Episoder

 • Sportjournalisten om dramatik, panik och eufori kring sport i radio och tv.

  2021 kommenterade Jacob Hård sitt sjuttonde skid-VM och han har i mer än trettio år hållit tv-tittarna sällskap i Vasaloppsspåret.Han fick 2020 Stora Journalistpriset. Alltid i perfekt balans mellan folklighet, proffsighet och passion skrev juryn.Karriären inleddes på 70-talet med vikariat på Radiosporten och Jacob Hård var under flera år projektledare för Vinterstudion på SVT.Var som ung en hyfsad medeldistanslöpare.I sitt Sommar pratar Jacob Hård om oförglömliga ögonblick både i och utanför sändning.- Det handlar om dramatik, panik och eufori kring sport i radio och tv.Om Jacob Hård:Journalist, 66 år.Född i Danderyd, uppväxt på Lidingö, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Violinisten om symbiosen mellan musiker och publiken och en bortslarvad Stradivarius.

  Malin Broman är violinist och 1:e konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester.Hon började spela fiol som femåring och vann som ung flera stora internationella musiktävlingar.Malin Broman är även konstnärlig ledare för Mellersta Österbottens kammarorkester och medlem i Kungsbacka pianotrio.I ett mycket spritt videoklipp spelar hon själv alla åtta stämmor i Mendelsohns stråkoktett.Malin Bromans Sommar handlar om det livsviktiga bandet mellan musiker och publiken.- Varför ska vi spela om ingen lyssnar? Om hur jag lyckades övervinna min scenskräck, en borttappad Stradivarius och ett ödesdigert judokast.Om Malin Broman:Violinist, konsertmästare, 46 år.Född i Kungsbacka, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Per Berg.VIDEO FRÅN BERWALDHALLEN: Se och hör Malin Broman spela Felix Mendelssohns stråkoktett https://www.berwaldhallen.se/play/malin-broman-x-8/Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Manglende episoder?

  Klik her for at forny feed.

 • Nato-chefen om terrordådet på Utöya, arbetet för fred och om krigens spår.

  Jens Stoltenberg är Natos generalsekreterare sedan 2014. Han var tidigare partiledare för Arbeiderpartiet och under tio år statsminister i Norge, bland annat under terrorattackerna i regeringskvarteret och på Utöya.I norsk politik engagerade sig Stoltenberg bland annat i förvaltningen av Norges oljeintäkter. Internationellt har han varit engagerad i att vaccinera världens barn och att bevara världens regnskogar.I sitt Sommar pratar Jens Stoltenberg om krig och fred i många olika former.- Om krig som satt spår i min egen familj. Om terrordådet på Utöya och om hur vi försöker säkra freden genom Nato, trots alla våra olikheter.Om Jens Stoltenberg:Natos generalsekreterare, 62 år.Född i Oslo, bosatt i Bryssel.Tidigare Sommarvärd 2004.Producent: Ginna Lindberg.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Konstnären tar oss med på en magisk resa genom kinakrogens historia.

  Lap-See Lam rankas som en av Europas 30 mest lovande unga konstnärer av tidningen Forbes. 2021 mottog hon DN:s kulturpris.I sin konst uppmärksammar Lap-See Lam den svenska kinakrogens kulturhistoria som också är del av hennes familjs berättelse. Genom en sorts magisk realism och tekniker som 3D-scanning undersöker hon platsbegreppets relation till föreställningar om kulturell tillhörighet.I sitt program tar Lap-See Lam med lyssnarna genom en tidsportal på en resa från Kina slott, Drakbåten och Ostindiska kompaniet.- Här träffar jag historiska figurer och försöker lära mig hur tungan och hjärtat hör ihop.Om Lap-See Lam:Konstnär, 31 år.Född och bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Axel Winqvist.Credits: Singing Chef röst: Ping-Kwan Lam Singing Chef översättning: Lap-Yan Lam, Yuk-Lin Lam & Ping-Kwan Lam Singing Chef, komposition och ljuddesign: Marlena Salonen och Linus Hillborg Delar av sommarpratet har inspirerats av konstverken Mothers Tongue (2018) gjord i samarbete med Wingyee Wu, Phantom Banquet (2019) och The Singing Chef (2020-). Tack till mormor, Hampus, Jesper och familjen Lam. Övriga källor: Äkta svensk kinamat, P1 Specialprogram, Yusie Rundkvist Chou Från Kina till Europa, Jan Wirgin Kina Slott på Drottningholm, Åke Setterwall, Sten G. Lindberg, Stig Fogelmarck, Bo Gyllensvärd Rosa Chous sparade urklipp från recensioner av Berns Kinesiska RestaurantVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Miljöjournalisten om naturens plats på vår planet när vi människor blir allt fler.

  Han är den trygga rösten i SVT:s naturfilmer. Han arbetar på SVT som inköpare av naturprogram och redaktör för Världens natur.Han har bevakat miljöområdet i snart ett halvt sekel och i höst kommer hans bok Naturen vi ärvde En miljöresa från tyst vår till het sommar.Henrik Ekman har producerat flera egna naturfilmer och skrivit de Augustprisnominerade Ekoparken och Vargen: den jagade jägaren.I sitt Sommar talar han om naturens plats på vår planet när vi människor blir allt fler.- Genom åren har vi försökt styra naturen med förödande konsekvenser. Det går att läka såren men är inte lätt.Om Henrik Ekman:Biolog, miljöjournalist, 69 år (fyller 70 den 22 juni).Född och bosatt i Stockholm.Tidigare Vintervärd 2011.Producent: Karin Gyllenklev.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Psykologen om rasism och minoritetsstress och uppväxten som adopterad.

  Hanna Wallensteen har i över 20 år arbetat med att föreläsa för organisationer och företag om normer, rasism och adoption. Hon har också en privat samtalsmottagning.Det senaste året har hon ofta anlitats i frågor som rör minoritetsstress, det vill säga den stress den som avviker från normen i samhället kan uppleva.Hanna Wallensteen är själv adopterad från Etiopien.I sitt Sommar pratar hon om sin uppväxt som brun och adopterad under 1970-1990-talen.- Jag kommer också att berätta om vad jag möter i dag i mitt arbete som psykolog och föreläsare med särskilt fokus på frågor om normer, rasism och minoritetsstress.Om Hanna Wallensteen:Leg. psykolog, föreläsare, 50 år.Född i Etiopien, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Paloma Vangpreecha.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om en ändlös jakt efter lycka som mitt i livet nådde sitt mål.

  Peter Jöback är en av våra mest mångsidiga artister; sångare, skådespelare, låtskrivare och musikalstjärna. Han slog igenom med Kristina från Duvemåla och har bland annat haft huvudrollen i Fantomen på operan både i Londons West End och på Broadway. Senast handplockad till musikalens 30-årsjubileum i New York.Han är flerfaldigt grammisnominerad med miljonsäljande skivkatalog och Guldbagge-vinnare 2020 med filmen Jag kommer hem igen till jul.Hösten 2021 är Peter Jöback med i TV4:s Så mycket bättre.Peter Jöback berättar i sitt program om när han var uppe i en luftballong med den han älskade.- Kände att nu är jag nöjd, nu kan jag dö lycklig. Sen störtade vi.Om Peter Jöback:Sångare, skådespelare, 50 år.Född i Stockholm, bosatt på Värmdö.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Komikern om Sibirien, relationen till sin mamma och om prestationsångest.

  Kristina Keyyo Petrushina har videobloggat sen hon var tio år och utsetts till Sveriges roligaste Youtuber. Dansade under våren 2021 i Lets Dance och var 2020 panelmedlem i Bäst i test.Hon har turnerat med sin föreställning Ryssen kommer!, gjort tv-programmen Keyyo och Rheborg i Ryssland och 1/2 rum och kök samt skrivit den personliga kokboken Mitt livs buffé.I sitt Sommar pratar hon om hur det var att som åttaåring flytta från sin hemstad Omsk i Sibirien till Dalarna.- Jag gick i skolan i Omsk, hängde med kompisar, flirtade hejvilt med min granne och åt piroger med mormor. Men plötsligt en dag så förändrades allt.Om Kristina Keyyo Petrushina:Komiker, programledare, 24 år.Född i Omsk, Ryssland, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Fredrik Zander.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Författaren talar om sambandet mellan det stora och det lilla och om sina upptäcktsresor.

  Nina Burton kom förra året ut med den hyllade essäboken Livets tunna väggar, en poetisk betraktelse över biologins mångfald.2016 tilldelades hon Augustpriset i fackboksklassen för Gutenberggalaxens nova .Nina Burton har gett ut flera faktafyllda essäböcker, egna lyriksamlingar och även tolkat andra diktare. Hon är ledamot av Samfundet De Nio och Kungliga Vetenskapsakademien och har fått flera litterära priser, senast Övralidspriset.I sitt Sommar talar Nina Burton om sina upptäcktsresor, både nära och långt borta.- Det är så mycket i livet som hör ihop, ungefär som en närgången mygga och solen femton miljoner mil bort. Fågelungar som äter myggor kan till exempel bli starka nog att flyga till andra sidan jorden, så det lilla och det stora har samband.Om Nina Burton:Poet, författare, essäist, 74 år.Född och bosatt i Stockholm.Tidigare Sommarvärd 1995.Producent: Jon Jordås.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om att flytta tillbaka till Kramfors från storstan och att göra sitt liv till en tecknad serie.

  Mats Jonsson har gett ut flera självbiografiska serieromaner; Unga norrlänningar, Hey Princess och Mats Kamp. Han var redaktör för tidningen Galago 2003-2018.Han har även givit ut barnboken Blod i gruset. I boken Nya Norrland skildrar han klyftan mellan stad och landsbygd.Mats Jonsson kommer i höst ut med serieboken När vi var samer som handlar om hans dolda samiska ursprung.I sitt Sommar pratar Mats Jonssons om de två gånger som han har återvänt norrut till Ådalen.- Om att ångra sig och flytta tillbaka, om vreden, stoltheten, de granskogsklädda bergen och om att göra hela sitt liv till en tecknad serie. Om Mats Jonsson:Serietecknare, författare, redaktör, 48 år.Född i Södertälje, bosatt i Kramfors.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Peter HanssonVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Lyssnarnas Sommarvärd om att bli utsatt för grooming på nätet, och vägen ut.

  Mathilda Hofling valdes av lyssnarna till Lyssnarnas Sommarvärd 2021. Hon vill berätta om hur hon som tonåring blev utsatt för grooming på nätet och hur det plågade henne under hela uppväxttiden.Vid 13 års ålder kom hon i kontakt med en person på nätet som lurade henne att ställa upp på nakenbilder och hotade att skicka dem till hennes familj och vänner om hon inte fortsatte. Åren som följde bröts Mathilda Hofling systematiskt ner av sina förövare och utsattes för övergrepp.I sitt Sommarprogram vill hon ge hopp till de som befinner sig mitt i det och inte tror att det finns en väg ut.- Det jag har att säga har jag inte kunnat prata om förrän nu, men det som har hänt mig är mycket vanligare än många tror och jag önskar att alla vågar och orkar lyssna på min berättelse.Om Mathilda Hofling:Medicinsk sekreterare, fotograf, 35 år.Född och bosatt i Västerås.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Ola Hemström.Mathilda Hofling talar om sexuella övergrepp, trafficking och prostitution i sitt Sommarprogram. Om du känner igen dig och själv behöver hjälp eller råd kan du bland annat vända dig hit:Inte Din Hora är en förening för dig som har erfarenhet av sexuella handlingar mot ersättning eller i dagsläget befinner dig i en sådan situation. Organisationen erbjuder en gemenskap med andra utsatta och en möjlighet att engagera sig praktiskt för att förändra situationen för målgruppen. Du når oss på kontakt@intedinhora.se.Storasyster är en ideell stödorganisation för dig som blivit utsatt för sexuellt våld. Du kan kontakta Storasyster på jour@storasyster.org eller läsa mer om organisationens stödfunktioner på storasyster.org.Ditt ECPAT: Hjälp och råd om sexuella kränkningar, hot och övergrepp för dig under 18 år. Kan också hjälpa till att ta ner nakenbilder som har spridits på nätet. Öppet vardagar och onsdagskvällar. Telefonnummer: 020-112 100. Du kan även kontakta Ditt ECPAT via chatt eller mejl via www.dittecpat.seBRIS, Barnens rätt i samhället: Barn under 18 år kan varje dag få prata med en kurator på Bris för att få stöd och hjälp via telefon 116 111, via chatt eller mejl på www.bris.se. Bris har öppet dygnet runt, varje dag. Det är anonymt och syns inte på telefonräkningen hemma.Hit kan du som är vuxen vända dig: Wonsa: Politiskt och religiöst obunden ideell insamlingsstiftelse. Forskningsbaserad specialistklinik för patienter som har utsatts för sexuella övergrepp. E-post: info@wonsa.org www.wonsa.seAtsub: Här kan du hitta information om sexualbrott mot barn men också stöd om du är anhörig eller själv utsatt. Jourtelefon för anhöriga 08-6442112 Jourtelefon för dig som varit utsatt 020-356356 www.atsub.seRise: Sveriges äldsta stödförening för vuxna som utsatts för incest eller andra sexuella övergrepp som barn. Alla som arbetar med stöd på Rise har själva utsatts sexuellt som barn. Du som kontaktar Rise kan vara helt anonym och lämna samtal/chatt när helst du vill. Stödtelefon: 08/696 00 95 Stödchatt nås via hemsidan rise-sverige.se E-post: stod@rise-sverige.se---Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om kärleken till äventyret, utmaningar i livet och hur hon nästan blev Bondbrud.

  I 30 år har Agneta Sjödin varit en folkkär programledare för ett stort antal tv-produktioner.Hon debuterade 1991 i Tur i kärlek tillsammans med Adam Alsing.Ett år senare intog Agneta och Gunde Svan Fort Boyard och Fångarna på fortet blev en stor tittarsuccé.Hon har också programlett Sikta mot stjärnorna, Gladiatorerna, Let's dance och Agnetas Nyårskarameller.Mångsidiga Agneta Sjödin debuterade som författare 2005 i höst är hon aktuell med sin 11:e bok.Sommarprogrammet handlar om hennes inre resa och hennes yttre äventyr.- Om min dotter Maja, mötet med George Harrison och när jag provfilmade för James Bond.Om Agneta Sjödin:Programledare, poddare, författare, 53 år.Född i Hudiksvall, bosatt i Nacka.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Henrik Johnsson.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Polisen om hur han blev slagen av nunnor och rasprofilerad inom polisen.

  Nadim Ghazale arbetar som kommunpolis i Borås och som föreläsare. Han har på senare år synts mycket i media, bland annat som medverkande i panelen i SVT-programmet Veckans brott.Han deltar ofta i debatten om brottsligheten och har många följare på Instagram och Twitter. Han är också ambassadör för Världens barn i Jemen.Nadim Ghazale kom till Sverige som sjuåring. Utnämndes 2020 till Årets Boråsambassadör.Programmet handlar om de människor som mötte honom i Sverige när han flydde hit som barn från Libanon.- Du kommer få höra om när jag blev slagen av nunnor, rasprofilerad av polisen och så får du veta sanningen om varför jag inte får semestra på västkusten.Om Nadim Ghazale:Polis, 38 år.Född i Libanon, bosatt i Borås.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Sara Nygren.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Skådespelaren som många känner som Pippi Långstrump om kärleken, livet, film och porr.

  Som barn slog Inger Nilsson igenom stort som Pippi Långstrump i tv-serien från 1969 och i flera Pippi-filmer. Det finns i stort sett inga intervjuer med henne som inte tar upp den nu över 50 år gamla rollen.Inger Nilsson har medverkat i filmer som Efterskalv och Svart cirkel och flera tv-serier, bland annat Jägarna och Kommissarien och havet. Hon har också spelat på teatrar i Stockholm, Växjö, Göteborg och Falun.I sitt Sommar berättar hon om för- och nackdelar med kändisskapet och hur mycket rollen som Pippi har påverkat henne under livet.- Det var jag som döpte hästen. Jo, det är min förtjänst att han heter Lilla Gubben.Om Inger Nilsson:Skådespelare, 62 år.Född i Kisa, bosatt i Stockholm.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Mark Levengood.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om att få världens finaste tränaruppdrag och sen bli av med jobbet.

  SvenGöran Eriksson är en av Sveriges mest framgångsrika fotbollstränare. Han hade i början av sin karriär stora framgångar med IFK Göteborg som 1982 vann Uefa-cupen.Svennis har även tränat topplag som italienska Lazio.Som förbundskapten tog han det engelska landslaget till kvartsfinal i VM 2002 och 2006 samt i EM 2004 med spelare som David Beckham och Wayne Rooney.I programmet talar SvenGöran Eriksson om åren då hade ett av världens finaste tränaruppdrag.- Jag berättar om mitt besök på Buckingham Palace och hur jag blev av med jobbet. Om varför Kina kommer bli en gigant i fotbollsvärlden och vad svensk fotboll behöver för att kunna konkurrera ute i Europa igen.Om Sven-Göran Eriksson:Fotbollstränare, 73 år.Född i Torsby, bosatt i Sunne.Tidigare Sommarvärd 2000.Producent: Ulla Walldén.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Ekonomen om de intensiva mötena i Vita huset som Trumps ekonomiska rådgivare.

  Tomas J. Philipson var fram till juni 2020 ordförande i dåvarande president Donald Trumps ekonomiska råd.Den förre elitspelaren i volleyboll flyttade som 20-åring från Sverige till USA för att studera. Han är nu professor vid University of Chicago.Tomas J. Philipsons specialområden är hälso- och sjukvårdsekonomi. Han har varit rådgivare i sjukvårdsfrågor åt George W Bush.I sitt Sommar säger Tomas J. Philipson att han tycker att Donald Trump har blivit missuppfattad och så berättar han om hur det var att jobba nära USA:s förre president.- När presidentens sekreterare ringer släpper man allt.Om Tomas J. Philipson:Ekonom, 59 år.Född i Uppsala, bosatt i Chicago, USA.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Mattias Österlund.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om ensamhet, nakenchock och att gå i terapi med sin vuxna son.

  Hon har kallats Sveriges tidningsdrottning och startat tidningarna Amelia, Tara och M-Magasin. Förra året kom hon ut med böckerna Kvinnoarvet och Vandra & njut.Hon har tilldelats Stora Journalistpriset två gånger och blivit utsedd till Årets chef. Det var även Amelia Adamo som var först i Sverige med Rosa Bandet, kampanjen mot bröstcancer.Amelia Adamo har höjt rösten om åldersdiskrimineringen i Sverige och är ordförande i Ensamhetskommissionen.I sitt Sommar talar hon om sina erfarenheter av att åldras. Utanpå och inuti.- Sen talar jag om ensamhet, nakenchock, terapi med vuxen son och om att skilsmässa smittar.Om Amelia Adamo:Journalist, författare, före detta chefredaktör, 74 år.Född i Rom, Italien, bosatt i Stockholm.Tidigare Sommarvärd 1986, 1987 och 2008.Producent: Kathrine Zimmermann.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Släktforskaren om hemligheterna som gömmer sig i vårt DNA och den mörkaste dagen i hans liv.

  Peter Sjölund lyckades med hjälp av släktforskning via DNA 2020 lösa ett av Sveriges mest uppmärksammade mordfall, det 16 år gamla dubbelmordet i Linköping. Om det har han tillsammans Anna Bodin skrivit boken Genombrottet som kommer ut sommaren 2021.DNA-detektiven Peter Sjölund har skrivit flera böcker, till exempel Svenskarna och deras fäder de senaste 11 000 åren, tillsammans med Karin Bojs.I programmet pratar Peter Sjölund om konsten att återuppväcka de döda och om de hemligheter som gömmer sig i vårt DNA.- Jag berättar också för första gången om den mörkaste dagen i mitt liv.Om Peter Sjölund:Släktforskare, 55 år.Född i Kramfors, bosatt i Härnösand.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Gunilla Nordlund.Idag kommer tyvärr Sommarprogrammet avbrytas kl 14 i P1, på grund av extrasändning från statsministeromröstningen. Sista halvtimmen av Sommar sänds efter extrasändningen i P1.Vill du höra programmet i sin helhet, utan avbrott, sänds det också ikväll kl 22.30 i P1.Programmet, med musiken i sin helhet, finns även på hemsidan och i Sveriges Radios app från klockan 13.00.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Om barndomsdrömmen som gick i kras och livet när allas blickar vänds emot en.

  Anna Kinberg Batra var Moderaternas partiledare 2015-2017, vilket hon skildrar i boken Inifrån. Hon har bland annat arbetat med två moderata statsministrar och flera entreprenörer, samt skrivit en bok om Indien.I dag arbetar hon som rådgivare, föreläsare, utredare, har flera styrelseuppdrag, är krönikör i Dagens Industri och panelmedlem i SVT-programmet Muren.I sitt Sommar berättar Anna Kinberg Batra om när livet inte blir som man tänkt sig.- Jag pratar om barndomsdrömmen som gick i kras och stunden då allas blickar vänds mot dig. Och om hur det känns när livet vänds både ut och in och upp och ned.Om Anna Kinberg Batra:Före detta partiledare, rådgivare, föreläsare, 51 år.Född i Stockholm, bosatt i Nacka.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Karin af Klintberg.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

 • Hundcoachen om ungar och hundar och att som vuxen få diagnosen adhd.

  Fredrik Steen har inte levt en enda dag i sitt liv utan en hund vid sin sida.Vi känner honom som den populära hundcoachen i TV4:s Nyhetsmorgon. Fredrik Steen har tävlat i VM för skyddshundar och är domare för både arbetande hundar och utställningshundar.Fredrik Steen berättar i sitt program om både problemhundar och problemungar.- Att skapa förutsättningar för att individen faktiskt kan lyckas är oerhört viktigt. Inte bara när det gäller problemhunden, utan även för barn generellt. Det är tydlighet som gäller, inte småtjafs om struntsaker. Och en ärlig och god relation som bygger på förtroende för varandra.Om Fredrik Steen:Hundcoach, 48 år.Född och bosatt i Tullinge, Botkyrka.Debuterar som Sommarvärd.Producent: Titti Schultz.Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.