Ziddis Kreativitets-podd

Ziddis Kreativitets-podd

United States

Ett skapande och kreativ liv? Ja, tack! Energi, tips och idéer i ditt eget liv, ditt eget skapande. För dig som brinner för kreativitet! Gjut nytt liv och energi i din kreativa process! Hitta (tillbaka) till ditt flow - helt enket! Livet, pärlorna, universum och allting! ;) Ziddharta´s PodCast - av och med författaren Catrine Ziddharta Tangen som smider järn, sysslar med pärlor, utvecklar och driver en webb-butik. Hon brinner för vikingatid, medeltid och forntida järnframställning.

Episodes

019 Ziddis Kreativitets-podd: Kreativa processen del 2 bokskrivande  

Den kreativa processen del 2 handlar om bokskrivandets hantverk och sätt som man kan strukturera sina idéer och tankar. Som exempel används bland annat hur en bok blir till, från idé till färdig vara! Från "a shitty first draft" till den färdiga boken i handen! Skrivandet och författandet i allmänhet och bokskapandet och bokskrivandet i synnerhet. Hur omvandlar du alla dina spridda anteckningar och manusbitar till en helhet - hur blir manuskriptet en tryckfärdig bok, att publiceras? Här får du tips och inspiration i ditt eget bokskrivande och manuskriptfärdigställande! ;D Det kreativa och konkreta sättet att förverkliga det som från början är bara en diffus tanke, en idé som bara uppstått i ens hjärna, fånga den idén och steg för steg göra verklighet av den och förverkliga ens inre drömmar och visioner. Hur benar man ut ett större kreativt projekt som tex. ett bokbygge, ett manusskrivande - så att det blir en publicerad bok? Lyssna om ett konkret exempel som sedan blev Järnboken: En bok om forntida järnframställning under vikingatid! Så är du en skrivande person eller blivande författare eller en författare i varande så kan detta avsnitt och förra avsnittet (del 1 i den kreativa processen) vara särskilt intressant att följa - men alla andra kreativa processer kan tjäna på att ses ur de perspektiv som detta avsnitt i Kreativitets-podden ger. Lyssna om en ovanlig och annorlunda metod att strukturera ditt kreativa flöde, hur du får ordning på alla trassliga och ibland oöverskådliga trådar i ett kreativt projekt som (innan du använder den här metoden!) kan kännas helt oöverstigligt eller överväldigande. Med några enkla metoder kan du snabbt och smärtfritt tämja och tygla dina mest vildvuxna kreativa projekt! :) *** Nu finns Kreativitets-podden på Stitcher och iTunes - ge gärna fem stjärnor och recensera podden så hjälper du andra att hitta den! Tack på förhand! iTunes: https://itunes.apple.com/us/podcast/ziddis-kreativitets-podd/id1069481082?mt=2&ign-mpt=uo%3D4 Stitcher: http://www.stitcher.com/podcast/ziddis-kreativitetspodd *** Titta gärna in på www.Ziddharta.se också! :) Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

018 Ziddis Kreativitets-podd: Den kreativa processen del 1  

Idéer: Att ha dem, att få dem - och att förverkliga dem! Hur går det till? Den kreativa processen del 1 handlar om hur något som börjar som ett diffust tankemoln kan bli till en konkret, förverkligad idé och alla de steg däremellan. Lite utmanande så finns det två olika idéer: De som "alltid" funnits där och de som plötsligt uppstår, nästan som en blixt från klar himmel! Vilken av dem har störst chans att förverkligas? Avsnittet i nätpodden tar upp hur du kan komma ur prokrastinerandet, ge extra tips och idéer hur du kan få känna självförtroendet och energin återvända då du får slutföra ett kreativt projekt som du länge drömt om - men hållits tillbaka från att få gå i mål med. Inget ger så mycket energi tillbaka som att äntligen, äntligen lyckas! Som exempel används bland annat hur en bok blir till, från idé till färdig vara! Skrivandet och författandet i allmänhet och bokskapandet och bokskrivandet i synnerhet. Är du en skrivande person eller blivande författare eller en författare i varande så kan detta avsnitt och nästa vara särskilt intressant att följa - men alla andra kreativa processer kan tjäna på att ses ur de perspektiv som detta avsnitt i Kreativitets-podden ger. Lyssna också på och lär dig en ovanlig och annorlunda metod att strukturera ditt kreativa flöde, hur du får ordning på alla trassliga och ibland oöverskådliga trådar i ett kreativt projekt som (innan du använder den här metoden!) kan kännas helt oöverstigligt eller överväldigande. Med några enkla metoder kan du snabbt och smärtfritt tämja och tygla dina mest vildvuxna kreativa projekt! *** Nu finns Kreativitets-podden på Stitcher och iTunes - ge gärna fem stjärnor och recensera podden så hjälper du andra att hitta den! Tack på förhand!

017 Ziddis Kreativitets-podd: Få loss tid till kreativiteten  

Olika sätt att ta till vara sin kreativitet även då tiden är knapp och /eller förutsättningarna inte är prick perfekta eller de "önskade". Att skapa utrymmet för skapande och kreativitet är inte alltid det lättaste, men här kommer några enkla knep och trix att få det att gå ändå! *** Kreativitets-podden finns på Stitcher och iTunes - ge gärna fem stjärnor och recensera podden så hjälper du andra att hitta den! Tack på förhand! iTunes: https://itunes.apple.com/us/podcast/ziddis-kreativitets-podd/id1069481082?mt=2&ign-mpt=uo%3D4 Stitcher: http://www.stitcher.com/podcast/ziddis-kreativitetspodd *** Titta gärna in på www.Ziddharta.se också! :) Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

016 Ziddis Kreativitets-podd: Fånga tillfället i flykten - effektivtet och produktivtet  

Kreativitets-podden om tidskapslar och att fånga tiden, fånga tillfället! Höst blir vår och det är alltid solsken då podden spelas in! ;) Vi firar avsnitt 16 och att fler och fler lyssnar på Ziddis kreativitets-podd vilket är riktigt roligt! Hur ska vi få tiden att räcka? Och hur ska vi möta våra innersta drömmar? Vill vi hamna på hemmet utan att ha förverkligat det vi drömt om? Finns det sätt att komma åt problemet med att aldrig ha tid? Hur minskar vi stressen och får loss tid och utrymme för vår kreativitet och att kunna förverkliga våra drömmar och uppnå våra innersta mål? Vad har GTD och effektivitet med kreativitet att göra? Hur kan vi använda det bästa från tex. Dave Allens GTD (Getting things done). Effektivitets-gurus och produktivitet - vad kan det lära oss? Att göra det till en livsstil att skala ner allt till "the bare bones" dvs. det vi verkligen behöver göra - till förmån för det vi verkligen vill göra! Karen Kingston "Rensa i Röran" har nämnts tidigare hur man kan effektivisiera och få mer utrymme för vårt kreativa liv, och samtidigt få mycket mer gjort, nu pratar vi om Bodil Jönssons "Tio tankar om tid" och Dave Allens GTD och verktyg som kan rensa både i ens liv och i ens tanke, som tex. Evernote som är ett perfekt verktyg att fånga alla sina tankar och anteckningar. Få ner allt på papper, fånga allt i olika "buckets" och frigöra tid, plats och kreativ energi! Dagens podcast handlar om att få tiden att räcka till och fråga oss samtidigt vad vi egentligen gör med tiden. Hamnar vi i bråttom -bråttom fällan för att skydda oss från att göra det vi verkligen vill? Duckar vi bakom vardagsgöromålen för att inte "tvingas" förverkliga våra drömmar och mål? Hur ska vi fånga tiden vi har fått, se mer kritiskt på hur vi verkligen använder tiden - samtidigt som vi skyller på att vi har så mycket att göra... Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

015 Ziddis Kreativitets-podd: Tacksamhet och vardagslycka - att välja och välja om  

Tacksamhet och vardagslyckan. Det stora i det lilla. Det lågmälda sättet att inse livets värde och tacksamhet inför vad livet kan ge. Tacksamhetsbönen: Rikta in sig på det man kan påverka. Inte hur man har det - utan hur tar det - som avgör hur bra livet kan bli, trots motgångar, motstånd och friktion. Se mer saker från andra synvinklar och få avstånd från dagens trassel och se hela livet från helikopterperspektiv ibland för att se tydligare vilka livsval vi vill göra, för att den riktning på livet som du vill ha verkligen sammanfaller med det du gör idag och imorgon, utifrån den situation du har idag. Om att också ibland släppa taget om saker för att kunna gå vidare i sitt liv på ett meningsfullt sätt. Ta hand om sig själv och sitt liv medan vi har det. Omvärdera med jämna, återkommande intervall. Reflektera över sitt liv, välja aktivt och att välja om - ibland till och med välja bort saker - för att välja ett genuint liv och ett autentiskt jag. Att motverka fällan att ständigt jaga någon annans godkännande och bekräftelse utifrån. Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

014 Ziddis Kreativitets-podd: Få ut det mesta av ditt kreativa liv  

Lura inte dig själv på ditt eget liv. Låt inte livets grå hinna ta över. Om energi-ekonomi. Att hitta sätt att undvika själv-sabotage, energitjuvar och annat som stjäl energi och tid från det autentiska livet, det verkligt viktiga i livet som du vill prioritera, sätta i främsta rummet. Ta bort de själv-sabotage-skydd vi sätter upp för att vi är rädda för det som vi innerst inne vill. Att mallar och normer kan ta bort fokus från det som faktiskt är viktigt i livet. Skippa hindren som du sätter för att sabotera för dig själv då det kan vara smärtsamt att vara en kreativ och autentisk person, att vi försöker undkomma sårbarhet som är grunden för nå fram till sig själv och det man vill göra i livet, det man vill göra av livet. Om självsabotage. Och att hamna i roller och mönster mot sin vilja. Att se och undvika energi-dränage och energi-tjuvar, dårskapare. Sådana som ser dig som sitt eget förråd av resurser de ensidigt tänker utnyttja. Låt inte de digitala pryttlarna ta över och styra ditt liv. Du riskerar att tappa fokus på dina nära och kära, närvaron, att göra saker på riktigt, i det verkliga rummet, med de människor som är viktiga för dig. Att leva i nuet - inte på någon annan plats än där man är- Men även om de digitala pryttlarnas fördelar: Då de används som verktyg och för nytta och nöje, inom rimliga gränser. Och att det är du som styr dem - inte de som styr dig! Glöm inte dem som är i nuet med dig, var närvarande med dem som är i din verklighet, i ditt nu, just nu. Om olika verktyg /appar som kan arbeta för en. Att inte belasta ens aktiva arbetsminne med det som inte är värt att låta bruset stressan en med. Ha listor och platshållare för livets allehanda som inte är värt energin eller belastningen att försöka jonglera i sin skalle. Men se till att du är i rätt ände av kopplet! Du ska styra detta - inte bli styrd av digitala pryttlar. Power-musik. Pumpa energi, hitta lugn, olika sorters musik för olika behov och avsikter. ******************************** Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

013 Ziddis Kreativitets-podd: Omväxling och kreativa tips tricks  

Om vidskepelse och magiskt tänkande. Bra eller dåligt? Triggers och ticks. Hur framgångsrika idrottsstjärnor gör, och vilka fällor som neurotiskt skapande av tvångshandlingar och tvångstankar kan bli - men också om hur man kan få enkla triggers att få en själv att fokusera, bli redo för det arbete man vill göra, frigöra sig och få tillgång till sina styrkor och sin energi, kickstarta sin kreativitet helt enkelt! Olika tekniker att kunna få mycket kreativt arbete ur händerna och inte låsas fast i tristess och stelnade vanor eller sådant som inte för det man vill göra framåt. Om att utnyttja sin tid på bästa och mest meningsfulla sätt man kan utifrån sina egna förutsättningar. Hitta till mer energi och tillfällen att förverkliga sina drömmar istället för att bara slå ihjäl tid eller bara få tiden att gå. Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

012 Ziddis Kreativitets-podd: Arbeta för att leva - mer i livet än jobba livet ur sig?  

Få något ur händerna, utan att bli arbetsnarkoman, hamna i honungsfällan eller prestations-punda. Att livet behöver balans och att man behöver många "ben" i livet, många saker som man förlitar sig på, att inte ha alla äggen i samma korg. För att inte hamna i en väldigt negativ och sårbar sits ifall något av det man har blivit helt beroende av plötsligt sparkas undan. Om man skriver en sida om dagen = 365 sidor på din bok/roman som du vill skriva. Att göra lite varje dag ger mer än idiot-kampanjer som dödar både lusten och sabbar din kropp. Få varje dag att räknas. Det du gör varje dag är det som kommer att förändra dig, ditt liv och din framtid! Om att ha långsiktiga planer, kortsiktiga planer och planer för mellanlång sikt. Ha mål och tidsplan för det du vill förverkliga, som är realistiska, mänskliga och mätbara. Gå att genomföra och vara utmanande men inte totalt fälla en själv. Misslyckanden är lärpengar, man får mycket ny kunskap och är därför inte misslyckaden, egentligen. Om att kunna ta nya tag och inte hamna i offerkoftan bara för att saker går emot eller inte blir som man planerat. Om vikten att kunna förlåta sig själv och vara snäll mot sig själv. Utan att lura sig själv ge sig själv slack och ett handtag istället för att fälla krokben på sig själv. Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

011 Ziddis Kreativitets-podd: Må bra för att vara kreativ & om kommunikation  

Olika tekniker att må bra, må bättre och undvika fällorna. Hur man lyfter sig själv och vikten av tacksamhet. Hur man tar sig ur fallgropar och ur de djupa dikena (som alla hamnar i någon gång ibland). Hur se på kommunikation och vad göra då kommunikationen ej fungerar... Få kontakt med de positiva sidorna i sig själv och i livet även fast det är kämpigt ibland! Mer livskraft och energi för att få vara kreativ och hitta till sitt inspirerande, kreativa liv! Eller bara må bra, helt enkelt! :) Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

010 Ziddis Kreativitets-podd:  Hur allt börjar med en idé som förverkligas skapar något nytt  

Den kreativa processen. Hur allt börjar med en idé: Något som först är totalt abstrakt kan omvandlas till något konkret, något verkligt - skapa något som plötsligt existerar och finns! Bara genom vårt tankearbete och fantasi kan få saker att gestaltas och plötsligt få liv! Göra det till något verkligt, något som plötsligt börjar leva, får ett utförande, kan tas emot av andra. Att forma någonting från ingenting. Från idé till färdigt arbete, från idé-stadiet till en färdig produkt /vara /skapelse. Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

009 Ziddis Kreativitets-podd: Nätverka & brainstorma!  

Om tekniker att få hjärnan och ens medvetande att syssla kreativt med att lösa problem och hitta nya lösningar, avledande manövrar för att frigöra vårt problemlösande, frigöra energi och kreativitet. Om brainstorma att "omedvetet". Korspollinera en massa kreativa stråk och binda ihop trådar, nya kontakter, ny idéer, nya insikter och nya sätt att lösa nya och gamla problem genom samtalet, nya insikter, både det man har med sig själv, men också med andra som kan ge helt nya pusselbitar och kopplingar. Man kan plötsligt dra strecken mellan en massa punkter, hitta flowet, flödet, löser problemen och kan bli väldigt kreativitet och skapande, hittar nya styrkor, blir den bättre versionen av sig själv, vikten av att nätverka helt enkelt! Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

008 Ziddis Kreativitets-podd: Tanka energi!  

Om att tänka på sin kropp och sitt välmående även på lång sikt. Att vara i nuet, ta vara på dagen! Att det är viktigt att tanka energi då tillfälle ges! Att ha bra förutsättningar att jobba utan att bränna ut sig eller skada sin kropp, lyssna på sin kropps signaler och vikten av att sluta då man ligger bra till. Vara tacksam för det, att ens kropp försöker skydda en och signalera då saker är fel - och att det är bra att lyssna inåt. Veta och uppskatta och vara tacksam för det man har. Uppmärksamma och fira det man faktiskt fått gjort - vi har en tendens att glömma direkt då något är klart att vi faktiskt gjort det! Tänka mer på det som man faktiskt gjort istället för "allt" det som inte blev gjort. Att man inte alltid råder över omständigheter som kan hindra att allt som man planerat inte hanns med eller inte blev som man tänkt. Vara mer förlåtande mot oss själva. Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

007 Ziddis Kreativitets-podd: Leva drömmen!  

Hjälp att hitta förbi hindren i ditt liv: Hur ska man få ut det mesta av sin tid, av sitt liv - ÄVEN då allt inte alltid samarbetar? Trots att inget någonsin blir eller är perfekt? Trots att vi själva inte är perfekta - bara människor?

006 Ziddis Kreativitets-podd: Stå inte i vägen för dig själv! Undvik självsabotage!  

Den här podden hjälper dig att med olika metoder och sätt att slippa självsabotagen som vi så lätt råkar utsätta oss själva för, ibland utan att ens veta om det! Få råd och sätt att lösa dina egna kreativa knutar genom att lyssna kreativitetspodden! Stå inte i vägen för dig själv! Det är lätt att medvetet och omedvetet råka sabotera för sig själv. Lär dig undvika det och frigör din egen kreativitet och kom loss med ditt eget skapande! Det finns olika typer av väldigt vanliga och därför särskilt lömska självsabotage som du kan pinpointa genom att lyssna på denna podd om kreativitet! Lär dig se igenom de lätta hinder som du lätt låter hindra dig i din personliga utveckling och hämma din kreativitet om du inte ser upp! Den här podden hjälper dig att effektivt se och avhjälpa de problem och hinder som vi ofta möts av och som vi själva tom. sätter upp för oss. Av rädsla eller helt omedvetet. Sätt att tänka och se det som kan göra oss redo att ta itu med de grundläggande problemen som annars riskerar att stå i vägen för oss själva att leva ett så fullödigt och meningsfullt liv som bara är möjligt. Motarbeta det vi använder för att döva oss, distrahera oss. Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

005 Ziddis Kreativitets-podd: Frigör kreativiteten och skapandet!  

Hacka din egen hjärna! Hitta sätt att komma förbi det man tycker är besvärligt, komma förbi det som förhindrar en själv att få tillgång till sin energi, kreativitet, inslag, infall och idéer - att motarbeta och hitta mekansimer att kommar förbi och runt det som gör en nedstämd, låsta annars. Frigörande upplevelser och övningar! Om att gå i mål! Trots alla problem och hinder som kan finnas på vägen. Frigöra sig själv, sitt skapande, sin kreativitet och sitt eget tänkande, sitt eget sinne. Ta sig själv utanför "boxen". Gå in i andra medvetandetillstånd! Om hur omvandla även dina värsta "nemesis" till kreativa sätt att må bra och komma vidare! Om månaden november, den kanske svåraste månaden på hela månaden att fortsätta vara kreativ och mån bra? Hur löser man det? Och vad man gör då? Om NANOWRIMO och mycket annat! :D Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

004c Ziddis Kreativitets-podd: Extrainsatt: Tack till lyssnare!  

Idag fick jag ett fint kort med posten och en hälsning som kom vid rätt tidpunkt - när det är som tyngst så kan en fin hälsning och support behövas som mest! ♥ På kortet börjar hälsningen så här: Hej Catrine Ziddharta! Tusen tack för en mycket trevlig ochh inspirerande lyssning på podden. Jag känner mig påfylld av nya ideér och det var nästan som om jag hade gått till en coach eller ett medium. Många bitar föll på plats och jag röjde ut ett rum hemma och inrett för pyssel och kreativa idéer! ♥ //MVH från en nytänd kreativ GS Ett bidrag kom också samtidigt med hälsningen för poddens räkning! Det gjorde mig verkligen ännu mer motiverad att göra den här podden till den allra bästa! Tack! ♥ Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

004b Ziddis Kreativitets-podd: Framgång och succén över natten  

Många storheter före oss fick kämpa och slita under lång tid innan de fick sin "givna" succé - det är förstås enkelt då man har facit i hand, man kan vara efterklok och "veta" att allt var rätt från början och värt att våga satsa på. De hade lika lite garantier som alla andra har att våga satsa utan att veta. Vikten av att våga misslyckas för att lyckas, och att det kreativa skapandet, liksom livet aldrig har några garantier och vi som trygghetsnarkomaner i det här landet helst vill ha garantier att vi ska lyckas (helst över natten) och utan ansträngning, utan personliga investeringar och att vi intalar oss att vi inte våga satsa då man inte har någon garanti. Men om vi gör något halvhjärtat eller utan att våga satsa så blir det oftast ingenting gjort heller... Vad är framgång? Vad vill jag uppnå? När räknar jag en sak som en framgång? När vet jag att jag kan vara nöjd med det jag åstadkommit? Hur ska jag veta om och när det var värt allt? Bestämma vad som är framgång för en själv. Succén över natten har tagit minst 10 år och oftast 15 år att förverkliga, men vi ser oftast bara toppen av isberget. Vi ser aldrig allt arbete, all tid, all möda och den branta inlärningskurva som dem som skapar och är kreativa har brottats med under lång tid för att lära sig hantverket och bemästra det som de är (blivit) så framgångsrika på. Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

004 Ziddis Kreativitets-podd: Kreativ ordning i kaoset och Leva som Digital Nomad  

Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

003 Ziddis Kreativitets-podd: Frigör din kreativitet! Ladda din kreativa källa!  

Hur kan du frigöra din kreativa kraft och komma loss med ditt skapande? Om att hitta fram till och få tillgång till sina styrkor och lära känna sig själv. Bemästra sin rädsla och lära sig hantera de olika svårigheter som vi som olika personlighetstyper kan ha. Olika metoder att ladda sin kreativa källa! Hitta sin fysiska och psykiska fristad, i sitt eget liv. Ge dig själv gåvan att tänka din tanke klart! Om val av livsväg. Hitta ditt rätta sammanhang! Med kreativiteten och skapandet som starka kort i ditt sätt att hantera de svåra vägskälen i livet. Hitta din kreativa källa och förverkliga dina drömmar! Lev det liv du vill ha! Oavsett om det handlar om skrivande, smyckestillverkning, fotografering eller i ditt hantverk, i ditt konstutövande! Eller helt enkelt i den kreativa och skapande process som ditt liv ger möjlighet till! Hur fångar du tillfället i flykten? Om egentid och om ensamhet. Olikheter och egenskaper, de olika kvaliteter och svårigheter som introverta och extroverta personer har som kan vara motsatta varandra, hur man tar hand om det som både utåtriktad och inåtvänd, reflekterande kan ge, det processande som leder fram till klarhet om vem man är och vad man vill i livet. Om att våga skapa fritt! Bekämpa perfektionismen och kravet på att allt ska vara så "ekonomiskt" eller alltid motiveras med pengar - som är så förödande för skapandet och kreativiteten! Om att ha en plan och sätta av tid, men också unna sig att skapa förbehållslöst och utan villkor för att frisätta ens krativa flöde och hamna i flow! Om skrivandet, och när fel person knackar på dörren och förändrar allt - till det bättre! Och är pengar allt? Vad lånar vi oss själva till, lurar vi oss själva på vårt eget liv genom att förblindas av fel värderingar eller det som - om vi inte ifrågasätter och reflekterar över vårt eget liv - riskerar att bedra oss sjävla, förvanska eller försnilla vårt dyrbara liv från oss själva? För livet, tiden vi fått, är en ändlig resurs! Vad ska vårt liv ge? En beställning av ett halsband av en Yoga-tjej som skapas under tiden podden spelas in i vita sötvattenspärlor och Swarovski kristaller i de sju färgerna som kroppens shakra av tradition har, allt från det röda rotchakrat till det violetta kronchakrat. Podden handlar om balans och det organiska sättet att förvärva och behärska något vi vill bli bättre på! Att hitta sin egen twist, glimten i ögat i det man skapar, den lilla detaljen som gör det! Som gör det helt unikt bra! Hur få ens kunnande att nå ut i händerna och bli en naturlig del av ens blick, om symmetrisk design och assymetrisk design. Lära sig hantverket, kunna reglerna och veta om och när man kan och kanske ibland - ska - bryta mot reglerna! Om att hitta sin balans, om kroppsmedvetande och få kontakt med sin kropp igen, kroppsmedvetande. Kroppen är mer än en transportenhet för din skalle! Meditation, yoga, mindfulness, balans, terapi och när något är - good enough! Din lyssnar-pärla! Ziddharta´s PodCast - av författaren Catrine Ziddharta Tangen som vill samtala om det som berör och det som påverkar det som ger tillgång till ens kreativa och skapande kraft. Underhållande och tänkvärt för dig som en skapande, kreativ person - som vill ha energi, tips och idéer i ditt eget liv, ditt eget skapande. För dig som brinner för kreativitet! Gjut nytt liv och energi i din kreativa process! Hitta (tillbaka) till ditt flow - helt enkelt! Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

002 Ziddis Kreativitets-podd: Nya livsval, nya livsavgörande beslut, vägvalen i livet!  

Hur man kan få bukt med låsningar och blockeringar i sitt skapande och få fart på sitt kreativa flöde - sitt flow! Om hur skapande kreativ energi ger fler och större ringar på vattnet som sprider sig och ger positiv kraft att skapa mer och bättre! Ziddharta´s PodCast - av författaren Catrine Ziddharta Tangen. En pärla för dig och ett fint sällskap i lurarna, i mobiltelefonen, i datorn eller i din mp3-spelare - då du kanske promenerar eller arbetar med annat och vill ha någon underhållande och tänkvärt att lyssna på för dig som en skapande, kreativ person - som vill ha energi, tips och idéer i ditt eget liv. För dig som brinner för kreativitet! Gjut nytt liv och energi i din kreativa process! Ditt autentiska jag, om transformationer, förändra saker i livet, om att korrigera sin kurs och hitta till den som vi vill vara, styra oss åt det håll vi vill gå, mot det liv vi vill ha. Med skapande och kreativiteten som starka hjälpmedel och verktyg i de ändringar och förbättringar av våra liv som vi vill göra! Hitta de viktiga i ditt liv, genom transformationer och passager i ditt liv, då förändringar sker i ditt liv, de saker som blir brytpunkter i ditt liv, som ger dig chansen att välja nya vägar, ta ut ny kurs i ditt liv. Då vi är i brytningspunkter och står inför vägval i våra liv. Det som är vägskäl i livet innebär nya möjligheter att göra nya val, ett startskott till ett förnyat liv och ny kraft att hitta vägen till sitt egna autentiska jag, som i förlängningen leder till förnyelse och bra förändringar. Magin sker utanför dina bekvämlighetscirklar! Lämna dina comfortzones! Titta gärna in på www.Ziddharta.se Hoppas du har nytta och glädje av den här podden! Dela gärna och gilla! Tack!

0:00/0:00
Video player is in betaClose