Nyheder – Belgien – Populære podcasts

  • Bijgestaan door een fraai kransje Bekende Vlamingen, bespreken Pieterjan en Jeff elke week wat er gaande is achter de schermen van het Vlaamse medialandschap.

  • In de wekelijkse podcast 'Welcome to the AA' gaat comedian Alex Agnew samen met partner in crime en radio presentator Andries Beckers op zoek naar mensen of onderwerpen die deel uitmaken van hun leefwereld. Elke week ontvangen ze gasten uit binnen- en buitenland en bespreken ze de stand van alles wat hen aanbelangt!

  • Amerikacorrespondent Björn Soenens woont en werkt in de VS. Hij bereist intens het immense land voor VRT NWS. Zijn podcastreeks vertelt verhalen over de diepe achtergrond van de VS, en fileert oude en nieuwe geschiedenissen, met de stem van gewone Amerikanen.

  • Stem Z is de nieuwe verkiezingspodcast van De Standaard, voor en door first voters. Het is maar logisch dat je soms verloren loopt in ons kiessysteem. Stem Z biedt antwoorden: geen gezeur, geen mansplaining. Wel helemaal: What's in it for me?

    ​Hoe werkt dat, campagne voeren? Wat betekent dat nog, links en rechts? Stem ik niet beter blanco? Hoe betrouwbaar zijn de verkiezingen? Waar is het klimaat gebleven? Wat doet Europa voor mij?

    Beluister Stem Z, voor alle virgin voters, en voor iedereen die nog een opfrissing kan gebruiken voor we naar de stembus trekken.​

  • Gilles De Coster, Filip Joos, Sam Kerkhofs, Daan Heymans en Gilles Mbiye-Beya bespreken de voetbalactualiteit. Het kwartet brengt na elk voetbalweekend de bal aan het rollen over wat hen is opgevallen: in het voetbal en in het leven. Want wie alleen iets van voetbal kent, kent niets van voetbal. 90 minutes is een coproductie tussen Sporza en Friends of Sports.

  • De redactie van Het Kwartier kiest elke weekdag 3 onderwerpen uit de brede actualiteit. Lode Roels en Sofie Vander Donckt vertellen met de hulp van experts hoe die nieuwsverhalen in elkaar zitten, zodat je erover kunt meepraten.

  • Ivan De Vadder en een andere VRT NWS-expert nemen je mee in het politieke nieuws, met ook een blik àchter de schermen van de politiek en de redactie, met details die je nog nergens hoorde, en die soms verklaren wat er écht speelt. Ze leggen uit hoe ze op zoek zijn gegaan naar de feiten, zetten de gebeurtenissen in een ruimer perspectief, of geven hun persoonlijke blik op de zaak. En ze beantwoorden ook jouw vragen over politiek. Want we zijn toch onder ons.

  • Vous vous intéressez à la politique et souhaitez explorer l'avenir de nos démocraties ? À l'approche des élections 2024, tous les scénarios sont envisageables ! Plongez dans un podcast qui remet en question les fondements des institutions politiques telles que nous les connaissons, et imaginez le futur du citoyen belge.

    Et si la politique prenait un autre visage ? Chaque semaine, "Politique fiction" interroge la politique autrement. Bertrand Henne et Baptiste Hupin explorent des hypothèses politiques, anticipent l'évolution de notre démocratie et envisagent des idées pour changer le système. "Politique Fiction" tente de se projeter dans un autre possible, pour appréhender la politique belge avec un regard différent. 

    Et si on n'était plus obligé de voter ? Et si le Vlaams Belang arrivait au pouvoir ? Et si les citoyens sauvaient la Belgique ? Et si les francophones se retrouvaient tout seul ? Et si les communistes prenaient le pouvoir ? Et si les sondages truquaient le vote ? Et si les jeunes avaient la clé des élections ? Et si les élections étaient manipulées de l’étranger ? Et si le 9 juin je ne sais toujours pas pour qui voter ? Et si la Belgique était une république ? Et si on se passait des partis ? Et si on revenait à la Belgique Unitaire ? Et si on n'arrivait plus à former de gouvernement ?

    "Politique Fiction" : et si en Belgique, rien n'était impossible ?

  • Fatma Taspinar en Philip Heymans en hun collega's bij VRT NWS nemen je mee in de wereld van justitie. Je komt te weten wat er écht speelt bij twee verhalen uit de actualiteit, en je krijgt antwoord op een vraag die leeft bij de luisteraars. Ze delen ook informatie van achter de schermen, leggen uit hoe ze op zoek zijn gegaan naar de feiten, en proberen de gebeurtenissen in een ruimer perspectief te zetten. Je komt iets nieuws te weten, want we zijn onder ons.

  • Dennis van den Buijs duikt in de wereld van nepnieuws en online bedrog, samen met factcheckers, experten en luisteraars.
    Of het nu gaat over de oorlog in Oekraïne, de verkiezingen in Amerika, klimaatverandering of de coronapandemie: elk verhaal z’n complot lijkt het wel. Fakenews, misleiding en propaganda waren nog nooit zo zichtbaar: op sociale media, in onze mailbox of via berichtjes op je smartphone waarin gehengeld wordt naar data en je geldbuidel.
    Maar wat is nu echt en wat niet? Hoe weet je dat? Wat is de technologie en het doel erachter? En waarom zijn we zo vatbaar voor oplichting en nepverhalen?

  • Omdat je dacht dat je al alles wist over alles en iedereen, stellen Kawtar & Keyaert 22 minuten lang Stomme Vragen. Over serieuze en minder serieuze onderwerpen en mensen.

  • Le Brief, de L’Echo
    7 infos, dès 7h. Prenez de l’avance avec le podcast quotidien de L’Echo.

    Ce que vous devez savoir avant de démarrer la journée, on vous le sert au creux de l’oreille, chaque matin dès 7h. Le Brief, un podcast éclairant, avec l’essentiel de l’info business, entreprendre, investir et politique. Signé L’Echo.

    Retrouvez tous les podcasts de L'Echo sur lecho.be/podcast

    Journalistes : Sung-Shim Courier, Guillaume Cordeaux et Laurent Fabri
    Production : Nicolas Becquet et Nicolas Baudoux
    Musique : Théo Boulenger
    Illustration : Marie-Anne Dozo et Matteas Praet

  • VRT-gerechtsjournalist Philip Heymans onderzoekt een onopgeloste verdwijningszaak uit 1982. Kan hij eindelijk achterhalen wat met zuster Gabrielle gebeurde? Gabrielle was een buitenbeentje in het Sint-Vincentius-klooster van Dendermonde: vrijgevochten en populair bij de leerlingen, maar ook koppig en nieuwsgierig. Is ze echt vermoord door de priester-directeur van het klooster, zoals al decennia wordt gefluisterd? Is er sprake van een doofpotoperatie? Philip Heymans sprak met tientallen getuigen on en off the record. Hij duikt in archieven, onderzoekt nieuwe tips ...en krijgt de zusters zelf, het bisdom en het parket-generaal aan de praat.

  • De Rechtvaardige Rechters halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.

  • Wat is nu echt belangrijk? En wat betekent dat nieuws voor u? In ‘Duidelijk’ brengt De Morgen met journalisten en experts duidelijkheid over de nieuwsverhalen die ertoe doen.

  • Een half jaar geleden stak Hamas de zwaarbewaakte grens van Gaza over voor een brutale aanval. Israël reageerde met een totale oorlog in Gaza. Sindsdien is de onrust in het hele Midden-Oosten weer opgeflakkerd en lijkt vrede verder af dan ooit.
    Jorn De Cock, buitenlandcorrespondent van De Standaard, heeft op verschillende plekken in de regio gewoond. Hij vertelt samen met presentator Alexander Lippeveld in vijf afleveringen waarom het Midden-Oosten het grootste geopolitieke kruitvat ter wereld is. We praten ook met mensen uit verschillende landen uit het Midden-Oosten over hoe hun levens drastisch zijn veranderd door een aaneenschakeling van revoluties, oorlogen en dictators.

  • Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck fileren elke maandag de wieleractualiteit in de HLN-podcast Wuyts & Vlaeminck, de scherpste podcast van de koers. Favorieten worden gewogen, ploegtactieken kritisch bekeken en het parcours geanalyseerd. Michel en Stijn vertellen je alles wat écht leeft in het peloton.

  • Ivan De Vadder blikt samen met zijn gasten terug op de politieke week.

  • Bienvenue dans Popcorn, le talk show sucré-salé présenté par Domingo et son équipe de chroniqueurs. Des débats, de l'actualité internet et des sujets de société à retrouver tous les mardis 20h en direct sur twitch.tv/domingo.

  • Le podcast le plus réel du game à écouter pendant vos 10 000 pas.