Recently added podcasts in Denmark

Børn&Unge Podcast produceres og udgives af journalisterne fra BUPL's fagblad Børn&Unge. I Børn&Unge Podcast præsenterer vi ny forskning og viden på det pædagogiske område og spændende projekter fra pædagogers hverdag.

I "Nøglen til din hjerne" tilbyder Mentaltræner Jørgen Svenstrup fra EmpowerMind, svar på spørgsmål, indenfor alle aspekter af personlig udvikling, og kommer med helt konkrete anvisninger til hvordan du kan komme godt ud af udfordrende situationer. Podcastserien øger derfor din bevidsthed og styrker dit mentale immunforsvar, så du bliver bedre rustet til mødet med virkeligheden. Du er velkommen til at skrive til podcast@empowermind.dk og stille spørgsmål til Jørgen, som han vil besvare i de følgende programmer. Ny episode hver torsdag kl. 21.00.

Danmarks Smukkeste Festival finder sted i Skanderborg hvert år i august – i 2017 for 38. gang. Vi ses i skoven!

"Hva' så!?!" er mit bud på en podcast. Jeg går en tur med mennesker jeg beundre, finder spændende eller føler har noget at byde på. Hvem er de? Hvor kommer de fra? Og hvordan er de kommet der til? Vi har ikke travlt, vi jagter ikke grinet og der er ingen trick spørgsmål. Det er bare helt almindelig menneskelig samtale… NYT AFSNIT HVER ONSDAG

Hvor går grænsen mellem sygdomsangst, hysteri og sund bekymring? Vi selvdiagnosticerer mere end nogensinde før, og sociale medier udbreder skrækhistorier med epidemisk effektivitet. Hypokonder er programmet, der løfter blikket fra internettets søgemaskiner og tager bekymringerne alvorligt. Med assistance fra læger og input fra lyttere obducerer vi danskernes helbredsbekymringer. Vært: Maja Hald.

Mads Steffensen og Jacob Riising kører landet rundt med en sammenklappelig campingvogn. I vognen findes et mobilt radiostudie - og fra dét sender de to værter to dages ultralokal radio, kun lige til dét sted de placerer vognen og hejser sendemasten. På den måde giver de en stemme til nogle mennesker, man ellers ikke hører meget til - og får indsigt i nogle miljøer, de færreste kender indefra. Og i bedste lokalradiostil fyldes æteren med gode, overraskende og rørende historier, lystige jingles og ikke mindst de musikønsker, der kendetegner det særegne steds sjæl og soundtrack. Tilrettelæggelse: Frederik Rothaus, Sabrina Valentine Bjerg Sørensen, Lise Marit Syftestad, Laura Teilmann og Signe Mansdotter.

Bliver du fjern i blikket, når du hører ord som bitcoins, blockchains, hackathon, fishing, fusionenergi, 3D-print og nanorobotter? IT-afdelingen yder support, når den højteknologiske virkelighed truer med at overbelaste dine kredsløb. IT-afdelingens to tjenende ånder forklarer i et sprog, der er til at forstå, hvordan den moderne teknologi fungerer, og de hjælper dig med at løse de problemer, du står overfor i din hverdag. Værter: Chris Lehmann og Esben Hardenberg.

Serieeksperterne Kasper og Frederik følger tidens vildeste og mest populære tv-serier fra pilotafsnit til sæsonafslutning. Sammen med skiftende gæster fra film, komik, politik og tv prøver de at finde hoved og hale i, hvad serierne siger om os og vores verden. De diskuterer også konsekvenserne af de vigtigste serienyheder, og hvad de ellers har brugt tid på i sofaen den seneste uges tid. Værter: Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg.

Er klimaforandringerne et ustoppeligt godstog, der uundgåeligt vil gøre Jorden til et ubeboeligt ødeland, eller kan vi stadig nå at trække i nødbremsen? Det spørgsmål skiller de to klimajournalister Søren Bjørn-Hansen og Rasmus Thirup Beck. Den ene er pessimist, den anden ukuelig optimist. Flankeret af nyheder, fakta, ildsjæle og eksperter forsøger de i hver udsendelse at komme frem til, om der er lys for enden af tunnelen, eller om menneskeheden lige så godt kan lukke og slukke. Værter: Søren Bjørn-Hansen og Rasmus Thirup Beck.

Et program om sex, lyst og lidenskab. Sex er farligt, og du bliver enten syg eller gravid af det. Sådan lød budskabet ved tavlen før i tiden, når der var Seksualundervisning. I dag byder internettet sig til med ubegrænset adgang til al slags porno, og fremmede sexpartnere er aldrig længere væk end et vift med mobiltelefonen. P1 går helt tæt på videnskaben bag nutidens sex og seksualitet - både hvad angår krop, køn og kærlighed! Vært: Satie Espersen.

Journalisten Alberte får konstateret knogleskørhed og den alt for tidlige diagnose sætter hende på sporet af sin ungdom som model. Hvad var det egentligt der skete tilbage i 90'ernes modeverden, hvor hendes kollega pludselig døde. Gennem interviews og optagelser fra modeltiden i Milano og New York tegnes et billede af modelbranchens uglamourøse bagside hvor spiseforstyrrelsen står centralt i såvel dødsfald som i knogleskørheden.

Historic moments from history told by those who lived through them.

Podcast om AGF, der har sendt siden 2012.

Fra i dag og i løbet af de næste mange uger, vil vi hver mandag udsende vores podcast, lavet, produceret og optaget af to vores egne skribenter. Mathias Helbo Pedersen agerer vært, og Svante Wettergren er tilrettelægger, lydtekniker og ekspertkommentator.

Velkommen til Antifascistisk Aktions (AFA) nye podcastrække. Det kommer det til at handle om både antifascisme og feminisme, men også om fascister og fascistiske grupper i Danmark, og resten af Skandinavien. Et afsnit hver anden uge dette efterår i anledning af vores 25-års jubilæum i år. Hvem er AFA? Antifascistisk Aktion i Danmark startede efter et bombeattentat i Søllerødgade på Nørrebro den 16. marts 1992 hvor en ung anti-racist blev dræbt. Antifascistisk Aktion (AFA) opstod dels af ønsket om at være på forkant med lignende begivenheder, og dels af et voksende behov for en stærkere antifascistisk organisering. I over tyve år har vi været aktive i kampen mod racisme og nazisme. Igennem aktioner, demonstrationer, kampagner, forebyggelse, hjemmesider og koncerter har vi været med til at skabe en antifascistisk kultur og bevægelse. Den nazistiske bevægelse i Danmark er stærkt skrumpet ind og splittet i forskellige fraktioner. Hver gang nazisterne har forsøgt at markere sig eller marchere i gaderne, har vi sammen med tusindvis af andre antinazister stoppet dem. Det er dog vigtigt ikke at lade dem ude af syne og møde dem med modstand hver gang de forsøger at sprede deres had!

For 200 år siden var en tur i operaen en del mere besværlig og ubehagelig end i dag. Operaeksperten Henrik Engelbrecht er guide på en rejse tilbage til den stinkende virkelighed i 1800-tallets Danmark, dengang Mozarts operaer var ny musik, som københavnerne aldrig havde hørt før.

Tømmerdrengene August og Albert har tømmermænd sammen med lytteren. Lyt med!

56k giver dig Internettet på 30 minutter. Værterne finder de bedste og mest saftige historier på Internettet.

Anden sæson af Klassikere Genfortalt - din genvej til de store romanklassikere. En række danske forfattere inviterer indenfor i deres yndlingsromaner, så du behøver ikke gøre andet end at folde ørerne ud og nyde en god historie. Tilrettelæggelse: Anne Termansen og Signe Mansdotter.

0:00/0:00
Video player is in betaClose