Xavier Sala i Martín Podcast

Xavier Sala i Martín Podcast

Spain

Xavier Sala i Martín's Podcast

Episodes

Comentant els temes de la tertúlia del Món a Rac1  

El professor Xavier Sala i Martín comentant els temes d'actualitat, tractats a la tertúlia del Món a Rac1, amb Jordi Basté. El cas "Fernández Díaz", la crisi a Vueling i el cas de "Can Rigalt" del Barça, a anàlisi.

Informe SiM analitzant les causes i els efectes del Brexit  

L'economista de la Universitat Colúmbia analitza els escenaris oberts arran del triomf del Brexit al referèndum del Regne Unit. Segons Sala i Martín, la Unió Europea necessita urgentment reformar-se si no vol que augmenti aquest sentiment de ràbia cap a les seves institucions. Ara, la solució -diu- no passa per castigar el Regne Unit, sinó per abordar amb intel·ligència els canvis imprescindibles per democratitzar els òrgans de decisió de la UE.

Valorant els efectes del Brexit al Versió Rac1  

El professor Xavier Sala i Martín valorant els efectes del Brexit, que valora com un "warning" per la Unió Europea, en la darrera aparició de la temporada al Versió Rac1 amb Toni Clapés.

La Borsa a l'Economia per a Criatures  

El professor Xavier Sala i Martín explicant el funcionament de la Borsa, els seus moviments i com afecta (o no) això a l'economia, al darrer "Economia per a Criatures" de la temporada.

Informe SiM valorant la pròrroga dels pressupostos a Catalunya  

Xavier Sala i Martín interpreta el que pot suposar per a Catalunya que la Generalitat funcioni amb els pressupostos prorrogats de l'any passat, després del no de la CUP al projecte del 2016. També analitza les campanyes a favor i en contra de la permanència del Regne Unit a la Unió Europea

El possible "Brexit" al Versió Rac1  

El professor Xavier Sala i Martín analitza al Versió Rac1 amb Toni Clapés, la inestabilitat monetària prevista si, com sembla per les enquestes, pugui guanyar el "Brexit".

La crisi a l'Economia per a Criatures  

La crisi econòmica centra aquesta nova entrega de l'"Economia per a Criatures" cada quinze dies al Món a Rac1, amb Jordi Basté i un grup d'escolars de Catalunya.

L'impacte econòmic del futbol a l'Informe Sala i Martín  

El professor Xavier Sala i Martín analitza la incidència del futbol en el creixement econòmic. En el cas de la Premier League subratlla que el repte és capitalitzar la gran inversió que han fet fins ara els clubs, amb uns resultats esportius millors.

Parlant de Donald Trump i Shinzo Abe al Versió Rac1  

Nova classe d'economia del professor Xavier Sala i Martín al Versió Rac1, parlant del candidat a la presidència dels Estats Units, Donald Trump, i de les declaracions del president japonès Shinzo Abe.

Els bancs a l'Economia per a Criatures  

Els bancs a l'Economia per a criatures. De què serveixen? Quins serveis ens donen? Què són els crèdits? Què fan amb els nostres diners? Preguntes fetes per petits, que ens explicaran l'economia a petits i grans.

Informe SiM: "L'economia va millor però no tan bé com esperàvem"  

El professor Sala i Martín alerta que el món ha entrat en una dinàmica, no de recessió, però sí d'alarma. Argumenta que els estímuls que l'any passat feien créixer el PIB han anat desapareixent i hi ha diversos focus d'incertesa que obliguen a ser més cauts.

Repassant l'actualitat econòmica de la Setmana al Món a Rac1  

Per una setmana, al Món a Rac 1 deixem de banda la secció del professor Xavier Sala i Martín "Economia per a Criatures", per parlar de l'actualitat econòmica de la setmana. A la propera edició de la secció amb escolars, el tema seran "els bancs".

Informe Sala i Martín abans de la reunió Rajoy-Puigdemont  

El professor Sala i Martín subratlla els desequilibris imposats pel govern central a les comunitats autònomes en els objectius de dèficit públic. També s'ha referit a l'escàndol dels anomenats "papers de Panamà" preguntant-se per què hi ha lleis que permeten l'existència de paradisos fiscals.

El número zero en economia al Versió Rac1  

El concepte de zero en economia obre la classe d'economia quinzenal del professor Xavier Sala i Martín al Versió Rac1 amb Toni Clapés.

Els supermercats a l'Economia per a Criatures  

Els supermercats a l'Economia per a Criatures, al Món a Rac1 de Jordi Basté. Respostes als més petits, per a petits i grans.

Informe Sala i Martín sobre els paradisos fiscals  

El professor Sala i Martín enumera 3 característiques dels paradisos fiscals: impostos anormalment baixos, secret bancari (a diferents nivells) i una regulació i supervisió fiscals més aviat laxes. Subratlla que als paradisos fiscals també s'hi veuen diferents tipus d'evasió d'impostos: d'una banda, els obtinguts a través d'activitats legals i, de l'altra, els aconseguits amb negocis il·legals. El professor de la UPF i Colúmbia detalla també les diferències entre evasió i elusió d'impostos.

Els paradisos fiscals als Versió Rac1  

El professor Xavier Sala i Martín fa la seva classe d'economia sobre paradisos fiscals, en motiu dels "Panama papers" que han fet saltar a l'actualitat diferents conceptes com "Tax Heaven" o "Offshore".

Noves maneres d'ensenyar a l'Economia de Criatures  

Noves maneres d'ensenyar als nens a l'Economia per a Criatures.

Informe SiM: "Si hi ha Brexit, podria ser que Europa acabés desapareixent"  

Xavier Sala i Martín alerta que una eventual sortida britànica de la UE pot causar més perjudicis a la resta d'Estats membres que no pas al mateix Regne Unit. El professor de la UPF i de la Universitat de Columbia adverteix sobre el risc que comporta per Europa aquesta hipotètica sortida, sobretot en l'àmbit financer. No descarta que en aquest cas acabin desapareixent els principals centres financers europeus -inclòs el de la City de Londres- en benefici d'altres ja existents, com ara el de Dubai o Hong Kong.

Parlant dels salaris en ple Dia de la dona, al Versió Rac1  

Per què hi ha diferències salarials entre homes i dones? El professor Xavier Sala i Martín parlant dels salaris a la seva classe d'economia al Versió Rac 1, en ple "Dia de la Dona".

0:00/0:00
Video player is in betaClose