Episoder

 • Dit is aflevering 5 van Grenzeloos in samenwerking met de podcast Betrouwbare Bronnen.


  In deze aflevering is Karel Hendriks te gast. Karel was een landencoördinator in Irak (2017-2019) en is nu lobbyist van de hulporganisatie bij politiek, overheid en bedrijfsleven. Hij vertelt over de dilemma’s waar Artsen zonder Grenzen voor komt te staan. De EU-Turkijedeal die aanleiding was om geen overheidsgeld meer te willen ontvangen. De problemen in het vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. En de neiging van landen om zich binnen de eigen grenzen terug te trekken – ook bij een virus dat zich van grenzen niets aantrekt.


  Artsen zonder Grenzen vraagt met de Grenzeloos-serie aandacht voor de grootste noodhulp-operatie ooit: de strijd tegen het coronavirus. Waarom dat hard nodig is, hoor je in deze serie en kun je lezen via www.grenzeloos.show. Doneer nu via www.grenzeloos.show en jouw donatie wordt verdubbeld door een sponsor van Artsen zonder Grenzen.


  De podcast Betrouwbare Bronnen wordt gemaakt door Jaap Jansen en PG Kroeger

 • Dit is aflevering 4 van Grenzeloos in samenwerking met de podcast Eeuw van de Amateur. In deze aflevering is Ronald Kremer te gast, voorheen IC verpleegkundige, nu gezondheidsadviseur. Ronald werkt al jaren voor Artsen zonder Grenzen en is al vaak op missie geweest. Hij vertelt aan podcasters Botte en Ype hoe je mensen verpleegd in extreme omstandigheden en welke momenten hem altijd bij zullen blijven.

  Artsen zonder Grenzen vraagt met de Grenzeloos-serie aandacht voor de grootste noodhulp-operatie ooit: de strijd tegen het coronavirus. Waarom dat hard nodig is, hoor je in deze serie en kun je lezen via www.grenzeloos.show. Doneer nu via www.grenzeloos.show en jouw donatie wordt verdubbeld door een sponsor van Artsen zonder Grenzen.

  De podcast Eeuw van de Amateur wordt gemaakt door Botte Jellema en Ype Driessen.

 • Manglende episoder?

  Klik her for at forny feed.

 • Dit is aflevering 2 van Grenzeloos in samenwerking met de podcast Podnataal. In deze aflevering hoor je de indrukwekkende verhalen van tropenarts Mirte Sprengers, werkzaam voor Artsen zonder Grenzen. Onder de meest bizarre omstandigheden heeft zij zwangere vrouwen geholpen hun kindje op de wereld te zetten.

  Artsen zonder Grenzen vraagt met de Grenzeloos-serie aandacht voor de grootste noodhulp-operatie ooit: de strijd tegen het coronavirus. Waarom dat hard nodig is, hoor je in deze serie en kun je lezen via Grenzeloos.show. Doneer nu via Grenzeloos.show en jouw donatie wordt verdubbeld door een sponsor van Artsen zonder Grenzen.

  De podcast Podnataal wordt gemaakt door Simone Wijnands.

 • Dit is aflevering 1 van Grenzeloos in samenwerking met de podcast DAMN, HONEY. In deze aflevering is Ton Berg van Artsen zonder Grenzen te gast bij podcasters Nydia en Marie Lotte. Ze werkt al zo'n 25 jaar voor Artsen zonder Grenzen en is daar als head of mission verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een missie. Voorheen ging ze een jaar lang weg, zoals dat gebruikelijk is bij Artsen zonder Grenzen, maar sinds ze met pensioen is valt ze in waar nodig. Ze vertelt in deze aflevering over de impact van het coronavirus op plekken waar conflicten en/of ziektes zijn en over het onderhandelen met rebellen.

  Artsen zonder Grenzen vraagt met de Grenzeloos-serie aandacht voor de grootste noodhulp-operatie ooit: de strijd tegen het coronavirus. Waarom dat hard nodig is, hoor je in deze serie en kun je lezen via Grenzeloos.show. Doneer nu via Grenzeloos.show en jouw donatie wordt verdubbeld door een sponsor van Artsen zonder Grenzen. 

  De podcast DAMN, HONEY wordt gemaakt door Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Producer: Daniël Poppe.