Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Yogiskt - en podd om yoga och meditation

Sweden

Välkommer till Yogiskt - podden där yoga, meditation och yogisk livsstil är i fokus. Yoginisarna Cecilia Humble och Jenny Andersson är dina värdar. Yogiskt hittar du också på webben, youtube och instagram under yogiskt.se.

Episodes

33: Döden, döden  

Döden, döden sa Astrid Lindgren i telefon till sina systrar. Bland annat för att vänja sig vid tanken på att allt en gång tar slut.  Idag tittar Jenny och Cecilia närmare på döden - ur både yogiskt och personligt perspektiv. Själens resa, det första och det sista andetaget och hur döden går till är några av betåndsdelarna. Liksom hur det är när någon nära anhörig lämnar jordelivet.

32: Intervju med Irini Dougias Andersson  

I det här avsnittet träffar vi den sprudlande härliga dansaren, entreprenören och yoginin Irini Dougias. Vi pratade om vad balans i livet betyder, om vad regelbunden meditation som en inre spegel och om hur de yogiska teknikerna behöver nå långt utanför yogastudion, där de verkligen behövs. Irini driver yoga- och dansstudion Yogansa, där yoga blandas med dans och dans med yoga.

31: Relationer. Gudomliga utmaning!  

Nu sätter vi relationer i centrum. Den högsta och den svåraste formen av yoga. I relationens spegel har vi möjlighet att se allt hos oss själva - the good, the bad and the ugly! Vem är jag i relationer? Och agerar jag i vår relations intresse? Sådana frågor diskuterar vi i dagens avsnitt av Yogiskt.  

30: Graviditet & förlossning  

Idag pratar vi graviditet, förlossning och hur man inom yogisk filosofi ser på det här med livet när det precis börjar. När själen kommer in i fostret och vad en yogisk baby-shower är. Vi varvar med en hel del egna erfarenheter och tankar.  

29: Intervju med Astrid Olsson  

Underbara Astrid Olsson, firad modeskapare, inkännande yogalärare och långsamt på väg ut ur den berömda väggen är idag gäst i Yogiskt. Cecilia & Jenny träffar Astrid i hennes "The Yoga Atelier" för ett innerligt samtal om kraschar, att resa sig och just nu inte veta vad nästa steg är. Och om hur yogan funnits där hela tiden.

28: Kvinna - här är din kropp!  

Nu åker det fram. Förstoringsglaset. Cecilia & Jenny tittar närmare på kvinnan, den fantastiska kvinnliga kroppen och de speciella förutsättningar som gäller för den. Samt det här med hur kvinnan liksom naturen lever i en cykel. Allt ur ett yogiskt perspektiv givetvis. Det blir tankar, tips, råd samt massor av yogiska perspektiv och infallsvinklar.  För alla oss som är en eller känner en kvinna.

27 - Intervju med Fredrik Binette  

Yogiskt pratar med fenomenale hathayogin Fredrik Binette om hans resa från gymvärlden till den klassiska traditonella hathayogan. Det handlar om modet att välja, och att kunna säga nej till något som är bra för att få göra det man verkligen brinner för. Vi pratar också om en holistisk syn på yoga, en yogisk livsstil som funkar och vikten av att inte sträva hela tiden. Tack Fredrik för att du delar med dig av dina insikter!

26 - Kvinna, res dig med din fulla kraft. För allas skull!  

Nu pratar vi män och kvinnor ur yogiskt  perspektiv - hur vi funkar, hur olika vi är, och hur mycket vi behöver varandra. Våra olikheter inte bara berikar oss, de är nödvändiga för oss! Det är dags att titta på dem båda som norm. Och det är dags för kvinnan ta sin plats och äga sin kraft. för både mäns och kvinnors skull.   

25 - Intervju med Ullis Karlsson  

Yogiskt träffar fantastiska Ullis Karlsson och pratar om när livet säger stopp, hur hittar kraften att göra en helomvändning och börjar på ny och vacker kula. Det kommer också att handla om mod, överlevnad och Ullis resa med yogan och livet. Ullis som är yogalärare och sjukgymnast och driver yogastudion Plain Yoga.

24 - Sur och arg. Att deala med negativitet.  

Vi har tre funktionella sinnen, det negativa är ett av dem.Och det är livsviktigt. Men det blir inte kul när det får ta över. Inte för någon. Idag tittar vi närmare på hur man hanterar sitt negativa sinne.

23 - Hej vardag! Här kommer vi!  

Vi pratar yogiska tekniker för att komma in i vardagen på ett vettigt, världstillvänt sätt. Hur man bäst fortsätter fina sommarvanor, startar nya vanor, hanterar stress och får ut härligheter av livet.  

22 - chakraserien: avslut och sammanfattning  

Nu knyter vi ihop säcken och avslutar chakraserien. Vi fogar ihop chakrana och tittar på hur de förhåller sig till varandra. Och så kör vi ett självtest som ni kan använda själva!

21 - Sjunde och åttonde chakrana: skönhet och styrka  

Vi diskuterar så till sist våra översta chakran: kronan och auran. Det handlar om djup insikt, personlig integritet och när frågan varför tappar sin betydelse.

20 - Sjätte chakrat: sjätte sinnet!  

I vårt tredje öga finns det magi! Vår intuition, fantasi och vår förmåga att föreställa oss saker finns här. Vårt magiska sjätte sinne bryggar mellan höger och vänster hjärnhalva, gör oss mer objektiva, skapar mer harmoni i våra liv och hjälper oss att se helheten.

19 - Femte chakrat: tala ur skägget!  

Nu har vi kommit till halschakrat, kommunikationens högsäte där framtider skapas. Vi pratar om betydelsen av resonans och rytm i livet, hur tanke blir till ord som blir till handling och det integriteten i att ha både ett starkt ja och ett starkt nej i kroppen.  

18 - Meditation - vägen till skatten  

Vi börjar djupdykningen i meditation och hur den funkar, vad som händer i kroppen och vad man kan få ut av att meditera. Vägen inåt är vägen till skatten. 

17 - Yogiskts bästa tips inför semestern  

Låt semestern bli återhämtning på riktigt. Slappna av på djupet. Vi diskuterar våra bästa och härligaste yogiska tips inför semesten. Klara att använda redan nu.

16 - Intervju med Karin Björkegren Jones  

Vi pratar cancer, närhet, yoga som disciplin och sex med underbara yogaambassadören nummer 1, Karin Björkegren Jones.

15 - Yoga oslagbart mot stress  

Yoga är ett oslagbart verktyg mot stress - både på nu på direkten och på sikt. Vi diskuterar hur vi kan göra för att minska vår stress och öka vårt fokus - att bli mer hållfasta i livet helt enkelt! 

14 - Fjärde chakrat: den eviga kärleken!  

I hjärtchakrat, chakrasystemets centrum, bor kärleken som påverkar allt och alla. Här finns också vår medkänsla, generositet och vår förmåga att förlåta. Liksom sorgen vi bär på.

0:00/0:00
Video player is in betaClose