker eller om det mesta handlar om att det är svårt att få folk till arenorna.

74. Viasat motors F1-podd - utspridda över världen  

Veckans avsnitt av F1-podden med Janne Blomqvist och Erik Stenborg blir ett av de mer utspridda rent geografiskt därav den lite sena leveransen. Men nu är det här, det 74:e avsnittet som är lika innehållsrikt som vanligt med senaste nytt från Saubers fabrik i Schweiz, där Janne faktiskt fick en liten smygtitt på den nya bilen. Dessutom avhandlas att Ferraris förre tekniske direktör James Allison snart börjar jobba hos värsta konkurrenten Mercedes, vi pratar med däck och hur är det, ska det blir ett inbördeskrig av Formel 1 när de stora teamen börjar skramla med vapen och vill bevaka sina ekonomiska intressen. Vi avslutar med veckans lyssnarfråga som också delvis handlade om däck.

0:00/0:00
Video player is in betaClose