William Spetz presenterar Dokumentär Individ

William Spetz presenterar Dokumentär Individ

Sweden

William Spetz presenterar Dokumentär: Individ från Relationsradion i P3. Ansvarig utgivare: Tomas Wahlund

Episodes

Bengt minns flygvärdinnan Fanny  

Flygvärdinnan Fanny buktades under veckan i Dokumentär Individ med skönhetsidealen inom flygbranschen. Den dagliga rutinen av skönhetsvård skapade till slut sprickor i fasaden, eller snarare sprickor i hennes brunkräm. Men hoppet fann hon åter efter en dramatisk upplevelse. Hör Bengt Almbring minnas tillbaka på deras möte.

Bengt minns Annika och Casper  

Annika och Casper turnéerar runt Skånes campingplatser och uppträder med sin egenkomponerade musik. Under veckan Bengt Almbring spenderade med dem hann en hel del hända i deras liv. Bland annat bytte mamman Annika musikaliskt spår, något som fick oanade konsekvenser.

Bengt minns hemtjänst-Melina  

Melina, som arbetar inom hemtjänsten tar sitt jobb på så stort allvar att det går ut över hennes privatliv. Alla minuter räknas i hennes liv och de klockas pliktskyldigt. Bengt Almbring minns tillbaka på deras möten.

Bengt minns lokalpolitikern Mona Svärd  

Den energiska lokalpolitikern Mona Svärd har drömmar som sträcker sig långt bortom Lycksele kommunhus. Hennes högsta önskan är att bli USAs första kvinnliga president. I detta avsnitt minns Bengt Almbring tillbaka på mötena han hade med henne.

Bengt minns Sofia  

Dokumentär Individs Bengt Almbring blickar tillbaka på sommaren som gått. I detta avsnitt minns han mötet med den ekonomiskt skörbara Sofia Lindh.

Fredrik på näthatsrehab  

Fredriks näthatande kommer till slut ikapp honom och han skickas till näthatsrehab. På en ö i Stockholms skärgård får han behandling för sitt näthat. Trots att behandlingshemmet använder sig av okonventionella metoder, når dem på ett sätt fram till Fredrik.

Fredrik och strömavbrottet  

Plötsligt blir allt svart hemma hos Fredrik. Strömmen har gått och han kan inte näthata. Känslor han inte haft kontakt med på länge bubblar upp, men de försvinner lika snabbt strömmen är åter.

Fredrik och näthatsklubben  

I dag ska Fredrik på Flashclub. Fredrik beskriver det som en bokklubb "fast istället för medelålders kvinnor och vin är det arbetslösa coola grabbar som jag, som träffas och ventilerar." Under mötets gång blir det tydligt att mötena fyller en högre funktion för deltagarna än bara att få hata i grupp.

Fredrik backar inte Zara  

Näthataren Fredrik har inget intresse av att backa Zara Larsson. Han passar istället på att spy galla över henne på sin 'tonårstisdag'. När han senare går till mataffären för första gången på 14 månader, stöter han på någon som får honom att mjukna.

Hemma hos en näthatare  

I veckans Dokumentär Individ träffar Bengt Almbring en anonym näthatare, eller nätopinionsbildare som han själv helst vill bli kallad. Fredrik, som han kallas i reportagen, räds inte att uttrycka exakt allt han tycker och tänker om framförallt kvinnor. Att arbeta är dock inget för Fredrik, då han vill kunna lägga all sin kraft och energi på näthatandet.

Fanny tar över spakarna  

När skiten träffar fläkten blir det upp till Fanny att rädda dagen. På en resa som började som en rutinflygning i flygvärdinnans liv går allt snett. Men ibland för det jobbiga något gott med sig.

Fanny och den bedövande dasken  

De hårda krav som ställs på kvinnor i flygbranschen börjar ta ut sin rätt på Fanny. Dessutom utsätts hon för en passagerares otrevliga bemötande. Som tur är har flygvärdinneveteranen Maud en kur att bota behandlingen Fanny drabbats av.

Fanny flyger charter  

Flygvärdinnan Fanny brister ut i ett glädjevrål. Hon har äntligen nått sina drömmars mål, hon ska få flyga charter! Färden bär till Ayia Napa och vi får följa med. Den kärlekskranka Fanny får dessutom dela upplevelsen med sin kärleksintresse André, men han verkar inte lika förtjust över det hela.

Hairless pussy, sa utbildningsledaren  

I Bengt Almbrings andra möte med flygvärdinnan Fanny Frostensson blir skönhetshetsen inom flygbranschen allt mer uppenbar. På SES Airlines, där Fanny arbetar krävs det bland annat att flygvärdinnorna rakar bort all kroppsbehåring var fjärde timma.

Sikta mot stjärnorna, nå flygplanskabinen  

Dokumentär Individ följer denna vecka flygvärdinnan Fanny Frostensson. Fanny kommer från en astronautfamilj och ville själv följa i sina föräldrars fotspår. Trots att hon uppfyllde alla övriga krav för att bli antagen till European Space Agency stod tyvärr hennes längd i vägen. Fanny är nämligen närmare två meter lång. Men fast än hon drog kortaste strået har hon inte blivit nedslagen "Sikta mot stjärnorna, nå flygplanskabinen", är Fannys melodi.

Peter föder sin empati  

Peter har bestämt sig för att sälja sin begravningsbyrå Hasta la vista. Men på visningen av byrån händer något oväntat. Den känsloavtrubbade begravningsentreprenören får för första gången känna en känsla han inte upplevt förut - empati.

Peter sänker garden  

Peters försök att rädda dagen genom att själv hålla i minnesceremonin vid en begravning gick inte riktigt hem hos de anhöriga till den avlidna. Begravningsentreprenören Peter känner att det blivit dags att vända blad. Han åker därför hem till sin mamma för att berätta att han tänker överge begravningsbranschen.

Peter och präststrejken  

Det kör ihop sig för begravningsentreprenören Peter när prästen han anlitat bestämmer sig för att gå ut i strejk. Tur att själv är bäste dräng, tänker Peter och tar tag i ceremonin för egen maskin.

Peter och liket i bakluckan  

Begravningsentreprenören Peter fortsätter sin omvända charmoffensiv mot sin kund i dagens avsnitt av Dokumentär individ. När Peter senare måste hämta ett lik på bårhuset inför en begravning, får han ångra bittert att han sålt sin bårbil.

Peter tar sig an en sörjande kund  

När karriären som nätpokerspelare gick i stöpet bestämde sig Peter Streber från Nacka att satsa på begravningsbranschen. I dag driver han den egna begravningsbyrån Hasta la vista. Vid Bengt Almbrings första möte med Peter kommer en sörjande kund till byrån.

0:00/0:00
Video player is in betaClose