Episoder

  • Fain & Simplu prefațează una dintre cele mai așteptate reveniri în media românească – cea a Adelinei Chivu – cu o premieră: primul ei interviu la un podcast!
    Adelina este cea care infirmă stereotipurile care caracterizează soțiile de fotbaliști. Pasionată de meseria ei, de muzică, de artă, de familia ei, Adelina nu s-a mulțumit să fie doar soția marelui Cristian Chivu, adică o apariție frumoasă în tabloide. Dimpotrivă. A ales să renunțe la prim planul în care se afla ca vedetă a Antenei 3 și să fie alături de soțul ei, căruia i-a dedicat întreaga ei energie și susținere. Totul, în cel mai intim și reținut mod posibil: nu în atenția presei, ci în intimitatea căminului pe care l-a făcut și întreținut toți acești ani alături de unul dintre cei mai de succes fotbaliști români. Cât de grea a fost pentru o mamă să își crească fetele departe de casă? Cum arată cu adevărat viața pentru familia unui fotbalist de succes? Cât de aproape de dezastru a fost Cristi Chivu dupa accidentarea soldată cu o operație craniană?
    Aflată la primul ei podcast, Adelina se dezvăluie ca niciodata lui Mihai Morar, cel cu care va împărți platoul de filmare în noua ediție X Factor. O revenire spectaculoasă pe micul ecran, așteptată de 16 ani! O incursiune în viața unor vedete ai căror apropiați se numesc Jose Mourinho, Silvio Berlusconi sau Marco Materazzi, dar care aleg să trăiască normal, departe de glamour sau excesele high life-ului care caracterizează lumea mondenă a fotbaliștilor de top.
    Un interviu ca nici altul. La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Tratamentul medical tradițional nu funcționează? Alina Robu și Diana Nemeș îi prezintă lui Mihai Morar alternativa medicală a viitorului: BrainMap – cea mai complexă encefalogramă.
    Desprinsă parcă dintr-un film SF, soluția medicală a Institutului BrainMap Neuroscience presupune descifrarea neurofeedback-ului nostru. Pentru că dereglările de sănătate pot avea cu totul alte cauze decât credem sau decât sunt diagnosticate. Iar tratamentul propus de Alina Robu și Diana Nemeș citește undele noastre cerebrale, fluxul care informează creierul despre problemele care apar în corp! Putem scăpa astfel de boli precum Alzheimer, scleroză multiplă, sau descoperi alte cauze ale anxietății?
    Descoperă azi medicina viitorului pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași!
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Manglende episoder?

    Klik her for at forny feed.

  • Cristi & Ralu, unii dintre cei mai urmăriți călători români prin lume poposesc la Fain & Simplu.
    Toată lumea are o părere despre vloggeri și despre cât muncesc ei. De câte ori nu i-ai privit cu invidie pe cei care ‚câștigă bani prin câteva postări’? Iar despre vloggerii de călătorie, câți nu se gândesc că își petrec viața ca o vacanță?
    Azi ai ocazia să afli cu adevărat cum este viața unor oameni care se află de 5 ani pe drum! Care au renunțat la casă, slujbe, seri cu prietenii sau duminici în familie, dormitul în propriul pat și predictibilitate... ca să călătorească și să facă din asta o afacere sustenabila. Iar călătoria lor a căpătat o dimensiune cu adevărat spirituală. Pentru că au văzut ce înseamnă cea mai dură sărăcie, dar și cum au eșuat societățile vestice în lupta cu drogurile, violența, sărăcia.
    Cristi și Ralu aduc la Fain & Simplu imaginea reală a lumii, cea care nu apare pe site-urile turistice. Surprinzătoare este și imaginea României în sânul diasporei românesti, diasporă care abia acum redescoperă ce are Romania de oferit în plus față de țările unde realitatea s-a dovedit foarte diferită de așteptări.
    O discuție sinceră despre siguranță, tentații, puterea de cumpărare și multe altele care alcătuiesc, de fapt, o societate. Descoperă lumea așa cum nu o știai.
    Astăzi, la Fain & Simplu, cu Mihai Morar.


  • Cornel Ionescu de la Banometru îi dezvăluie lui Mihai Morar costul micilor și marilor plăceri care ne alcătuiesc viața.
    Carpe diem! Dar ce faci când a trecut clipa trăita la intensitate maximă? Îi achiți costul, desigur. Iar pentru mulți, asta înseamnă datorii. 4 români din 10 cheltuie tot ce au, lună de lună. În multe cazuri, ei cheltuie și banii pe care nu îi au. Iar asta înseamnă datorii. În podcastul de azi înveți însă că datoriile nu înseamnă sfârșitul lumii, că nu ești singur și că există mereu speranță și o cale să ieși din situațiile care par fără ieșire. Cum? Pas cu pas, cum ne spune omul care învață gratis românii să se gospodarească singuri, Cornel Ionescu. De altfel, întreaga filosofie Banometru este că orice datorie, oricât de mare, se împarte în segmente pe care le poți gestiona, până la atingerea obiectivului. Iar acesta nu este o viață fără datorii, pentru că... nu toate datoriile sunt greșite. Confuz? Îi lăsăm atunci pe Cornel Ionescu și Mihai Morar să te introducă în lumea care ne conduce viețile, dar despre care prea puțini vrem să învățăm: cea a banilor. Descrisă Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Cel mai titrat antrenor român din istoria fotbalului își dezvăluie secretele de viață și Biblia succesului în fața lui Mihai Morar. E o șansă unică de a-l asculta pe Mircea Lucescu timp de 2 ore. O întâlnire excepțională, care a avut loc între viile din Purcari, un loc drag dumnealui, înainte că Il Luce să preia echipa Națională României
    Cariera lui Mircea Lucescu este un real fenomen care ar trebui predat la școală. Depășit la numărul de trofee doar de unicul Alex Ferguson, care însă s-a retras din fotbal, Il Luce este cel mai în vârstă tehnician din fotbalul mare care încă produce performanță an de an! Invitat al lui Mihai Morar în cadrul special de la Chateau Purcari, Lucescu își dezvăluie mentalitatea care a produs fotbal spectacol zeci de ani. De la momentele Corvinul și Dinamo, la promovarea în premieră a unor supervedete ale fotbalului mondial... la momentul actual, când a preluat, după o lungă așteptare, tricolorii. Cum va arăta jocul Naționalei de acum încolo? Ce așteptări putem avea de la baieții conduși de acum de un nume legendar al fotbalului mondial?
    Afli tot astăzi, la primul podcast cu noul antrenor al României!
    Mircea Lucescu... la Fain & Simplu!
    Cu Mihai Morar.

  • Pe cine vrea să aducă în țară cel mai longeviv festival din România? Organizatorul Summer Well – John Varbiu – îi dezvăluie lui Mihai Morar!
    Cum ar arăta un line-up ideal de 10 milioane de euro? Afli din podcastul de azi, în care descoperi și poveștile neștiute din spatele momentelor memorabile la care participi, ca spectator. Pentru că un festival de succes înseamnă mult mai mult decât experiențele la care participă publicul. Iar John ne oferă o privire nerestricționata back stage.
    Bucură-te de o experiență VIP și vezi cum este să ai brățara de acces în toate zonele unei festival mare, alături de John Varbiu și Mihai Morar.
    La Fain & Simplu.

  • Diana Lupu ne prezintă relația pe care ar trebui să o avem cu fricile noastre. Cum ne raportăm la anxietatea noastră și cum interacționăm cu ceilalți ca să nu agravăm lucrurile?
    Ce crede un psihoterapeut tânăr despre modul în care se manifestă tinerii astăzi? Cum apare anxietatea la adolescenți și cine este principalul vinovat? Răspunsul poate să te șocheze, dar în majoritatea cazurilor, vinovații sunt chiar părinții, care nu știu să își gestioneze propriile trăiri și intenții constructive, la bază. Află din podcastul de astăzi cum ar trebui să interacționezi cu cei mici, cum să te raportezi la adolescență și, cel mai important, cum să te porți cu tine când ești pus față în față cu sentimente de care îți este teamă.
    Calea către o viață normală, mai bună, mai liberă, începe la Fain & Simplu!
    Cu Mihai Morar.


  • Niculina Gheorghiță și Mihai Morar fac lumină în haosul care guvernează viața multora: puterea de a trăi în armonie este în noi!
    Pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași, psihologul Niculina Gheorghiță vorbește despre diferențele dintre putere și forță. Ce contează cu adevărat pentru o viață împlinită și cum se manifestă puterea pe care toți o avem în noi. Putere pe care, însă, mulți nu o exprimăm și de care ne simțim deposedați. De ce și de către cine? Afli astăzi în podcastul care dezvăluie și de ce facem alegerile pe care le facem, în dragoste. Ne căutăm propria imagine în celălalt? Ce așteptări putem avea de la partenerul nostru și în ce mod trebuie să ne apropiem de el pentru ca viața în cuplu să fie una frumoasă?
    Într-o lume dominată de haos și de acțiuni făcute fără să fim conștienți de ele, așternem calea către armonie.
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Trac? Teamă de vorbit în public? Descoperă astăzi alături de Mihai Morar și Teodora Mețiu limbajul secret pe care îl avem: cel al vocii noastre.
    Limbajul natural este fain și simplu, ne spune cea care învață românii să vorbească fără trac în public și să aibă impact asupra celorlalți, prin felul în care își folosesc vocea, Teodora Mețiu. Iar acest mod de a ne folosi vocea ne poate fie duce spre succes, fie demasca drept prefăcuți! Află deci greșelile pe care le facem când ne adresăm celorlalți, care este vocea pe care ar trebui să o folosim dar și care este puterea nebănuită pe care mulți o percepem greșit, într-o conversație!
    Descoperă la Fain & Simplu un univers al subtilității care te poate face un adevărat speaker în orice situație!
    Pe scena Operei Române, cu Mihai Morar.

  • Rareș Bănescu îți arată azi cum poți vinde orice, online, iar Mihai Morar oferă cadou numele unei posibile viitoare afaceri!
    Numele lui Rareș este legat de e-commerce făcut la cel mai profesionist nivel. Prima sa companie, Retargeting, este responsabilă de comunicarea comercială de succes în mai multe țări de pe glob, însumând deja 5.5 miliarde de newslettere și sms-uri comerciale trimise nouă, tuturor. Au ele însă un impact real sau sunt doar spam? Poți fura idei pentru propria ta afacere din ce ne dezvăluie Rareș? Află astăzi, alături de legile care stau în spatele e-commerce, cum poți practic vinde orice online, dar și în viața reală. Pentru că principiile persuasiunii sunt aceleași, iar Rareș ne oferă un adevărat curs de voință aplicabilă în orice mediu.
    Ce urmează pentru Rareș Bănescu o data cu lansarea noii sale companii The Marketer? Și, așa cum anunțam mai devreme, care este ideea de business cu principii de branding deja stabilite, pe care o poți lua gratis din podcastul de azi?
    Descoperă o lume de oportunități la Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Într-o lume tot mai dezbinată, în care tot mai mulți ne căutăm reperele, Mihai Morar și Dumitru Borțun descifrează adevăratul sens al susținerii de care s-a bucurat Naționala la Euro 2024.
    Este vorba doar de fotbal și pasiunea pe care o generează constant? Sau este vorba despre ceva mult mai profund? România are nevoie de coeziune. Are nevoie de identitate. Dezamăgită de clasa politică, aflată în plină paradigmă a schimbării care afectează întreaga planetă, România își caută cu ardoare reperele de suflet care să ne aducă pe noi toți, din nou, împreună. Iar germenii coeziunii unui popor s-au regăsit în efortul plin de curaj al Generației de Suflet, o generație care și-a depășit condiția și așteptările tuturor. Nu rata podcastul care îți dezvăluie adevărata performanță a băieților lui Edi Iordănescu la Campionatul European din Germania.

  • În PREMIERĂ, pe scena Operei Naționale din București, în cadrul conferinței Fain & Simplu, Paul Olteanu, fondatorul Mind Architect, ne mărturisește care sunt cele mai importante lecții pe care le-a învățat în anul în care a decis să se oprească și să se uite altfel la viața lui.
    Paul vorbește cu o vulnerabilitate rar întâlnită despre dificultatea de a gestiona stresul, furia, tristețea, despre boala mamei, despărțirea după o relație care a durat 10 ani, dar și despre cum l-a adus Sindromul Salvatorului în pragul epuizării.
    Într-o lume care trăiește adesea pe pilot automat, Paul Olteanu a descoperit antidotul: PUTEREA IUBIRII DE SINE. Astăzi e mai pregătit ca oricând să ne spună cum putem gestiona stresul pentru a ne depăși propriile blocaje interioare și a avea mai multă grijă de sănătatea noastră. De aceea, Paul a conceput două cursuri care cuprind cele mai noi resurse în gestionarea stresului: "Neurobiologia stresului" și "Brain Basics". În aceste două cursuri disponibile pe site-ul https://academy.mindarchitect.ro/, vei descoperi cât de ușor putem aplica cele mai importante metode din neuroștiință în viața noastră de zi cu zi.

  • Andreea Marin oferă, în premieră, în cadrul conferinței Fain & Simplu, CEL MAI VULNERABIL INTERVIU de până acum. Una dintre cele mai apreciate prezentatoare și jurnaliste din istoria televiziunii s-a deschis, pe scena Teatrului ,,Regina Maria” din Oradea, cu o noblețe rar întâlnită. În acest episod unic, vei găsi o mărturisire despre succes și aparenta lui putere, divorț, fricile unei mame singure, presiunea societății și cum poți transforma toate acestea în resurse de putere interioară.
    Femeia pentru care nu există ,,NU SE POATE” răspunde unor întrebări esențiale: Cum a învățat să fie blândă cu ea însăși după 40 de ani? Cât de vulnerabilă ești când te confrunți cu presiunea de a fi mereu perfectă? Care a fost momentul care i-a transformat viața?
    Un episod-călătorie: de la vulnerabilitate la putere interioară, care te va face să abordezi lumea și provocările ei cu mai multă îndrăzneală și încredere în sine!

  • FAN Curier este unul dintre cele mai de succes branduri românești. Cum arată omul din spatele său și care este secretul succesului său?
    Puțini români nu au folosit, măcar o dată în viață, serviciul de curierat care le-a schimbat viața. Iar asta vine din filozofia celui care a gândit acest serviciu – Felix Pătrășcanu, un om care a dezvoltat mai mult decât un brand, un om care a dorit să conecteze mult mai ușor oamenii. Un adevărat motor al capitalismului în România, nepot al primului premier comunist – Lucrețiu Pătrașcanu, căruia îi poartă și numele – Felix ne spune unde este limita între ideile sociale și socialism, care este interesul României în conflictul momentului dintre vest și est, dar și care este adevărata relație cu marile firme internaționale care vin în România să facă afaceri.
    Află astăzi cât cheltuie un milionar din Topul Forbes care și-a început cariera pe un șantier, si dacă este dispus, în sfârșit, să vânda afacerea estimată la 600 de milioane de euro!
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Un adevărat monstru sacru al teatrului universal - regizorul Andrei Șerban – ne deschide o fereastră către legătura uitată cu divinul din noi.
    La doar 25 de ani a ajuns să se lupte pentru recunoaștere în New York. Reîntors în țară imediat după revoluție, s-a simțit nedorit de societatea românească. ‚Nu am călcat 32 de ani în Teatrul Național’, se destăinuie cel care, gonit atunci de scena românească, a devenit profesor de artă teatrală la Columbia University School of Arts, timp de aproape trei decenii! O poziție la care a renunțat pentru a nu renunța la propriile crezuri. ‚Cancel culture și politica corectitudinii îmi amintesc de bolșevism’, atrage atentia omul care a renunțat să mai lucreze în SUA, neregăsindu-se în nebunia care a cuprins societatea americană în ultimii ani.
    Nu a renunțat însă la teatru și își trăiește a doua tinerețe pe scenele românești, unde încearcă să combată întunericul care ne împresoară prin artă, prin regăsirea legăturii noastre cu divinul, cu sacrul din noi. Adică să învie rolul primordial al teatrului, să trezească în noi conștiința.
    Descoperă gândirea altfel a unui om care caută constant legătura noastră ancestrală, organică, cu spiritualul.
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

  • Există o rețetă a fericirii dovedită științific? Rectorul UBB, profesor universitar doctor Daniel David, ne spune că da. Mai mult, o dezvăluie lui Mihai Morar pe scena Filarmonicii de Stat din Sibiu.
    Viața noastră poate să devină bună, fericită, împlinită, dacă îi dăm un sens. Iar profesorul doctor David ne spune astăzi cum putem să facem asta. O lecție extrem de utilă într-o țară scindată din toate punctele de vedere, inclusiv din cel al sondajelor de specialitate, care arată românii fie extrem de atașați de valorile propri, fie, dimpotrivă, căutând ‚o țară ca afară’ și respingând tot ce este autohton. Dar care sunt valorile care ne definesc ca neam? Suntem conștienți de ele? Mulțumiți? Și, mai ales, sunt ele compatibile cu lumea în care trăim și cu valorile Uniunii Europene? Sunt doar câteva din temele de discuții la care ai ocazia să participi, la întâlnirea care face previziuni asupra dezvoltării societății românești și a lumii pe care o lăsăm copiilor noștri.
    Aruncă o privire avizată în viitorul României!
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.


  • O personalitate de top a presei din România, Alessandra Stoicescu, își deschide sufletul în fața lui Mihai Morar așa cum, după cum singură recunoaște, nu a mai făcut-o niciodată.
    Îndrăgostită de presă și televiziune, Alessandra și-a început aventura profesionala acum 30 de ani, aproape concomitent cu postul cu care se va identifica: Antena 1. Însă trustul Intact putea să își piardă unul dintre cele mai cunoscute simboluri de azi încă din 1995, când Alessandra a fost la un pas să aleagă... Pro TV! Mereu cu un pas înaintea altora, Alessandra și Observator au scris istorie pentru presa din România, cu premiere jurnalistice și audiențe care i-au asigurat recunoașterea: Sandra Stoicescu este astăzi jurnalista creditată cu cea mai mare încredere de către români!
    Descoperă-i povestea efervescentă într-un dialog sincer despre culisele politicii și ale televiziunii, momentele personale de răscruce și cele majore ale societății românești.
    Povestite în cel mai elocvent stil jurnalistic de Alessandra Stoiescu, la Fain & Simplu.
    Cu Mihai Morar.

  • Care e adevărata stare a industriei românești după 30 de ani de nepăsare și ce lux își permite un manager care a realizat un profit de 15 milioane de euro? Afli azi de la Mihaela Neagu, cel mai ‘dulce’ manager din Europa!
    Mihaela Neagu este, pentru mulți, definiția voinței și succesului. Abandonată de părinți la doar 6 luni, a găsit puterea să se educe, să creadă în destinul ei și să crească prin muncă începând de jos. De la angajata unei benzinării în provincie, la singura femeie manager a unei fabrici de zahăr din Europa! O cale cât un drum inițiatic, care poate fi cea mai bună de lecție de business și de viață posibilă. Află și tu ce așteaptă de la tine un manager de top, la angajare, ce impact real au școlile de business și care e adevărata viață în vârful piramidei afacerilor de succes!
    La Fain & Simplu, cu Mihai Morar.

    👉 Mihaela Neagu pe FaceBook - https://www.facebook.com/profile.php?id=61555638373680

  • Mai știm cum arată decența? Bunătatea? Și care sunt calitățile care ne fac viața armonioasă?
    Întoarce-te la matcă, în decorul superb al Catedralei Sfânta Treime din Baia Mare, alături de Părintele Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.
    În lumea tot mai alertă și în schimbare de astăzi, există mai departe păstrătorii tradițiilor care ne-au format ca neam și care ne definesc ca oameni. Mai este însă azi rolul Bisericii unul decisiv în societate? Mai este ea utilă? Descoperă virtuțile pe care poate le-ai uitat, ca și acțiunile mai puțin popularizate ale Bisericii Ortodoxe, într-un dialog deschis și tranșant între cel supranumit ‚Episcopul Copiilor’ și Mihai Morar.
    În inima spirituală a Maramureșului... la Fain & Simplu.

  • Acest podcast este un manual de utilizare a superputerii tale: CREIERUL. Costin Dămășaru, fondatorul și directorul general al centrului „Veruvis”, omul care a descifrat limbajul creierului uman scanând peste 7.500 de creiere, revine la Fain & Simplu și ne răspunde unor întrebări fundamentale: Ne putem modifica datele genetice? Cum ne putem reprograma creierul pentru fericire și prosperitate? Care sunt alimentele care ne deteriorează sănătatea mintală? Care sunt, de fapt, secretele și misterele creierului și cum ne pot ajuta să luptăm cu cele mai copleșitoare emoții pe care le simțim?
    Este, poate, cel mai complex și complet podcast despre creierul uman din istoria Fain & Simplu. Vei avea ocazia să afli detalii, în premieră, despre inovațiile revoluționare în România dezvoltate de Costin Dămășaru, omul care și-a descoperit misiunea după ce a trecut printr-un veritabil ,,iad personal”. Însă, mai presus de toate, vei descoperi cât de simplu este să devii creatorul vieții tale.
    Ascultă un episod-eveniment care îți va oferi, mai presus de toate, o semnificație aparte pentru cele mai întâlnite disfuncții ale secolului în care trăim, dar și o cale concretă spre rezolvarea dezechilibrelor omului modern. De ce apar autismul, depresia, ADHD-ul, anxietatea, insomniile și ce ascund furia, agresivitatea, rușinea, ne va spune Costin Dămășaru. Fii pregătit pentru exemple fascinante, cazuri reale, povești și teorii care te vor surprinde și îți vor reda încrederea în puterea propriului tău creier!