WWF Dokumentär

WWF Dokumentär

Sweden

Världsnaturfonden WWFs egna podcast.

Episodes

TUGGET avsnitt 2: Köttets lustar, uppföljning  

Fanny och Sofia tar ett snack med youtubern Liban Abshir Mohamed, som gästade TUGGET i avsnitt 3. I detta bonusavsnitt frågar vi Liban hur hans bild av köttet har förändrats sedan podden spelades in. 

TUGGET avsnitt 3: Köttets lustar  

Fanny och Sofia har beef med köttet - och allt vad det innebär. Varför ska vi äta mindre kött? Hur ser egentligen den ökända köttbranschen ut? Vilket kött är bra kött? Och vad innebär det att vara vegetarian? Så många frågor - men också svar!

I det här extra långa avsnittet av TUGGET träffar Fanny youtubern och Tenstabon Liban Abshir Mohamed. Tillsammans ska de hitta någonstans att äta på Libans hemmaplan. Problemet är bara att Fanny är vegetarian medan Liban älskar kött. Hur ska detta gå? Samtidigt är WWF:s matexpert Anna Richert (aka Oraklet) med oss och berättar hur och varför vi måste börja tänka på vårt köttätande.

Giganternas land avsnitt 3: Fotoexpedition i Selous med Mattias Klum  

Charlotte Permell möter Mattias Klum som berättar om fotoexpeditioner till Selous

Giganternas land avsnitt 1: Tjuvjakten på elefanterna  

Charlotte Permell möter WWFs Afrikaexpert Allan Carlson som berättar om elefanter och hur tjuvjakten i Selous ska stoppas.

TUGGET avsnitt 2: Trashtalk  

Fanny och Sofia trashtalkar. Det är nämligen så att vi svenskar slänger ⅓ av maten som produceras. Det är ju inte hållbart. Varför slänger vi så mycket av vår mat? Och var är matsvinnet som störst - på restaurangen, i affären eller i hemmet? 

 

I det här avsnittet av TUGGET hälsar Sofia på hos Fanny, som ska resa bort men har massor av mat kvar i kylen. Med hjälp av WWF:s matexpert Anna Richert (aka Oraklet) försöker de lista ut hur maten vi köper ska hamna i magen istället för i soporna.

 

Läs mer om WWF Sweden Youth och vårt arbete för att lyfta unga röster och bidra till större en mångfald i hållbarhetsfrågor:

www.wwf.se/ungdomsradet2016/

TUGGET avsnitt 1: Snabba puckar  

Fanny och Sofia hatälskar snabbmat. Men vad är det egentligen vi stoppar i oss när det ska gå snabbt? I det här avsnittet tar TUGGET tempen på stan - vad tycker vi unga om snabbmat? Dessutom får vi höra från WWF:s matexpert Anna Richert (aka Oraklet). På vilka sätt påverkar snabbmaten vår miljö, hur dåligt är det egentligen med E-ämnen och vad är ens palmolja för något? TUGGET blottar den flottiga verkligheten.

Liv på planetens villkor - avsnitt 3 - Fiskebyn som inte fick nog  

Om det fantastiska som sker när människor går samman.

Liv på planetens villkor avsnitt 2: Barnen som är superhjältar för miljön  

Om utbildning som nyckeln till en bättre framtid för barnen, deras familjer och naturen de lever av.

Liv på planetens villkor avsnitt 1:  Kvinnorna som odlar sin framtid  

Om nya försörjningsmöjligheter och lösningar för människorna som varje dag märker att balansen i naturen dom lever av är rubbad

Under ytan avsnitt 5: Politisk påverkan  

”Vi har sett haven som en slasktratt”

Missa inte nya avsnittet i vår poddserie Under ytan! Du får möta Isabella Lövin, journalisten som skrev boken Tyst hav om fiskeindustrin och numera är Sveriges minister för klimat och internationellt utvecklingssamarbete.

Detta femte och sista avsnitt i serien handlar om hur engagemang och politisk påverkan kan skapa en grogrund till förändring. För det är fullt möjligt att #räddahaven om vi är många som hjälps åt.

Och det är nu det gäller. Hör WWFs experter berätta hur och varför genom att lyssna på podden nu!

Under ytan avsnitt 4: Livsviktiga koraller och mangroveskog på Madagaskar  

Hur fungerar egentligen en korall? Är det en växt eller ett djur? Varför håller världens koraller nu på att blekna och dö, och vad kan vi göra åt det? Följ med till Madagaskar för att möta korallernas egen doktor och WWFs experter i nya avsnittet av vår poddserie Under ytan.

Under ytan avsnitt 3: Arktis och de tusentals valrossarnas historia.  

För WWFs Tom Arnbom var det kärlek vid första ögonkastet när han för 40 år sedan besökte Arktis vita vidder för första gången. Sedan dess har han kämpat för att bevara denna unika miljö och dess arter.

Men Tom har också med egna ögon sett enorma förändringar ske – isarna smälter allt snabbare och en stor del av det vita har blivit blått. Och det som händer i Arktis, stannar inte i Arktis. Att jordens kylskåp fortsätter att kyla är avgörande för oss alla.

I veckans avsnitt av poddserien Under ytan får du följa med marinbiologen Tom till Arktis och höra fantastiska berättelser om såväl människorna som djuren som lever här.

Under ytan avsnitt 2: fridykaren Annelie Pompe, nya arter och svenska hav.  

Världsnaturfonden WWFs podcast om haven, en serie i fem delar. Förutom WWFs egna experter får du möta olika gäster med starka berättelser och starka relationer till havet – människor som lever för, vid och av havet.

I det här andra avsnittet får du möta fridykaren Annelie Pompe och höra om hennes relation till havet. Du får även möta de marina experterna Mattias Rust och Inger Näslund som har sett stora förändringar i de svenska haven.

Under ytan avsnitt 1: Yoga Girl, hajar och överfisket i haven.  

Världsnaturfonden WWFs podcast om haven, en serie i fem delar. Förutom WWFs egna experter får du möta olika gäster med starka berättelser och starka relationer till havet – människor som lever för, vid och av havet.

I det första avsnittet får du möta Rachel ”Yoga Girl” Bråthén och höra hur havet förändrade hennes liv.

0:00/0:00
Video player is in betaClose