Recently added podcasts in The Netherlands

The podcast on lifestyle design and personal development for millennials

Geniet van het Woord van God dat krachtig is en levens verandert! Deze podcast bevat de HSV bijbel voorgelezen door Matthias Joosse van Stichting Nederland gered. Tijdens het voorlezen is er niets aan de Herziene Staten Vertaling afgehaald of toegevoegd. Het doel van stichting Nederland Gered is samen te vatten in deze kernzin welke in de statuten is opgenomen: "Iedere inwoner van Nederland bekend maken met het reddende, genezende en bevrijdende evangelie van Jezus Christus in woord en in kracht zodat zij ervoor kunnen kiezen om Hem te volgen". Concreet richt Stichting Nederland Gered zich puur en alleen op Nederland. Daar brand ons hart voor en daar heeft God ons voor geroepen. Nederland gered heeft vier kernactiviteiten waarmee het Nederland wil veranderen door het kostbare bloed van Jezus: 1) Spreekbeurten in kerken/gemeenten, conferenties, samenkomsten en jeugdgroepen. 2) Het geven van evangelisatie training voor kerken/gemeenten 3) Maken en verspreiden van modern, nieuw evangelisatiemateriaal 4) Openlucht Evangelisatie campagnes in Nederland Deze kernactiviteiten komen niet uit de lucht vallen, al jaren geeft Matthias Joosse trainingen op het gebied van evangelisatie, hij spreekt al sinds 2005 regelmatig in Nederland en maakt al sinds 2012 nieuw en modern evangelisatiemateriaal. Meer informatie: http://nederlandgered.nl/

Tony® award winning performer and writer Sarah Jones brings her multi-cultural cast of characters to a new podcast, Playdate with Sarah Jones. Known for her popular TED talks and live shows, Sarah brings both humor and insight to her portrayals of people so recognizable The New York Times calls her “a master of the genre”. On the podcast, listeners join Sarah and her characters on a Playdate with guests including Grammy Award-winning singer/songwriter India.Arie, best-selling author Elizabeth Gilbert, comedian and commentator Baratunde Thurston, and Grammy/Tony®/Emmy-winning actress and writer Lily Tomlin. Expect the unexpected as Sarah and her guests discuss everything from the creative process to their personal journeys, never knowing which characters might pop up next. Playdate with Sarah Jones is a co-production of PRI and Sarah Jones.

Hardlopen is heerlijk. Klassieke muziek is heerlijk. Met Fit op 4 loop je hard op frisse klassieke muziek. Samen met je running coach Ab Nieuwdorp ga je aan de slag met het Fit op 4-trainingsschema. Drie keer per week een rondje lopen met een mooi einddoel: over 9 weken kan je 30 minuten non-stop hardlopen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je loopt. Trek je hardloopschoenen aan, doe je oordopjes in en loop je kwiek op klassiek! Het Fit op 4-hardloopschema is met zorg samengesteld in samenwerking met een gerenommeerde sportarts. Sporten is gezond. Toch is er een kans op lichamelijke problemen tijdens het sporten. Ten eerste zijn dit klachten die mogelijk op een hartprobleem wijzen, zoals een drukkend gevoel op de borst, hartkloppingen of duizeligheid. Stop dan direct met sporten en bezoek een arts. Daarnaast is er een kans op blessures; met een verantwoorde opbouw van het sporten, is die kans zo klein mogelijk. Bezoek bij aanhoudende klachten een arts of fysiotherapeut.

Lijn 14 is een podcast over podcast. In acht afleveringen vertellen Nederlandse makers van over hun eigen podcast: hoe ze verhalen vertellen, waar ze tegen aan lopen, welke apparatuur ze gebruiken en hoe verdienen ze geld met podcast.

Buitenlandcommentator Bernard Hammelburg gaat in op zaken van wereldbelang en plaatst de internationale politiek in context.

De wereld kantelt, Café Weltschmerz helpt daar bij.

Onder Mediadoctoren is een podcast waarin inhoudelijke en wetenschappelijk-geïnformeerde discussies worden gevoerd over de media. Twee communicatiewetenschappers – Vincent Crone en Linda Duits – bevragen iedere uitzending een mediakwestie. Ze laten daarbij andere experts, programmamakers of wetenschappers aan het woord en kijken welke antwoorden er bestaan op de centrale vraag. Onder Mediadoctoren is bedoeld voor luisteraars die een sterke interesse hebben of werkzaam zijn in media, communicatie, journalistiek, digitale media of populaire cultuur.

Geld geven aan hulporganisaties, de Facebook-pagina van die ene politieke partij volgen en je onvrede over de wereld uiten in tweets. Toch knaagt er iets aan je. Je wilt een tastbare bijdrage leveren aan een betere wereld. Je wilt iets doen. Maar iets doen, hoe doe je dat? In deze driedelige podcast-serie komt maker Nikki Dekker achter haar like-machine vandaan en gaat op pad. De straat op, langs deuren en protesten. In haar zoektocht spreekt ze allerlei mensen die Nederland veranderen, zoals oud-politica Hedy d’Ancona, kunstenaar Tinkebell en hoogleraar Willem Schinkel, om erachter te komen hoe we de wereld beter kunnen maken: als activist, politicus, of gewoon als jezelf.

In deze podcast van dagblad Trouw praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld. De laatste ontwikkelingen in het Vaticaan, het wel en wee van de paus, gestorven kardinalen, opvallende publicaties, de heiligencultus, de crisis van het geloof, het verval der zeden, toeters en bellen in de kerk, superstitiën, protestant geflirt met de Rome: het komt allemaal voorbij in deze podcast.

Joe Pulizzi and Robert Rose, two of the most well-known experts in the content marketing space, talk about the latest content marketing trends and discuss how businesses can use content to attract and retain customers. Each podcast show features a discussion of content marketing headlines, rants from Joe and Robert on what's going on in the industry, and a "This Old Marketing" example from the past (that we can learn from). Always useful, entertaining and never more than 60 minutes.

Ongesigneerd is een podcast over onopvallend design. Tjitske Mussche en Laura Stek verdiepen zich in het ontwerp van de wereld om ons heen en vinden fascinerende verhalen. Zelfs achter de grijze lantaarnpaal op de hoek zit een grootse theorie. Ongesigneerd is gemaakt i.s.m. de VPRO en is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds.

Welkom bij de Batavieren! Podcast over politiek, cultuur en actualiteit met interessante gasten en sidekicks.

De podcast waarin Conscious Business Founders hun verhaal vertellen.

In het Volkskrantgeluid praat Jonathan van het Reve wekelijks door met de mensen achter het interessantste en meest spraakmakende nieuws.

0:00/0:00
Video player is in betaClose