Ann Linde Podcasts
-
Turkiets president kräver att Sverige agerar hårdare mot kurdiska milisgrupper i Syrien. Hör om priset för ett svenskt Nato-medlemskap.
Sveriges statsminister och utrikesminister har beskrivit den kurdiska väpnade YPG-milisen i Syrien som tvivelaktig på grund av nära band till den terrorstämplade gruppen PKK. Även Sveriges förra regering har i trepartsöverenskommelsen mellan Turkiet och Finland skrivit att den inte kommer att stötta milisen YPG eller dess politiska gren PYD. Men samtidigt som Turkiet och Erdoan försöker få världen att terrorklassa också YPG så har gruppen varit den starkaste väpnade kraften i den allians som stridit mot terrorgruppen IS. USA:s och en rad Nato-länders nära samarbete med kurdiska miliser i Syrien har länge varit ett rött skynke för Erdoan och nu försöker han pressa både Sverige och Finland till eftergifter. Hör vilken roll de kurdiska stridande grupperna spelat i kampen för att driva ut IS-terroristerna och hur långt Sverige är berett att gå för att blidka Turkiet. Den kurdiska administrationen i norra Syrien håller sen länge tusentals utländska IS-krigare och deras familjer inlåsta i fängelser och läger. Nu hotar kurdiska företrädare att inte längre hålla svenska medborgare i förvar om Sverige ger efter för Erdoans krav.Erdoan kräver att personer utlämnas från SverigeTurkiet har krävt att Sverige lämnar ut ett antal personer som Turkiet anser har kopplingar till terrorgrupper, men det finns många olika uppgifter om hur många det handlar om och om det ens är möjligt att utlämna dem. Vid en pressträff rättade Erdoan Sveriges Radios reporter och sa att det finns krav på att 73 personer utlämnas. Den senaste tiden har kraven på utlämningar inte framförts lika tydligt från Turkiets sida. Dessutom har Turkiet begärt att Sverige inte har några restriktioner mot turkisk försvarsindustri. I samband med att Turkiet invaderade delar av norra Syrien år 2019 avslog Sverige ansökningar från företag som ville exportera krigsmateriel till Turkiet och tidigare utrikesminister Ann Linde har drivit frågan om att EU borde ha ett vapenembargo mot Turkiet. Nu har Sverige svängt i frågan och har beviljat export av krigsmateriel till Turkiet. Hör om kritiken mot Sveriges eftergifter och vilken makt Turkiet har när det gäller att släppa in Sverige i försvarsalliansen Nato.Medverkande: Revend Shexo, reporter på Ekot, Johan Mathias Sommarström och Cecilia Uddén, korrespondenter i MellanösternIntroduktion: Johar BendjelloulProgramledare och producent: Katja MagnussonTekniker: Jari Hänninen -
Turkiets president kräver att Sverige agerar hårdare mot kurdiska milisgrupper i Syrien. Hör om priset för ett svenskt Nato-medlemskap. Sveriges statsminister och utrikesminister har beskrivit den kurdiska väpnade YPG-milisen i Syrien som tvivelaktig på grund av nära band till den terrorstämplade gruppen PKK. Även Sveriges förra regering har i trepartsöverenskommelsen mellan Turkiet och Finland skrivit att den inte kommer att stötta milisen YPG eller dess politiska gren PYD. Men samtidigt som Turkiet och Erdoan försöker få världen att terrorklassa också YPG så har gruppen varit den starkaste väpnade kraften i den allians som stridit mot terrorgruppen IS. USA:s och en rad Nato-länders nära samarbete med kurdiska miliser i Syrien har länge varit ett rött skynke för Erdoan och nu försöker han pressa både Sverige och Finland till eftergifter. Hör vilken roll de kurdiska stridande grupperna spelat i kampen för att driva ut IS-terroristerna och hur långt Sverige är berett att gå för att blidka Turkiet. Den kurdiska administrationen i norra Syrien håller sen länge tusentals utländska IS-krigare och deras familjer inlåsta i fängelser och läger. Nu hotar kurdiska företrädare att inte längre hålla svenska medborgare i förvar om Sverige ger efter för Erdoans krav.Erdoan kräver att personer utlämnas från SverigeTurkiet har krävt att Sverige lämnar ut ett antal personer som Turkiet anser har kopplingar till terrorgrupper, men det finns många olika uppgifter om hur många det handlar om och om det ens är möjligt att utlämna dem. Vid en pressträff rättade Erdoan Sveriges Radios reporter och sa att det finns krav på att 73 personer utlämnas. Den senaste tiden har kraven på utlämningar inte framförts lika tydligt från Turkiets sida. Dessutom har Turkiet begärt att Sverige inte har några restriktioner mot turkisk försvarsindustri. I samband med att Turkiet invaderade delar av norra Syrien år 2019 avslog Sverige ansökningar från företag som ville exportera krigsmateriel till Turkiet och tidigare utrikesminister Ann Linde har drivit frågan om att EU borde ha ett vapenembargo mot Turkiet. Nu har Sverige svängt i frågan och har beviljat export av krigsmateriel till Turkiet. Hör om kritiken mot Sveriges eftergifter och vilken makt Turkiet har när det gäller att släppa in Sverige i försvarsalliansen Nato.Medverkande: Revend Shexo, reporter på Ekot, Johan Mathias Sommarström och Cecilia Uddén, korrespondenter i MellanösternIntroduktion: Johar BendjelloulProgramledare och producent: Katja MagnussonTekniker: Jari Hänninen
-
I veckans avsnitt tävlar programledarstjärnorna Parisa Amiri och Anders Holmberg mot komikerstjärnorna Albin Olsson och Nisse Hallberg!
I lag "Amiri och Holmberg" tävlar programledarna Parisa Amiri och Anders Holmberg mot lag "Olsson och Hallberg", även kända som komikerna Albin Olsson och Nisse Hallberg!För vilken vecka vi har haft!Ann Lindes illa dolda ministerblues! Pål Jonsons otrrrroligt smittsamma skratt! Gym för själen!Överbefälhavare Micael Bydéns bestämda powerpointteknik! En halv special!Och vilken var egentligen den stavnedläggande ärkesbiskopen Antje Jackélens höjdpunkt i karriären?Varmt välkommen till ännu en fredag med Lantzkampen!Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheterSå går det till: Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering.Programledare är som alltid Annika Lantz och vår ständiga domare heter självklart Sara Lövestam!Hör du något lustigt i nyheterna som du tycker skulle passa i Lantzkampen - hör av dig till oss! Mejl: [email protected] -
Ann Linde är dagens gäst i studion och summerar hennes tid som utrikesminister under en hektisk tid. En pandemi, kriget i Ukraina, Natoansökan med mera har den tidigare utrikesministern jobbat genom, men får hon andas ut nu och ta ledigt? Hon berättar även om kritiken hon fått och den omtalade helikopterkraschen som inte hände.
Programledare: David Druid, Kodjo Akolor och Linnea Wikblad. -
Halloween, något som David inte uppskattar. Brasiliens rysarval. Sir Väs upphittad, försvunnen - igen! Och hittad igen! Händelserik helg! Kodjo har fått ett hotellrum med a sprinkle of cultural appropriation och Linnea hatar på en typ av brunch. Babs Drougge från P3 Nyheter snackar trängselkatastofen i Sydkorea och nya Twitterägaren Elon Musks tweet. Isabel Löfgren, medieforskare sammanfattar presidentvalet i Brasilien och tidigare utrikesministern Ann Linde gör sin exitintervju.
Programledare: David Druid, Kodjo Akolor och Linnea Wikblad. -
Ulf Kristersson fick två dagar till på sig att bilda regering, men frågan är om han hinner gå i mål innan klockan tickat klart.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson fortsätter att försöka bilda regering, även om allt är "i princip helt klart". I morgon fredag är det dags att träffa talmannen igen.Bristen på förtroende mellan SD och andra partier har satt käppar i hjulet. Samtidigt går Johan Pehrson ut med att Liberalerna inte kan lova M-ledaren stöd i en statsministeromröstning.Fredrik Furtenbach har själv ställt frågan till Ulf Kristersson om vilka som ska sitta i regeringen och fick minst sagt ett snårigt svar.Sveriges reaktioner på IranHändelserna i Iran har fått stort genomslag i svenska medier och inrikespolitiken. På måndag presenterar utrikesminister Ann Linde och EU nya sanktioner. Kommer Sveriges balansgång i Iranfrågan att förändras med den nya regeringen?Medverkande:Fredrik Furtenbach och Tomas Ramberg, inrikespolitiska kommentatorer Ekot.Johan-Mathias Sommarström, Mellanösternkorrespondent Programledare: Parisa HöglundProducent: Viktor MattssonTekniker: Joar Jonsson -
29. Wallenberg, Ann Linde och Margot Wallström i blåsvåder igen och är Carl Bildt sugen på posten som utrikesminister? Vad händer i Iran, finns det FN styrkor i UK, skrämmer valet i Italien EU och är Xi Jinping verkligen arresterad? Vad betydde flaggorna på Trumps rally i Ohio, har mainstream media spelat ut sin roll och varför släppte John F. Kennedy´s barnbarn en gemensam låt för några år sedan? Ezra Cohen?
Följ även Cornelia unfiltered på Rumble:
https://rumble.com/c/CorneliaunfilteredFölj Cornelia unfiltered på Youtube (ny kanal):
https://youtube.com/playlist?list=PLFZV2LwgKgu5t0r3-JR84tjf6dIpq3rfK
Följ Cornelia unfiltered på Telegram:
https://t.me/corneliaunfiltered17
Länk till dropbox med gemensamma dokument: https://www.dropbox.com/sh/yklxnpgkep91ptm/AAC-iRyJEon1q3_KUyBv6-N7a?dl=0
Vid förfrågningar kontakta mig på: [email protected]
Tack för gåvor på Swish: +46763055789
eller Paypal: paypal.me/CorneliaGustafzon
-
Vi kör ett varv till på detta tema, Erdogan tycker uppenbarligen att den amerikanska befolkningen borde bli mer varse i vart fall!
Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) tillbakavisar Erdogans kritik att Sverige har varit en vagga för terrorism.
– Det är naturligtvis fel och vi kommer att bli medlemmar i Nato, säger Ann Linde.
Ann Lindes tillbakavisar den turkiske presidenten Erdogans uttalande under tisdagskvällen och säger att han har helt fel.
– Det är naturligtvis fel och vi kommer att bli medlemmar i Nato. Vi är fullt beredda att arbeta mot terrorism. Vi fortsätter att uppfylla det avtalet vi har med Turkiet, Finland och Sverige, säger utrikesminister Ann Linde till SVT Nyheter.
Det var amerikanska public service-kanalen PBS som tidigare i dag intervjuade Erdogan, som för närvarande befinner sig i FN:s generalförsamling i New York.
Erdogan fick frågan om Sverige och Finland och Turkiet kommit närmare en uppgörelse, och om Turkiet är berett att permanent blockera Sveriges och Finlands inträde i Nato, om man inte kommer överens.
”En vagga för terrorism”
Erdogan svarade inte på frågorna. I stället upprepar han kritiken mot Sverige.
– Sverige har varit en vagga för terrorism. Och terroristerna har infiltrerat hela vägen in i deras parlament, säger Erdogan.
Han fortsatte att kritisera Sverige för att ”terrorister får demonstrera i Stockholm”.
– I Finland, å andra sidan, är de inte som i Sverige. De är lite lugnare och de har mer kontroll över utvecklingen. Men Sverige är inte så. De använder alltid vissa skäl. De använder alltid vissa ursäkter. De pratar alltid om konstitutionen. Och som konstitutionens rådande princip värdesätter de yttrandefriheten, säger Erdogan och fortsätter:
– Och i gengäld säger jag att terrorism inte har något med yttrandefriheten att göra. Och det turkiska parlamentet är den slutliga beslutsfattaren.
Klartecken från andra länder
Samtidigt får Sveriges och Finlands inträde i militäralliansen i stadig takt godkänt från andra Natoländer. Sverige har fått klartecken från Portugal Grekland och Spanien. Slovakien, är på tur och där parlamentet behandlar frågan om en vecka.
Därefter återstår bara att få godkänt från Ungern och just Turkiet. Båda länder som Sverige haft tämligen gnisslande relationer med under senare år.
Ungerns justitieminister Judit Varga lovar även att en ungersk ratificering inte ska bli något problem, även om inget färdigt datum för behandlingen är satt.
– Det står på parlamentets agenda. Det handlar bara om tajmning. Men lita på mig: Ungern är med och stöder fullständigt ett inträde, säger Varga på väg in till ett EU-möte i Bryssel på tisdagen.
Godkännande krävs från alla Natos 30 medlemsländer innan Sverige och Finland kan släppas in.
#CarlNorberg #DeFria
De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!
Stöd oss:
SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
PATREON: https://patreon.com/defria_se
HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se -
Vi kör ett varv till på detta tema, Erdogan tycker uppenbarligen att den amerikanska befolkningen borde bli mer varse i vart fall! Sveriges utrikesminister Ann Linde (S) tillbakavisar Erdogans kritik att Sverige har varit en vagga för terrorism. – Det är naturligtvis fel och vi kommer att bli medlemmar i Nato, säger Ann Linde. Ann Lindes tillbakavisar den turkiske presidenten Erdogans uttalande under tisdagskvällen och säger att han har helt fel. – Det är naturligtvis fel och vi kommer att bli medlemmar i Nato. Vi är fullt beredda att arbeta mot terrorism. Vi fortsätter att uppfylla det avtalet vi har med Turkiet, Finland och Sverige, säger utrikesminister Ann Linde till SVT Nyheter. Det var amerikanska public service-kanalen PBS som tidigare i dag intervjuade Erdogan, som för närvarande befinner sig i FN:s generalförsamling i New York. Erdogan fick frågan om Sverige och Finland och Turkiet kommit närmare en uppgörelse, och om Turkiet är berett att permanent blockera Sveriges och Finlands inträde i Nato, om man inte kommer överens. ”En vagga för terrorism” Erdogan svarade inte på frågorna. I stället upprepar han kritiken mot Sverige. – Sverige har varit en vagga för terrorism. Och terroristerna har infiltrerat hela vägen in i deras parlament, säger Erdogan. Han fortsatte att kritisera Sverige för att ”terrorister får demonstrera i Stockholm”. – I Finland, å andra sidan, är de inte som i Sverige. De är lite lugnare och de har mer kontroll över utvecklingen. Men Sverige är inte så. De använder alltid vissa skäl. De använder alltid vissa ursäkter. De pratar alltid om konstitutionen. Och som konstitutionens rådande princip värdesätter de yttrandefriheten, säger Erdogan och fortsätter: – Och i gengäld säger jag att terrorism inte har något med yttrandefriheten att göra. Och det turkiska parlamentet är den slutliga beslutsfattaren. Klartecken från andra länder Samtidigt får Sveriges och Finlands inträde i militäralliansen i stadig takt godkänt från andra Natoländer. Sverige har fått klartecken från Portugal Grekland och Spanien. Slovakien, är på tur och där parlamentet behandlar frågan om en vecka. Därefter återstår bara att få godkänt från Ungern och just Turkiet. Båda länder som Sverige haft tämligen gnisslande relationer med under senare år. Ungerns justitieminister Judit Varga lovar även att en ungersk ratificering inte ska bli något problem, även om inget färdigt datum för behandlingen är satt. – Det står på parlamentets agenda. Det handlar bara om tajmning. Men lita på mig: Ungern är med och stöder fullständigt ett inträde, säger Varga på väg in till ett EU-möte i Bryssel på tisdagen. Godkännande krävs från alla Natos 30 medlemsländer innan Sverige och Finland kan släppas in. #CarlNorberg #DeFria De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Stöd oss: SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S) PATREON: https://patreon.com/defria_se HEMSIDA: https://defria.se FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se
-
Hans hyllar fransk film, Goddard o räknar röster. Friskytten Jonas har fått ett mail…ur det förflutna…
-
Expressen, AFA och Expo i samarbete: Avslöjar att det finns nazister överallt! Dessutom pratar vi om den rasistiska AI-rapparen, lyssnar på Sverigedemokraternas nya vallåt, läs oss av Ann Linde hur man överlever en helikopterkrasch och läser om hur somalier tänker sticka från Sverige om de behöver testas för ADHD.
Inlägget Nazister överallt dök först upp på Radio Svegot.
-
Expressen, AFA och Expo i samarbete: Avslöjar att det finns nazister överallt! Dessutom pratar vi om den rasistiska AI-rapparen, lyssnar på Sverigedemokraternas nya vallåt, läs oss av Ann Linde hur man överlever en helikopterkrasch och läser om hur somalier tänker sticka från Sverige om de behöver testas för ADHD.
Detta är inte hela avsnittet. För att höra hela behöver du vara stödprenumerant. Alla poddar och information om hur du får hela poddarna direkt i din podcastapp finns på https://www.svegot.se och just detta avsnitt på https://www.svegot.se/2022/08/25/nazister-overallt/
Bli stödprenumerant: https://www.svegot.se/support
Ge en gåva: https://www.svegot.se/donera -
Expressen, AFA och Expo i samarbete: Avslöjar att det finns nazister överallt! Dessutom pratar vi om den rasistiska AI-rapparen, lyssnar på Sverigedemokraternas nya vallåt, läs oss av Ann Linde hur man överlever en helikopterkrasch och läser om hur somalier tänker sticka från Sverige om de behöver testas för ADHD.Detta är inte hela avsnittet. För att höra hela behöver du vara stödprenumerant. Alla poddar och information om hur du får hela poddarna direkt i din podcastapp finns på https://www.svegot.se och just detta avsnitt på https://www.svegot.se/2022/08/25/nazister-overallt/Bli stödprenumerant: https://www.svegot.se/supportGe en gåva: https://www.svegot.se/donera
-
Det har snart gått två månader sedan utrikesminister Ann Linde skrev under Sveriges Nato-ansökan. Men det är inte alla som jublar. Tvärtom så är det många som rasar av ilska och tycker att beslutet är förhastat och försämrar Sveriges säkerhetspolitiska läge. Vilket är Nej-sidans starkaste argument? Kan Sverige vara med i Nato och ändå vara emot kärnvapen? Finns det ett bättre alternativ än Nato i dessa osäkra tider? I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Gabriella Irsten från föreningen Svenska freds om varför hon anser att ett Nato-medlemskap är både fel och riskfyllt.
-
Veckans vikarie Isak Berg pratar om hur pinsamt det börjar bli med Sveriges natoansökan och ger Ann Linde tips på hur hon ska göra med Turkiet. Petrina förstår tillskillnad från Johan Jureskog varför ungdomar inte vill arbeta inom hotell och restaurang och Jofi har nåtts av ett viktigt budskap där man som minst anar det - på fotboll!
Stötta oss på Patreon.com/mandag då får du även lyssna på våran patreonexklusiva podcast MÅNAD. - Vis mere