Viva La Liga

Viva La Liga

Denmark

Viva La Liga er en fodbold-podcast til dig, der ikke kan få nok af sene aftenkampe, det spanske temperament og tiki-taka. Er du også vild med La Liga? Så spids ører, når vi taler med fodboldeksperter, spillere og aficionados om aktuelle og tidsløse emner i verdens bedste liga. Vi kan også findes i iTunes Podcasts. Værterne er Anders Rud Nielsen, Jonathan Hartmann og Frederik Gernigon.

Episodes

Uge 4: Hasta la vista, baby!  

Dette er Viva La Ligas foreløbigt sidste podcast. Det er det, fordi 2/3-dele af redaktionen i næste uge starter i praktik på Jyllands-Posten og på DR, og det er simpelthen ikke muligt at kombinere dette med en fortsættelse af Viva La Liga. Vi har virkelig nydt at lave podcasts. Især fordi vi altid er blevet mødt af venlige interviewpersoner, som har delt ud af deres store viden og sjove oplevelser. En stor tak skal lyde til Morten Bruun, Thomas Gravgaard, Casper Høygaard, Michael Qureshi, Kris Stadsgaard, Patrick Mtiliga, Morten Glinvad, Luna Christofi, Jonas Schwartz, Peter Piil, Kurt Thyboe, David Nielsen, Morten Møller og Erik Larsen, som har deltaget i vores udsendelser. Også tak til Jakob Riberholt, Christoffer Lawætz Hansen og Joachim Aricò Sigvardt for deres deltagelse som gæsteværter i programmet. Men den allerstørste tak er til alle de 35.000 mennesker, der i løbet af snart halvandet år har hørt vores program. De mange afspilninger og de rosende ord har givet os en enorm motivation til at fortsætte med at tage hele vejen til et radiostudie på Marbjerg Mark for at lave radio om spansk fodbold. Tak for det! Nu er det så foreløbigt et tak for nu. Med foreløbigt mener vi, at vi helt ærligt ikke ved, hvor vi står henne om tre, seks eller 12 måneder. Og måske vi på et tidspunkt igen får muligheden for at kloge os om spansk fodbold. Indtil da er vi altid friske på en god fodbolddebat både på Facebook og Twitter. Som afslutning på det hele kan du lytte til denne specialudsendelse, hvor vi har sammenklippet de sjoveste anekdoter og mest bombastiske udtalelser fra vores gæster. Og så er der også et lille lyt om bag facaden, hvor du kan høre, hvordan vi lader op til en udsendelse. Værter: Anders Rud, Jonathan Haag Hartmann og Frederik Gernigon ¡Hasta la vista y VIVA LA LIGA!

Uge 3: Erik Larsens tid som scout i Spanien  

Viva La Liga vender tilbage fra vinterferie med et brag af en udsendelse. Vi har scouten Erik Larsen med som gæst, og han fortæller om tiden som ansat i Getafe og Mallorca. Hør om Erik Larsens og Michael Laudrups samarbejde, hvordan Rivaldo skaffede dem to spillere fra Usbekistan, og hvordan Erik Larsen overtalte Mallorcas sportsdirektør til at hente Jonathan de Guzman. Værter: Anders Rud, Jonathan Hartmann og Frederik Gernigon

Uge 48: El Clásico og krisen i Madrid  

- Florentino Perez’ største problem hedder ikke Benitez. Det hedder Ronaldo, siger Luna Christofi. Hun er sammen med Kurt Thyboe gæst i dagens udsendelse. - For mig er nederlaget i årets Clásico den sorteste plet i Real Madrids historie. Spillerne gad ikke at være der, siger Kurt Thyboe, der har boet i Spanien i 20 år. I denne uge stiller vi skarpt på verdensstørste fodboldkamp. Den blev spillet i lørdags og nedturen var total for Real Madrid, der blev udraderet 4-0 af FC Barcelona i El Clásico. Taktiske analyser, skæve anekdoter og gedigent fodboldnørderi er ingredienser i dagens udsendelse, hvor vi debatterer Benitez’ fremtid i kongeklubben, tilstandene i Madrid og Barcelonas overraskende efterår uden deres argentinske troldmand. Værter: Anders Rud Nielsen, Frederik Gernigon og Jonathan Haag Hartmann.

Uge 46: Med Kurt Thyboe til Spanien  

“Pludselig kommer Romario farende over til Cruyff. ‘Johan, Johan, der går en flyver her om lidt, så kan jeg nå karnevalet. Må jeg tage den?’. ‘Ja, hvis du scorer to mål først’. Og så gik han ind på banen og plang-plang, så havde han lavet to mål på det første kvarter. Så råbte Romario ud til Cruyff ’johaaan, tak skal du ha’, og så så han ham ikke i tre uger.” Sådan fortæller Kurt Thyboe i den nye Viva La Liga-podcast. I udsendelsen fortæller Kurt Thyboe røverhistorier og anekdoter fra sine 20 år som freelancereporter i Spanien. Med en stak medbragte spanske aviser i hånden beretter han også om, hvad de spanske medier skriver om urolighederne i FC Barcelona. Historier, som ikke er nået til de danske medier endnu! Så lyt med, hvis du vil høre om Stoichkovs næver, Ronaldos libido, Don Santiago Bernabeus cognac og Laudrups køleskab. Til allersidst i udsendelsen kan du nyde et par herlige ekstraklip med Champen himself. Glæd dig! Værter: Anders Rud Nielsen, Frederik Gernigon og Jonathan Haag Hartmann.

Uge 44: David Nielsen, talentudviklingen i Spanien og den danske hyggekultur  

- Fodbolden ændrer sig nu, og vi sover herhjemme. Den danske kultur bliver afsløret i fodbolden. Når vi snakker talentudvikling, er vi nødt til at gøre noget, og vi er nødt til at gøre noget hurtigt. I Spanien fik de nok af at tabe. Hvor er grænsen for, hvornår den danske befolkning får nok og ransager hele DBU? Det var dét, der skete i Spanien. De fik nok. Sådan siger David Nielsen, der i tre omgange har besøgt Valencias ungdomsakademi og fået den spanske talentudvikling og mentale tilgang til spillet under huden. Tidligere har han spillet i Danmark, Norge, England og Tyskland, og i dag er han cheftræner i Lyngby Boldklub. Vi snakker med David Nielsen om udviklingen i spansk fodbold, talenttræningens kompleksiteter, det danske landsholds nedtur, fodboldens sociale ansvar og Norges 16-årige guldklump, Martin Ødegaard, som han var træner for i Strømsgodset, inden Ødegaard skiftede til Real Madrid. Lyt med, når David Nielsen slår i bordet og fortæller om bagsiden ved de danske værdier i fodbolden. Værter: Anders Rud Nielsen, Frederik Gernigon og Jonathan Haag Hartmann.

Uge 40: Optakt til weekendens storkampe  

Normalt står vi i et splinternyt, lydtæt studie med mikrofoner og mixer for at optage fodboldradio fra verdens bedste liga til dig. Men det gør vi ikke denne gang. For pga. arbejdspres har vi måtte flytte ”studiet” til Nørrebro, hvor vi sidder med rødvin og Manolo Escobar på grammofonen. I må derfor bære over med os i denne discountudsendelse, når lydkvaliteten er lidt dårligere, og der bliver skålet i baggrunden. Der bliver i weekenden spillet en række spændende kampe i La Liga. Så gode, at vi faktisk ikke har kunnet holde os fra at lave en optaktsudsendelse til kampene. Så her kan du høre en lettere improviseret podcast, hvor vi tager fat i fire af kampene fra den kommende spillerunde og diskuterer holdenes formkurver, og hvilke spillere der får en vigtig hovedrolle, mens vi også giver vores bud på resultatet. I udsendelsen taler vi om Sevilla-Barcelona, Athletic Bilbao-Valencia, Levante-Villarreal og Atletico Madrid-Real Madrid. Buenas noches, amigos! Værter: Anders Rud Nielsen, Frederik Gernigon og Jonathan Haag Hartmann.

Uge 38: Den spanske dominans i Champions League  

Buenos Noches! I Viva La Ligas tredje udsendelse i denne sæson byder vi endelig velkommen til Champions League. Vi diskuterer og går i dybden med første runde og drøfter de fem spanske holds muligheder for succes. Og så placerer vi blandt andet luppen på Barcelonas løsninger på defensivt indstillede mandskaber, Rafael Benítez’ start i Real Madrid, Michael Krohn-Dehlis rolle i Sevilla og Diego Simeones taktiske forandringer i Atletico. Lyt med, når vi hylder og varmer op til Champions League. Værter: Anders Rud Nielsen, Frederik Gernigon og Jonathan Haag Hartmann.

Uge 36: Laudrup og 90erne  

Sidder du også ind imellem med fornemmelsen af, at alting var meget bedre i gamle dage, end i nutidens kedeliggrå virkelighed? Har du også prøvet at falde hen i en stirrende drømmetanke med længsel efter den fascinerende fortid? Vi er romantikere, så selvfølgelig har vi det. I dagens Viva La Liga udsendelse glemmer vi hverdagens trivialiteter og tager på en indlevende viaje tilbage til Fodboldspanien i 1990’erne. Dengang Señor Laudrup var konge af Spanien. Dengang Johan Cruyff’s kunstneriske og heltemodige dream team fortryllede en hel fodboldverden med drømmende spillemønstre. Men også til dengang Serie A og Premier League overmatchede La Liga. Og hvor de voldelige ultrasgrupper dominerede de spanske gader. Fodboldkommentator på 6’eren Peter Piil guider os på et trip tilbage til dengang han boede i Barcelona og som førstehåndskilde oplevede La Ligas frembrusen. Værter: Anders Rud Nielsen, Frederik Gernigon. Reporter: Jonathan Haag Hartmann.

Uge 34: Optakt til La Liga-premieren  

¡Tempo, temperament og tiki taka! Endelig fløjtes der op på de spanske græstæpper igen. Det fejrer Viva La Liga med en forrygende optaktsudsendelse til den bedste spanske fodboldrække, hvor fodboldaficionado og kommentator Jonas Schwartz gæster programmet og giver sit bud på titeltagere, taktikker og tabere i La Liga. Lyt med, hvis du vil høre, hvad vi kan forvente af oprykkerne Real Betis, Las Palmas og Sporting Gijón, Simeones nye Atletico Madrid og den ulmende uro på ledelsesgangene i Valencia. Værter: Anders Rud Nielsen, Frederik Gernigon, Jonathan Haag Hartmann.

Uge 20: Pengeposer og skumle studehandler præger nedrykningsdramaet  

Med blot to kampe tilbage af La Liga fjerner vi blikket fra medaljekampen og zoomer i stedet ind på bunden af den bedste spanske række. Her møder vi et system af tjenester og underhåndsaftaler på tværs af klubpræsidenter, spillere og holdfarver. Vi møder korrumperede tilstande, der tenderer til matchfixing. Og vi leder efter moralske skrupler, men de er fejet langt ind under gulvtæppet. Luk munden og gør plads i øregangene, når vi i samarbejde med ekspertkommentator Morten Bruun graver dybt i de brogede historier og stiller skarpt på kampen om overlevelse i La Liga. Værter: Anders Rud Nielsen og Jonathan Haag Hartmann. Reporter: Frederik Gernigon.

Uge 19: De spanske titeldrømme  

Hun er fast inventar på de største arenaer i Europa. Hun er dus med stjerner som Messi, Ronaldo og Casillas. Og hun har fingeren på hovedpulsåren i spansk fodbold. I fornemt selskab med Luna Christofi stiller vi i denne udsendelse skarpt på Champions League-semifinalerne. Vi diskuterer, hvem der skal kåres, hædres og hyldes som campeones i La Liga. Og så ser vi også på fordelingen af de europæiske pladser i ligaen. Kort sagt tager vi sammen med kongerigets ukronede fodbolddronning temperaturen på den afgørende fase i spansk fodbold. Lyt med, hvis du også vil høre om Rafael Benítez' kone, Villarreals murermester, EU’s agurkedirektiv, Pep Guardiolas mor og en grædende Andrés Iniesta. Værter: Anders Rud Nielsen, Jakob Riberholt og Jonathan Haag Hartmann. Reporter: Frederik Gernigon.

Uge 15: Den elegante 10'er i forandring  

Majestætisk arrogance. Kunstnerisk teknik. Vidunderligt overblik. Det kilder virkelig i maven, når den offensive styrmand broderer smukke mønstre og leder sit mandskab igennem modstanderens forsvar. Derfor holder Viva La Liga jubilæum i vores 10'ende udsendelse i selskab med fodboldens ypperste boldkunstnere: 10'erne. Vi går i dybden med fortidens helte og stiller spørgsmålene: Er 10'er-positionen på tilbagetog, og har fodboldens taktiske forandringer lukket døren for mediapunta'er som Román Riquelme, Juan Carlos Valerón og Guti?

Uge 13: På forreste række til El Clásico  

I denne uges udsendelse sætter vi os på første parket med ekstra tykke hinkestensbriller på. Vi stikker dybt og nørder hårdt på søndagens opgør mellem Barcelona og Real Madrid i en potpourri af efterrationaliseringer, taktiske analyser og forudsigelser om afslutningen på La Liga og de kommende Champions League kampe. Alt dette krydses med danmarks sejeste fodboldaficionado Jonas Schwartz, der kommenterede kampen på CANAL 9, og som netop er landet fra Barcelona. Og så er Viva La Ligas faste reporter, Frederik Gernigon, selvfølgelig med på en telefon fra Catalonien. Lyt med når vi fortæller, hvorfor Real Madrid er mere Barcelona end Barcelona selv, og hør hvordan Luis Enrique bliver inspireret af NBA, når han opsætter sit hold til dødbolde

Uge 11: Baskerlandets hårde hunde  

Tag med os til de tågede og regnfulde bjergskråninger højt mod nord. Tag med os til Baskerlandet. Her er selvforståelsen tykkere end pengebundterne, og de tre baskiske La Liga-klubber Athletic Bilbao, Real Sociedad og SD Eibar er et talerør for de separatistiske grupper, der skriger på baskisk selvstændighed. Baskerne repræsenterer en unik transferpolitik, en konstant kamp for uafhængighed og en aggressiv og optimistisk tilgang på fodboldbanen. Tilsammen skaber det en fortælling om en region, hvor det er umuligt at se, hvor samfundet slutter og fodboldspillet begynder. Men også en fortælling om en kultur, hvor klubberne lever i skyggen af den brutale terrorbevægelse ETA. Kommentator på 6'eren Morten Glinvad guider os igennem det bjergrige landskab, hvor vi også undersøger, hvem de baskiske Mads Justesen, Jonas Damborg og Quincy Antipas er. Værter: Anders Rud Nielsen, Jonathan Haag Hartmann og Christoffer Lawætz. Udsendt reporter: Frederik Gernigon.

Uge 9: La Liga på vrangen  

I denne udsendelse kan du høre om, hvordan det er at betræde de solbesbeskinnede græstæpper i La Liga. Vi har nemlig været i Farum og på Frederiksberg for at snakke med FC Nordsjælland-spiller Patrick Mtiliga og FCK-spiller Kris Stadsgaard. De har begge optrådt for Malaga. Mtiliga fortæller, om dengang Ronaldo fik rødt kort for at brække hans næse. Stadsgaard beretter om, hvad forskellen er på at være forsvarspiller i Spanien og i Danmark. Derudover har vi Frederik Gernigon med på en telefon fra Barcelona. Han har bosat sig i byen og har skiftet værtsrollen ud med jobbet som fast reporter for Viva La Liga. Værter: Anders Rud Nielsen og Jakob Riberholt.

Uge 7: Europa ligger i Spanien  

Buenas noches. I aften har Viva La Liga sin sjette udsendelse klar. Denne kolde fredag varmer vi op til den kommende uge, der markerer opstarten på knockout-faserne i Champions- og Europa League. I den forbindelse præsenterer og vurderer vi de spanske holds muligheder i de to turneringer. I udsendelsen kan du derfor høre om Barcelona, Real Madrid, Atlético, Villareal, Atletic Bilbao og Sevilla. Vi kommer ind på holdenes formkurver, gør status på nyheder omkring hvert hold, og kigger nærmere på deres europæiske modstandere. Og så kan du høre om lighedstegnene mellem Atlético Madrid og Astrid Lindgren, om hvad ”Prueba de fuego” betyder og om hvorfor, der er forskel på Cristiano Ronaldo og Neymars fødselsdage, selvom de er født samme dag. Viva La Liga

Uge 5: Malaga - sol, sommer & Stadsgaard  

Buenas noches! Viva La Liga har her til aften sin femte udsendelse klar. I en tid med sne og slud drømmer vi os til den spanske solkyst, hvor vi denne gang tager Malaga under fodboldluppen og hører om Kris Stadsgaards oplevelser i den andalusiske klub. I udsendelsen kan du også høre om en arabisk sheik, dejlige Demichelis, og hvordan Kris Stadsgaard snød Sami Khedira, lavede tunnel på Marcelo og scorede på Casillas. I udsendelsen gæster Morten Møller os direkte på en telefon fra Costa del Sol, hvor han fortæller os om Malaga og klubbens danske fanafdeling, som han er formand for. Anders Rud, Frederik Gernigon og Jonathan Hartmann.

Uge 3: Ballon d'Or  

Vi tager Ballon d’Or-kåringen under kærlig behandling og har særligt fokus på Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Sportsjournalist på BT Michael Qureshi gæster os i udsendelsen. Han har sjove historier om, hvad der skete dengang Messi og Ronaldo tilfældigvis stødte ind i hinanden på en natklub i Cannes, og om hvor mange timers søvn Ronaldo skal have hver nat. I en årrække var Qureshi korrespondent i Spanien.

Uge 48: Barcelona og Real Madrid - mere end bare en rivalisering  

Kampen mellem FC Barcelona og Real Madrid er ikke bare en fodboldkamp – det er også en kamp uden for kridtstregerne. El Clasico er kampen mellem Catalonien og hovedstaden, separatisterne og centralmagten, Barcelonistas og Madridistas. Men hvorfor er det egentlig, at de to mastodonter er ærkerivaler? Hvordan er styrkeforholdet mellem de to klubber en tredjedel inde i sæsonen? Og hvem har fået integreret sommerens nyerhvervede stjernespillere bedst? I Viva La Ligas allerførste program forklarer fodboldguruen Morten Bruun, kommentator på 6’eren, hvorfor Real er forrest i kapløbet om titlen i La Liga, hvorfor Carlo Ancelotti er den rigtige træner i den spanske hovedstad, og hvad problemerne i FC Barcelona skyldes.

Uge 52: Una Liga de cinco? Jagten på Barcelona og Real Madrid  

Denne gang sætter kommentator på canal 8 og canal 9 Casper Høygård krydderi på udsendelsen. Vi undersøger, hvorfor Sevilla altid sælger deres bedste spillere til Barcelona og Real Madrid. Om Atlético Madrid kan gentage La Liga triumfen i sidste sæson. Og hvorfor der er bedre tider på vej i Valencia. Og så kan du også høre om den magtfulde superagent Jorge Mendes, milliardæren Peter Lim og måske verdensbedste sportsdirektør Monchi.

0:00/0:00
Video player is in betaClose