Wikegård

Wikegård

Sweden

Niklas Wikegård har gått från att vara Sveriges mest kontroversiella ishockeytränare till att numer vara landets mest engagerade hockeytyckare. Wikegård vänder ofta upp-och-ner på vedertagna sanningar och han har aldrig tvekat att gå mot strömmen. I sin egen pod möter Niklas Wikegård de hetaste namnen i ishockey-Sverige. Och Wikegård utlovar, precis som vanligt, tuffa åsikter och raka rör.

Episodes

15 - Johan Cahling  

I avsnitt femton av podden "Wikegård" träffar Niklas Wikegård Brynäs vice VD Johan Cahling. Niklas och Johan pratar om utvecklingen som Brynäs börjat tillsammans med UNICEF. Varför den reklamfria tröjan finns och vad "en bra start" innebär. Cahling pratar också om social hållbarhet och socialt engagemang för klubben.

Wikegård 0

14 - Joakim Fagervall  

I avsnitt fjorton av podden "Wikegård" träffar Niklas Wikegård Luleå Hockeys tränare Joakim Fagervall som berättar att Luleå inte kan lira ut något lag. Men att de ska vara som en nagel i ögat för motståndarna. Fagervall berättar också att man inte kan vara märkvärdig i Övertorneå samt om tiden som minröjare i Jugoslavien.

Wikegård 0

13 - Percy Nilsson  

I avsnitt tretton av podden "Wikegård" träffar Niklas Wikegård Malmö Redhawks tidigare ordförande Percy Nilsson. Percy berättar att han var dum som sparkade Niklas som tränare för Malmö. Percy berättar också att han bjöd spelarna på en golf- och en krogrunda innan de skrev kontrakt.

Wikegård 0

12 - Roger Melin  

I denna veckas podcast träffar Niklas Wikegård Linköpings tränare Roger Melin som berättar att jobbet som huvudcoach ofta är ensamt. Melin pratar också om att han blev deprimerad efter att ha förlorat förtroendet i Frölunda. Dessutom bjuder Melin på en gammal anekdot från tiden tillsammans i båset med Niklas Wikegård.

Wikegård 0

11 - Thomas "Bulan" Berglund  

I det här avsnittet möter Niklas Wikegård Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund. Niklas och Thomas samtalar om det tuffa med att ta över ett lag mitt i en säsong. Något som ingen av dem har gjort tidigare. Thomas berättar också att han aldrig sett sig som en assisterande tränare. "Bulan" tror dessutom att Brynäs kommer sluta 9-10 i tabell när den ska summeras.

Wikegård 0

10 - Rickard Wallin  

I avsnitt tio av podden "Wikegård" träffar Niklas Wikegård Färjestads Rickard Wallin. Han berättar om den jobbiga första tiden som kapten i Färjestad. Samt om besvikelsen över hans tidigare NHL-äventyr. Dessutom blir det snack om att gå från att vara en högt producerande spelare till en icke producerade spelare.

Wikegård 0

09 - Linus Klasen  

I veckans avsnitt av Niklas Wikegårds podcast träffar han Linus Klasen. Som berättar att han varit otränad nästan hela karriären. Och hur han ofta upplevs som gnällig. Dessutom tycker Niklas att Linus gått från att vara en tjockis till en vältränad toppspelare.

Wikegård 0

08 - Jörgen Lindgren  

SHLs vd Jörgen Lindgren är veckans gäst i Wikegårds podcast. Lindgren berättar om att många SHL-klubbar har det tufft ekonomiskt och hur man får publiken till arenorna. Jörgen säger också att ligan ser över möjligheten till ett lönetak och att Karlskoga skulle behöva göra förändringar för att klara av spel i SHL.

Wikegård 0

07 - Fredrik Pettersson  

I denna veckas avsnitt av Wikegårds podcast så har Niklas åkt till Schweiz för att träffar Fredrik Pettersson som pratar om hur han växte upp med höga krav från sin far. Han berättar också om dramatiken kring sparken från KHL och hur han och Linus Klasen ofta inte kommer överens.

Wikegård 0

06 - Mikael Tellqvist  

I veckans Wikegård podcast så är målvakten Mikael Tellqvist gäst.

Wikegård 0

05 - Håkan Loob  

I denna veckas podcast träffar Niklas Wikegård Färjestads GM Håkan Loob som pratar om det tuffa klimatet i Karlstadsklubben. Samt om skilsmässan med Oliver Kylington och de misslyckade värvningarna över åren.

Wikegård 0

04 - Andreas Johansson  

I veckans avsnitt av Niklas Wikegårds podcast träffar han HV71:s tränare Andreas Johansson. Som berättar om hur han fick sparken från Färjestad, sina NHL-ambitioner som tränare och den tunga privata perioden efter sjukdom och skilsmässa.

Wikegård 0

03 - Daniel Rudslätt  

I avsnitt tre av podden "Wikegård" träffar Niklas Wikegård AIK:s tidigare sportchef Daniel Rudslätt. Han berättar om den tuffa tiden i Solnaklubben, om hoten mot sin familj och sakerna han skulle borde gjort annorlunda.

Wikegård 0

02 - Tommy Salo  

I avsnitt två möter Niklas Wikegård Leksands sportchef Tommy Salo. Den tidigare landslagsmålvakten berättar om tunga tiden efter matchen mot Vitryssland, spelet bakom hans avgång och återkomst i Leksand och att han ofta gråter när han ser på film.

Wikegård 0

01 -  Peter Forsberg  

En av Sveriges största hockeystjärnor genom tiderna gästar premiären av Wikegård. Hör Peter Forsberg berätta om hur han saknade självförtroende som ung, om krossade klubbor, vassa armbågar och sin enorma vinnarskalle.

Wikegård 0

Trailer  

Wikegård 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose