Recently added podcasts in Denmark

Videnskab.dk leverer forskningsnyheder og andet indhold, der med afsæt i videnskabens verden giver brugerne en aha-oplevelse og gør dem klogere. Vi dækker forskningen bredt - fra kultur og samfund til teknologi og naturvidenskab. Videnskab.dk skrives og redigeres af en uafhængig redaktion.

En satirisk undersøgelse af demokratiets væsen

Henover sommeren forsøger Rasmus Bruhn og Frederik Cilius at søsætte Danmarks første intelligente dameblad for kvinder. Deres forretningsmodel er simpel; hvis der findes intelligente kvinder i Danmark, må der også være et marked for et intelligent dameblad. Følg det hårde arbejde på redaktionen, når Rasmus Bruhn og Frederik Cilius stævner ud med Damernes Magazine.

En musikalsk verdensrejse gennem de byer, som har formet rockhistorien. Vores guide er de sange og markante kunstnere, som har givet deres hjembyer en helt særlig lyd. Beat City er et ugentligt to-timers program båret af musikken og historier om steder, personer, genrer, scener og tidsperioder. Det handler om én by pr. udsendelse. Vært: Niels Fez Pedersen.

'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. DRs politiske analytiker Bjarne Steensbeck fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange flere gæster det åbne studie midt i DR's politiske redaktion.

P1's nye program om historie og tro. Om hvor vi kommer fra, og hvor vi er på vej hen. Hver uge udfordrer Christoffer Emil Bruun en aktuel gæst på holdninger til og viden om værdier, ideer, historie og religion.

Om Ramt af mørket. Hvert år er mellem 200.000 og 500.000 danskere ramt af en depression. Anne Kjær er tilrettelægger og vært på P1, og deler sine egne erfaringer fra flere depressioner, sammen med Peter Øvig Knudsen, Anne Lise Marstrand- Jørgensen, Sebastian Dorset og Carsten Dahl. Fortællerne deler ud i troen på, at personlige erfaringer kan hjælpe med at aftabuisere psykiske lidelser og gøre det nemmere at snakke om dem. Læg mærke til lyden i serien. Det er et soundtrack til mørket, produceret af lyddesigner Finn Markwardt.

Tag med på en rejse ind i et univers af podcasts og få smagsprøver på store lytteoplevelser. Din guide er den canadiske lydkunstner Jonathan Ferries, der pt er bosiddende i Danmark.

Podcasten er produceret af Ingeniørforeningen IDA i samarbejde med Brain Gain Group. RSS: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:275250712/sounds.rss

P7re-MIX giver dig nye hits og kendte klassikere, der er ført up to date. Et remix kan mange ting; overraske, fremtone, sætte tempo, og ikke mindst genoplive hits - så dine ører bliver overrasket og glade. Vi klæder remixene på med historier og anekdoter om kunstnerne og musikken. Vi giver dig mashups og hybrid hits mens vi stiller skarpt på underskoven af producere i Danmark og udlandet. Værter: Jensen & Jørgensen.

Radioavisen er kendt for hver time, hver dag, hele året rundt at sende redelig og troværdig information ud til befolkningen. Men vi har mange tusinde udsendelser hvert år, så det går stærkt - sommetider også lidt for stærkt. Derfor er der grundlag for hvert år at samle årets radiobøffer til en lille udsendelse.

Mens året lakker mod enden gør Niels Lindvig regnskab over verdens tilstand. Udsendelsesrækken behandler fire overordnede temaer: Rusland, USA, EU og Krig.

I 1994 nedkæmpede syv danske leopardkampvogne en serbisk stilling i Bosnien. De danske kampvogne var en del af FN’s styrke i området. Operationen kostede sandsynligvis over hundrede serbiske soldater livet og er blevet et markant stykke dansk militærhistorie. Oberst Lars Møller, der var med i operationen, har blandt andet skrevet en bog om Operation Bøllebank. Men nu står nogle af soldaterne, der var med i kampvognene, frem og fortæller, at de har en anden opfattelse, end den fortælling, som indtil nu har floreret. Blandt andre Jakob Hansen, der var næstkommanderende for de 3 kampvogne i 2. deling, klager over manglende ledelse og dårlig kommunikation under operationen, der meget nemt kunne være endt helt galt. Noget som oberst Lars Møller dog afviser. Medvirkende: Kasper Søgaard journalist, Jakob Hansen, der var med i 2. deling under operationen, oberst Lars Møller, der var næstkommanderende for bataljonen og Carsten Rasmussen, daværende eskadronchef. I dag er han brigadegeneral.

Jægerradio er en podcastkanal for jægere, hvor vi diskuterer store og små spørgsmål fra naturens verden. Jægerradio er uafhængig af forbund, økonomiske interesser og politik

0:00/0:00
Video player is in betaClose